Provocările economice ale redeschiderii restaurantelor – mic ghid de (re)negociere
Dacă înainte de pandemie costurile de chirie și mentenanță reprezentau 8-12% din totalul cifrei de afaceri a restaurantelor, probabil că acum,…
Share
Coronavirus │ Noi restricții: terasele se închid la ora 23:00
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat noi restricții și măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu COVID-19. Masca…
Share
Cum strângi fani pe pagina de Instagram a restaurantului tău. 6 strategii care chiar funcționează
Pentru oricine încearcă să-și susțină afacerea, Instagramul este o unealtă de social media extrem de puternică. În special pentru restaurante,…
Share
Strategii de marketing pentru restaurante, în era post-COVID19
În condițiile în care trebuie să ne adaptăm la o nouă realitate, iar așteptările oaspeților se schimbă, ceea ce înainte funcționa bine în…
Share
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
După luni de zile în care au fost închise și nevoite să se bazeze doar pe takeout, delivery și diverse alte modele de business ca sursă de…
Share
Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
Acum beneficiezi GRATUIT de Restograf, cel mai simplu și eficient sistem de rezervări on-line din România. Cu toții am trecut prin multe…
Share
Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
DESCARCĂ GRATUIT Restograf Reopening Guide și află tot ce trebuie să știi așa încât restaurantul tău să fie pregătit pentru redeschidere – de…
Share
Redeschiderea restaurantelor: 10 puncte cheie pentru reluarea activității
Pe măsură ce ne pregătim pentru redeschiderea restaurantelor, proprietarii se confruntă cu sarcina dificilă de a găsi cea mai bună metodă…
Share
Regândirea spațiilor publice: cum se vor adapta restaurantele după ridicarea stării de urgență
Pe măsură ce ne apropiem de ridicarea stării de urgență și de reluarea treptată a activității, există tot mai multe discuții referitoarea la…
Share
Dani Caramihai, CEO Fratelli Grup, despre restaurante și criza COVID-19: Vom fi afectați pe termen lung și vom avea de luptat pentru a ne „vindeca”
Fratelli Grup este una dintre cele mai mari și cunoscute businessuri din HoReCa, cu o cifră de afaceri de aproape 10 milioane de euro. Însă…
Share
Daniel Mischie, CEO CityGrill, despre impactul coronavirus asupra HoReCa: Guvernul va trebui să sprijine industria ospitalității!
„Industria de restaurante este cea mai impactată de această criză. Se află în situația turistului de pe plaja din Phuket, la tsunamiul din…
Share
Coronavirus │ Măsuri de siguranță pentru livrări și take-out
Tot mai multe restaurante oferă acum servicii de delivery sau opțiunea de take-out pentru clienți. Pentru a minimiza riscul de îmbolnăvire,…
Share
Coronavirus│Cum se acorda șomajul tehnic suportat de stat
Ministerul Economiei a anunțat că certificatele de urgență nu mai sunt necesare pentru acordarea șomajului tehnic. Noua procedură a fost…
Share
Coronavirus │ Cum poți obține Certificatul de Situație de Urgență
A fost publicată în Monitorul Oficial procedura prin care se poate solicita și obține Certificatul de Situație de Urgență de către firmele…
Share
Coronavirus │ Glovo și UberEats iau măsuri pentru a sprijini restaurantele
Două dintre cele mai mari companii de livrări din România, Glovo și UberEats, vin cu măsuri de sprijin pentru restaurante și implementează o…
Share
Strategii în vreme de criză: cum comunici cu oaspeții
În lumea de PR și marketing există anumite strategii de comunicare în perioade de criză. Însă ele se referă mai mult la imaginea unui brand și…
Share
Coronavirus │Statul ia măsuri în sprijinul HORECA
Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din companiile afectate în mod direct de măsurile restrictive adoptate de autorități. În…
Share
Coronavirus │ Se închid restaurantele și barurile
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară că se închid restaurantele și barurile. Autoritățile au luat decizia de a…
Share
Coronavirus │ Informații și resurse pentru restaurante
Restaurantele se află într-un moment de impas, care afectează întreagă industrie. Situația este instabilă și lucrurile se schimbă de la o zi…
Share
Coronavirus│Ce poți face pentru a gestiona situația în restaurant
Într-o situație de criză, cum este cea pe care o trăim zilele acestea în contextul coronavirusului, te vezi confruntat cu o mulțime de decizii…
Share
Restaurantele, puternic afectate de coronavirus
Industria HoReCA este una în care se resimt profund consecințele crizei provocate de COVID-19. Iar restaurantele sunt printre cele mai…
Share
Restaurantele vs. coronavirus, în România. Cum abordezi situația?
Cu tot mai multe cazuri de coronavirus confirmate în România și un număr în creștere al celor aflați în carantină, starea de panică se…
Share
Cât de mult contează recenziile primite de restaurantul tău
Restaurantul tău îți ocupă aproape tot timpul, fie că trebuie să te ocupi de treburile administrative, să manageriezi echipa sau să-ți…
Share
Cum să faci fiecare oaspete să se simtă ca un VIP
Știm cu toții că ospitalitatea este cheia succesului în industria restaurantelor. Și asta nu înseamnă doar un serviciu bun, ci și să știi cum…
Share
Aplicația de rezervări la restaurante și oportunitățile ei pentru businessul tău
De ce să folosești o aplicație de rezervări pentru restaurante? Păi ia gândește-te… Care este primul lucru pe care și-l dorește orice…
Share
Gata de 8 Martie? Tipsuri de organizare și idei de marketing
Nici nu a trecut bine iureșul de Ziua Îndrăgostiților, că trebuie să îți pregătești localul pentru Ziua Femeii! Februarie și martie aduc…
Share
Cum să răspunzi la review-uri negative din online
E greu să-i mulțumești pe toți, tot timpul. Iar review-uri negative vor apărea oricum, chiar dacă încerci să oferi cele mai bune servicii în…
Share
5 metode de a atrage turiștii în restaurantul tău
Bucureștiul atrage anual peste 2 milioane de turiști, din care 1,21 milioane sunt străini. Ce poți face pentru a-i aduce la masă în…
Share
Cum descoperă oaspeții un restaurant la care să meargă
Care este mecanismul prin care descoperă oaspeții un nou restaurant pe care să-l frecventeze? Cum poți atrage mai multe persoane în…
Share
10 idei de marketing pentru Valentine’s Day la restaurant
Valentine’s Day este o ocazie specială nu doar pentru cuplurile de îndrăgostiți, ci și pentru restaurante. Asta pentru că Ziua Îndrăgostiților…
Share
De Ziua Îndrăgostiților, organizează-ți restaurantul ca la carte!
Indiscutabil, Ziua Îndrăgostiților este una dintre cele mai aglomerate din an, în industria restaurantelor. Fie că te pregătești pentru…
Share