Rual primul Apro-Bistro este un concept de restaurant, condus de Chef Laurențiu Hairadin, care combină o zonă de aprozar cu o bucătărie deschisă, dedicată unui meniu eclectic, cu influențe asiatice. Locația este în zona Piața Romană (pe Mihai Eminescu 114-116) și pe lângă interior are și o terasă generoasă, cu un vibe de junglă urbană.
Este deja a patra oară când vin la Rual, pentru că a devenit un loc de referință în lista mea de restaurante la care poți lua un prânz sau o cină absolut delicioase. De fiecare dată am făcut rezervare, dar chiar și când a fost de pe o oră pe alta, mereu s-a găsit loc.
Restaurantul are un design simplu, sleek, dar colorat, cu influențe japoneze. Personalul este tânăr, nu foarte experimentat, dar amabil. Iar bucătăria deschisă, unde poți vedea direct cum sunt gătite preparatele, adaugă farmec întregii experiențe.
În plus, aprozarul nu este doar pentru clienți… Să nu te mire dacă unul din bucătari își părăsește postul și vine să aleagă ingrediente proaspete direct din lădițele expuse.
Ce am mâncat la RUAL primul AproBistro
Toate aceste detalii creează set up-ul necesar pentru vedeta Rual, mâncarea.
De data aceasta am început cu gyoza cu porc – colțunași crispy, umpluți cu carne mărunțită de porc, suculetă și asezonată perfect, cu sos ușor picant nduja și un side de salată verde cu bucăți de ananas și felii de ridichie. Am mai luat gyoza cu legume (colțunași crispy cu legume și sosuri chilli și ponzu) și Rock shrimp (creveți tempura cu maioneză japoneză și ananas grilled cu dressing de coriandru, mentă și ghimbir).
Iar la main course, Tikka Masala – pulpă de pui marinată în iaurt, sos curry cu lapte de cocos și ghimbir, orez basmati, papadam (un cracker indian din făină de fasole) și chutney de mango. Alături am avut un suc natural de rodie, proaspăt stors.
Aromele au fost perfect echilibrate! Carnea a fost suculentă, gătită corect, iar porțiile generoase. O descriere potrivită pentru mâncarea Rual este „a hearty meal” (sau, pe românește, o masă sățioasă), mai ales într-o după-amiază ploioasă.
O altă vedetă din meniu, pe care am încercat-o într-o vizită anterioară, este supa cremă de porumb cu piper cayenne și popcorn. Condimentată echilibrat, foarte cremoasă, cu exact cantitatea perfectă de kick de la piper și crunch de la popcorn. O combinație inedită și surprinzătoare!
Dacă ești fan mâncare de inspirație asiatică, sau doar vrei s-o încerci, Rual este localul perfect pentru prânz sau cină! Este deschis între 10:00 și 23:00 și întreg meniul este disponibil în acest program.
O masă pentru 3 persoane cu 4 starters, 3 feluri principale, sucuri naturale, apă și cafea a fost 360 lei, ceea ce pentru mine înseamnă great value for money!
Ultima vizită: 18 noiembrie 2023
Cine este La Dame Gourmande?
Recenzorul nostru anonim! Ideea e foarte simplă: am vrut să avem pe cineva fără „față” și fără nume, așa încât nimeni să nu știe cine e atunci când îi intră în restaurant. Pentru ca apoi, să ne povestească pe bune experiența avută. Cum a fost mâncarea, cum a fost atmosfera, ce i-a plăcut și ce nu. Exact cum i-ar povesti unui prieten care-i cere o recomandare! Mai multe despre ea și despre sistemul pe baza căruia face recenziile, găsești aici.