Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • RECENZII

La Dame Gourmande @ Nishani

  • Autor : La Dame Gourmande
  • Data publicare : 25 martie, 2024
  • Data modificare : 7 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
review La Dame Gourmande la restaurant Nishani

Nishani | A fi sau a nu fi este un restaurant cu specific aromân (machedon) deschis la finalul lunii Ianuarie, pe strada General Christian Tell, 26. Unul dintre proprietarii restaurantului este barmanul Costin Gache. Împreună cu fratele lui, Cristian, deține mai multe localuri de renume în București – Interbelic, Linea, Indigen… plus că stă și „în spatele” festivalului Nostalgia. (Poți urmări pe canalul Restograf de pe YouTube un interviu super interesant cu Costin Gache!).

Nishani e cea mai nouă locație pe care au deschis-o, locul unde meniul tradițional aromân se îmbină cu o selecție de cocktailuri și băuturi răcoritoare moderne și unice locației (cum ar fi Fanta de casă).

imagine din restaurant Nishani
imagine din restaurant Nishani
barman prepara bauturi la restaurant Nishani București

Restaurantul nu este foarte mare, cu un design simplu, dar jucăuș. Numele are multiple semnificații în limba aromână: arvună, dar de logodnă, decorațiune, minune, splendoare, năzdrăvănie, nenorocire, semn distinctiv, țintă. Semnificații care se regăsesc în decorațiuni, prezentarea meniului și logo-ul restaurantului.

Încă de la deschidere, restaurantul a fost de succes și foarte prezent în social media. Așa că am avut prieteni care mi-au spus imediat că-și doresc să mergem să-l încercăm. Nu numai pentru ineditul meniului – nu am mai mâncat preparate din bucătăria aromână până acum –, dar și pentru originalitatea conceptului.

Și încă de la început trebuie să spun că personalul a fost extrem de primitor și foarte bine pregătit. Foarte amabili și profesioniști!

Ce am mâncat la Nishani

Starter

Am început cu asortiment de unsori, S’li aundz pi pâni – ajvar, luteniță, zacuscă și iahnie de fasole servite cu pită franjuri (47lei). Alături am luat țigarete machedonești, tsiyarâ armânești, umplute cu cremă de brânză coaptă, piperchi, ragu de miel și ragu de porc (56lei) și piperchi „linge degetelele”, pipiriţi, acoperiți de pită franjuri (40 lei).

Toate au fost excelente, pline de aromă și excepțional condimentate! Dar vedeta a fost pita franjurată – proaspătă, pufoasă, cu consistența unei clătite. Atât de bună, încât am mai comandat două porții, pe care le-am mâncat simple.

Asortiment de unsori cu ajvar, luteniță, zacuscă și iahnie de fasole servite cu pită franjuri
Asortiment de unsori
tigarete machedonesti, umplute cu carne
Țigarete machedonești
piperchi „linge degetelele”, pipiriţi, acoperiți de pită franjuri
Piperchi
Pita franjurată
Pita franjurată

Fel principal

Am continuat cu frigărui de miel, njel friptu, cu musaca de dovlecei, gogonele murate și brânză maturată Tilsit, pe un pat de pită împăturită (61lei). Musaca de cartofi crispy cu carne de porc și vită, musaca di patati cu câra de porcu si vacâ (53lei). Peturi machedonești (paste făinoase) cu șnițel de porc, demiglace de ciuperci și gogonele murate – peturi cu carâ friptâ di procu si ciupernicâ (77lei). Și pui din toate cele „linge degetele” cu salată rece, acoperit cu pită franjurată, piljiu cu di tuti cu sâlatâ aratzi (49lei).

Toate felurile principale au fost excelente! Pastele cu șnițelul de porc și ciupercile Oyster gătite la grill, împreună cu musacaua cu chipsurile de cartofi au fost fără cusur! Mielul foarte bine gătit, dar a ajuns la masă puțin rece.

Frigărui de miel de la Nishani
Frigărui de miel
Musaca de cartofi crispy cu carne de porc și vită
Musaca
Peturi machedonești cu șnițel
Peturi machedonești cu șnițel

Desert

Am terminat cu papiota cu măr și sos de șofran cu ciocolată, pitâ cu meru, și cartopita cu sirop apelsin (adică sirop de portocală), pitâ di purtucalâ. Fiecare 42 lei.

Totalul pentru 5 persoane a fost 756 lei.

De la starter până la desert, toată experiența a fost o simfonie a aromelor! Încă nu știu cine gătește în bucătăria Nishani, dar o face impecabil și cu dragoste pentru mâncare.

 

PS: Între timp am aflat direct de la sursă cine sunt „vinovații”: Mihai Dragomir, Răzvan Ungureanu și Florin Ion. Great work, guys!

Papiota cu m=r
cartopita, desert cu sirop de portocala
Cartopita
scor final review Nishani

Cine este La Dame Gourmande?

Recenzorul nostru anonim! Ideea e foarte simplă: am vrut să avem pe cineva fără „față” și fără nume, așa încât nimeni să nu știe cine e atunci când îi intră în restaurant. Pentru ca apoi, să ne povestească pe bune experiența avută. Cum a fost mâncarea, cum a fost atmosfera, ce i-a plăcut și ce nu. Exact cum i-ar povesti unui prieten care-i cere o recomandare! Mai multe despre ea și despre sistemul pe baza căruia face recenziile, găsești aici.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • La Dame Gourmande
  • Nishani
  • recenzor anonim
  • restaurant aroman
  • restaurant machedonesc
Citește și
Restaurantul Popina din Constanța. Review de <em>La Dame Gourmande</em>
Citește articolul
  • RECENZII
Restaurantul Popina din Constanța. Review de La Dame Gourmande
Review Hushimo: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Citește articolul
  • RECENZII
Review Hushimo: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Review La Hambar: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Citește articolul
  • RECENZII
Review La Hambar: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
La Dame Gourmande @ Indigen / Space for the soul
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Indigen / Space for the soul
La Dame Gourmande @Mosafir
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @Mosafir
La Dame Gourmande @ MoMo Bucharest
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ MoMo Bucharest
La Dame Gourmande @ Juicy Crab
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Juicy Crab
La Dame Gourmande @ Condesa
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Condesa
La Dame Gourmande @ MOM
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ MOM
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.