Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • RECENZII

La Dame Gourmande @ Condesa

  • Autor : La Dame Gourmande
  • Data publicare : 21 februarie, 2024
  • Data modificare : 7 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
La Dame Gourmande - recenzie restaurant Condesa București

Condesa (numele unui cartier din Ciudad de Mexico, preferat de proprietari), deschis pe 30 decembrie 2023, este un triple threat. Bar, restaurant cu specific latin și studio de ceramică. Locația este pe strada Gina Patrichi nr. 3, imediat la dreapta cum cobori pe Calea Victoriei. Ocupă trei etaje – la primele două te poți bucura de bar și restaurant, iar la al treilea este atelierul de ceramică, Studio Gitane. Iar cele 3 destinații ale locației se întrepătrund.

Imagine cu barul de la Condesa, cu scaune inalte in fata si rafturi pline de sticle de bautura
masa rotunda din marmura neagra, in fata unor obloane din lemn, la restaurant Condesa
detaliu din barul de la restaurant Condesa București

Câteva vorbe despre local

Condesa este deschis de Dan și Nico Grigore, proprietarii unui proiect care îmi place foarte mult, Salon Golescu. Lor li s-a alăturat Sânziana Negru, care recent a câștigat America Express și a fost inspirată de America Latină. Nico Grigore este și artistul care face ceramică de la Studio Gitane, ceramică ce decorează o bună parte din restaurant. 

Decorul este, într-adevăr, punctul forte al Condesa. Ceramica, răchita, mesele înalte cu blat de marmură, peretele din jaluzele de lemn, tapetul tropical (decor marca  Cristian Corvin), te transpun în America Latină. Te poți ușor vedea într-un restaurant argentinian, savurând un cocktail la bar…

Bucătăria se inspiră din gastronomia Americii Latine, Mexic și Peru, și este sub coordarea lui Chef Ricardo Deus. Meniul este restrâns, împărțit în 4 categorii: de la Ferma, din Mare, din Grădină și desertul, din Rai.

Eu am vizitat restaurantul la o lună de la deschidere, pentru că de obicei prefer să acord o perioadă în care restaurantele noi își găsesc ritmul. Am fost cu rezervare la cină și pare să fie cea mai sigură metodă, pentru că aproape toate mesele erau rezervate, iar noi a trebuit să o eliberăm pe-a noastră după 2 ore.

Cum e mâncarea?

Am venit atrasă de reputația pe care o are Salon Golescu și de posibilitatea de a mânca preparate sud-americane.

 

La starter:

Am luat Chunky Funky Guacamole cu crispy tortilla chips (50 lei) și patatas bravas (35 lei). Un guacamole corect, cu lime și coriandru și chips-urile de tortilla făcute în casă, foarte crocante, fără să fie uleioase. Patatas bravas au fost și ei buni – tocmai ce revenisem dintr-o excursie în Spania, unde îi mâncasem destul de des și pot spune că și cei de la Condesa au fost buni. Dar, deși picanți, sosul bravas a fost mai domol decât mă așteptam.

 

La felul principal:

Am luat Tacos al Pastor (55 lei) și Barbacoa (85 lei). În general, Tacos Al Pastor sunt făcuți folosind carne de porc, gătită în stil libanez, pe țepușă. Condesa îi servește cu bucăți de pui și, probabil din cauza felului în care carnea trebuie gătită, puiul a fost puțin uscat. Dar combinația dintre ananasul prăjit și sosul pico de gallo a compensat.

Barbacoa, care acum este recunoscut ca un fel de mâncare mexican cu carne gătită lent, a fost delicioasă! Condesa îl face cu carne de vită, într-un sos de iaurt și coriandru, care este foarte proaspăt și echilibrează bogăția cărnii gătite lent, în sos pico de gallo. Coriandrul am observat că este un acquired taste pe piața românească (nu tuturor le place). Dar eu îi apreciez aroma și consider că este the right pairing în bucătăria sud americană.

Chunky Funky Guacamole & Patatas bravas de la Condesa
Chunky Funky Guacamole & Patatas bravas
Tacos al Pastor, serviti pe o farfurie albastra, alaturi de un pahar de marguerita
Tacos al Pastor
Barbacoa, preparat din bucataria mexicana
Barbacoa

La final…

Am încheiat cu un desert peruan, Suspiro Limeno (35 lei), pentru că nu pot rezista niciunui fel de mâncare cu dulce de leche. Desertul mai conține biscuiți însiropați în cafea și brandy și este acoperit cu un pic prea multă frișcă. Dar nimic nu îmi poate știrbi bucuria de a mânca dulce de leche!  

Mâncarea a fost acompaniată de cocktailuri fără alcool (30 lei) și Margarita (40 lei). Iar la final, totalul pentru două persoane a ajuns la 360 lei.

Personalul a fost primitor, foarte amabil. Au fost la un moment dat patru chelneri care s-au ocupat de masa noastră – dintre care un chelner diferit pentru a ne lua plata, ceea ce a fost puțin confuz atunci când mai voiam să cerem ceva.

Suspiro Limeno, desert peruan cu cu dulce de leche

Personalul a fost primitor, foarte amabil. Au fost la un moment dat patru chelneri care s-au ocupat de masa noastră – dintre care un chelner diferit pentru a ne lua plata, ceea ce a fost puțin confuz atunci când mai voiam să cerem ceva.

nota finala la recenzia de la MOM

Cine este La Dame Gourmande?

Recenzorul nostru anonim! Ideea e foarte simplă: am vrut să avem pe cineva fără „față” și fără nume, așa încât nimeni să nu știe cine e atunci când îi intră în restaurant. Pentru ca apoi, să ne povestească pe bune experiența avută. Cum a fost mâncarea, cum a fost atmosfera, ce i-a plăcut și ce nu. Exact cum i-ar povesti unui prieten care-i cere o recomandare! Mai multe despre ea și despre sistemul pe baza căruia face recenziile, găsești aici.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Condesa
  • La Dame Gourmande
  • recenzor anonim
Citește și
Restaurantul Popina din Constanța. Review de <em>La Dame Gourmande</em>
Citește articolul
  • RECENZII
Restaurantul Popina din Constanța. Review de La Dame Gourmande
Review Hushimo: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Citește articolul
  • RECENZII
Review Hushimo: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Review La Hambar: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
Citește articolul
  • RECENZII
Review La Hambar: vizitat, testat și… savurat de La Dame Gourmande
La Dame Gourmande @ Indigen / Space for the soul
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Indigen / Space for the soul
La Dame Gourmande @Mosafir
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @Mosafir
La Dame Gourmande @ MoMo Bucharest
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ MoMo Bucharest
La Dame Gourmande @ Nishani
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Nishani
La Dame Gourmande @ Juicy Crab
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ Juicy Crab
La Dame Gourmande @ MOM
Citește articolul
  • RECENZII
La Dame Gourmande @ MOM
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.