Om duce noi lipsă de una, de alta, dar pizzerii cu siguranță avem cu duiumul! Și sigur, sunt multe locuri unde o fac foarte bună! Pe de altă parte, dacă te-ai plictisit de rețetele clasice și vrei să încerci o pizza mai deosebită, mai altfel, avem noi câteva propuneri pentru tine. Pregătește-te pentru… pizza revolution! 😊
Greu de contabilizat numărul pizzelor pe care le-am savurat fiecare până acum, dar cele cu adevărat apetisante și cu o rețetă reușită ne rămân, totuși, în memorie. La fel vor rămâne și cele din lista noastră. Rețete cu ingrediente inedite, care se abat de la preparatele clasice – atât italienești, cât și americane. Cu topping-uri interesante și gustoase, care poate uneori te fac să ridici din sprânceană, merită însă degustate!
Așadar, pregătește-te pentru un maraton culinar atipic de pizza cu cartofi prăjiți, kebab, fistic sau ouă de prepeliță.
Azi te scoatem în oraș la o pizza mai deosebită
Azi, pe 9 februarie, e World Pizza Day. În cinstea ei, îți propunem 9 variante de pizza inedite, cu topping-uri mai neobișnuite, în alăturări interesante. Descoperă-le pe toate, apoi planifică o vizită la restaurante pentru a testa dacă sunt pe gustul tăi ori ba.
Pizza Chorizo Patatine
Stadio
Pizza americană a sustras caracterul fin al pizzei italienești prin augmentarea ei cu un blat mai pufos, ingrediente mai consistente, combinații mai îndrăznețe și arome mai intense. Dar mai ales prin combinația cu ketchup comercial, departe de uleiul picant sau sosul artizanal de roșii folosite în Italia.
Pizza Chorizo Patatine de la Stadio depășește chiar și această invenție, printr-un adaos foarte îndrăzneț: cartofi prăjiți, de altfel foarte apreciați la Stadio. Pizza cu pricina include și sos secret Stadio, făcut de casă, salam Chorizo, telemea și ceapă verde. Nu te grăbi să spui pas. Toți care au încercat-o au zis că e super bună! Serios.
Rezervă o masă la Stadio Park / Stadio Union / Stadio Unirii
Pizza Patate
Latin Pizza
Vorbind de maratoane de pizza, această expresie se potrivește cel mai bine localului din Centrul Vechi. Constant antrenată într-un proces de preparare aparent fără oprire, echipa de la Latin Pizza face sortimente pe bandă rulantă. Și toate extrem de gustoase, dimensionate personalizat cu ajutorul foarfecii, după comandă clientului.
Una dintre cele mai inedite rețete este Pizza Patate cu parmezan, cartofi, ulei de rozmarin și usturoi, un preparat cel puțin neobișnuit. Dar după o seară petrecută la barurile de alături, prinde chiar bine!
Pizza Kebab
Mesopotamia
Restaurantul fast-food e cunoscut pentru carnea sa rotisată de curcan. [Sigur ai văzut recent și reclama de la TV, într-o interpretare satirică à la Maia Morgenstern]. Dar tot ei au și un meniu diversificat de pizza.
Pe lângă sortimentele clasice, care te pot sătura rapid și prietenos cu bugetul tău, există și această invenție culinară, și ea prietenoasă cu portofelul, numită Pizza Kebab. La carnea rotisată de curcan și vițel se alătură sos de roșii, mozzarella, salată verde și sos alb. Merită să renunți la o pizza clasică pentru ceva îndrăzneț!
Pizza Dolores
Mamizza
Nu știm dacă s-au inspirat din rețetele mexicane, în care nachos-ul, taco-ul și guacamole făceau combinații irezistibile, dar Mamizza a inclus deliciosul dressing din avocado și pe pizza. Și e o idee proaspătă care aduce gust bun și savoare!
Guacamole se alătură în Pizza Dolores unei suite de ingrediente apetisante: roșii napoletane, fior di latte, chorizo, guacamole și parmezan. Iar ce rezultă e o pizza deosebită de-a dreptul!
Pizza No 06
Zest Pizza
Ce ne place nouă la Zest este și packaging-ul creat cu imaginație: în interiorul cutiilor de pizza se află un set comic de reguli pentru ca experiența savurării să fie cât mai autentică. Printre altele, se recomandă să mănânci crusta, nu s-o lași deoparte. Sau să excluzi categoric ketchup-ul, folosind cel mult un sos de roșii. În plus, și numele pizzelor este cel puțin simpatic, ba chiar un pic obraznic: poți comandă Pizza Threesome sau Bite my Apple.
Dar pentru acest articol, noi ne-am oprit la Pizza numărul 6, un rai al fisticului cu gust puternic italienesc. Foarte gustoasă! Toppingul include mozzarella, mortadella cu fistic, stracciatella, ulei de măsline, coajă de lămâie și fistic.
Pizzert
Jerry’s Pizza
Că tot vorbim de pizza cu iz de desert, e timpul să introducem în listă și Jerry’s Pizza. Brandul s-a viralizat recent atât în presă românească, dar și în mediul internațional datorită (sau din cauza?) asocierii sale cu reținerea în arest a unui cunoscut personaj monden. La Jerry’s ai o mulțime de varietăți, ba chiar și opțiuni budget-friendly marcate într-o rubrică specială.
Dar nouă ne-a atras atenția Pizzert, cu blat de pizza dar topping de desert. Asta chiar că e o pizza deosebită! Toppingul se schimbă de câteva ori pe an și variază de la ciocolată la fructe de pădure, sau mere și scorțișoară – în timpul iernii. O idee bună dacă ți-e și foame, dar ți-e și poftă teribilă de ceva dulce.
Nutella Pizza
La Camionetta sau la Omni
Deja populară pe la festivaluri, Camionetta are și o locație fixă, aproape de centru, unde poți savura o pizza în stil napoletan, în diverse sortimente. Iar dacă rețetele lor te prind și brandul vesel îți face cu ochiul, adaugă la comandă și un desert cu Nutella, care merge la orice oră: Nutella Pizza pie cu Nutella și alune de pădure.
Și tot o pizza cu Nutella gustoasă găsești și la Omni, pe Bd Decebal nr. 7 – „asortată” cu banane, căpșuni și fistic. Crocantă și bună, merge la fix pe vremea asta mai recișoară.
Pizza cu praz / sau sparanghel
Fabio Pizza
Printre cei mai vechi și mai apreciați, Fabio Pizza continuă să țină pasul cu piața și să inventeze noi combinații sau noi promoții pe gustul clienților. Cu o rețea extinsă de sedii și concentrat mai ales pe delivery, Fabio oferă un festival de gusturi italienești, de la pizza cu blat subțire sau consistent, la paste delicioase şi deserturi cremoase.
Iar dacă vrei să comanzi acolo și-ți dorești să îți schimbi rutina cu ceva mai puțin comun, adaugă Pizza cu praz. Include și mozarella, sos de roșii, telemea de vacă și roșii cherry. Tot la Fabio ne oprim ca să-ți prezentăm și pizza cu sparanghel și fulgi de migdale sau pizza cu broccoli.
Pizza 10
PizzaMania
Încheiem lista tot cu o rețeta consistentă, ce-ți poate servi de prânz generos. O nebunie delicioasă cu Fior di Latte, pancetta, piper negru și Parmigiano Reggiano. Dar și cu ouă de prepeliță. Ce spui de acest topping? L-ai încerca?
Ce trebuie să mai știi e că la PizzaMania cu adevărat special este aluatul de pizza. Îl fac cu maia, din făină italiană de cea mai bună calitate – este maturat 28-30 de ore la o temperatura de 4°C, pentru a obține un blat mult mai gustos și de peste 10 ori mai ușor de digerat decât cel al unei pizza normale!
Dacă lista noastră abia ți-a deschis apetitul pentru ciudățenii culinare, fii atent la noile meniuri ale pizzeriilor din București și nu numai. Ocazional pot apărea propuneri chiar și mai îndrăznețe: pizza cu mici, pizza cu sarmale sau pizza cu mure. Din păcate, majoritatea sunt doar în ediții speciale în meniurile restaurantelor care le fac, așa că îți dorim poftă bună și mult noroc în a le prinde pe stoc!
Iar dacă vrei să descoperi și alte locuri unde poți mânca o pizza deosebită, aruncă un ochi și pe articolul de aici.