Le Bab Charles de Gaulle se află, așa cum îi spune și numele, în Piața Charles de Gaulle 3. Este una din cele 3 francize bucureștene ale Le Bab Soho, din Londra (restaurant care reinterpretează bucătăria orientală și în special kebab-ul, sub îndrumarea un Chef cu stele Michelin).
Prima franciză a fost Le Bab Downtown (deschis în 2019, pe Calea Victoriei 12a) – care, aș zice eu, s-a remarcat prin preparatul Le Bab Fried Chicken (LBFC). Drept urmare, ulterior au deschis și o franciză Le Bab Fried Chicken. Aceasta are 4 locații (în Amzei, pe Calea Moșilor, la Timpuri Noi și în Aviației) și se concentrează exclusiv pe acest preparat vedetă.
Restaurantele sunt sub coordonarea unui tânăr Chef, Douglas Faulkner, cu experiență în bucătării cu stele Michelin. Adesea îl vei vedea în bucătăria deschisă de la Charles de Gaulle, făcând pregătirea finală a farfuriilor.
Cum e la Le Bab Charles de Gaulle?
Am vizitat și mâncat în toate cele 3 locații, încă din 2019 încoace. Dar cel mai des m-am regăsit la Le Bab Charles de Gaulle. Poate pentru că este într-o zonă populată, plină de verdeață (lângă parcul Herăstrău), cu un balcon unde e minunat să iei brunch-ul, în zilele cu soare. Ori poate pentru că meniul lor are două dintre felurile mele preferate – Padron Peppers și Cheesy Crispy Crushed Potatoes. Sau poate pentru că de fiecare dată când am fost la ei – la brunch, prânz sau cină –, mâncarea a fost mereu la fel de bună!
Ultima vizită la Le Bab Charles de Gaulle a fost pentru un prânz după o zi de cumpărături. Am făcut rezervare online, de pe o oră pe alta, ușor și simplu.
Ce am mâncat la Le Bab
Comanda a fost necomplicată, cu câteva dintre felurile de bază din meniul principal al Le Bab. [Restaurantul are și un meniu separat, de brunch]. Ambele au un număr limitat de feluri de mâncare, dar cu accent pe calitate și gust.
Le Bab Friend Chicken – pulpe de pui crescut la sol, cu o crustă crocantă, servite cu sos de chili și curmale (34 lei). BBQ Padron Peppers – ardei Padron la grătar, cu sare Maldon (27 lei). Cheesy Crispy Crushed Potatoes – cartofi copți, zdrobiți și apoi prăjiți, cu telemea și sos de usturoi (33 lei). LBFC-ul este suculent în interior și crocant la exterior. Ardeii Padron sunt gătiți exact așa cum i-am mâncat în Spania, de nenumărate ori. Iar cartofii sunt prăjiți cât trebuie, fără să fie uleioși și se combină perfect cu telemeaua sărată și sosul de usturoi.
Am mai luat Butter Chicken – piept de pui marinat, la grătar, cu orez cu turmeric, sos butter chicken și sos raita din castraveți (59 lei), gătit corect și foarte aromat. Iar pentru desert, Sticky Toffee Pudding servită cu înghețată de vanilie (30 lei). Împreună cu o apă și o limonadă, totalul a fost de 215 lei pentru două persoane. Un preț foarte bun pentru un prânz complet, foarte sățios.
Dar pentru că am fost de mai multe ori în aceasta locație, recomandarea nu ar fi completă fără să menționez câteva din felurile de brunch. Turkish Eggs (46 lei) – ouă poșate, cu sos lebneh făcut de la zero, verdețuri, unt cu miso și chilli, și pâine făcută în restaurant, prăjită. Crack Madame (46 lei) – sandviș prăjit, cu șuncă, brânză și cârnat Nduja și ou prăjit, cu salată de verdețuri. French Toast cu prune prăjite (32 lei) – french toast, prune prăjite, mascarpone și mentă, și o cupă de înghețată de vanilie.
Cred că deja este clar până acum, la Le Bab mâncarea este piesa centrală. Și este servită într-un design simplu, minimalist, care combină marmura și fierul, dar care totodată te face să te simți comod. Este un restaurant primitor, cu un personal tânăr și deschis.
Ce ar mai fi de zis…
Restaurantul este destul de digitalizat. Poți face rezervare online, în locație poți comanda online, poți chema chelnerul prin aplicație, iar la final poți plăti și pleca fără să fie nevoie să interacționezi cu nimeni. Este un concept interesant. Pe de altă parte, eu apreciez un restaurant și după pregătirea, amabilitatea și competența personalului…
Cine este La Dame Gourmande?
Recenzorul nostru anonim! Ideea e foarte simplă: am vrut să avem pe cineva fără „față” și fără nume, așa încât nimeni să nu știe cine e atunci când îi intră în restaurant. Pentru ca apoi, să ne povestească pe bune experiența avută. Cum a fost mâncarea, cum a fost atmosfera, ce i-a plăcut și ce nu. Exact cum i-ar povesti unui prieten care-i cere o recomandare! Mai multe despre ea și despre sistemul pe baza căruia face recenziile, găsești aici.