Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Noutati > 19 condimente orientale, folosite frecvent în bucătăria arabă
  • Noutati

19 condimente orientale, folosite frecvent în bucătăria arabă

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 23 septembrie, 2020
  • Data modificare : 7 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Ierburile aromatice și mirodeniile sunt fudamentul oricărui preparat oriental delicios. De fapt, datorită lor, bucătăria Orientului Mijlociu are un farmec atât de aparte! Iată care sunt condimentele orientale cel mai frecvent folosite în bucătăria arabă.

barbat in piata de condimente orientale, la un magazin strada plin cu cosuri cu mirodenii, borcane de condimente si produse artizanale

Condimentele și mirodeniile au fost folosite de secole nu doar în bucătărie, ci și ca ierburi de leac. Iar Orientul Mijlociu a devenit un adevărat centru de comerț deoarece se afla pe Drumul Mătăsii, dar și pe ruta de comerț ce lega Estul de Vest.

Cele mai îndrăgite condimente orientale

Mirodeniile orientale sunt, deseori, un mix de condimente dulci, iar unul dintre cele mai vechi este scorțișoara, care era și este folosită din plin în nordul Africii și în țările arabe.

Mixurile de condimente pisate, precum Ras El Hanout, sunt de asemenea des întâlnite în regiunea Levantului. La fel și coriandru sau cuișoarele.

Așadar, iată care sunt cele mai uzuale condimente orientale.

Anason


Originar din regiunea Levantului, Egipt și Mediterană, anasonul este unul dintre cele mai vechi condimente folosite la mâncare. Mai mult, este folosit frecvent și în scopuri medicinale, în siropuri de tuse sau care să ajute la digestie, ori ca ceai decongestionant sau calmant.

Cu aroma sa distinctivă de lemn dulce și fenicul, este des folosit în băuturi dar și în supe, preparate din carne și unele deserturi.

Ardeiul Aleppo


Allepo este un tip de ardei originar din Siria, folosit frecvent în bucătăria turcească. Este un ardei iute, de culoare roșie intensă, care este uscat la soare apoi zdrobit în fulgi sau râșnit. Spre deosebire de ardeiul iute obișnuit, acesta este curăţat de seminţe şi nervuri înainte de a fi pisat, așa încât nici nu mai este atât de iute. Are o aromă ușor fructată, cu note de chimion. Este perfect pe carnea la grătar (de miel, oaie sau capră), dar și presărat în sosuri sau supe, ori la orez și paste.

Baharat


Traducerea în sine a cuvântului arab este „condimente” și se referă de fapt la un amestec de mirodenii pe care îl vei întâlni în orice casă din Orientul Mijlociu. Baharat este făcut din piper, coriandru, scorțișoară, chimion, cardamom, nucșoară și paprika, așa încât are o aromă bogată, deosebită. Proporțiile și condimentele folosite diferă însă de la o țară la alta, de la regiune la regiune, ba chiar și de la o casă la alta uneori. În magazine este posibil să-l găsești sub denumirea de „sebah baharat” (adică șapte condimente).

Baharat este folosit pentru a da o ușoară dulceață dar și un iz ușor afumat la preparate din carne de miel, pește, pui și vită, dar și supelor sau în orez. Se folosește la kebab și alte tocături, în sosuri, linte sau naut.

mai multe tipuri de condimente orientale colorate asezate fiecare in linguri metalice, pe funda l albastru

Cardamom


Poate nu știai, dar cardamomul este cea mai scumpă mirodenie după șofran. Originar din sudul Indiei și Egipt, se numără printre condimentele străvechi. Are o aromă plăcută, caldă, ușor mentolată, cu note de eucalipt, camfor și lămâie. Semințele de cardamom, de culoare verde, se găsesc într-o păstaie, care se formează la baza tulpinii. Unii oameni le mestecă cu totul, pentru a-și albii dinții.  

În țările arabe și în Turcia, cardomomul râșnit este deseori folosit pentru a da acea aromă specifică cafelei. Această rețetă tradițională se numește gahwa. De asemenea, se folosește mai ales la prăjituri și deserturi, budinci și înghețate, dar și la fripturi și orez. Pentru că are o aromă intensă, se folosește o cantitate foarte mică.

Fun fact: are efect afrodisiac.

Chimen și chimion


Multă lume face confuzie între cele două sau au impresia că înseamnă, de fapt, același lucru. Chiar dacă se numără printre cele mai folosite din lume, ele sunt două condimente diferite. Semințele seamănă foarte tare între ele, numai că chimionul este mai deschis la culoare, pe când semințele de chimen sunt negricioase.

Chimionul face parte din familia feniculului și este o mirodeie cu aromă intensă, foarte parfumată. El este cel care conferă falafelului gustul unic. De asemenea se folosește la Tahini, dar și pentru a aromatiza fripturile sau preparatele din fasole și linte.

Chimenul face parte din familia pătrunjelului și a coriandrului și are o aromă de pământ, dulce-picantă, cu note florale. Se folosește mai ales în bucătăria nord africană, la pâine, dar și în paste precum Harissa.

Coriandru


Toate porțiunile acestei plante cu frunze verzi sunt comestibile, deși la mâncare cel mai mult se folosesc semințele uscate și frunzele proaspete (iar aroma celor două diferă foarte mult). Frunzele au o aromă de citrice, pe când semințele una de alună, mai picantă. Se folosește în special la salate, murături sau în amestecuri pentru pui și pește.

saci cu condimente orientale fotografiati de sus, in culori de galben, alb, portocaliu, maro, negru etc

Cuișoare


Originare din Indonezia, cuișoarele sunt, de fapt, mugurii florali aromatici ai unui copac. Au o aromă foarte puternică, motiv pentru care se și folosește o cantitate mică. Pentru că sunt dulcege, se folosesc în lumea toată la prăjituri, pentru a condimenta vinul fiert, dar și pentru a asezona carnea și supele.

Ghimbir


Știai că ghimbirul este o plantă care face flori? Însă numai rădăcina se folosește în bucătărie, cât și cu scop medicinal. Se știe că ajută în problemele digestive, combate greața și previne febra musculară. Are o aromă caldă, ușor picantă, de piper. Se folosește la preparatele din carne, orez și salate, dar și în tot felul de băuturi.

Mahlab


Sunt niște semințe extrase din sâmburii unei specii de cireș (Mahaleb sau St Lucie’s Cherry) care crește în zona Mediterană. Iran, Turcia și Siria sunt cei mai mari producători de Mahlab. Semințele sunt transformate în pudră, și au o aromă foarte complexă, intensă, de cireșe, migdale, vanilie, și trandafiri. Se aseamănă, cumva, cu marțipanul la gust, însă după primele note, se face simțită o ușoară amăreală. Tocmai de aceea, se folosește în preparatele gătite, nu crude – ca de exemplu la prăjituri, pâine și unele dulciuri specifice Orientului Mijlociu.

Mastic


Cunoscută drept și Guma Arabică, Masticul este o rășină obținută din seva întărită a unui copac și se formează asemenea picăturilor de apă, cu o textură cristalină. Are o aromă de pin și cedru și se usucă la soare pentru a forma aceste mici bucățele de rășină care sunt apoi râșnite. Am putea spune că este predecesorul gumei de mestecat de astăzi și se folosește în unele băuturi licoroase, la pâine, înghețate și deserturi (precum rahatul turcesc).

Amestec de condimente si mirodenii, presarate pe o masa neagra sau in linguri metalice, in culori de rosu, portocaliu, galben si negru

Mentă


Menta este un alt condiment oriental folosit frecvent. Originară din Asia și zona Mediterană, își trage denumirea de la personjul mitic Minthe. Toată lumea cunoaște gustul său inconfundabil, senzația răcoroasă pe care o produce, precum și întrebuințările pe care le are – fie ele de natură culinară sau medicinală.

În preparatele orientale se folosește atât la carne, legume, orez, dar și în iaurturi, sosuri și salate.

Ras El Hanout


Tradus din arabă, Ras El Hanout înseamnă cumva marfă de primă calitate, produs vedetă. Se referă, de fapt, la un mix de condimente folosit pentru a da o aromă deosebită mâncării. Sunt o mulțime de combinații folosite, în proporții diferite, în funcție de fiecare regiune (aproximativ 10). Cam la fel ca în cazul Baharat-ului. Conține scorțișoară, chimion, coriandru, nucșoară, chili, cuișoare, ghimbir uscat, paprika dulce și picantă, schinduf și turmeric. În trecut, pentru a prepara acest mix se foloseau chiar și 50 de condimente!

Se utilizează în special la condimentare cărnii și a peștelui, la orez și Cuscus.

Schinduf


Schinduful este o plantă antică, originară din Irak. Se cultivă în mai multe țări, dar chiar și așa, India acoperă 80% din producție. Se folosește ca iarbă aromatică, condiment, dar și ca remediu medicinal, căci are o mulțime de proprietăți vindecătoare. Are o aromă ușor dulceagă, de alună și este deseori descrisă ca o combinație între țelină și arțar.

Se folosește la salate, sau ca și condiment ori garnitură la carne și orez.

Scorțișoară


Pe lângă multiplele beneficii pentru sănătate, scorțișoara este unul dinte cele mai îndrăgite condimente orientale grație proprietăților sale aromatice. Este extrasă din scorța interioară a unui copac și se folosește fie ca și baton, fie pudră la tot felul de deserturi, dar și în mixuri de condimente pentru preparate cu carne, precum shaorma.

condimente pudra in culori de galben, maro si rosu, puse in saculeti la vanzare

Sumac


Este o mirodenie sub formă de pudră roșie-purpurie și este unul din condimentele de bază în bucătăria orientală. Are o ușoară aromă de citrice, fructată, dar este mai echilibrat și nu atât de acru precum lămâia, deși este astringent. Se obține din fructele uscate și pisate ale plantei Rhus Coraria, care crește în zona mediterană și în Asia Centrală.

Se folosește foarte mult în țările arabe la preparatele din carne (în special pui, miel, peşte, fructe de mare), dar și în dressing-uri, la marinate și salate.

Șofran


Este considerat a fi cel mai scump condiment și se numără, la rândul său, printre condimentele orientale cele mai populare. De ce este atât de scump? Deoarece pentru un kilogram de condiment trebuie recoltate între 130.000 și 250.000 de flori, din care se rețin numai stigmatele. Acestea sunt recoltate și uscate, pentru a fi transformate în pudră.

Șofranul se folosește mai ales pentru a da culoare mâncării, dar are și o aromă delicată, ca de miere cu note florale și ierboase. Se folosește la orez, supe și la preparatele din fructe de mare. Aroma sa este eliberată la căldură, așa că firișoarele roșiatice ar trebui înmuiate în lichid cald înainte de a fi folosite.

Turmeric


Face parte din aceeași familie ca și ghimbirul. Rădăcina este transformată în pulbere pentru a crea un condiment vibrant, cu numeroase proprietăți benefice sănătății, dar și o adiție savuroasă la mâncare. Dă preparatelor o culoare galben-portocalie, are un gust puternic, ușor astringent, amărui la final.

Se folosește la preparatele cu orez, dar și în smoothie-uri.

Zaatar


Este tot un mix care se obține din cimbru uscat (principalul ingredient), oregano uscat, sumac, semințe de susan și sare. Se spune că are originile în Egipt, dar Zaatar este foarte popular în Siria, Liban, Palestina, Iorndania și Turcia. În funcție de regiune, acest mix cunoaște diverse variațiuni. În Palestina, se folosesc și semințe de chimen și frunze de cimbru, așa încât predomină culoarea verde; în Liban, pun mai mult sumac și are o culoare mai roșiatică; în Siria se folosește o combinație de cimbru uscat măcinat și sumac și are o culoare mai maronie.

Are o aromă lemnoasă, de pământ, un gust ierbos. Și se folosește la salate, la marinate, dar și la sosuri.

Acum că ți-am povestit despre toate condimentele minunate care dau un gust cu totul deosebit mâncării, ce-ai zice să mergi și să le încerci într-unul dintre restaurantele din București? În Restograf găsești o mulțime de restaurante arăbești, libaneze, orientale și turcești  la care să iei masa. Rezervă o masă online și primești confirmare pe loc!


Citește și: 

  • 12 terase din București cu muzică live

  • 9 restaurante la care poți lua masa acum și în interior

  • Cele mai populare restaurante din zona Floreasca

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • aleppo
  • anason
  • baharat
  • bucataria orientala
  • buctaria arabeasca
  • chimion
  • condimente arabesti
  • condimente exotice
  • condimente orientale
  • condimente turcesti
  • mancare arabeasca
  • mancare libaneza
  • mancare orientala
  • mancare turceasca
  • mirodenii orientale
  • ras el hanout
  • restaurante libaneze
  • restaurante turcesti
  • schinduf
  • sumac
Citește și
Alimente care combat anxietatea
Citește articolul
  • Noutati
Alimente care combat anxietatea

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Mămăligă à la Joseph 😲❤️. Joseph Hadad.
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ