Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > PRIN ORAȘ > RECENZII > Restaurantul Popina din Constanța. Review de La Dame Gourmande
  • RECENZII

Restaurantul Popina din Constanța. Review de La Dame Gourmande

  • Autor : La Dame Gourmande
  • Data publicare : 9 septembrie, 2024
  • Data modificare : 9 septembrie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
close up cu mai multe linguri de lemn de diferite culori, atarnate de tavan, si sigla La Dame Gourmande recenzor Restograf

Am mai zis-o și o repet: îmi plac mult restaurantele cu bucătărie etnică. Cred că Popina se încadrează aici, căci meniul restaurantului este cu specific dobrogean. Un meniu inspirat din bucătăriile etniilor care locuiesc în acest spațiu (machidoni, tătari, turci, armeni, lipoveni, etc.).

Restaurantul este în Constanța, amplasat într-o casă cu o curte frumoasă, pe str. Mihai Eminescu nr. 29. E un spațiu cald, cu un design extrem de plăcut, în tonuri de alb, bej, lemn natural și verdeață. Mi-a plăcut cum au personalizat designul… Decoruri tradiționale și cuvinte din înțelepciunea popoarelor a căror bucate care se regăsesc în meniu: „Eline sağlik” – Sănătate mâinilor tale!

Atmosfera este prietenoasă și servirea lejeră, relaxată, ca și când ai mânca în familie. Cum am fost la restaurant în timpul verii – atât în iunie, cât și în august – a trebuit să facem rezervare, pentru că terasa era mereu fully booked. Dar am găsit masă în interior.

restaurantul Popina din Constanța. Imagine din interior, cu pereti bleu, mobilier de lemn natur si tavan cu decoratiuni albe. recenzie La Dame Gourmande
restaurantul Popina din Constanța. Imagine din interior cu o masa in dreptul unui perete gri, cu cecorașiuni  din pkante
Detaliu din restaurantul Popina din Constanța. Un perete gri inchis, cu multe tablouri cu flori, iar deasupra tavanul de care atrna linguri de lemn. Recenzie La Dame Gourmande Restograf

Un meniu de poveste

Prezentarea meniului în sine merită menționată, pentru că spune povestea fiecărui preparat și te introduce de la bun început în spiritul restaurantului.

De exemplu, micii de pește sunt „bucate încercate pentru prima oară la o familie de lipoveni autentici din Jurilovca. Nu am reușit să obținem rețeta al cărei secret se află în sânul familie de mai bine de 50 de ani, dar am reușit să îi convingem să ne pregătească și nouă mixul de carne pentru  a ne bucura proprii oaspeți”.

Sau piperchi: „mâncare tradițională aromână, cu ardei trași la tigaie (piperchi = ardei, targasiți = prăjiți), rosii și brânză telemea de oaie, noi i-am mai pus și puțin busuioc, să ne fie cu iertare, o servim rece după ce aromele au avut timp suficient să se îmbine”.

Trei Creme din Trei Zări. Aperitiv de la restaurant Popina, cu 3 boluri cu creme tartinabile
close up cu o farfurie albastra cu coltunasi, iar in fundal mixi de peste

Ce am mâncat la Popina

Pentru început am comandat Trei Creme din Trei Zări (40 lei). Cremă de vinete cu ardei copți kapia, tarator (cremă inspirată din supa rece cu legume a bulgarilor, cu morcovi, dovlecei și usturoi, într-un mix de iaurt cu mărar și puțină maioneză) și hummus cu muguri de pin, făcut după rețeta tradițională siriană.

Ne-am luat și Piperchi (30 lei), o mâncare aromână, cu ardei copți, roșii, telemea de oaie și busuioc. Și am pus alături niște cartofi zdrobiți cu pesto și usturoi (24 lei), plus o baghetă de secară (7 lei), proaspăt scoasă din cuptor.

Tot la starter am comandat și Garitha Saganaki (70 lei), adică saganaki cu creveți. Creveții sunt fripți, stinși cu vin, acoperiți de sosul roșu și de niște brânză feta, iar apoi sunt dați la cuptor, în vas de lut.

masa fotografiata de sus, cu 3 feluri de mancare: Piperchi, Garitha Saganaki si cartofi prajiti
close up cu o felie de paine tinuta in mana, unsa cu tarator. Restaurant Popina
masa fotografiata de sus, cu 3 feluri de mancare: Piperchi, Garitha Saganaki
coltunasi de vita si mici din peste de la restaurant Popina
coltunasi de vita

După ce ne-am făcut cum trebuie „încălzirea”, am trecut la felul principal: micii de pește de la Jurilovca (68 lei), cu cartofi copți și un sos de usturoi cu mentă, care a fost absolut divin! Am ales și colțunași de vită (60 lei) puși pe un pat de piure de hribi și roșii coapte, serviți cu salată de varză. Ca să citez din Popina, „slăbiciunea esticilor pentru carnea tocată în aluat nu cunoaște granițe. Mâncarea ne unește, ce ne diferențiază este amestecul de mirodenii”.

Pentru majoritatea bucatelor nu am nimic de reproșat. Gustul, porțiile, echilibrul de gusturi au fost excelente! În schimb la colțunași, deși foarte aromați, proporția de carne la aluat este mai mică decât m-aș fi așteptat și compoziția de carne a fost puțin uscată.

Dar overall, nu pot decât să recomand Popina!


Cine este La Dame Gourmande?

Recenzorul nostru anonim! Ideea e foarte simplă: am vrut să avem pe cineva fără „față” și fără nume, așa încât nimeni să nu știe cine e atunci când îi intră în restaurant. Pentru ca apoi, să ne povestească pe bune experiența avută. Cum a fost mâncarea, cum a fost atmosfera, ce i-a plăcut și ce nu. Exact cum i-ar povesti unui prieten care-i cere o recomandare! Mai multe despre ea și despre sistemul pe baza căruia face recenziile, găsești aici.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Hushimo
  • La Dame Gourmande
  • recenzie restaurant
  • recenzor anonim
Citește și
Review Hushimo: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Citește articolul
  • RECENZII
Review Hushimo: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Review La Hambar: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Citește articolul
  • RECENZII
Review La Hambar: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
La Dame Gourmande @ Indigen / Space for the soul
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Indigen / Space for the soul
La Dame Gourmande @Mosafir
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @Mosafir
La Dame Gourmande @ MoMo Bucharest
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ MoMo Bucharest
La Dame Gourmande @ Nishani
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Nishani
La Dame Gourmande @ Juicy Crab
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Juicy Crab
La Dame Gourmande @ Condesa
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Condesa
La Dame Gourmande @ MOM
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ MOM
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.