Mosafir s-a deschis pe 8 iunie, la timp pentru a mai adăuga încă o terasă frumoasă pentru zilele lungi de vară!
Îmi fac un obicei din a testa tot ce se deschide nou, mai ales când e vorba de bucătărie românească. În mod normal, nu mă duc imediat după deschidere. Dar aici este vorba de un restaurant deschis de frații Alexe, care au și Bucătăria.localfood, unul dintre bistro-urile mele preferate când vine vorba de mâncare românească. Noul restaurant, deschis într-o veche casă boierească, pe strada Plantelor 48, este o colaborare cu cei de la Ginoteca, un bar specializat în gin (deschis tot pe Plantelor, dar la nr. 25).
Mosafir are o terasă generoasă și un interior eclectic, decorat cu mult bun gust. Cine a făcut logoul Mosafir și a gândit paleta de culori și designul restaurantului a dat dovadă de multă creativitate! Pentru că meniul este unul ce combină bistronomia românească cu interpretări ale unor dish-uri internaționale, restaurantul este o „adunătură” de elemente tradiționale românești. Carpete, farfurii de cantină, covoare „persane”, scaune de birt, tablouri vechi – toate în culori moderne și cu un vibe de Gen Z.
Mosafir primește rezervări, dar acceptă și walk ins. Eu am fost într-o duminică seară și personalul (inclusiv Gabi Alexe continuă să fie prezent în restaurante) a găsit repede o masă.
Servirea a fost impecabilă! Personalul este foarte tânăr, dar amabil și bine pregătit. Iar mâncarea a venit în timp record, chiar dacă terasa era plină.
Meniul de mâncare este mic, împărțit în aperitive „de gustat”, „de potolit” și „de împărțit”, supă din coadă de bou, „de sorbit”, feluri principale „de simțit”, garnituri și ceva dulce. Urmează apoi 12 pagini de băuturi 😊. Iar fiecare fel de mâncare vine însoțit de o sugestie de wine pairing.
Ce am mâncat la Mosafir
Am comandat un aperitiv „de gustat”, pentru că cel „de potolit” pe care voiam să îl încerc era deja sold out. Am ales unt aromatizat cu anșoa de Cantabria și ulei de ceapă verde. A fost încă o mică încurcătură și mi-a fost adus la masă untul aromatizat cu roșii prăjite, acceto balsamico și salam de Nădlac (prețul ambelor aperitive este 24 lei). Cel mai probabil au confundat comanda, iar eu am realizat abia acum, când scriu aceste rânduri, după ce m-am uitat când la meniu, când la pozele făcute. Aperitivul primit a fost foarte bun, oricum!
La felul principal am luat steak frites (73 lei), faimosul dish parizian (de origine belgiană) care înseamnă friptură de vită cu cartofi prăjiți. Deseori este servit cu un sos béarnaise. Deși pare simplu, tocmai această simplitate este ceea ce face acest fel de mâncare să fie atât de popular. Dacă doar unul din cele trei elemente nu este gătit corect, atunci întregul fel este pierdut. Am pus alături și o salată de vară cu roșii și castraveți. Cartofii și salata au fost marca Bucătăria.locafood. Ingrediente naturale, cartofii prăjiți perfect, salata asezonată exact cum trebuie, fără să mai fie nevoie să adaug nimic! Antricotul de vită gătit medium rare, exact așa cum trebuie! Sosul béarnaise, deși făcut corect, nu era asezonat chiar pe gustul meu (mai avea nevoie de sare și piper) și părea că untul se separase.
Dar overall, atât antreul cât și felul principal au fost delicioase! Iar pairing-ul nu a fost cu vin, ci cu o limonadă de trandafiri (20 lei), foarte aromată.
As first impressions go, Mosafir a fost o surpriză tare plăcută! Atmosfera este foarte degajată, oamenii sunt simpatici și primitori și mâncarea livrează exact ce promite – ingrediente locale, puse în preparate de inspirație internațională.
Mosafir
📱0312 294 681
Cine este La Dame Gourmande?
Recenzorul nostru anonim! Ideea e foarte simplă: am vrut să avem pe cineva fără „față” și fără nume, așa încât nimeni să nu știe cine e atunci când îi intră în restaurant. Pentru ca apoi, să ne povestească pe bune experiența avută. Cum a fost mâncarea, cum a fost atmosfera, ce i-a plăcut și ce nu. Exact cum i-ar povesti unui prieten care-i cere o recomandare! Mai multe despre ea și despre sistemul pe baza căruia face recenziile, găsești aici.