Clujul este un oraș superb, cu viață de noapte efervescentă și cu o ofertă foarte atrăgătoare pentru turism – fie că vrei să vizitezi orașul, fie că vii la unul din festivalurile sale emblematice. Și mai are ceva: foarte multe localuri superbe, cu mâncare pe măsură. Dintre ele am ales și noi câteva dintre cele mai bune restaurante din Cluj, ca să-ți spunem unde se mănâncă bine.
Clujul are gust. De la brunch-uri tihnite în curți ascunse, până la fine dining cu suflet și mâncare reinterpretată cu sens, orașul e plin de locuri unde merită să te oprești, să comanzi, să savurezi. Locuri cu ingrediente corecte, atmosferă care contează și oameni care chiar pun suflet în ce fac. Restaurante în care te simți bine primit, nu doar servit.
Fie că ești clujean sau doar în trecere, ți-am pregătit o listă curată cu restaurantele din Cluj care merită cu adevărat atenția ta – de la nume deja cunoscute, la descoperiri mai recente.
Fără compromisuri. Fără clișee. Doar gust bun.
Restaurante elegante în Cluj. Locuri cu bucătărie creativă
Hikari
La parterul hotelului Radisson Blu, cu vedere spre Parcul Central, Hikari e genul de loc unde bucătăria japoneză capătă o eleganță urbană, fără să-și piardă esența. Interiorul e minimalist și sofisticat, cu detalii care aduc natura în mijlocul mesei.Poate te-ai aștepta să fie ușor intimidant, dar atmosfera e intimă, deloc rigidă.
În farfurie, totul e controlat până la cel mai mic detaliu. Chef Alex Răcătău, sculptor devenit chef, aduce la Cluj tehnica fină a sushi-ului autentic, reinterpretată în cheia unui fine dining creativ, dar cu respect pentru tradiție. Nigiri cu Saint Jacques, king crab spicy roll, ramen cu miso, gyoza fine – meniul e o călătorie atent construită, care surprinde și liniștește în același timp.
Hikari e, fără îndoială, unul dintre cele mai bune restaurante din Cluj. Nu doar pentru calitatea preparatelor sau pentru finețea execuției, ci pentru experiența completă pe care o oferă – vizual, senzorial, emoțional. Un loc pentru cine știe că o masă bună nu e doar despre mâncare, ci despre cum te simți în timp ce o trăiești.
🍴 Meniu
📞 0752 312 392
C’est la Vie
Dacă vrei să vezi orașul de sus, mergi să iei masa într-un cadru elegant, la C’est la Vie. Un restaurant de tip rooftop care propune o experiență premium, fie că vrei să mănânci ceva bun, fie că vrei să socializezi într-un loc plăcut. Evident, ce face acest loc special este terasa panoramică ce oferă o priveliște deosebită. Dar să știi că meniul nu este cu nimic mai prejos! C’est la Vie propune o abordare contemporană a bucătăriei mediteraneene, cu influențe japoneze, și plusează cu un cocktail bar unde creativitatea e la ea acasă.
Ce zici de rafinatele stridii cu vinegretă de lămâie arsă, sau de o armonioasă combinație de Vitello Tonnato cu tuna tataki? Ori poate te tentează un steak savuros sau un mușchi de vită cu foie gras…
Avem și noi o rețetă de la Chef Florin Revesz, pe care ne-a împărtășit-o în cartea 100 de Rețete de la Restaurantele din România: Caracatiță la tigaie cu terină de cartofi și maioneză picantă. Comandă cartea aici și încearcă rețeta.
🍴 Meniu
📞 0791 072 981
📍 Strada Constantin Brâncuși 48-54
Manger
Ascuns pe Str. Regele Ferdinand, într-o zonă mai liniștită a centrului, Manger nu e genul de restaurant care face zgomot. Nu are nevoie. Își spune povestea prin gust, prin atmosferă și prin echilibrul fin dintre tehnică și simplitate.
Interiorul e minimalist, cu o estetică modernă care nu vrea să epateze, ci să lase spațiu pentru ce contează cu adevărat: experiența. Iar vara, terasa din curtea interioară e genul de loc în care ai putea rămâne ore în șir.
Meniul nu e lung, dar e schimbător, sezonier, de inspirație franțuzească, și mereu cu ceva surprinzător. Chef Silviu Chelaru, fost jurat MasterChef, lucrează cu ingrediente locale și asta se simte. Totul e lucrat cu precizie, dar fără pretenții inutile. E genul de loc unde poți veni la o cină specială, dar fără să simți că trebuie să fii „într-un anumit fel”.
Manger e, în esență, un restaurant pentru cei care iubesc mâncarea bine gândită, atmosfera bună și detaliile care nu țipă după atenție, dar o merită. Unul dintre cele mai bine cotate locuri din Cluj – pe bună dreptate.
🍴 Meniu
📞 0730 282 244
Cimbru Author Cuisine
(+ Cimbru Restaurant)
Dacă vrei să te delectezi cu preparate cu adevărat excepționale, atunci trebuie să treci și pe la Cimbru Author. E deschis doar de miercuri până sâmbătă, la cină (17:00 – 22:30). Are un meniu scurt (doar câteva preparate), care se schimbă săptămânal, în funcție de produsele de sezon sau de inspirația bucătarilor. Și oferă o experiență culinară completă, perfectă pentru cei care vor să descopere preparate noi și interesante. Un concept gourmet, dus spre bucătăria avangardistă. Și cu siguranță unul din cele mai bune restaurante din Cluj!
Iar când ți-e dor să te simți ca în curtea bunicilor și să mănânci ceva bun, care să-ți meargă la suflet, treci pe la celălalt frate din familie, Cimbru Restaurant. E un loc amenajat chiar de familia care deține locul, cu obiecte de mobilier aduse din casa bunicilor. Iar visul lor a fost să ducă povestea gătitului cu gust mai departe. Și așa a apărut acest loc, căruia îi spun „Acasă la Cimbru”. Tot ei sunt și cei care au un foodtruck – pentru că, de fapt, Cimbru s-a născut hoinărind pe drumuri și abia apoi a urmat și restaurantul.
Servesc la prânz bunătățile de truck, iar seara la cină își lasă imaginația să creeze un meniu nou, adaptat în funcție de sezonalitate, de poftă și de inspirație.
Kupaj
„Kupaj înseamnă îmbinarea acelor elemente uneori decadente, alteori efemere, care în proporțiile perfecte produc seducătoarea joie de vivre. Se gustă un tapas cu papilele și mintea deschisă și se armonizează cu vin ales. Vinul se ascultă cu atenție și se pune la masa discuțiilor cu vorbe rafinate.” Frumoasă descriere, nu-i așa?
Kupaj este un tapas bar și restaurant, un loc unde să stai de vorbă pe îndelete cu prietenii, într-un cadru elegant, cu ceva bun de mâncare pe masă și un vin excelent. Meniul propune din start îmbinări inedite de texturi și arome, din ingrediente organice, combinând gusturi și mirodenii ale lumii. Iar vinurile, dintre cele mai alese și mai sofisticate, vin să le țină companie și să desăvârșească o cină perfectă! Un restaurant perfect pentru toți iubitorii de vinuri bune și fine dining.
O astfel de rețetă fină ne-au împărtășit și nouă în cartea 100 de Rețete de la Restaurantele din România. Comandă cartea aici și încearcă rețeta lor de Piept de rață cu crochete din pulpă de rață, piure de cartof dulce, foie gras și sos de portocale cu gălbiori.
🍴 Meniu
Via
Pe o stradă liniștită din centrul vechi, într-o casă barocă monument restaurată cu grijă, Via e genul de loc unde timpul încetinește și gusturile se așază. Nu e doar un restaurant – e o experiență completă, în care mâncarea, vinul, decorul și lumina se înțeleg perfect. Este un restaurant din Cluj destul de scump, mai mult pentru ocazii speciale, dar cu mâncare și servicii excepționale.
Bucătăria e modernă, curată și echilibrată – cu influențe internaționale reinterpretate și ingrediente de sezon. Vinurile – atent alese, din toată lumea. Iar serviciul e fix cât trebuie: discret, dar atent.
Via e pentru seri în care vrei să te răsfeți, e pentru cine crede că gustul adevărat vine și din atmosferă. Și este, cu siguranță, unul dintre cele mai bune restaurante din Cluj.
🍴 Meniu
📞 0733 060 666
Marhaba
Marhaba este un restaurant de fine dinig, cu mâncare autentică libaneză. Un loc în care te simți ca într-o poveste din „1001 de nopți”, plină de arome orientale. Ai ocazia să faci cunoștință cu o bucătărie cu soare, ale cărei culori reflectă 1001 peisaje însorite, iar diversitatea evocă generozitatea libaneză și ospitalitatea specifică zonei. Gastronomia lor e bogat amestec de ingrediente proaspete, ierburi aromate, condimente din orientul îndepărtat, legume fresh, precum și produse lactate, cereale, pește și carne 100% certificată halal. Iar pentru ca totul să fie cât mai autentic, întreg staff-ul de la Marhaba a fost adus din Beirut, inima Libanului.
Printre cele mai populare preparate sunt mezze – precum hummusul, Beyruty și labne, kebbe prajite, Ras asfour de pui și vită, sharhat. Au însă și o varietate de cărnuri gătite la grătar cu cărbune, pește și fructe de mare, și un minunat Katayef!
🍴 Meniu
📞 0770350350
Restaurante casual în Cluj
Samsara
„Undeva în Cluj, într-o curte liniștită și nu foarte apropiată de zumzetul urban, o casă cu vechime și muuuultă personalitate – găzduiește un măslin”. Așa începe prezentarea de la Samsara, unul dintre cele mai renumite restaurante din Cluj și din țară (cel puțin când vorbim de localuri vegetariene / vegane / raw-vegane).
Cu un interior nu este foarte mare, dar foarte dichisit, îngrijit și călduros, și cu o terasă cochetă, locația e una din cele mai populare din oraș. Un loc ce atrage în egală măsură mâncăcioși de toate felurile. Fie că eşti vegetarian, vegan ori ai o alimentaţie pe bază de crudităţi, fie că eşti carnivor, dar cauţi preparate fără carne pe care să le savurezi din când în când, ai nimerit la fix! Bucătăria este una foarte creativă, modernă, care cu siguranță te va surprinde! Servire bună, raport calitate-preț bun, atmosfera cool… ce să mai, e de mers!
🍴 Meniu
Nativ
Nativ este locul unde trebuie să mergi dacă vrei să te bucuri de o friptură excelentă! Locul unde carnea sfârâie pe grill-ul cu cărbune și unde se gătește doar cu ingrediente curate. Au ales să valorifice gustul local și strădania micilor producători locali și folosesc ingrediente de origini 100% românești. De la carnea de vită crescută pe pășuni românești și până la sarea din bucate adusă chiar de ei din salină, totul provine din zone geografice apropiate. Totul se transpune apoi în simplitatea în farfurie. Fără nimic prea fancy, totul așezat cât mai natural, nimic complicat. Motivul? Primează gustul, textura, culoarea și mirosul care te îmbie!
Locația este în centrul Clujului, dar suficient de retrasă încât să aibă parte de intimitate.
Și de la ei avem o rețetă delicioasă, de Mușchi de vită cu piure de țelină arsă, ceapă coaptă, sos de ciuperci și trufe de Transilvania. O găsești în cartea 100 de Rețete de la Restaurantele din România, pe care o poți comanda aici.
🍴 Meniu
📞 0772 226 010
Casa Boemă
Clădirea de pe Iuliu Maniu 34 a fost construită în urmă cu mai bine de 180 de ani, pentru a-i servi ca reședință contesei Krisztina Bethlen (Kendeffy). O bună perioadă a fost proprietatea statului comunist, fiind administrată de întreprinderea Arta Culinară, care a și deschis grădina de vară.
Casa Boemă arătă foarte frumos, fiind renovată sub semnătura arh. Corvin Cristian, responsabil pentru foarte multe locuri frumoase din București. Merită să vii aici și doar pentru a bea un pahar cu apă și o cafea în cerdac și pentru a te bucura de atmosfera din grădina interioară, însă îți garantez că nu vei fi deloc dezamăgit nici de meniu. Au supe, preparate la grill, dar și pizza și burgeri, iar specialitatea casei este antricotul gătit în cuptor cu cărbune.
🍴 Meniu
DaPino
DaPino e un business de familie, dedicat pasionaților de gourmanderii italienești. Un loc în care să te bucuri de o experiență gastronomică excepțională, completă și autentică. Au pornit la drum ca o mică băcănie cu bunătăți italienești și câteva locuri de servit masa. Și au devenit, în timp, unul dintre cele mai apreciate restaurante din Cluj. Nu e de mirare dacă aici vei da nas în nas cu tot felul de personalități și artiști…
Ce ne place la ei este că au reușit, cumva, să integreze sub o singură umbrelă tot felul de experiențe deosebite. Pe de o parte, la Il Ristorrante poți merge să iei o cină în grădină, un prânz pe terasă sau o masă cu familia în interiorul cozy al restaurantului. Apoi, Salone Superiore e un spațiu rafinat, cu accente artistice, unde găzduiesc cine private, recepții, aniversări, petreceri corporate și tot așa… Espresso Martini e cafenea, loc de mic dejun și Aperitivo, locul tău de zi cu zi, creat pentru a face parte din obișnuința cotidiană. La Piazzeta e terasa „de la stradă”, unde poți simți pulsul vibrant al orașului, în timp ce Il Giardino e grădina interioară unde poți lua masa sau merge la o petrecere ori un spectacol. Și pe lângă toate acestea, oferă o mulțime de experiențe interesante.
Și încă ceva… DaPino este un partener constant la TIFF, și găzduiesc tot felul de evenimente speciale cu această ocazie.
🍴 Meniu
ROD
ROD nu este doar un simplu restaurant, ci un concept complex construit pe anumite principii fundamentale: folosirea ingredientelor autohtone, proaspete și locale, prioritatea acordată sustenabilității și respectului față de mediul înconjurător, colaborarea strânsă cu furnizori de încredere, dedicare și angajament pentru oferirea unei experiențe culinare de cea mai înaltă calitate.
Designul interior al spațiului combină armonios elementele naturale, o terasă generoasă și plăcută și o atmosferă relaxată, îmbinându-le cu accentele urban-minimaliste pentru a crea un cadru elegant și prietenos. Personalul e foarte prietenos și atent, așa încât după fiecare vizită la ei îți vei dori să revii.
„De la pâinea cu care ne întâmpinăm clienţii la desert, în farfuriile noastre rodeşte o gamă variată de preparate. Celor ce pornesc de la bucătăria românească le stau alături preparate din bucătăria internaţională, cărora le dăm adesea o tuşă finală din tradiţia noastră gastronomică. Punem în valoare producătorii agricoli locali şi efortul lor de a oferi carne şi produse din carne, peşte, legume şi fructe, cărora li se adaugă berea artizanală şi vinurile din podgoriile din împrejurimi.”, spun ei. Iar un astfel de demers merită toată lauda, zicem noi.
Descoperă rețeta lor de „Friptură de Turda” în cartea 100 de Rețete de la Restaurantele din România. O poți comanda aici.
🍴 Meniu
📞 0737 732 425
Tortelli Pasta Bar
O porție onestă de paste te pregătește pentru o nouă zi plină de energie! Tortelli e „casa” pastelor și un loc unde mănânci foarte bine. Toate produsele lor sunt făcute in house, de la aluatul de paste până la sosuri. Plus că găsești mai toate tipurile de paste. Specialitatea casei sunt însă Tortellini, pastele umplute care le-au inspirat atât rețetele, cât și numele. Tortelli Pasta Bar e locul unde pastele proaspăt frământate sunt în elementul lor, atmosfera e vie și prietenoasă, iar spectacolul din bucătăria deschisă e un adevărat deliciu. În esență, vii, mănânci bine, te distrezi pe cinste și nu vrei să mai pleci!
🍴 Meniu
Tokyo Japanese Restaurant
Naofumi Tsuchiya a venit la Cluj în 2003 să le arate românilor că peștele se poate consuma și crud. Și a deschis primul restaurant din Cluj cu specific japonez. Sushi, sashimi, teriyaki, ramen, tempura și multe alte bunătăți japoneze îi așteptau pe cei care intrau aici. 19 ani mai târziu, Tokyo Japanese Restaurant a devenit unul dintre cele mai cunoscute în Cluj, fiind cotat ca atare pe site-urile de recomandări. Localul e amenajat în ton cu specificul, atmosfera e relaxantă, iar preparate proaspete și gustoase. Așa că dacă ți se face poftă de sushi, treci pe la ei.
🍴 Meniu
Muura Steakhouse
Ai poftă de un burger sau steak fraged? Treci pe la Muura Steakhouse! Situat în inima Clujului, e un loc de referință pentru iubitorii de carne (și nu numai). Ne place la ei pentru că au o atmosferă elegantă și confortabilă, cu un design modern și accente rustice, care creează un cadru foarte primitor. Iar seara, când orașul se animă și străzile sunt pline de oameni, nu-ai cum să nu te molipsești de un un vibe bun.
Dar dincolo de aspect, ceea ce te va impresiona cu siguranță e meniul. Au fripturi suculente și preparate din carne de cea mai bună calitate, maturată și gătită la perfecție. Au, însă, o varietate de opțiuni, de la delicatese locale la preparate internaționale, precum și o selecție foarte bună de vinuri fine. E de încercat!
🍴 Meniu
📞 0733 051 562
📍 Strada Franklin Delano Roosevelt 2
Livada
Livada este unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Cluj. Un loc de poveste cu o terasă superbă, aflat chiar în inima orașului. Toată lumea laudă mâncarea sau felul în care este amenajat localul! Se află într-o clădire de patrimoniu înconjurată de o grădină mare, plină de verdeață, ca o livadă de pomi și cu o atmosferă super relaxată (mai ales în serile cu muzică live). Au pește și fructe de mare foarte bune, paste și risotto, preparate bune din carne și o listă de vinuri bine pusă la punct. La desert, încearcă papanașii.
🍴 Meniu
📞0722111115
Restaurante tradiționale în Cluj
Zama
Din bătrâni se povestește că nimic nu te drege ca o zamă bună după o noapte grea! (Aviz celor care vizitează Clujul în timpul vreunui festival). Așa că n-ar strica deloc să treci pe aici și să te omenești cu o mâncare cinstită, românească. Să te pui iar pe picioare pentru noaptea următoare. Deși cu evidente note tradiționale, Zama este un restaurant modern, în egală măsură. Și arată super bine! Atmosfera e primitoare și călduroasă, iar bucătăria ardelenească te unge pe suflet.
Încearcă zama aită (adică o ciorbă cu usturoi) de ciuciuleți și hiribe, care e acrișoară și picantă și se face cu ciuperci de pădure. Sau zama de picioci cu tarcan (adică de cartofi cu tarhon). Au și o varză ca la Cluj excelentă, gulaș de vițel, balmoș, cârnați de casă și lapte de pasăre yum-yum!
🍴 Meniu
Restaurant Roata
Dacă tot vorbim de mâncare tradițională, o altă recomandare din lista de restaurante din Cluj merge către Restaurant Roata. Porții zdravene, mâncare gustoasă, bere marcă proprie bună și aromată. Aflat pe o străduță micuță și ascunsă (deși situată chiar în mijlocul orașului), restaurantul e o descoperire tare faină. Merită să o treci pe lista de restaurante din Cluj unde să mergi să mănânci! Au supe, preparate la grătar și câteva specialități transilvănene. Plus o terasă umbrită și personal foarte amabil.
📞 0264 592 022
Garlic
Se spune că usturoiul ține vampirii departe, dar La Garlic este evident că și atrage oamenii faini, cu poftă de viață și de preparate delicioase! În centru Clujului ai să găsești acest loc care îmbină frumusețea ardelenească, cu misterul și profunzimea legendelor zonei. Este el, în sine, un loc de poveste, căci fac ei ce fac și te vrăjesc cu aromele preparatelor.
Cu treabă bună, pe îndelete, așa ca în Ardeal, de zor și cu mult spor, gătesc și pregătesc tot felul de bunătăți. Vestitul usturoi este de neînlocuit la ei în bucătărie și de nelipsit. Și îl găsești alături de tot felul de preparate – de la startere ca garlic bread, salate și supe (cum e cea de usturoi copt), paste, cărnuri sau mâncare gătită. Legenda spune că odată ce le guști, te vei întoarce de fiecare dată când ai ocazia…
În cartea noastră 100 de Rețete de la Restaurantele din România avem o rețetă de Doradă cu salată Legacy de la Garlic. Este suuuper gustoasă! Comandă cartea aici și prepar-o și tu acasă.
🍴 Meniu
📞 0732 100 700
📍 Str. Inocențiu Micu Klein 13
Cei 4B: Bistro / Brasserie / Breakfast / Brunch… în Cluj
Olivo Bistro
Olivo Bistro este una din cele mai frumoase bistro-cafenele din oraș, unde te vei simți ca într-un local provençal. Un loc primitor, amenajat cu mult bun gust, potrivit pentru orice moment al zilei și pentru orice ocazie! La ei începi dimineața cu o cafea de origine și savurezi tot felul de preparate în combinații sofisticate la micul dejun. Au tot felul de bruschette, ouă preparate-n fel și chip, dar și waffles, pentru iubitorii de dulce. La prânz te așteaptă să iei masa și te îmbie cu arome perfect îmbinate, de texturi delicioase și surprinzătoare, aduse împreună pentru o experiență de neuitat. Iar seara te așteaptă la un vin – au o selecție foarte bună de etichete!
Au fost așa drăguți, că ne-au dezvăluit și nouă una dintre rețetele lor, pentru cartea 100 de Rețete de la Restaurantele din România: Piept de rață cu sos de coacăze negre și cartofi sarladaises. Un deliciu! Comandă cartea aici și prepară rețeta acasă.
🍴 Meniu
📞 0732 331 099
Braseria Locală
În mijlocul Pieței Muzeului, acolo unde Clujul vechi se amestecă cu vibe-ul de acum, Braseria Locală reușește ceva rar: să ia ingredientele simple, de aici, și să le pună pe masă cu o sinceritate care te prinde. Design-ul e curat, aerisit, cu lemn cald, tonuri neutre și lumină bună. Nimic forțat. O braserie urbană, care ar putea fi oriunde în Europa, dar care își poartă identitatea clujeană cu firesc.
În bucătărie, chef Roland Suciu (ex-Baracca) duce ideea de „local” dincolo de etichetă. Meniul se schimbă des, dar păstrează direcția: preparate cu produse de sezon, locale, lucrate cu respect. Pâine cu maia coaptă în casă, brânzeturi și cărnuri de mangaliță, legume de la micii producători, combinate în farfurii care spun o poveste despre loc, dar fără să fie nostalgice.
Deschis zilnic, cu un program flexibil (prânz, cină, pahar de vin la final de zi), Braseria Locală e genul de loc care intră natural în rutina ta. Nu vine cu artificii, ci cu echilibru – între autentic și actual, între tradiție și ritm urban. Dacă vrei un Cluj care se simte, nu doar se vizitează, pune pe listă și o masă aici.
🍴 Meniu
📞 0752 131 353
DOT (District Of Toast)
Pe Strada Potaissa, într-o zonă liniștită a centrului vechi, DOT este locul unde brunch-ul nu are oră fixă, iar atmosfera te face să te simți ca acasă. Cu un design minimalist și accente industriale, spațiul combină lemnul natural cu cărămida expusă, creând un ambient cald și primitor.
Meniul este o celebrare a toast-ului, cu opțiuni dulci și sărate pentru toate gusturile. Poți savura un toast generos în tot felul de combinații (cu ouă în fel și chip) și sandwich-uri bune (must try pulled pork sandwich). În plus, băuturile completează perfect experiența culinară. De la cafea de specialitate și sucuri proaspăt stoarse, până la bere artizanală și cocktailuri inventive, sau băuturi românești, găsești orice îți e pe plac.
DOT este mai mult decât un loc unde mănânci bine; este un spațiu unde te poți relaxa, lucra sau petrece timp de calitate cu prietenii. Destinația ideală pentru un brunch prelungit sau o pauză de prânz savuroasă.
🍴 Meniu
Bujolé
Și dacă tot a venit vorba de mic dejun și brunch, mai avem o recomandare în lista de restaurante din Cluj. Aici e ca și cum mergi în vizită la un prieten – un spațiu deschis, cald și prietenos, unde să te simți ca acasă. Un loc unde savurezi o cafea de origine (pregătită de un barista talentat) pe terasă și-ți tragi un picuț sufletul. Atmosfera e foarte franțuzită, te trimite cu gândul la Provence, iar meniul te îmbie cu preparate proaspete, de sezon, home made. E o variantă bună nu doar pentru mic dejun, dar și prânz sau cină. Au supe, paste, dar și multe feluri principale gustoase – la ei am găsit Ratatouille, pulpă de rață confit, Fritto Misto, midii în sos de roșii și fac și un mușchi de vită gustos!
🍴 Meniu
Eggcetera
Nu-ți place să te trezești devreme? Atunci ești invitat la brunch! Eggcetera e oprirea perfectă pentru un mic dejun, brunch sau un prânz rapid. De cum vei intra vei observa masa mare, comună – ocazia perfectă să cunoști lume și să-ți faci prieteni noi. Cât despre meniu… ai de unde alege. Au tot felul de preparate – de la ouă în fel și chip (poșate, mexicane, turcești, benedict etc.), toast-uri și shakshuka, până la oferte dulci – precum porridge sau sweet french toast. Toate arată super bine și farfuriile sunt super instagramabile!
🍴 Meniu
Toulouse
Nu putea să lipsească din lista de restaurante din Cluj și o cafenea! Toulouse Cafe-Brasserie este perfect mai ales pentru a lua micul dejun (sau prânzul ori cina) într-o atmosferă boemă.
Meniul are câte ceva din toate și se mândresc cu faptul că gătesc curat, cât se poate cu ingrediente locale. Spre exemplu, își fac singuri gemurile și alte bunătăți. Au propriul blend de cafea și au fost nominalizați drept unul din cele mai bune locuri din oraș pentru iubitorii acestei licori magice. Selecția de vinuri nu dezamăgește nici ea, și nici oferta barului nu este de neglijat, având în vedere că se regăsesc aproape toate brandurile de băuturi existente pe piață.
🍴 Meniu
📞 0730 112 354.
Gastropubs
Visuin
Și fiindcă am intrat în zona asta de baruri hip, dacă vrei să mergi într-un loc super fresh și ubercool, Visuin is the place! La prima vedere, e o „băutorie”, cum zic chiar ei. [Bine, chiar și dacă ar fi doar asta, ar fi una dusă la un nivel superior, unde mixurile sunt o formă de expresie a creativității]. „Vorbim aici despre băutură de autor, despre conținut făcut, nu născut, despre implicare, pasiune și, musai despre meserie. Silviu și Ceaina (aka Silviu Popa și Adrian Miron) sunt băieții care știu și cu pupila și cu papila. Te văd și te ghicesc, te surprind, te apropie. (…) E o experiență în sine.”
Dar ce poate n-ai zice la prima vedere e că stau foooarte bine și când vorbim de mâncare. Pe de o parte, meniul e deosebit, iar mâncarea e foarte bună! Au, de exemplu, doradă cu fenicul și gulie, paste, risotto, sandwichuri delicioase, dar și specialități de vită la jar.
Ce mai au ei frumos e și o terasă foarte cozy & cool, plus seri cu DJ live!
🍴 Meniu
📞 0730 551 813
📍Str. Universitătii Nr. 6 (Casa TIFF)
Jaxx
Fan bucătărie tex-mex? Oprește-te la Jaxx. Un local cu specific american (cu un iz de Texas) unde găsești o mulțime de preparate specifice. Coaste, steak, fried chicken, fish and chips, burgeri, dar și mâncare mexicană – de la huevos rancheros, la nachos sau fajitas. Au o mulțime de băuturi în meniu și bere craft, și e un loc perfect în care să mergi cu gașca și să te bucuri de atmosferă pe muzică rock (ca să nu ieși din vibe-ul de festival).
🍴 Meniu
📞 0758 888 894
Klausen Burger
Există și în Cluj restaurante la înălțime, tip rooftop. Iar unul dintre cele care oferă o panoramă foarte frumoasă este Klausen Burger, un restaurant berărie. De fapt, e înainte de toate o micro berărie care și-a propus să ofere clienților o gamă variată de bere craft (și fac asta din 2010).
Mâncarea e bună, specifică unui brew-pub modern și tineresc, iar berea de aici (marcă proprie), a fost premiată la concursuri internaționale. E un loc unde se pot servi toate cele trei mese ale zilei. Și pentru că este situat pe acoperișul Centrului Comercial Central, e și o locație instagramabilă!
🍴 Meniu
📞 0751 023 748
Hai că ți-am dat ceva de lucru cu lista noastră de restaurante din Cluj pe care să le vizitezi! Știm, sunt multe locuri foarte atractive. Așa că nu-i bai dacă nu reușești să mergi la toate într-o singură călătorie. Ține însă minte că poți reveni la acest articol și să te inspiri ori de câte ori ai drum la Cluj.
Iar dacă ți-am făcut poftă de călătorii prin țară, uite și câteva restaurante excelente din Sibiu, Brașov și Iași.