Sunt mare fan mâncare asiatică, așa că a trebuit să încerc Hushimo, care „mi-a ieșit” de mai multe ori în cale. Restaurantul se află în Piața Amzei, pe D.I. Mendeleev 8. [De curând au anunțat că, pe timp de vară, găsești bucătăria Hushimo și în curtea de la Greenful House, în str. Matei Voievod 27]. E o locație micuță, cu doar câteva locuri în interior și alte câteva la mesele din exterior, așezate direct pe trotuar.
Bucătăria este deschisă, așa că vezi direct cum bucătarul și ajutoarele asiatice îți pregătesc masa. Iar decorul este întunecat, în culori de negru și roșu, cu câteva plante. Acest mix de la Hushimo mă duce cu gândul la localurile micuțe, înghesuite și zgomotoase de pe străduțele Thailandei sau Japoniei.
Ce am mâncat la Hushimo
Am fost la restaurant într-o seară din timpul săptămânii, fără rezervare. Și am avut noroc, consider eu, să găsim o masă chiar lângă bucătăria deschisă. Nu am fost deloc deranjată de mirosurile sau zgomotul ce veneau din „sala de lucru”. Din contră – am considerat că adaugă un plus experienței.
Am fost două persoane și am comandat în așa fel încât să împărțim mâncarea.
Am început cu fried rice cu ou ochi (33 lei), salată de castraveți (28 lei) și salată de mango (31 lei). Salatele mele asiatice preferate.
Iar ca feluri principale, Bao Buns cu pulled pork – pulled pork, varză napa, castravete, kimchi, ceapă, coriandru, chilli și hoisin (62lei). Plus dumplings vegane – umplute cu soia, morcovi, varză și ceapă verde (29 lei).
Restaurantul este mai cunoscut pentru Pho, Tom Yum, Crispy Pork Belly și Mango Sticky Rice. Dar felurile light pe care le-am comandat au fost toate gătite corect și foarte aromate. Bao Buns-urile, în special, au fost moi și pufoase! Cu proporția numa’ bună între pâine și umplutură. Iar orezul prăjit a fost bine condimentat și a devenit și mai cremos odată amestecat cu gălbenușul oului.
Totalul pentru o persoană a ajuns la 114 lei, cu tot cu băutură (apă și limonadă de căpșune).
Personalul restaurantului este tânăr și destul de relaxat. Trebuie să le atragi atenția de mai multe ori ca să fii servit, dar probabil depinde și de cât de aglomerați sunt. Având în vedere specificul locației și cât se aseamănă cu bodegile asiatice, ar putea foarte bine să instaleze și un sistem de self service.
Cine este La Dame Gourmande?
Recenzorul nostru anonim! Ideea e foarte simplă: am vrut să avem pe cineva fără „față” și fără nume, așa încât nimeni să nu știe cine e atunci când îi intră în restaurant. Pentru ca apoi, să ne povestească pe bune experiența avută. Cum a fost mâncarea, cum a fost atmosfera, ce i-a plăcut și ce nu. Exact cum i-ar povesti unui prieten care-i cere o recomandare! Mai multe despre ea și despre sistemul pe baza căruia face recenziile, găsești aici.