Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > PRIN ORAȘ > RECENZII > Review La Hambar: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
  • RECENZII

Review La Hambar: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande

  • Autor : La Dame Gourmande
  • Data publicare : 29 iulie, 2024
  • Data modificare : 19 august, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Review La Hambar restaurant, Singureni Manor. recenzie La Dame Gourmande.

La Hambar este un restaurant în mijlocul pădurii. Face parte din Singureni Manor Equestrian Retreat, din județul Giurgiu, și are ca specific bucătăria românească modernă. Restaurantul a fost amenajat într-un fost hambar, alipit grajdurilor de la Singureni (unde ai ocazia să admiri caii superbi!). Se remarcă printr-un design tradițional, dar minimalist, un design care pare să amintească totodată de eleganța frumoșilor cai pur sânge.

Alex Dumitru, unul din cei mai talentați Chefi ai momentului

Motivul principal pentru ca am vizitat La Hambar este Head Cheful, Alexandru Dumitru, unul dintre Chefii mei favoriți când vine vorba de noua bucătărie românească. I-am apreciat creativitatea, talentul și felul în care respectă apropierea de natură încă de când a deschis restaurantul Anika în București (la începuturile pandemiei). Și acolo avea un meniu românesc reinventat, bazat pe ingrediente de sezon, și gătea, în principal, cu ce aduna din pădurile țării.

Aceleași principii le-a dus și La Hambar, unde ingredientele sunt esența meniului. Ele sunt cultivate chiar de echipa chefului, în ferma de la Singureni. Iar cele pe care nu le pot cultiva ei, le procură de la mici fermieri locali, pe care îi cunosc personal. Meniul este întotdeauna sezonier, pentru că se bazează pe ce oferă natura în anotimpul respectiv. Ingredientele sunt cât mai puțin alterate, păstrându-și astfel gustul și culoarea naturală. Iar experiența întotdeauna va spune o poveste!

Chef Alex Dumitru, Head Chef La Hambar restaurant, Singureni Manor equestrian retreat
Foto: La Hambar

Așa cum descrie chiar Chef Dumitru, gătitul este o experiență profund personală, dar în același timp instinctivă și creativă, care trebuie să țeasă o frumoasă poveste pentru bucătar și pentru musafirii lui, așa încât să stârnească emoții, amintiri și călătorii personale.

La Hambar oferă un fine dining experience, așa că este un restaurant „adults only” (sau adolescenți peste 14 ani și adulți). Și îți trebuie musai rezervare. Poți alege să vii pentru prânz (meniul costa 450 lei de persoană) sau cină (meniul este 490 lei). Ambele prețuri nu includ și băuturile. Meniul este doar de degustare, format din 10 feluri de mâncare, de la starters la desert. Iar masa poate dura undeva până la trei ore ca să fie savurat în totalitate. Și chiar dacă e un tasting menu, este îndestulător.

Tasting menu La Hambar

Meniul de primăvară/vară nu se dezice de filosofia lui Chef Dumitru și a proprietarilor de la Singureni Manor. Așa cum bine descriu chiar ei, este o odă dedicată gastronomiei locale. Fiecare fel de mâncare pune accent pe sustenabilitate, Zero Waste ingredient use și explorează abundența ingredientelor oferite de România.

Sa vă spun povestea acestui meniu:

  • #1. „În caz ca te-ai întrebat: Oare ce mănâncă bucătarii?”. Aparent, bucătarii nu mănâncă, ci mai degrabă „beau”. Primul starter a fost o supă de vită Angus, crescută local la o mică fermă din județul Ialomița.
  • #2. „Pădure gazdă bună”. Al doilea starter, o superbă mini tartă cu tartar de vânat, maioneză de usturoi sălbatic și jeleu de hribi.
  • #3. „În foi şi verzi şi albe”. Al treilea starter, varză de primăvară în varii texturi. O mică sarma umplută cu varză, lângă un mousse de varză. Gustul foarte proeminent, dar extrem de plăcut! Mousse-ul a fost sigur elementul cel mai gustos.
  • #4. „Sălbatica grădină-i amar îmbălsămată, de buruieni și primăvară”. Ultimul starter, vegetarian. Ridichii la grătar, cu „pastramă” de morcovi, cremă de semințe de dovleac și sos de miere. Este destul de dificil să faci ceva spectaculos de gustos dintr-un fel vegetarian. Dar în special morcovul era gătit foarte bine, într-adevăr cu un gust subtil de pastramă. Crema din semințe de dovleac a fost absolut delicioasă, dar cantitatea ușor disproporționată în raport cu legumele de pe farfurie.
Supă de vită Angus. starter la restaurant La Hambar
#1. Starter I
mini tartă cu tartar de vânat, maioneză de usturoi sălbatic și jeleu de hribi
#2. Starter II
varză de primăvară în varii texturi. La Hambar Restaurant
#3. Starter III
Ridichii la grătar, cu „pastramă” de morcovi, cremă de semințe de dovleac și sos de miere.
#4. Starter IV
  • #5. „I se va-ntinde prescură, pe drumuri stropite cu vin”. Serviciul de pâine și unt, un intermezzo între aperitive și felurile principale. O mini prescură proaspăt ieșită din cuptor, servită cu un unt cu reducție de vin și ceapă roșie prăjită. Și o mini focaccia. Prescura și untul aromatizat au fost preferatele mele. Însă nu am înțeles cum se completau cu mini focaccia (care mai degrabă avea consistența uleioasă și sfărâmicioasă a unui pateu).
  • #6. „Amintiri de la Olimp”. Primul main course, o poveste personală a Chef-ului, de când lucra în stațiunea Olimp. Midii de la Marea Neagră, cu piure de nap, sos de mărar și chipsuri de nap.
  • #7. „An de an negreşit vin, urzicile lui Leontin”. Al doilea main course, cu ingrediente culese de unul din principalii fermieri alături de care Chef Dumitru a lucrat încă de la început, Leontin. Când e vorba de ingrediente culese de Leontin, știi deja că sunt cele mai proaspete. Aici e vorba de o mâncare de urzici, cu raviolo umplut cu urzici și urdă, pe deasupra cu un gălbenuș de ou și telemea de oaie, rasă. Un fel de mâncare care te transpune direct în casa bunicii, în vacanța de vară. A fost unul din felurile preferate de la masă!
Serviciul de pâine și unt La Hambar Restaurant
#5. Serviciul de pâine și unt
Midii de la Marea Neagră, cu piure de nap, sos de mărar și chipsuri de nap. Fine dining
#6. Main course I
mâncare de urzici, cu raviolo umplut cu urzici și urdă, pe deasupra cu un gălbenuș de ou și telemea de oaie, rasă.
#7. Main course II
  • #8. „Varianta noastră de peşte cu mujdei”. Calcan prăjit, cu un mousse de usturoi copt. Peștele foarte bun, dar usturoiul era mult prea subtil pentru un fel de mâncare care presupunea și mujdei.
  • #9. „Motiv de sărbătoare, dăm drumul la grătare”. Ultimul fel principal și cel mai apreciat de mine: miel gătit în două feluri – la grătar și lent, cu un sos de verdețuri. Mai ales mielul gătit lent, a fost the perfect bite!
  • #10. „Texturi de măr şi îngheţată din socată”. Desertul a fost, exact cum îi spune și numele, compus din varii tipuri de măr – copt sau spumă – acoperit cu înghețată din socată și un crisp de bezea cu sos de caramel sărat. Dacă la celelalte 9 felurile preferințele au fost împărțite la noi la masă, la desert votul a fost unanim: a fost desertul perfect!

Și am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa…

Calcan prăjit, cu un mousse de usturoi copt. restaurant La Hambar
#8. Main course III
miel gătit în două feluri – la grătar și lent, cu un sos de verdețuri.
#9. Main course IV
 „Texturi de măr şi îngheţată din socată”.
#10. Desert

Toate felurile de mâncare au fost asezonate perfect. Nu a existat vreun moment în care să mă gândesc că ar fi mers mai multă sare sau alt tip de condiment. Poate gustul unor ingrediente a fost mult prea subtil la anumite feluri, dar tot a fost suficient încât să pot spune cu exactitate ce conținea felul de mâncare și cum se combina el cu celelalte elemente din farfurie.

Găsesc mult mai dificil și mai sensibil să gătești corect micro feluri de mâncare pentru un meniu de degustare! Și cred că ăsta este unul din aspectele la care Chef Dumitru excelează – furculița perfectă, la fiecare îmbucătură.

Felurile de mâncare au fost acompaniate de un vin moldovenesc, ales la recomandarea ospătarului. Cei doi chelneri de la masă au servit impecabil, vorbind fluent în engleză (pentru că unul dintre invitați era străin) și fiind foarte atenți și amabili.  Chef Dumitru a ieșit și el din bucătărie și a salutat toți mesenii, ceea ce face experiența La Hambar și mai memorabilă!

Chiar dacă sunt mici elemente pe care eu le-aș fi dorit diferite în felurile de mâncare, meniul de primăvară al lui Chef Dumitru merită pe deplin o vizită la „La Hambar”! Și este exact ceea ce promite: o călătorie culinară, cu ingrediente de calitate, prin poveștile personale ale Chef-ului și ale mesenilor lui.

Review La Hambar Restaurant by La Dame Gourmande

Cine este La Dame Gourmande?

Recenzorul nostru anonim! Ideea e foarte simplă: am vrut să avem pe cineva fără „față” și fără nume, așa încât nimeni să nu știe cine e atunci când îi intră în restaurant. Pentru ca apoi, să ne povestească pe bune experiența avută. Cum a fost mâncarea, cum a fost atmosfera, ce i-a plăcut și ce nu. Exact cum i-ar povesti unui prieten care-i cere o recomandare! Mai multe despre ea și despre sistemul pe baza căruia face recenziile, găsești aici.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • alexandru dumitru
  • fine dining
  • La Dame Gourmande
  • La Hambar
  • recenzie restaurant
  • recenzor anonim
  • Singureni Manor
Citește și
Restaurantul Popina din Constanța. Review de <em>La Dame Gourmande</em>
Citește articolul
  • RECENZII
Restaurantul Popina din Constanța. Review de La Dame Gourmande
Review Hushimo: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Citește articolul
  • RECENZII
Review Hushimo: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
La Dame Gourmande @ Indigen / Space for the soul
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Indigen / Space for the soul
La Dame Gourmande @Mosafir
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @Mosafir
La Dame Gourmande @ MoMo Bucharest
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ MoMo Bucharest
La Dame Gourmande @ Nishani
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Nishani
La Dame Gourmande @ Juicy Crab
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Juicy Crab
La Dame Gourmande @ Condesa
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Condesa
La Dame Gourmande @ MOM
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ MOM
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.