Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Locuri Cool > Hot Plates > Patru deserturi românești interbelice și povestea lor adusă în contemporan de Ana Consulea
  • Hot Plates
  • Meet The Chef

Patru deserturi românești interbelice și povestea lor adusă în contemporan de Ana Consulea

  • Autor : Laura Udrea
  • Data publicare : 14 octombrie, 2022
  • Data modificare : 7 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

E mereu o plăcere să stai de vorbă cu Ana Consulea, cofetar școlit în Franța, pasionat de cofetăria românească. Cu ea, istoria României se îndulcește și devine desert, în farfurie. Descoperă povestea a patru deserturi românești interbelice, revizitate de Ana Consulea. Ce zici, vrei o felie din tortul primei regine a României?

prajitura de ciocolata decorata cu crema de zmeura, in forma de mustata, asezata pe o farfurie retro, cu o lingurita, la Zexe Braserie
Foto: Take Ionescu, Zexe Braserie

Ana Consulea este Chef cofetar și fondator al Zexe Braserie. A absolvit Școala de Cofetari din Montbeliard, din Franța, sub îndrumarea maestrului Eric Vergne și a altor nume mari ale cofetăriei franțuzești. Alături de ei a realizat că perfecțiunea în cofetărie există și că poate fi atinsă. După un an de cursuri intense, în 2012 s-a întors în țară hotărâtă să schimbe gusturi, mentalități și să arate publicului că avem și noi o cofetărie robustă și plină de personalitate. În 2016 și-a deschis propria braserie (Zexe Braserie), iar în cei patru ani scurși de la finalizarea studiilor a depus un efort uriaș de cercetare a istoriei cofetăriei românești, care i-au arătat că aveam o cofetărie extraordinară în perioada interbelică.

Imagine blurata cu Ana Consulea si prim plan pe mainile ei pline de ciocolata, in timp ce prepara prajituriAna crede foarte tare că dacă am fi reușit să avem continuitate în cofetărie, probabil am fi fost acolo în top, alături de țări mature precum Franța, Italia sau Spania. Consideră că avem foarte multe de recuperat și reglat în cofetăria românească, așa că scopul său principal, înainte de a se axa pe „reinterpretare”, este acela de a aduce cofetăria la un stadiu ce poate fi reinterpretat.

O vizită prin cofetăriile României interbelice

Istorii spun că în perioada interbelică, Bucureștiul avea cele mai multe cafenele și cofetării din Europa. Pe vremea aceea, cafeneaua nu era un simplu spațiu de întâlnire, ci un loc al disputelor intelectuale și al ideilor literare, sociale, economice și politice. Un fel de cabinet de lucru, animat de ideile scriitorilor, jurnaliștilor, oamenilor de cultură sau politici din acele vremuri.

Peste toate s-a lăsat negura comunismului. Naționalizare și uniformizare. Fabricile de ciocolată s-au închis. Proprietarilor de cofetării li s-a confiscat munca. Cofetăriile care n-au fost închise, și-au schimbat denumirea, la fel cum deserturi celebre au primit alt nume, ca să se potrivească statului comunism și ideologiei de partid.

„În vitrinele restaurantelor, braseriilor și cofetăriilor autohtone din perioada antecomunistă tronau multe deserturi românești emblematice, așa cum a reieșit dintr-un studiu pe care l-am realizat la nivelul istoriei cofetăriei românești. Visul meu a fost să «revizităm» o parte dintre aceste deserturi istorice românești, adică să le readucem în contemporan, folosind tehnicile și ingredientele de astăzi“, povestește Ana Consulea, teleportându-ne în vremurile noastre.

Zexe Braserie – o cofetărie românească autentică

Cofetar Ana Consulea, cu camasa alba si sort negru de cofetar, fotografiata in usa de la intrare in Zexe BraserieInițiativa de a deschide Zexe Braserie i-a venit Anei după absolvirea Școlii de Cofetărie din Franța, dar și din dorința de a reda savoarea cofetăriei românești de odinioară. O invitație pentru pasionații de gastronomie de a simți efervescența din perioada interbelică, atunci când Bucureștiul era capitala europeană cu cele mai multe cofetării și cafenele din Europa.

Cu această misiune asumată, Ana a conturat două direcții principale ale cofetăriei pe care o propune.

Gama de prăjituri cu caracter nostalgic, bine întipărite în memoria gustativă a oamenilor, pe care Ana și echipa ei și-au propus să le facă mai bine și mai bune decât ni le amintim cu toții. De exemplu – prăjitura cu vișine (care are foarte multe vișine, pentru că toți voiam mai multe vișine, când eram mici), checul marmorat (mai dens, mai puțin înecăcios decat cel al bunicii), cozonacul (mai plin, mai pufos), mucenicii muntenești (cu zeama mai aromată, cu nucă mai crocantă). Aici se înscrie și gama de înghețată, unde „se joacă” cu arome îndrăznețe, precum pufarine, măr și biscuiți, gem și pâine prăjită, sau colivă.

Prăjiturile istorice revizitate – Take Ionescu, Carmen Sylva, Regina Maria și George Enescu. Nu inventate, nu „reinterpretate”. Pur și simplu, rețete vechi adus în contemporan, în toate privințele – gust, formă, tehnici de lucru. Patru deserturi românești, inspirate din istoria noastră și din rețete celebre de altădată. Patru deserturi românești pline de istorie, ce poartă numele unor personalități care și-au găsit o fărâmă de glorie în gastronomie, ca și în istorie. Patru prăjituri a căror poveste o aflăm și noi azi, de la Ana.

Povestea celor patru deserturi românești interbelice, aduse în contemporan de Ana Consulea

Tortul regal Carmen Sylva

tortul regal Carmen Sylva, cu caramel si macaroon de caramel, una din cele patru deserturi românești interbelice
Carmen Sylva este o prăjitură cu ciocolată și cafea. Ana i-a adăugat alune de pădure, Amaretto si un brâu inspirat din portul românesc.

Prima regină a României, regina Elisabeta, soția lui Carol I, a fost una dintre cele mai iubite regine ale României. Sub pseudonimul literar Carmen Sylva s-a făcut cunoscută ca patroană a artelor, fondatoare a unor instituții caritabile, poetă, eseistă și scriitoare.

Tortul care poartă numele de poetă a reginei Elisabeta are o poveste de naștere frumoasă. Era anul 1893, când Elena Văcărescu, domnișoara de onoare a reginei Elisabeta și pupila ei, a fost trimisă în exil la Paris. Povestea de dragoste din aceasta și principele Ferdinand, născută sub oblăduirea reginei, a fost oprită brutal de regele Carol I. Oamenii politici ai vremii nu doreau ca principele să se căsătorească cu o româncă. Regina Elisabeta a suferit mult pierderea dragei ei prietene. Ca să o îmbuneze, regele Carol I, se zice că ar fi comandat cofetarilor bucătăriei regale să pregătească un desert special pe care avea de gând să i-l ofere reginei pe 29 decembrie, ziua în care aceasta ar fi împlinit 50 de ani.

„Cum acesteia îi plăceau foarte mult atât cafeaua, cât și ciocolata, cofetarul Casei Regale le-a integrat pe amândouă într-un desert special, care a cucerit-o pe regină. Noi am transformat-o și în prăjitură și i-am adăugat alune de pădure, Amaretto și un brâu inspirat din portul românesc, tușa noastră personală. Trebuie să recunosc că am încercat cel puțin zece variante de «Carmen Sylva» în laborator până să ajungem la rezultatul de astăzi“, ne spune Ana Consulea.

Prăjitura Regina Maria

Prajitura regina maria, pe pat de biscuiti, cu 2 straturi de crema alba si un strat de smeura intre ele, decorata cu o zmeura in varf, una din deserturi românești interbelice
Prăjitura Regina Maria avea inițial un blat dens cu migdale, napat cu peltea de caise și decorat cu fructe uscate, reprezentând coroana încărcată cu pietre prețioase a reginei.

Există în gastronomia românească o serie de rețete de dulciuri denumite după reprezentanții casei regale. Acestea au fost strânse în cartea „Dulciuri“ (1930) a Mariei General Dobrescu, considerată prima mare antologie culinară de după 1900. Maria General Dobrescu era o inspectoare școlară a învățământului gospodăresc, autoare a două mari antologii culinare. Volumul I – Aperitive (Hors d’Oeuvres), Supe, creme, borșuri, Sosuri, Preparate din ouă, Preparate din pește, moluști, crustacee, Preparate din legume, carne și vânaturi, Conservarea zarzavaturilor și prepararea conservelor de legume etc (Editura Socec, București, 1923; ediții succesive ulterioare) și volumul 2 – Arta culinară. Dulciuri. Biscuiți pentru ceai, Prăjituri, Torturi, Dulcețuri, Șerbeturi, Băuturi răcoritoare, Conserve de fructe etc (Editura Socec, București, 1930). Deși cărți de bucate, cele două lucrări sunt, înainte de toate documente istorice ale bucătăriei poporului român.

„Am descoperit rețeta aceasta în cartea «Dulciuri» a Mariei General Dobrescu. Inițial, avea un blat dens cu fructe uscate, unt, migdale și caise, care semăna cu o coroană plină cu nestemate. Am putea zice că era un desert mai mult pentru sezonul rece. Noi am creat o variantă mai lejeră, care să stea în meniul permanent al Braseriei. Am introdus migdalele într-un blat de tartă și am adăugat fructele în crema de vanilie, turnată într-o formă delicată, de floare“, ne spune Ana Consulea, cea care i-a dat o nouă viață acestui desert celebru.

Take Ionescu,

o prăjitură de la 1900

3 parajituri identice, de ciocoalata, ornate cu o mustata facuta din crema de zmeura, una din cele 4 deserturi românești interbelice
Prăjitura Take Ionescu, cu un blat din migdale și cacao, două creme delicioase, de fistic și ciocolată, și mustața care l-a consacrat.

I se spunea „Tăchiță gură de aur“ datorită talentului său oratoric, dar și viziunilor sale cu caracter de premoniție. A fost cel de-al 29-lea prim-ministru al României (1921–1922). Braseria Zexe îl amintește printr-un desert care îi poartă numele.

„Pe vremuri, evenimentele politice marcante erau omagiate în diverse moduri. Un astfel de eveniment s-a petrecut în anul 1908, când Take Ionescu a creat Partidul Conservator Democrat, desprinzându-se din Partidul Conservator al lui Petre P. Carp. Pentru a sărbători această inițiativă, membrii partidului nou înființat au comandat laboratoarelor de cofetărie Grand Hotel du Boulevard prăjitura care avea să poarte numele «Take Ionescu», inițiatorul proiectului. Take Ionescu adora fisticul și migdalele, așa că desertul conține cremă de fistic, cremă de ciocolată și blat de migdale și cacao“, povestește Ana Consulea.

Prăjitura George Enescu,

o fostă bomboană creată de Capșa

prajitura de ciocolata, pe fundal alb, decorasta cu o felie de portocala, una din cele 4 deserturi românești interbelice
Prăjitura George Enescu, un desert special creat de către cofetarii Casei Capșa în onoarea marelui compozitor român.

Un desert creat de cofetarii Casei Capșa, cu o bază ca și Joffre, dar puțin mai îndrăzneață prin blatul dens de cacao bine însiropat cu Grand Marnier și aciditatea bucăților de portocală confiată, prăjitura George Enescu este un desert-răsfăț pentru iubitorii de ciocolată neagră.

„Se pare că lui George Enescu îi plăcea foarte mult combinația de ciocolată cu portocală, motiv pentru care cofetarii de la Capșa au creat, în cinstea lui, o bomboană cu ganache de ciocolată neagră, biscuit în sirop de portocale, ornată cu o nucă de portocală pe care au desenat o cheia sol. Noi am transformat această bomboană în prăjitura George Enescu. Adaptată gustului modern, mai îndrăzneață, cu ingrediente de astăzi. Mai exact, ciocolată neagră 72%, portocale confiate și blat însiropat cu Grand Marnier“, îți prezintă Ana Consulea personificarea dulce a celui care este considerat cel mai important muzician român.

Ți-am făcut poftă? Treci pe la Zexe Braserie. Vei descoperi acolo o cofetărie românească revigorată, elegantă, plină de echilibru și emoție!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Ana Consulea
  • braserii Bucuresti
  • cofetaria romaneasca
  • deserturi interbelice
  • deserturi romesti
  • prajitura Carmen Sylva
  • prajitura cu fructe
  • prajitura de ciocolata
  • prajitura George Enescu
  • prajitura Regina MAria
  • prajitura Take Ionescu
  • prajituri din perioada interbelica
  • prajituri istorice
  • prajituri romanesti
  • Tort Carmen Sylva
  • vechea cofetarie romaneasca
  • vechi retete romanesti
  • zexe braserie
Citește și
Pin location: 9 locuri cu clătite bune, bune în București
Citește articolul
  • Hot Plates
Pin location: 9 locuri cu clătite bune, bune în București
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Pe la ei
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Încearcă ceva nou! 9 locuri unde mănânci o pizza mai deosebită
Citește articolul
  • Hot Plates
Încearcă ceva nou! 9 locuri unde mănânci o pizza mai deosebită
Unde mâncăm o ciorbă bună, ca la mama acasă?
Citește articolul
  • Hot Plates
Unde mâncăm o ciorbă bună, ca la mama acasă?
15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Tips & Tricks
15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale
Poate n-ai porc de tăiat, dar sigur ai de mâncat! Hai la restaurant, la pomana porcului
Citește articolul
  • Hot Plates
Poate n-ai porc de tăiat, dar sigur ai de mâncat! Hai la restaurant, la pomana porcului
De unde comanzi cozonaci pentru Crăciun?
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Shopping
De unde comanzi cozonaci pentru Crăciun?
Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
Citește articolul
  • Meet The Chef
Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
Cei mai buni cârnați românești – de la est la vest, și de la nord la sud
Citește articolul
  • Hot Plates
Cei mai buni cârnați românești – de la est la vest, și de la nord la sud
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ