Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Insider > Meet The Chef > De vorba cu un bucatar francez la Bucuresti – Chef Samuel le Torriellec
  • Meet The Chef

De vorba cu un bucatar francez la Bucuresti – Chef Samuel le Torriellec

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 22 aprilie, 2016
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Samuel le Torriellec este al 5-lea bucatar din seria interviurilor cu bucatari straini stabiliti in Romania, Chefi care au venit sa promoveze cultura culinara a tarii lor in Bucuresti. Samuel e un bucatar atipic: tatuat, pasionat de sporturi extreme, dar cu aceeasi dependenta specifica marilor Chefs, aceea de a fi cat mai mult in bucatarie si de a da nastere unor farfurii cat mai creative.

Pe Samuel il gasiti acum la restaurantul L’Atelier din cadrul hotelului Epoque din Bucuresti. Aici creeaza si improvizeaza pornind de la trucurile bucatariei frantuzesti. Povestea lui o puteti descoperi mai jos:

_MG_8452
Restograf: Spuneti-ne cate ceva despre dumneavoastra: unde v-ati nascut, unde ati copilarit, care sunt cele mai frumoase amintiri care va leaga de locul in care v-ati nascut?

Samuel le Torriellec: M-am nascut in Normandia, un adevarat paradis culinar; aici gasesti cele mai bune fructe de mare si specialitati minunate de branzeturi. In copilarie am calatorit mult, deoarece tatal meu lucra in armata si era trimis intr-un post diferit la fiecare 3-4 ani. In felul asta am ajuns sa cunosc bine culturi diferite si bucatarii diverse, am incercat nenumarate gusturi si ingrediente si am invatat sa fiu deschis catre nou si exotic. Pentru mine, cea mai frumoasa perioada a copilariei a fost Tahiti: mancare delicioasa, complet biologica, natura si oceanul. Imi petreceam zilele facand surf si body board.

Restograf: Cand ati avut primul contact cu bucataria si cand ati descoperit pasiunea pentru arta culinara?

Samuel le Torriellec: Pot spune ca mi-am descoperit pasiunea de pe la 5 ani. In primul rand pentru ca am fost gurmand de mic, imi placea sa mananc si sa incerc de toate. Una dintre marile mele fericiri era sa stau in bucatarie cand gateau ai mei, asta e cea mai puternica amintire din copilarie: mirosul irezistibil din bucatarie. Nu prea am mai avut de ales; pur si simplu pasiunea a devenit profesie si vocatie. Sa gatesc face parte din viata mea, nu ma plictisesc niciodata si nu pot sa stau prea mult timp departe de bucatarie. 10 zile daca plec in vacanta mi se par prea lungi. Ultima oara – eram in vacanta pe o insula – m-am dus dupa peste si am vrut sa il pregatesc in bucataria hotelului. Proprietarul m-a inteles si ne-am imprietenit, i-am gatit o cina grozava iar eu am fost fericit sa petrec putin timp in bucatarie!

Restograf: In Romania cand ati ajuns si de ce ati ales sa va stabiliti tocmai aici?

Samuel le Torriellec: Am ajuns in Romania acum 8 ani, din pura intamplare. Mi-a placut foarte mult locul si am decis sa raman.

_MG_8358 copyRestograf: Care au fost primele diferente cultural-culinare pe care le-ati observat intre bucataria frantuzeasca si cea romaneasca?

Samuel le Torriellec: O mare provocare este programul restaurantelor, de la 12 la 23; cand esti perfectionist si lucrezi intens pentru fiecare fel, cu mare atentie la fiecare detaliu, un program de aproape 12 ore este destul de dificil. Apoi mai este diferenta de cultura culinara; probabil ca nu sunt singurul chef care spune ca isi iese din minti cand aude de friptura bine facuta. Ca sa nu mai zic de pasiunea tipic franceza pentru branzeturi, care aici e mai putin inteleasa. Dar, cu timpul, am invatat sa ma adaptez si incerc sa inteleg preferintele oaspetilor, iar ei, la randul lor, sunt deschisi in a descoperi stilul meu de a gati.

Restograf: Ati observat si diferente intre publicul francez si cel roman? Daca da, care?

Samuel le Torriellec: In Franta oamenii merg la masa in 2, 3, maxim 4 persoane. Aici se iese mult in grupuri mai mari, chiar de 8-10, cina este mai degraba un prilej de a petrece timpul cu familia sau prietenii.

Restograf: Care sunt preparatele romanesti preferate?

Samuel le Torriellec: Salata de vinete, ciorba de burta, salata de icre

Restograf: Cat de autentica este mancarea pe care o serviti in Bucuresti? Ati adaptat-o cumva la publicul roman si in functie de ingredientele pe care le gasiti aici sau e cat se poate de fidela celei de acasa?

Samuel le Torriellec: Unele feluri raman la reteta traditionala, cum ar fi supa de ceapa, sos bearnaise, souffle de ciocolata, insa restul specialitatilor sunt intr-o oarecare masura adaptate sau usor reinterpretate. Asta ramane o provocare pentru mine, cum am si spus, dar mai tine si de inspiratia si originalitatea bucatarului.

Restograf: Cum ati descrie mancarea frantuzeasca?

Samuel le Torriellec: Odata ce intelegi subtilitatea bucatariei franceze, cea mai sigura reteta a succesului este sa gatesti simplu. Simplitatea e semn de bun gust.

atelier
Restograf: Credeti ca exista o legatura intre mancare si cultura unei tari? Daca da, care ar fi povestea spusa prin mancare legata de cultura franceza?

Samuel le Torriellec: Sigur ca exista o legatura indisolubila intre mancare si specificul unei tari sau al unei regiuni. Gastronomia face parte integranta din profilul socio-cultural oriunde in lume.

Restograf: Ce preparate va place sa pregatiti cel mai mult, cu ce ingrediente va place sa lucrati?

Samuel le Torriellec: Felul meu favorit este poule au pot. Si ador sa gatesc peste, orice peste, oricand, in orice fel.

 

Cititi si: 

De vorba cu un bucatar indian la Bucuresti – Chef Rajiv Sharma Kumar

De vorba cu doi bucatari thailandezi la Bucuresti – Chef TJ si Chef Apple

De vorba cu un bucatar spaniol la Bucuresti – Chef Julio Armando Quintanar

De vorba cu un bucatar japonez la Bucuresti – Chef Ishii Makoto

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatar francez bucuresti
  • bucatar l'atelier
  • bucatari straini bucuresti
  • bucatarie franceza bucuresti
  • interviu bucatar straini
  • l'atelier
  • l'atelier hotel epoque
  • l'atelier restaurant
  • restaurant hotel epoque
  • restaurante franceze bucuresti
  • restaurante frantuzesti bucuresti
  • Samuel le Torriellec
Citește și
Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
Citește articolul
  • Meet The Chef
Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
Patru deserturi românești interbelice și povestea lor adusă în contemporan de Ana Consulea
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Meet The Chef
Patru deserturi românești interbelice și povestea lor adusă în contemporan de Ana Consulea
Soro.lume – o poveste (gastronomică) neoromânească, creionată de Mihai Iosif Toader
Citește articolul
  • Meet The Chef
Soro.lume – o poveste (gastronomică) neoromânească, creionată de Mihai Iosif Toader
Daniel Pălici, bucătarul care dă glas propriei bucătăriei creative, la Grai
Citește articolul
  • Meet The Chef
Daniel Pălici, bucătarul care dă glas propriei bucătăriei creative, la Grai
Top 10 cei mai buni bucătari din lume
Citește articolul
  • Meet The Chef
  • Pe la ei
Top 10 cei mai buni bucătari din lume
Romania’s Greatest Chefs – descarcă gratuit colecția de rețete de la cei mai mari bucătari ai României
Citește articolul
  • Meet The Chef
  • Noutati
  • Rețete
Romania’s Greatest Chefs – descarcă gratuit colecția de rețete de la cei mai mari bucătari ai României
#MeetTheChef: Bogdan Dănilă, primul Chef român care a primit o stea Michelin
Citește articolul
  • Meet The Chef
#MeetTheChef: Bogdan Dănilă, primul Chef român care a primit o stea Michelin
#MeetTheChef. Patrizia Paglieri: „Niciun italian nu gătește ceva cu mai multă plăcere decât o pasta bună!”
Citește articolul
  • Meet The Chef
#MeetTheChef. Patrizia Paglieri: „Niciun italian nu gătește ceva cu mai multă plăcere decât o pasta bună!”
Asia văzută prin ochii Chef-ului Sorin Bontea: „Într-una din piețe era o gheretă cu stele Michelin”
Citește articolul
  • Meet The Chef
Asia văzută prin ochii Chef-ului Sorin Bontea: „Într-una din piețe era o gheretă cu stele Michelin”
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ