Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • RECENZII

La Dame Gourmande @ MOM

  • Autor : La Dame Gourmande
  • Data publicare : 14 februarie, 2024
  • Data modificare : 7 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
La Dame Gourmande - recenzie restaurant MOM  București

MOM este un restaurant din Centrul Vechi, pe Strada Franceză 2. S-a deschis în octombrie 2021 și este un proiect comun al lui Toni Godeanu, Răzvan Buruiană, Claudia Becea și Andrei Vintilă.

Fondatorii au creat un spațiu simplu, minimalist, dar cu un design aparte. Iar meniul urmează aceeași rețetă. L-aș putea caracteriza ca bucătărie urbană, cu un meniu scurt, concentrat, cu feluri de mâncare cunoscute, dar gătite și reinterpretate cu ingrediente de cea mai înaltă calitate, cu o prezentare inedită. Acesta este unul dintre motivele pentru care meniul este sezonier, iar unele preparate ies din „listă”, pentru ca altele să le iau locul.

Am fost la MOM de mai multe ori, încă de când s-a deschis, pentru că unul din lucrurile pe care le evaluez la un restaurant este consistența în calitatea mâncării oferite. Dar și pentru că, încă de prima dată când i-am vizitat, în 2021, conceptul restaurantului, estetica lui, dar mai ales felurile de mâncare servite, m-au cucerit! [Serveau atunci niște paste tagliolini cu lămâie și Saint Jacques, care mi-au mers la suflet!].

imagine din interiorul restaurantului MOM București, cu scaune din lemn si mese bej, si un corp de iluminat modern deasupra
imagine din interiorul restaurantului MOM București, decorat in nuante pamantii, plante si decoratiuni din ceramica

Cum e la MOM?

Restaurantul este micuț, intim, amenajat în tonuri de alb și bej, cu decorațiuni din ceramică și plante verzi. Iar această simplitate a designului complimentează mâncarea elevată. În anotimpul cald, restaurantul se extinde cu o terasă afară, în stradă. Bucătăria este deschisă și câteodată poți surprinde exact momentul în care chiflele pentru burger sunt făcute și proaspăt scoase din cuptor.

Personalul este tânăr și amabil și întregește experiența MOM.

Cum e mâncarea?

Hai să-ți povestesc și despre câteva dintre felurile lor de bază, care se regăsesc și acum în meniu. Așa că o iau pe „capitole” (așa cum sunt ele denumite în meniu).

Chapter 1 – to start:

Mediterranean pieces (36 lei). Bucăți de feta, foietaj, cimbrișor, miere, fagure de miere, susan și migdale prăjite. Inspirat din desertul grecesc cu brânza feta coaptă în foietaj cu miere, acest starter combină sărat, dulce și crocant, cu un design inovator.

Nobility in a puff shell (40 lei). Pară coaptă învelită în foietaj și umplută cu Gorgonzola, nuci coapte, miere și cimbrișor. Este, probabil starter-ul meu preferat de la ei, pentru că mereu găsesc ceva entuziasmant în fructe ca fel principal de mâncare.

Chapter 1 – to continue:

MOM’s Burger (65 lei), din brioșa făcută de ei în bucătăria restaurantului, cu palina din carne de vită 100% angus, „cafea” din ciuperci, salsa verde și sos picant gochujang. Este servit cu o garnitură de cartofi dublu prăjiți, presărați cu un mix de prosciutto deshidratat, fulgi de drojdie și pătrunjel.

Burgerul este de calitate și vrea să scoată în evidență gustul cărnii, prin simplitatea adaosurilor. Dar, în mod paradoxal, aș spune că elementul vedetă este chifla. Suficient de subțire cât să nu ai impresia că mănânci doar pâine, dar suficient de groasă cât să ofere exact susținerea de care interiorului burgerului are nevoie. Este untoasă, aerată, cu un ușor gust dulceag, care contrastează minunat cu sosurile!

Au și versiunea de burger cu pui prăjit. Gustos și el! A mers foarte bine cu salata cremoasă de castraveți (25 lei) alături. Salata asta are castraveți proaspeți, smântână, mărar, ceapă roșie murată și puțin usturoi.

Bucăți de feta, foietaj, cimbrișor, miere, fagure de miere, susan și migdale prăjite
Mediterranean pieces
Pară coaptă învelită în foietaj și umplută cu Gorgonzola, nuci coapte, miere și cimbrișor
Nobility in a puff shell
Paste cu trufe negre
Paste cu trufe negre

Chapter 2 – Paste:

Paste cu trufe negre (64 lei). Cea mai simplă rețetă, tagliolini, unt, trufe negre proaspete și puțin parmezan ras. Pastele sunt gătite corect, cu exact cremozitatea necesară! Iar gustul de trufe este predominant și natural, fără să fie copleșitor. Ceea ce pentru mine înseamnă un preparat de succes! Acesta este unul din felurile de mâncare pe care îl comand aproape în orice restaurant care îl are în meniu. Și, dacă este gătit bine, în general îmi dă o indicație despre cât de buni sunt chef-ul și staff-ul lui.

Prețurile sunt destul de ridicate. Probabil locația este un criteriu, dar și calitatea ingredientelor. Dar consider că tocmai acest ultim aspect recomandă MOM pentru cel puțin o vizită!

MOM’s Burger, din brioșa făcută de ei în bucătăria restaurantului, cu palina din carne de vită 100% angus, „cafea” din ciuperci, salsa verde și sos picant gochujang
MOM’s Burger
burger rupt in doua
MOM’s Burger
nota finala la recenzia de la MOM

Cine este La Dame Gourmande?

Recenzorul nostru anonim! Ideea e foarte simplă: am vrut să avem pe cineva fără „față” și fără nume, așa încât nimeni să nu știe cine e atunci când îi intră în restaurant. Pentru ca apoi, să ne povestească pe bune experiența avută. Cum a fost mâncarea, cum a fost atmosfera, ce i-a plăcut și ce nu. Exact cum i-ar povesti unui prieten care-i cere o recomandare! Mai multe despre ea și despre sistemul pe baza căruia face recenziile, găsești aici.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • La Dame Gourmande
  • MOM
  • recenzor anonim
  • restaurant MOM
Citește și
Restaurantul Popina din Constanța. Review de <em>La Dame Gourmande</em>
Citește articolul
  • RECENZII
Restaurantul Popina din Constanța. Review de La Dame Gourmande
Review Hushimo: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Citește articolul
  • RECENZII
Review Hushimo: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Review La Hambar: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Citește articolul
  • RECENZII
Review La Hambar: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
La Dame Gourmande @ Indigen / Space for the soul
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Indigen / Space for the soul
La Dame Gourmande @Mosafir
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @Mosafir
La Dame Gourmande @ MoMo Bucharest
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ MoMo Bucharest
La Dame Gourmande @ Nishani
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Nishani
La Dame Gourmande @ Juicy Crab
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Juicy Crab
La Dame Gourmande @ Condesa
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Condesa
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.