Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > PRIN ORAȘ > CE MÂNCĂM > Cea mai bună pizza din București. Unde, care și de ce
  • CE MÂNCĂM

Cea mai bună pizza din București. Unde, care și de ce

  • Autor : Alexandra Tiron
  • Data publicare : 26 august, 2022
  • Data modificare : 27 iunie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

E posibil să găsești undeva o pizza mai bună decât la ea acasă, în Italia? Noi zicem că da! Și îți spunem imediat și unde am mâncat cea mai bună pizza din București.

felii de pizza cu rosii si busuioc fotografiate pe fundal negru, sugestivă pentru cea mai bună pizza din București
Foto: Racool_studio / Freepick

Este cineva care poate rezista mirosului unei pizza proaspăt scoasă din cuptor?! Nu cred. În plus, te scoate din încurcătură de multe ori – când îți vin niște musafiri surpriză, când îi faci ziua copilului cu vreo alți 20 de puști sau când efectiv nu ai timp să gătești.

Dincolo de aspectul practic, ieșitul în oraș la o pizza este pretextul perfect pentru o seară de vineri, când pur și simplu vrei să stai cu prietenii să vă relaxați într-un loc plăcut.

Unde mergem dacă vrem să găsim cea mai bună pizza din București?

Și cum restaurante în care se mănâncă pizza sunt multe, noi am vrut să ți le recomandăm fix pe acelea care te surprind și te fac să te lingi pe degete la final. Deci uite câteva locuri unde am mâncat cea mai bună pizza din București. 

Our Top Pick:

Pizzeria Geniale

Spune drept: de câte ori nu te-ai lins pe degete după o pizza din aia buună de tot de la Mamizza? Și de câte ori nu ai fost pe la vreun festival de street food și te-ai oprit la Camionetta? Ceea ce poate nu știai, însă, e că fac parte din aceeași familie. De fapt, au făcut, pentru că Mamizza s-a închis între timp. Vestea bună? I-a luat locul Pizzeria Geniale! 

De ce îți spun toate astea? Pentru că e clar că oamenii ăștia fac bine ce fac de reușesc să-și crească brand-urile ca-n povești. Și asta e, până la urmă, un gir demn de luat în seamă și un motiv destul de bun care să te trimită în noua lor locație. 

Ok, știm… Gustul contează înainte de toate. Și poate, în egală măsură, atmosfera unui local. Din fericire, bifează cu brio și aceste două criterii. Deschisă la parterul One Herăstrău Plaza (vecini cu Pasta del Popolo și Plantini), pizzeria arată fooarte bine! E un spațiu cool, tineresc, cu ceva retro vibes cât să-i dea o identitate aparte. Muzică bună, fără gălăgie… genul de loc unde te simți bine de cum ai intrat. Și da, au și o terasă umbrită dacă vrei să stai afară. 

Gustul? Evident, rămân fideli tradiției napoletane care le-a făcut pizza faimoasă în oraș. Își aduc ingrediente direct din Italia (că doar nimeni nu-i întrece pe italieni la mozzarella, provolone sau mortadella, de exemplu). Aurel, maestrul pizzaiolo, lasă aluatul la maturat lent, după o rețetă originală. Așa că iese o crustă ușoară, aerată, ceva bun de tot! Au tot felul de variante gustoase.

Nouă ne-a plăcut mult Super Diavolata – un spectacol de arome cu roșii San Marzano, ‘nduja calabrese, salam spianata picante, stracciatella fină, dulceață de ardei și un strop de mentă). Sau Griselda (fostă Dolores), cu roșii San Marzano, fior di latte, chorizo, guacamole și Grana Padano. Dar cel mai bine e să mergi și să alegi tu ce-ți face cu ochiul, pentru că de dat greș, n-ai cum să dai! Iar dacă vrei să încerci ceva deosebit, mergi pe „Pizza a Ruota di Carro”, care e mai tradițională, mai subțire și mai mare. 

Dar stai, să nu-ți imaginezi că au doar pizza… Nu, nu! Pregătește-te pentru o „defilare” de antipasti din cele mai apetisante – de la platouri de charcuterie și brânzeturi, la panini ori salată cu caracatiță. Plus deserturi absolut delicioase! Evident, toate vin la pachet cu băuturi fresh ca aperitivo sau spritz, dar și cafea bună. 

Cireașa de pe tort? Înghețata Puro Vero, brand alături de care împarte spațiul. E o gelaterie artizanală nou apărută pe piață, dar îi are în spate pe fondatorii Friddi Gelato. Înghețată 100% naturală, fără bazaconii prin ea, fabricată în laboratorul propriu din ingrediente alese pe sprânceană. Foarte bună înghețata (am povestit aici mai multe despre ei)! 

Deci nu mai sta pe gânduri și hai la o felie de pizza și o cupă de gelato – sau mai bine, la mai multe! 

🍴 Meniu

📱0735 863 233

📍ONE Herăstrău Plaza, Zăgazului 21-25

Centrale Pizza

pizza de la Centrale Pizza București.
intrarea de la pizzeria Centrale de pe Calea Victoriei
pizza de la Centrale Pizza. cea mai bună pizza din București

Dacă ai trecut vreodată pe Calea Victoriei și ai văzut un colț de stradă cu lume care așteaptă cuminți pe trotuar cu o pizza în mână, șansele sunt mari să fi fost în față la Centrale. E unul dintre cele mai nepretențioase (și totuși respectabile) locuri de pizza din oraș – adică fix genul ăla de loc care nu se laudă prea mult, dar îți livrează exact ce trebuie.

Au un spațiu mic-micuț, o tejghea și o atmosferă de „venim pentru ce e în farfurie, nu pentru decor”. Dar e genul ăla de vibe care prinde bine – mai ales când simți că ți se face poftă de ceva simplu și bun. Pizza e în stil napoletan, cu aluat pufos pe margine, dar moale și elastic în mijloc, cum trebuie. Se lucrează cu ingrediente bune – mozzarella fior di latte, San Marzano, salam picant, mortadella, trufe, ce vrei tu – și totul e gândit să fie gustos, nu fancy. Poți să comanzi și jumătăți, dacă ești indecis sau vrei să împarți cu cineva, ceea ce e mereu un plus.

Centrale nu încearcă să impresioneze, dar o face. Fără prea mult efort. Și poate tocmai de-aia ajunge să-ți placă.

🍴 Meniu

📱0799 782 838

📍Calea Victoriei 122

Pizzamania

pizza cu blat rumen, Sos de roșii San Marzano, mozzarella de bivoliță, busuioc proaspăt, parmezan Parmigiano Reggiano de la PizzaMania București. Cea mai bună pizza din București
pizza cu blat rumen, Sos de roșii San Marzano, mozzarella Fior di Latte, salam Salsiccia Napoli Piccante, de la PizzaMania București

La Pizzamania găsești pizza autentic italiană. Ce este cu adevărat special este aluatul de pizza pe care îl fac cu maia, din făină italiană de cea mai bună calitate – este maturat 28-30 de ore la o temperatura de 4°C, pentru a obține un blat mult mai gustos și de peste 10 ori mai ușor de digerat decât cel al unei pizza normale! Andrei Fâciu, cel care dezvoltă meniurile de la PizzaMania împreună cu echipa, conduce școala italiană de pizza „Accademia Pizzaioli” din București – este singurul instructor acreditat al lor în România – unde organizează cursuri pentru pizzari profesioniști. 

Au 11 sortimente de pizza (dintre care una e vegană), toate denumite în ordinea numerelor de pe „tricou” (aka meniu). Cu ingrediente super premium, asocieri foarte interesante și extrem de potrivite, sunt de nota… 11!

🍴 Meniu

📱0757 090 933

📍Strada Grigore Alexandrescu 8

Apollo 111 Pizza

pizza detroit de la Apollo 111 Pizza
pizza detroit de la Apollo 111 Pizza
pizza detroit de la Apollo 111 Pizza. Cea mai bună pizza din București

Când zici pizza Apollo 111, știi că e ceva diferit, de la un cap la altul! Face parte din unul dintre cele mai cunoscute spații culturale din oraș (și unul dintre cele mai frumoase – Palatul Universul). Aici e teatru, bar și terasă, dar și această pizzerie la care să te oprești înainte sau după petrecerile care se țin la Apollo. Sau poți merge pur și simplu când ai poftă de un altfel de pizza. Pentru că printre toate pizzeriile în stil italian, ei vin cu alternativa în stil Detroit. Și mulți zic că ar fi cea mai bună pizza din București. Ce înseamnă asta? O pizza în formă dreptunghiulară și cu un aluat gros. O lasă să stea cam 24 de ore și așa ajunge la peste 7 centimetri, tipic pizzei siciliene. E aerisită în interior, dar cu o crustă crocantă la exterior. Și folosesc ingrediente premium, de la făină până la brânză, din surse cu origine controlată. Au multe variante gustoase, de la Margherita, Diavola sau Hot Cheese, la Detroit Sausage (cu carne tocată de porc) sau specialitatea casei, Apollo 111. 

Ne place foarte mult și că au reușit să-și construiască o identitate aparte. Sub sloganul „Pizza urâtă pentru oameni savuroși” au un look foarte cool și hipsteresc! Și mai sunt și incluzivi, au tot felul de flash deals, reduceri, concursuri, petreceri & more. 

📱0770 607 069

📍Palatul Universul, Strada Ion Brezoianu 23 – 25

Latin Pizza

cutie cu mai multe felii de pizza diferite, la pachet, de la Latin Pizza. Cea mai bună pizza din București
mai multe tipuri de pizza, pe blat la Latin Pizza
pizzaiolo tine in mana o tava plina cu felii de pizza

Nu se poate să fi mers prin Centrul Vechi și să nu fi dat cu ochii de ei – sunt chiar pe colț, cum intri pe Lipscani. Și chiar dacă nu-i vedeai, sigur te trăgea mirosul de nas! Un local italian simplu, ce servește diferite pizza cu blat subțire, cu garnituri creative cu carne și legume. Au o varietate destul de mare, servirea este rapidă, așa că e un loc tocmai bun la care să te oprești pentru o gustare rapidă. Ne place pentru că sunt constant antrenați într-un proces de preparare și vin cu noi sortimente pe bandă rulantă. Toate extrem de gustoase, dimensionate personalizat cu ajutorul foarfecii, după comandă clientului.

Radu a stat în Italia 12 an și a lucrat ca bucătar la un restaurant de lux din Roma, unde a învățat o mulțime de secrete. Întors acasă, a creat acest „colț de Roma” din București. Fac pizza artizanală „a la pala”, după o rețetă autentică. Aluatul  fermentează și se odihnește 72 de ore în frigider, pentru a fi ușor de digerat. Iar ingredientele sunt  bio, proaspete, de bună calitate.

🍴 Meniu

📱0746 909 189

📍Bulevardul Ion C. Brătianu 34

Buoni E Bravi

Mai multe tipuri de pizza la tava in vutrina la Buoni e Bravi. Cea mai bună pizza din București
6 felii patrate de pizza pe un tocator de lemn, fiecare cu alte toppinguri
pizza vegană cu multe multe legume preparate la cuptor, hummus făcut de ei și cu tot felul de condimente, susan alb și negru și mentă proaspătă

Pe cât e de micuț locul ăsta, pe atât de mare e „baza” de fani pe care a adunat-o…. Numele probabil îți sună cunoscut (fie că ai mâncat deja pizza de la ei, fie pentru că la un moment dat au fost prinși într-un iureș pe rețelele sociale). Făcând însă abstracție de orice altceva, chiar au printre cele mai bune pizza din oraș! Îi găsești la Rosetti, la parterul unui bloc din epoca de mult apusă. Au câteva măsuțe dacă vrei să mănânci acolo, sau îți iei „pătrata” la pachet și fugi cu ea. Pentru amatori: au și o pizza vegană… cu multe multe legume preparate la cuptor, hummus făcut de ei și cu tot felul de condimente, susan alb și negru…și mentă proaspătă! A primit laude și de la cei care consuma constant Pizza Porchetta sau Pizza cu Vrăbioară de vită!

Pizza e grosuță, la felie, dar porția e maare și sățioasă. Sâmbăta și duminica este închis, iar în rest e deschis între 9:00 și 17:00.

De curând au deschis o locație și în Piața Sfântul Ștefan. Au adus aceeași pizza gustoasă, dar și ceva noutăți în meniu. Plus că vine cu terasă „la pachet”. 

📱0723 258 673

📍Piața C. A. Rosetti 3 / Piața Sfântul Ștefan 6

 

Treevi Pizza Al Taglio 

close up cu o cutie de pizza, cu 4 bucato cu toppinguri diferite, din care iau mai multi prieteni sa manance.
mai multe felii cu toppinguri diferite, de pizza al taglio de la Treevi Pizza. Cea mai bună pizza din București
tejgheaua de la pizzeria Treevi din București, plinp cu sortimente diferite de pizza al taglio.

Dacă ai fost în vizită la Roma, imposibil să nu fi dat cu nasul de vânzătorii ambulanți sau de pizzeriile de la colț de stradă care vând „pizza al taglio” (adică pizza la felie). Este o adevărată tradiție culinară locală și e atât de populară, încât s-a răspândit peste tot în lume. Se diferențiază în mod clar de o pizza clasică. În primul rând, compoziția aluatului e diferită: are o consistență mai pufoasă și o textură mai crocantă la exterior, datorită procesului specific de preparare. În al doilea rând, coacerea se realizează în cuptoare electrice speciale, nu pe lemne. Iar asta conferă o uniformitate în prepararea pizzei. Un alt aspect distinctiv al pizza al taglio este absența marginilor sau a crustei tradiționale. În loc să fie rotundă, este tăiată în bucăți dreptunghiulare și se servește pe o tavă. Iar asta îți permite să te bucuri de fiecare bucată în parte, fără a fi nevoit/ă să te limitezi la o anumită porțiune.

La noi, Treevi Pizza Al Taglio sunt cei care au adus tradiția italiană la București, în 2017. Ei și-au dorit să dezvolte acest concept și în Capitală și să ofere o pizza cu un gust autentic italienesc. Au avut succes și, pe parcursul anilor, rețeaua de restaurante Treevi a cunoscut o expansiune rapidă. Așa au apărut tipologii diferite de locații, unele cu servire la interior sau pe terasă, altele cu servire la vitrină. Și pentru mulți e cea mai bună pizza din București. Despre ei, poți afla mai multe din interviul nostru cu Cătălin Tomată, proprietarul afacerii.

🍴 Meniu

📱0729 074 573

📍Locații

Animaletto Pizza Bar

imagine de sus cu mai multe tipuri de pizza din care mai multi oameni iau cate o felie

Animaletto Pizza Bar e singura pizzerie din România care a fost inclusă în ghidul Top 50 Pizza Europe (în 2023 a ieșit pe locul 37). Ceea ce nu e deloc de trecut cu privirea dacă ții cont că au fost jurizate pizzerii de pe întreg continentul, din 44 de țări!

Animaletto (de pe str. Visarion 10) este un loc care nu se mulțumește să facă lucrurile în stil clasic și totul se reinventează, pentru a oferi experiențe unice. E despre pizza tradițională, într-un spațiu fresh, modern. E despre socializare cu oameni extrem de diverși, într-un mediu super relaxat. O pizzerie în care poți servi un cocktail clasic, dar și să provocai barmanul să-ți arate ce poate. Dacă îți sună puțin hipsteresc… așa e. Treci pe la ei să vezi despre ce e vorba pentru că își merită locul printre localurile cu cea mai bună pizza din București și din Europa!

📱0755 019 098

📍Strada I.C. Visarion 10 Parter

Fomizza

Fomizza e genul de loc care pare că s-a născut din pofta de a face pizza cum trebuie, nu dintr-o dorință de trend. E semnat de aceeași oameni care au creat Atelierul de Tarte și poartă cu el aceeași grijă pentru detalii. Doar că aici nu e vorba de tarte și brunch, ci despre aluat dospit lent, roșii San Marzano, mozzarella bună și combinații care te fac să ronțăi marginea până la ultima fărâmă.

Pizza are un aluat maturat 48 de ore, cu hidratare mare – adică exact textura aia moale și elastică în mijloc, cu margini bine crescute, ușor rumenite, aerate. Și da, e napoletană. Meniul nu e lung, dar fiecare combinație e atent gândită. Ai Margherita Rossa, în cea mai simplă formă – doar roșii și oregano – dar și variante ca Friarelli di Napoli, cu cremă de pecorino și broccoli sălbatic. Sau Gioia, unde ciupercile și mozzarella fior di latte sunt lăsate să-și spună povestea fără întreruperi. Pentru ceva mai îndrăzneț, încearcă Salsiccia Picante, cu salam Ventricina, stracciatella și fistic. Sau Quattro Formaggi con Pere, unde brânzeturile se întâlnesc cu dulceața perelor într-o combinație care merge direct la suflet. 

În meniu găsești și panuozzo – un sandwich făcut din aluat de pizza, copt și umplut cât trebuie. Perfect când vrei ceva rapid, dar nu vrei să renunți la textura aia de aluat bine făcut. Iar dacă ai poftă de ceva dulce după, prăjiturile și tiramisu-ul sunt chiar lângă, la Atelierul de Tarte.

🍴 Meniu

📱0756 141 688

📍 Bulevardul Ion Mihalache 20

Pâine și Vin

flatbread de la Paine si Vin București, cu multa verdeata, branza si ou prajit
flatbread de la Paine si Vin București, cu proscuitto, ardei gras rosu si ceapa verde. cea mai bună pizza din București
Pizza vegetariana, cu sos de roșii, capere, oregano uscat, usturoi, ulei de măsline presat la rece, busuioc.

Pâine și Vin e un loc în care chiar ai ceva de împărțit cu cineva. La propriu. Cele mai îndrăgite flatbreads, preparate fierbinți, platouri cu bunătăți de la producători locali și deserturi, alături de vinuri produse în România.

La capitolul „Împreună” ai să regăsești faimoasele lor flatbrads, plăcinte, turte sau azime. Care seamănă cu o pizza. Preparate din apă, sare, făină, ulei de măsline și drojdie, preparate simple sau umplute și apoi coapte direct pe tavă, la foc de lemne. Le fac după rețete italienești, orientale, mexicane, nordice sau asiatice, dar au și varianta clasică, cu blat napolitan. Sunt bune, bune, bune de tot! Trebuie să le încerci.

Un mic avertisment: vara asta și-au luat vacanță, așa că locație este închisă momentan. Dar revin la toamnă cu bunătăți.

🍴 Meniu

📱0755.028.448

📍 Strada Ion Brezoianu 4

Tudi’s

Tudi’s e genul de pizzerie care a crescut natural, din gust și din poftă de făcut treabă bine. A pornit de mai demult, într-o căsuță din Giulești. Îndrăgostit de gastronomia italiană și proaspăt absolvent al unui curs de pizzaiolo profesionist, Tudi a decis să deschidă această pizzerie în casa unde a crescut bunica sa. O locație aproape de tipul „hidden gem” recomandat între prieteni – din vorbă în vorbă, fără prea multă reclamă. Iar oamenii au început să vină. Și să revină. Pentru că pizza la Tudi’s are acel ceva greu de definit, dar ușor de recunoscut: aluatul dospit lent, 48 de ore, moale în mijloc, aerat pe margine, ușor rumenit – exact cât să-ți amintească de Napoli.

Apoi au deschis (anul trecut) și locația din centru, pe Edgar Quinet, și totul a prins contur. Cu un spațiu mai deschis, mai urban, mai atent la detalii, dar fără să piardă din relaxarea cu care au început. Au păstrat spiritul, dar au rafinat decorul. Au păstrat și pizza, dar au venit și cu alte preparate delicioase din bucătăria italiană.

Așa că, dacă te prinde pofta de pizza, Tudi’s e una dintre cele mai sigure alegeri din oraș. Fără zgomot de fond. Doar aluat bun, gust și vibe de revenit.

🍴 Meniu

📱0723 977 777

📍 Strada Zinca Golescu 28 / Strada Tudor Arghezi 21

Unico Vero

closeup cu o pizza cu rosii si buratta, iar in fundal oliviera, si un perete roz antichizat, de la Unico Vera cu cea mai bună pizza din București
masa fotografiata de sus, cu o farfurie de pizza langa o oliviera

Unico Vero e un restaurant/pizzerie de familie, cu specific italian, deschis în 2003. Au pornit de la ideea de a servi mâncare cât mai autentică, făcută exact ca în Italia. Și zicem noi că au reușit, pentru că toată mâncarea e foarte bună, iar pizza – senzațională! Mai mult, sunt înrolați în programul „Qualita’ Italiana” al Camerei Italiene de Comerț și Industrie, ceea ce vine ca o certificare a faptului că fac treaba treabă!

Au o bucătărie deschisă, așa că îi și poți vedea cum gătim și cum „se joacă” cu ingrediente proaspete cât e ziua de lungă de la prânz la cină. Plus că terasa e taaare frumoasă, plină de verdeață și cu dichisită așa încât să uiți că ești, de fapt, în București, și să te crezi undeva în vacanță.

🍴 Meniu

📱0758 110 265

📍Strada Viitorului 8

Pizzeria Volare

Volare e una dintre pizzeriile care nu prea fac valuri pe social media, dar sunt mereu acolo, constante, cu clienți care vin și revin fără să simtă nevoia să posteze despre asta. Genul de loc pe care-l descoperi fie printr-un prieten, fie pentru că te-ai nimerit prin zonă și ai intrat din instinct – și bine ai făcut.

E o pizzerie de cartier, dar cu gust de Napoli – adică nu doar ca stil, ci și ca abordare. Nimic complicat, nimic în plus, doar un cuptor care face treabă bună și un aluat care a stat cât trebuie la dospit. Au și pizza clasică (Margherita, Diavola, Quattro stagioni, pizza speciale, dar și la vera pizza napoletana. Gustul e echilibrat și totul vine cald, bine copt, fără să simți că trebuie să găsești politețuri ca să-ți placă.

Au trei locații în București (două pe Calea Văcărești și una în Băneasa), dar peste tot livrează aceeași calitate. Inclusiv acasă, pe delivery.

🍴 Meniu

📍Locații

Sara Restaurant

pinsa cu prosciutto si busuioc la sara restaurant floreasca
pinsa de la restaurant sara. cea mai bună pizza din București
pizza cu prosciutto crudo, rucolla si mozzarela

SARA este locul în care trăiești aventura adevăratei gastronomii italiene! O poveste gourmet, savurată când dorești un prânz sănătos sau o cină ce poartă gustul Italiei sofisticate. Un loc în care să te răsfeți cu aromele rafinate ale produselor culinare tradiționale „Made in Italy”, ba chiar să le iei și acasă dacă vrei (pentru că au și o băcănie unde vând produse italienești).

Restaurantul în sine arată foarte bine, la fel și terasa, iar meniul are o mulțime de opțiuni din bucătăria italiană. Iar pizza e delicioasă, împărțită în mai multe categorii: cu bază de mozzarella și fior di latte, cu bază de mozzarella di buffala, pizza gourmet sau… pinsa. Pinsa e tot un fel de pizza, dar ovală și cu blatul făcut dintr-un amestec de făină (pe lângă cea din grâu se poate folosi făină din grâu spelt, soia sau chiar din orez.)

Mergi la Sara să încerci!

Rezervă o masa la Sara Restaurant

Sara Floreasca

🍴 Meniu

📱0749 770 770

📍Calea Floreasca 111

Sara Sarroglia

🍴 Meniu

📱0726 220 220

📍 Str. Vasile Lascăr. 59, Hotel Sarroglia

Osteria Zucca

close up cu pizza Diavola cu salam bine rumenti de la Osteria Zucca

Osteria Zucca s-ar putea încadra foarte bine la capitolul „comori ascunse” ale Bucureștiului. Denumirea de „osteria” implică automat o atmosferă familiară, mâncare simplă și gustoasă, făcută ca acasă, ingrediente simple, care pun în valoare rețetele tradiționale. Toate astea în varianta italiană.

Restaurantul e foarte intim, serviciul perfect, iar personalul te face să te simți foarte bine venit. Fac niște paste excelente, stau foarte bine și la capitolul pește și fructe de mare, dar nici pizza nu e cu nimic mai prejos! Materia prima este importată din Italia, inclusiv făina pentru pizza, și gătesc exclusiv cu ulei de măsline extravirgin de o calitate superioară. Au o mulțime de tipuri de pizza – de la clasicele Diavola, Margherita sau Quattro Stagioni, la unele mai deosebite, precum cea cu fructe de mare, Alla Bismarc sau deliciosul Calzone.

Rezervă o masă la Osteria Zucca

🍴 Meniu

📱0770 287 979

📍Str. Jean Louis Calderon 41

Ce alte locuri să mai treci în listă:

  • Începem cu o recomandare de… pinsa. Am mâncat una forte bună la Cannoleria, în Floreasca. Micuțul local italian are și o terasă micuță și foarte drăguță (e, de fapt, un bistro) la care servesc preparate foarte gustoase (inclusiv ceva paste și salate, dar și faimoasele cannoli).
  • Încearcă și Underdought Pizza, la The Urbanist. Aici e un magazin de îmbrăcăminte bărbătească modernă, cu haine casual și teniși. Dar au și o cafenea/un bar relaxat. Și pentru că tot ziceam de pizza în stil Detroit, fix de-asta găsești și la ei! În Centrul Vechi.
  • Il Pizzaiolo e o pizzerie deschisă de ani buni, de către un pizzaiolo italian cu diplomă serioasă (din aia cu ștampilă de la Napoli, nu doar „am fost într-o vacanță”). E un loc micuț de pe Bd. Basarabia unde fac pizza napoletană foarte gustoasă. Când vremea permite, poți sta afară la mesele înalte să înfuleci o felie caldă. Dacă nu, îți poți da comandă oricând. Toppingurile sunt clasice, dar gustul e mereu acolo.

pizza de la Cannoleria
Cannoleria
pizza de la Underdought Pizza
Underdought Pizza
pizza de la Il Pizzaiolo București
  • Zest e ideal dacă vrei o pizza stylish rapid, direct acasă. Îi găsești pe aplicațiile de livrări și fac o pizza super, super bună. Îmi place mult marginea grăsuță, chiar dacă mijlocul e ceva mai subțirel (dar bun). Felii generoase (30 cm), truffle & pancetta, ventricina picantă, stracciatella – toate în jur de 64 lei, cu sosuri dulci sau picante extra.
  • Antica Pizza e un veteran al scenei locale, cu recenzii de pe Google de 4.6/5 și replici tip „cea mai bună pizza de cartier”. Nu au un decor fancy, dar știi clar că ce primești e corect: crustă subțire, ingrediente italienești de calitate, toppinguri consistente și livrare rapidă. 
cea mai bună pizza din București. ZestPizza
Zest Pizza
cea mai bună pizza din București. Antica Pizza
Antica Pizza
  • Un Poco Pizza Fresca e un loc (relativ) mai nou. Mic, cochet, cu vibe artisanal și esență autentic napoletană. E fix locul pentru o felie savuroasă de pizza după o plimbare în Parcul Carol. Nu un festin teatral, dar gust autentic fără complicații. Și gust bun, nu așa (drept dovadă că au deja o mulțime de fani). Făină Caputo, sos San Marzano DOP, mozzarella fior di latte – și o selecție simplă, dar inspirată (Rústicana, Mortadella, Tartufo etc.). Perfect pentru o felie cu atenție la detalii.
  • Napoletinii are două locații cu napoletană autentică (pe Str. Vasile Lascăr și Lânăriei). Și ei au recenzii bune și poți comanda online. Pizza coaptă în cuptor pe lemne, ingrediente italienești veritabile – combo-ul ăla care „merită toate laudele”.
mai multe sortimente de pozza de la Un Poco Pizza Fresca
Un Poco
close up cu pizza de la Napoletinii
Napoletinii
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cea mai bună pizza București
  • pizza Detroit
  • pizza napoletana
  • pizzerie
  • specific italian
Citește și
De unde poți comanda masa de Crăciun. Locuri care aduc acasă gustul sărbătorilor
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
De unde poți comanda masa de Crăciun. Locuri care aduc acasă gustul sărbătorilor
Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
Avem Black Friday în restaurante?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Avem Black Friday în restaurante?
Dulciuri de Halloween, înfiorător de bune. Trick or treat?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
Dulciuri de Halloween, înfiorător de bune. Trick or treat?
Ce este sando, sandvișul japonez care a ajuns în București
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Ce este sando, sandvișul japonez care a ajuns în București
Cei mai buni bagels din București?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Cei mai buni bagels din București?
Noutăți din meniurile de toamnă ale restaurantelor. Am găsit o grămadă de bunătăți!
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Noutăți din meniurile de toamnă ale restaurantelor. Am găsit o grămadă de bunătăți!
Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • DINE IN
Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
Snack Culture în București: unde te oprești când iei prânzul pe fugă
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Snack Culture în București: unde te oprești când iei prânzul pe fugă
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.