Ca amplasament, locul este relativ central insa intr-o intersectie circulata, cu incordari de motoare si unde, mai ales vara, praful si zgomotul pot deranja luarea mesei pe terasa principala; este un handicap pentru un restaurant cu o clientela ce se vrea mai aproape de natura. Totusi, restaurantul iti ofera si posibilitatea unei terase mai mici, mai retrase, unde poti sta in tihna; doua ocazii anterioare ne-au permis sa testam si serviciile pe aceasta terasa unde am fost chiar bine primiti.
Interiorul nu este foarte mare, insa iti da impresia de ingrjit, de calduros si nu prea incarcat in decoratiuni; la amenajare si la muzica din fundal s-a luat in calcul posibilul nostru imaginar, cand asociem ideile « raw-vegan » cu o cautare de sine sau cu o ascensiune spirituala de tip budista. De altfel muzica a fost lucrul cel mai putin inspirat din toata vizita facuta.
Per ansamblu, un drum la Samsara merita! Retetele sunt cel putin pentru unele originale si pentru altele pline de gust iar clientul este tratat cu atentie. Chiar daca nu toate legumele erau de sezon (rosii in luna martie am regasit in mai multe din specialitati), sau ca tehnicile din bucatarie nu sunt foarte elaborate, e de apreciat ca o masa la Samsara te scoate putin din obisnuinta cu mancarea « traditionala », fie ea si din alte tari, fara a se vrea una conceptuala. De notat ca, desi se consuma doar preparate din legume si fructe, masa a fost per ansamblu consistenta.
Samsara Food House
Emil Racovita, nr. 5, Cluj-Napoca
tel. 0364889278