Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Locuri Cool > Hot Plates > Dimineți cu răsfăț. Unde am mâncat cele mai bune croissante din București
  • Hot Plates

Dimineți cu răsfăț. Unde am mâncat cele mai bune croissante din București

  • Autor : Alexandra Tiron
  • Data publicare : 31 ianuarie, 2022
  • Data modificare : 20 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Super pufoase și crocante, cu o aromă intensă de unt și straturi, straturi de foietaj care se topesc în gură, croissantul este răsfățul suprem al dimineților! Dacă și tu ești de acord cu asta, atunci iată unde găsești unele dintre cele mai bune croissante din București.

closeup cu un barbat brunet cu par ondulat care musca dintr-un croissant
Foto: peoplecreations / Freepick

Una din variantele mele preferate de a începe ziua este cu un croissant delicios și o ceașcă de cafea în față. Eventual și un fresh de portocale. Iar dacă asta se petrece într-o zi în care am timp pe îndelete să savurez micul dejun, sau pe la vreo cafenea cochetă din oraș, e cu atât mai bine! Scenariul are un… je ne sais quoi, vorba francezului, un aer de mică burghezie, care mi se pare perfect pentru o dimineață în care vrei să te răsfeți.

Simbol al micului dejun franțuzesc, nelipsit din nicio boulangerie din Hexagon, croissantul a „fermecat” o lume întreagă. Și adevărul e că trebuie un strop de „magie” dacă te gândești la toate calitățile care trebuie să vină la un loc pentru a crea croissantul ideal. Trebuie să fie untos și fraged, fără a fi însă prea moale sau prea umed. Straturile de aluat cu unt trebuie să fie bine diferențiate, să fie aerat, în timp ce învelișul exterior trebuie să fie crocant, fără însă a se sparge în mii de firimituri atunci când muști din el. Trebuie să aibă o culoare aurie, dar să nu fie prea ars. Și să se topească în gură. Pe scurt, este o artă – una de care patiserii francezii sunt foarte mândri. Dar cum a început această poveste de dragoste?

Croissantul frațuzesc care, surpriză, nu provine din Franța

A fost odată ca niciodată… anul 1683, an în care turcii au încercat să invadeze Viena în timpul unui mare asediu asupra orașului. Și pentru că nu reușeau și nu reușeau, au hotărât să sape un tunel pentru a intra în cetatea cea frumoasă. Însă brutarii din Viena, care lucrau pe atunci în pivnițe, au auzit zgomotele și au alertat armata. Invadatorii turci au eșuat și au plecat cu coada între picioare. Iar brutarii cei isteți și pricepuți au fost lăudați și au primit mari onoruri pentru că au reușit să salveze orașul. Pentru a sărbători, ei au făcut niște cornuri de patiserie în formă de semilună (simbol al Imperiului Otoman).

Kipferl este strămoșul croissantului – un tip de corn pe care austriecii îl făceau încă de prin secolul 13 (și care încă se vinde în brutăriile și patiseriile din oraș). Are o formă asemănătoare, dar aluatul este cu totul altfel – ca de pâine, nu din foietaj.

closeup cu un cos plin de cele mai bune croissante din București

De la kipferl, la vienoisse, la croissant

În Franța, croissantul a ajuns undeva pe la 1839. (Apropo, „croissant” înseamnă semilună în limba franceză). Cam pe atunci presa pariziană a menționat o nouă brutărie vieneză, fondată de brutarul austriac August Zang, și să vorbească despre minunatele sale cornuri crocante. La Boulangerie Viennoise a avut mare succes și atunci a luat naștere pasiunea francezilor pentru produsele viennoise – categorie în care intră totul de la pain au chocolat, la pain aux raisins și croissante (ele nu sunt considerate produse de patiserie, ci viennoiseries).

O altă legendă spune că Maria Antoaneta (de origine austriacă) le adora, pur și simplu, ea fiind cea care a adus croissantul la curtea de la Versailles (în jurul anului 1770), după ce s-a măritat cu regele Louis al XVI-lea. Istoricii spun însă că povestea nu este adevărată.

Cuvântul „croissant” a apărut în dicționare și alte texte pe la mijlocul secolului al XIX-lea, făcând referire la „pâinica” în formă de semilună, pe bază de unt și făină. Și din 1840 brutarii și-au creat propriile versiuni. Cu toate acestea, abia în secolul 20 a luat naștere croissantul cu unt așa cum îl știm acum, atunci când au adăugat drojdie la aluatul de patiserie. Din acest motiv, textura a devenit cu totul alta, croissantul fiind mai aerat, mai pufos, mai crocant și mai untos decât versiunea lui Zand, din 1830.

Cert este că francezilor le-au plăcut atât de tare, încât croissantul a devenit nelipsit de la micul dejun, fiind astăzi privit ca o emblemă a țării!

Unde am mâncat cele mai bune croissante din București

Dar destul cu poveștile… Hai mai bine să revenim în timpurile și pe meleagurile noastre.

Nu știu tu ce crezi, dar mie sigur mi s-a făcut poftă tot vorbind atât despre grozavele croissante. Așa că ia să vedem noi către ce locuri din oraș să ne îndreptăm acum, ca să ne satisfacem pofta. Păi nu? Ideea ar fi așa – să găsim unele făcute artizanal, că sunt mai proaspete și mai bune decât cele congelate.

Fika18

cele mai bune croissante din București, de la Fika 18, asezxate pe un stergar albastru si o mana care tine un croissant rupt pe jumate, cu crema de mango
  • croissante cu smeura, migdale si mango
  • croissante asezate in rand pe tava
  • doua croisante intregi asezate unul peste altul pe o farfurie albastra de la Fika18

După ce ne-au încântat cu cerealele lor într-o mie și una de feluri la Cereal Crunch (dacă nu ai avut ocazia să le încerci, ar trebui), aceeași oameni au hotărât să ne mai ademenească cu o super ofertă pentru micul dejun (și nu numai, desigur). Așa s-a născut Fika18 de pe Calea Victoriei 101, pentru toți cei dornici să încerce croissantele gourmet.

Gourmet pentru că le fac așa, ca la carte. Și asta înseamnă că investesc timp, răbdare, ingrediente de cea mai bună calitate și multă atenție asupra fiecărei etape și tehnici de procesare. Crezi că e ușor să faci unele dintre cele mai bune croissante din București? Nu. Le trebuie timp de răcire, de dospire, apoi urmează laminarea, odihna, tăierea, rularea, toate la o temperatură anume.

Atât croissantele cât și cremele sunt preparate de la zero în laboratorul lor, iar procesul de fabricație durează 2 zile. Însă ce rezultă e un produs perfect – croissante dulci și sărate, clasice sau umplute. În top se află croissantul cu fistic, cheese cake, migdale și zmeură, mango și fructul pasiunii. Dar tu încearcă-le pe toate și vezi care-ți place mai mult.

Și ca dovadă că sunt foarte buni la ce fac, în 2020 au câștigat premiul întâi la categoria Cofetăria/Patiseria/Brutăria anului în cadrul HoReCa Awards.

PS: fac și livrări, să știi.

Ohlala Pâtisserie

  • trei croissante suprapuse fotografiate pe fundal alb la Ohlala Patisserie din București
  • Brioche feuilletée aux amandes

O poveste foarte frumoasă stă și în spatele Ohlala Pâtisserie. Și povestea începe chiar în Franța, patria mamă a croissantului. Alina Petrea a crescut la Paris și a revenit în țară după 30 de ani, pentru a-și deschide această cofetărie. Nu a venit singură, ci alături de soțul ei, francezul Sébastien Cazac.

Alina a urmat școala de stat franceză pentru patiseri, apoi a ajuns la Ritz, unde a absolvit în 2019 Școala Ritz Escoffier. Acolo a avut ocazia să stea alături de mari nume din cofetăria lumii și să învețe de la cei mai buni, precum François Perret (ales drept cel mai bun cofetar din lume în 2019), Tristan Rousselot și Olivier Lainé.

Toate cunoștințele și toată experiența pe care a câștigat-o în Franța, Alina o pune în practică în laboratorul din București, din Piața Amzei. Și din mâinile lor prind viață prăjituri gândite la Ritz, făcute din cele mai bune ingrediente românești și franțuzești. Prăjituri (poate vrei să vezi cum le iese Paris Brest), tarte (ca de exemplu faimoasa Banoffee), torturi, pâinici și… croissante (sau poate preferi pain au chocolat). Iar dacă vrei să încerci ceva nou, ce zici de o Brioche feuilletée aux amandes – are textură de croissant ce ți se topește în gură, unt franțuzesc și migdale (este minunată de savurat per se, sau împreună cu o cafea sau un ceai). 

Toate produsele lor sunt excelente, fine, rafinate. C’est vraiment délicieux!

Pain Plaisir

close up cu o femeie cu unghii rosii si rochie neagra cu buline albe, care tine in maini un croissant intreg de la Pain Plaisir, unele dintre cele mai bune croissante din București
  • croissante aurii de la Pain Plaisir
  • un croissant intreg asezat pe o cutie alba pe care e scris cu negru Pain Plaisir

Pain Plaisir este o brutărie de inspirație pariziană, pusă la cale de o româncă (Irina Stăncescu) și un englez (Tom Rees), născută din plăcerea gustului bun și delicios. Părinții Irinei au avut și ei o brutărie și, cumva, pasiunea s-a transmis mai departe. Așa că după ce a studiat să devină diplomat, a schimbat macazul și a studiat la Cordon Bleu, la Paris, unde a urmat cursuri de bucătărie și patiserie. A avut șansa să intre la un restaurant de 3 stele Michelin şi să învețe de la Pierre Gagnaire, considerat unul dintre cei mai creativi chefi din lume. Acolo l-a cunoscut pe Tom, ajuns și el în aceeași bucătărie tot din pasiunea pentru patiserie și brutărie. De-a lungul timpului, Tom a lucrat ca Chef Patiser pentru restaurantul cu 1* Michelin din Courchevel și alte 3 restaurante ale lui Pierre Gagnaire la Paris, Londra și Hong Kong. Apoi au venit amândoi la București, unde fac pâine și patiserie artizanală, coapte în inima orașului (cum spun ei).

La Pain Plaisir pun mare accent pe ingrediente, respectarea rețetelor și prospețime zilnică. Așa că ziua le începe devreme – la 04:00 dimineața pornesc cuptoarele, la 05:30 brutarii se apucă de treabă, iar la 09:00 magazinele sunt deschise și gata să primească clienți.

Ce să-ți mai zic… croissantele lor proaspete sunt foarte bune! Frăgezimea straturilor şi delicateţea untului, în contrast puternic cu senzaţia de crocant pe care o ai chiar înainte de a mușca, aduc o satisfacţie pură şi plină!

Și ca să știi, Pain Plaisir a obținut locul II la Gala Horeca Awards, la categoria: „Cea mai bună patiserie”.

Îi găsești în Kiseleff (Str. Barbu Delavrancea 1), în Floreasca (str. Puțul lui Zamfir 60) pe str. George Enescu 25 și, mai nou, în Bucureștii Noi, pe Jiului 8.

Grain Trip

  • croissante de la Grain Trip, unele dintre cele mai bune croissante din București
  • croissant cu maia, rupt pe jumate, asa incat sa se vada straturile de aluat cu unt

Ce se întâmplă când vin laolaltă un om pasionat de pâine, patiserie (Valentina Ion) și unul pasionat de cafea bună (Cristian Negoiță)? Păi, iaca, iese Grain Trip. O brutărie artizanală care promite să te poarte într-un trip, o călătorie în jurul lumii, prin selecția sa de pâinici și produse de brutărie și patiserie specifice anumitor țări. Din Franța până în Brazilia, din Italia până în Statele Unite. Din Germania sau Turcia, Maroc sau Uzbekistan, pâini de pretutindeni, prin care să descoperi gusturi si obiceiuri din lumea largă.

Fiecare dintre produse spune o poveste: pâini străvechi sau noi, pâini de la curți regale, pâini din războaie, pâini dedicate unor sărbători religioase, dospite sau nedospite, în formă de minge sau de frunze, încrustate, pictate etc. Nu se fac toate odată, dar dacă îi urmărești pe paginile lor de social media poți afla din timp ce și când se coace.

Și pe lângă toată povestea asta, mai e ceva care îi face aparte. Toate produsele sunt dospite lent, 100% cu maia. Nu folosesc drojdie de cultură, aditivi sau amelioratori. Adică totul e natural, făcut „în casă”. O brutărie 100% artizanală.

Dar să revenim la croissantele noastre. La Grain Trip vei găsi un croissant cu maia excelent, de care și ei sunt foarte mândri. Poate fiindcă rețeta a fost una dintre cele mai capricioase, la care au lucrat patru ani și pe care continuă să o adapteze. Asta pentru că eliminând drojdia, se schimbă și procesul de preparare. Croissantul este dospit lent, timp de trei zile, ceea ce îi conferă un profil de gust ușor acrișor, ce echilibrează perfect gustul untului de cea mai bună calitate. Nu e simplu, dar clar rezultatul e foarte bun și merită efortul.

Îi găsești pe Bd. Nerva Traian, nr. 16. Și să știi că la ei găsești și cafea foarte bună, dar poți pleca acasă și cu tot felul de lactate, dulcețuri, zacuști, dar și făinuri speciale și ustensile pentru coacerea, dospirea și manevrarea aluatului (în cazul în care vrei să experimentezi și tu acasă).

Arc Bakery

doua cosuri cu cele mai bune croissante de la Grain Trip București
  • produse de patiserie in vitrina de la Arc Bakery
  • croissante aurii, unele peste altele

Deși după nume ai zice că e (doar) o brutărie, de fapt Arc Bakery e mult mai mult. Asta pentru că găsești nu numai pâinici delicioase și tot felul de produse de patiserie, dar și o selecție tare interesantă de preparate care să-ți astâmpere foamea – sandwichuri, salate, supe, paste, dar și carne și pește ca main course. Adică așa ca într-un bistro.

Conceptul de bază a fost însă acela al unei brutării care să ofere bucureștenilor pâine ca la Paris, un loc unde te poți lăsa cucerit de miresmele frantuzești. Produsele lor de panificație și cele de patiserie sunt lucrate cu dibăcie după rețete frantuzești cu renume, de bucătari cu multă experiență.

Toate ingredientele de la ARC Bakery sunt proaspete și naturale – folosesc făină franțuzească de foarte bună calitate, unt și ouă bio, legumele și fructele sunt românești și gustoase, iar aluaturile se frământă zilnic și cuptoarele funcționează de cel puțin două ori pe zi pentru ca în rafturi să fie mereu produse proaspete.

La ei găsești tot felul de sortimente de pâine (multe, multe!), foietaje variate, quiche-uri, tarte și, desigur, croissante – cu unt, cu ciocolată, cu migdale… Totul e foarte bun și merită un drum până la Arcul de Triumf (în incinta Comitetului Sportiv Român, pe Bd.l Mărăști 20A).

Așadar, fie că îți place croissantul simplu sau preferi să fie plin cu gem ori diverse creme delicioase, fie că îți place să-l înmoi în cafea ori să-l rupi și să-l mânjești în ciocolată, sau că-l preferi presărat cu migdale sau ornat cu ciocolată, clasic sau cu maia, ai de unde alege.

Și dacă noi ți-am spus unde am mâncat cele mai bune croissante din București, spune-ne și tu pe cine crezi că ar merita să mai adăugăm pe listă.


Citește și:

  • Ai acceptat provocarea Veganuary? Atunci trebuie să încerci aceste super preparate vegane de la restaurantele din oraș!
  • Cele mai bune restaurante din Sinaia la care să te oprești după o zi pe pârtie
  • Cele mai bune băuturi calde (pentru zilele reci) din București

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Alina Petrea
  • Arc Bakery
  • cele mai bune croissante
  • cine a inventat croissantul
  • Cristian Negoita
  • croissant
  • croissant București
  • croissant cu ciocolata
  • croissant cu crema
  • croissant cu maia
  • croissant cu unt
  • croissant dulce
  • Fika18
  • Grain Trip
  • Irina Stancescu
  • istoria croissantului
  • kipferl
  • Ohlala Patisserie
  • pain au chocolat
  • Pain Plaisir
  • Tom Rees
  • Valentina Ion
  • viennoise
  • viennoisserie
Citește și
Pin location: 9 locuri cu clătite bune, bune în București
Citește articolul
  • Hot Plates
Pin location: 9 locuri cu clătite bune, bune în București
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Pe la ei
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Încearcă ceva nou! 9 locuri unde mănânci o pizza mai deosebită
Citește articolul
  • Hot Plates
Încearcă ceva nou! 9 locuri unde mănânci o pizza mai deosebită
Unde mâncăm o ciorbă bună, ca la mama acasă?
Citește articolul
  • Hot Plates
Unde mâncăm o ciorbă bună, ca la mama acasă?
15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Tips & Tricks
15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale
Poate n-ai porc de tăiat, dar sigur ai de mâncat! Hai la restaurant, la pomana porcului
Citește articolul
  • Hot Plates
Poate n-ai porc de tăiat, dar sigur ai de mâncat! Hai la restaurant, la pomana porcului
De unde comanzi cozonaci pentru Crăciun?
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Shopping
De unde comanzi cozonaci pentru Crăciun?
Cei mai buni cârnați românești – de la est la vest, și de la nord la sud
Citește articolul
  • Hot Plates
Cei mai buni cârnați românești – de la est la vest, și de la nord la sud
Cele mai bune opțiuni de mic-dejun: alimente pentru un boost de energie & locuri din București deschise de la 08:00
Citește articolul
  • Food Smart
  • Hot Plates
Cele mai bune opțiuni de mic-dejun: alimente pentru un boost de energie & locuri din București deschise de la 08:00
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ