Juicy Crab este un restaurant cu specific de fructe de mare, pe care îl găsești pe Bulevardul Decebal 17. Are un design specific – marinăresc, în alb și tonuri de albastru, cu elemente pescărești… Îți este foarte clar care este specificul localului, încă de la intrare.
Dar de ce ar merita tocmai acest restaurant o vizită, din multiplele alte restaurante bucureștene specializate în fructe de mare? Pentru că (posibil) este singurul care are în meniu seafood boil în sos cajun.
Seafood boil: încearcă o altfel de experiență!
Seafood boil este un mix de fructe de mare (creveți, scoici, midii, calamar, crab), cartofi, ouă și porumb îmbibate într-un sos din condimente cajun și servit cu o garnitură de orez. Cajun este un mix special, care de obicei conține cayenne, paprika, usturoi praf, muștar, ceapă deshidratată, oregano uscat, sare, piper negru, piper alb, cimbru uscat.
Acest fel de mâncare este fiert într-o pungă, care apoi se varsă direct pe masă, iar clienții primesc mănuși de unică folosință și șort pe care să le folosească la masă. Cel mai bine merge alături de un sos de lămâie cu piper. Și savurat împreună cu un grup de prieteni! Acesta este genul de mâncare care se împarte și, deși poate sună ciudat, cu cât mai multe mâini la masă, cu atât mai amuzantă și plăcută este experiența.
Ce mai găsești în meniu la Juicy Crab
Evident, meniul lor este concentrat în jurul fructelor de mare. De la creveți Argentina la biban de mare, la grătar, de la saramură de scoici la tocăniță de fructe de mare și până la homar în sos cajun, pentru cei cu gusturi mai rafinate. Pentru cei care poate nu vor sau nu pot mânca fructe de mare, au și feluri de mâncare cu pui, vită și paste simple.
Personal este foarte amabil și experimentat! Chiar ei au fost cei care au recomandat sosul de lămâie ca fiind cel mai bun pairing pentru seafood boil.
Mixul pentru 2 persoane este 230 lei, iar cel de 4 persoane este 450 lei. Și nu numai că este extrem de gustos, dar este foarte sățios! Am mâncat crawfish boil în Statele Unite și pot spune că cei de la Juicy Crab fac sosul cajun – care este elementul esențial pentru acest boil – ca la carte! De fapt, a fost atât de aromat încât pe lângă fructele de mare am pus în sos și din porția de paste de creveți pe care am comandat-o la masă.
Homarul (care costă 149 lei) a fost gătit corect – atât în versiunea simplă (servit cu sosul de lămâie lângă), dar mai ales în versiunea adăugată în the boil bag, cu sosul cajun.
Restaurantul merită cel puțin o vizită! Nu trebuie să fii un împătimit al fructelor de mare (eu sigur nu sunt), dar experința culinară a unui seafood boil făcut cum trebuie ar trebuie avută măcar o dată. De fapt, au avut atât de mult succes încât își vor extinde restaurantul și în locația de lângă. Locație care deși nu este încă amenajată conform specificului lor, au deschis-o temporar de Sfântul Valentin, pentru a putea onora toate rezervările (deschiderea oficială ar trebui să fie în martie).
Cine este La Dame Gourmande?
Recenzorul nostru anonim! Ideea e foarte simplă: am vrut să avem pe cineva fără „față” și fără nume, așa încât nimeni să nu știe cine e atunci când îi intră în restaurant. Pentru ca apoi, să ne povestească pe bune experiența avută. Cum a fost mâncarea, cum a fost atmosfera, ce i-a plăcut și ce nu. Exact cum i-ar povesti unui prieten care-i cere o recomandare! Mai multe despre ea și despre sistemul pe baza căruia face recenziile, găsești aici.