Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Interviuri > MEET THE CHEF > De vorba cu un bucatar japonez la Bucuresti – Chef Ishii Makoto
  • MEET THE CHEF

De vorba cu un bucatar japonez la Bucuresti – Chef Ishii Makoto

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 21 martie, 2016
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Yuki e mai mult decat un restaurant din Bucuresti, e chiar un loc in care proprietarul si-a propus sa recreeze o atmosfera unui camin japonez. De aceea, Yuki nici nu are cuvantul “restaurant” in completare, ci isi spune “japanese home dining”, pentru ca a fost gandit ca o casa in care oaspetii sa descopere cultura si bucataria japoneze.

Aici, maestru culinar este Chef Makoto, care ne-a dat o lectie despre ce inseamna pretuirea vietii private, dar si bucuria de a impartasi traditiile culinare ale tarii sale si lectia oferita romanilor de a invata sa imparta din mancarea lor cu cei dragi de la masa.

Ce alte lucruri interesante am mai aflat de la Makoto-san puteti descoperi in interviul de mai jos, raspunsuri transmise via echipa de la Yuki:

yuki 3
sursa foto

Restograf: Spuneti-ne cate ceva despre dumneavoastra: unde v-ati nascut, unde ati copilarit, care sunt cele mai frumoase amintiri care va leaga de locul in care v-ati nascut?

Chef Makoto: Makoto-san, pe numele lui complet Ishii Makoto, s-a nascut si a crescut in Tokyo. Mai mult de atat nu vrea sa dezvaluie, fiind o persoana foarte atenta in ceea ce priveste viata lui privata.

Restograf: Cand ati avut primul contact cu bucataria si cand ati descoperit pasiunea pentru arta culinara?

Chef Makoto: Pasiunea pentru arta culinara a decoperit-o cam pe la 20 de ani si a lucrat destul timp ca ucenic in diverse tipuri de restaurante din Tokyo.

Restograf: In Romania cand ati ajuns si de ce ati ales sa va stabiliti tocmai aici?

Chef Makoto: A ajuns in Romania in iarna lui 2013, motivul fiind, evident, acela de a incerca sa prezinte publicului roman bucate japoneze traditionale si autentice.

Restograf: Care au fost primele diferente cultural-culinare pe care le-ati observat intre bucataria japoneza si cea romaneasca?

Chef Makoto: Sunt mai multe, printre ele enumeram:

– baza mancarii japoneze traditionale este una singura: DASHI (un amestec de fulgi de peste Bomito uscat si afumat timp de 3 luni alternativ si fulgi de alga Kombu tratata in aceeasi forma);

– procesul termic in cazul bucatariei japoneze este mult mai scurt decat in cazul celei romanesti;

– pregatirea materiei prime (legume, fructe, carne, etc) este mult mai scurta decat in bucataria romaneasca;

– bucataria traditionala japoneza NU are produse pe baza de lactate;

– bucataria japoneza traditionala pune accent pe legume si peste foarte putin procesate (70%).

yuki echipa
sursa foto

Restograf: Ati observat si diferente intre publicul japonez si cel roman? Daca da, care?

Chef Makoto: Da, si anume faptul ca publicul roman nu este obisnuit sa imparta din mancarea proprie cu ceilalti de la masa. Publicul japonez este obisnuit (educat) sa imparta totul cu ceilalti de la masa, singurele exceptii fiind bolurile proprii de orez si supa miso.

Restograf: Din ce ati observat, care sunt preparatele preferate ale clientilor romani?

Chef Makoto: Romanii prefera mancarurile deep fried gen “Ika no Tatsuta age” (calamar deep-fried pane cu amidon de cartof), steak-ul de porc gen “Buta no Zuke Yaki” (steak de porc marinat in prealabil in ghimbir si sos de soia), dar si omleta “Dashimaki” (omleta rulouri facuta cu baza dashi si ceapa verde), dar mai putin legumele si salatele traditional japoneze.

Un restaurant japonez Yuki la Piata Dorobantilor in Bucuresti
sursa foto

 

Restograf: Cat de autentica este mancarea pe care o serviti in Bucuresti? Ati adaptat-o cumva la publicul roman si in functie de ingredientele pe care le gasiti aici sau e cat se poate de fidela celei de acasa?

Chef Makoto: Este autentica pentru stilul Tokyo, care prefera mancarurile mai putin sarate decat stilul zonal Kyoto. Am observat ca mancarurile preparate in stilul Tokyo au prins mai bine la publicul roman, de aceea ne-am si adaptat si am marit volumul felurilor de mancare in stilul TOKYO.

Restograf: Exista preparate din bucataria japoneza foarte dragi sufletului dvs pe care v-ar placea sa le gatiti in Bucuresti? Daca da, care?

Chef Makoto: Daca ar putea, Makoto-san ar prepara pentru publicul roman sushi adevarat si ramen original japonez, deoarece calitatea face toata diferenta.

yuki 2
sursa foto

Restograf: Cum ati descrie mancarea japoneza?

Chef Makoto: Mancarea japoneza este echilibrata din punct de vedere al aportului de nutrienti, foarte apropiata de modul in care se manca in mod traditional.

Restograf: Credeti ca exista o legatura intre mancare si cultura unei tari? Daca da, care ar fi povestea spusa prin mancare legata de cultura japoneza?

Chef Makoto: Da, exista. Mancarea japoneza ar fi cea care ar spune frumoasa poveste despre legatura profunda dintre japonezi si Natura 🙂

yuki
sursa foto

Restograf: Ce preparate va place sa pregatiti cel mai mult, cu ce ingrediente va place sa lucrati?

Chef Makoto: Lui Makoto san ii place sa gateasca tot ce inseamna mancare traditionala japoneza, iar ingredientul preferat este, desigur, baza mancarii japoneze: DASHI!

 

Cititi si: 

De vorba cu un bucatar indian la Bucuresti

De vorba cu doi bucatari thailandezi la Bucuresti

De vorba cu un bucatar spaniol la Bucuresti

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatar japonez bucuresti
  • bucatari straini bucuresti
  • bucatarie japoneze
  • cultura culinara japoneze
  • de vorba cu un bucatar japonez
  • interviu bucatari straini
  • mancaruri japoneze
  • restaurant japonez yuki piata dorobantilor bucuresti
  • restaurant yuki
  • restaurant yuki japanese home dining
  • restaurante japoneze bucuresti
  • traditii japoneze
  • yuki
  • yuki home dining
  • yuki restaurant japonez
Citește și
Speedcast Restograf #4, cu chef Radu Ionescu (Kaiamo)
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Speedcast Restograf #4, cu chef Radu Ionescu (Kaiamo)
Speedcast Restograf #3 cu Bogdan Alexandrescu (aka Dexter Chef)
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Speedcast Restograf #3 cu Bogdan Alexandrescu (aka Dexter Chef)
Nu rata primul episod de Speedcast Restograf! Invitat: Adi Hădean
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Nu rata primul episod de Speedcast Restograf! Invitat: Adi Hădean
Din bucătăria MAT: cum face, domne, Alex Iacob de-i iese tacosul așa bun?
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Din bucătăria MAT: cum face, domne, Alex Iacob de-i iese tacosul așa bun?
Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
Patru deserturi românești interbelice și povestea lor adusă în contemporan de Ana Consulea
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • MEET THE CHEF
Patru deserturi românești interbelice și povestea lor adusă în contemporan de Ana Consulea
Soro.lume – o poveste (gastronomică) neoromânească, creionată de Mihai Iosif Toader
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Soro.lume – o poveste (gastronomică) neoromânească, creionată de Mihai Iosif Toader
Daniel Pălici, bucătarul care dă glas propriei bucătăriei creative, la Grai
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Daniel Pălici, bucătarul care dă glas propriei bucătăriei creative, la Grai
Top 10 cei mai buni bucătari din lume
Citește articolul
  • ÎN LUME
  • MEET THE CHEF
Top 10 cei mai buni bucătari din lume
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.