Restaurantul Sugar & Spice, denumit in primele sale zile Sugar Daddy, a luat locul fostului si cunoscutului deja fast-food, restaurant cu autoservire Self, de pe Calea Buzesti, la sfarsitul lui 2013. Self a avut mult succes, din cate stiu eu, erau valuri-valuri de corporatisti care se revarsau la pranz, din cladirile de birouri din zona, spre celebrul fast-food ca sa manance mancare proasta excelent prezentata, in cel mai pur stil occidental.
Sugar & Spice e la parterul unei cladiri noi de pe cunoscutul bulevard, ocupa un spatiu destul de larg, amenajat modern, de iti inchipui ca esti la cateva mii de kilometri distanta cand intri acolo si te crezi mai emancipat decat e cazul.
Oamenii de la Sugar & Spice au preluat restaurantul de la fostul proprietar, care nu se mai poate ocupa de el din locul in care se afla acum, si au schimbat putim modul de abordare. Au lasat la pranz fast-foodul cu autoservire cam cum era inainte, insa cu mancare mai buna, din cate am auzit. Asta pana la ora 15. Dupa care intra rapid niste baieti in sala si schimba tot, fac din Sugar & Spice un restaurant in toata regula, bine amenajat, cu mobilier si design moderne, cu aer occidental, cu un concept unitar, bine realizat, cu lucruri de calitate. Pe seara, deci, Sugar & Spice devine un restaurant cu servire a la carte, cu un meniu din bucataria internationala, cu mancare serioasa, muncita, facuta de niste bucatari responsabili. Nu e fine dining, nici nu si-au propus asa ceva si nici nu ar fi fost cazul, evident. Mancarea e destul de buna, dupa cum am spus, insa nu intr-atat incat sa il pui pe lista restaurantelor deosebite. Notele pe care le-am pus lui Sugar & Spice pe Restograf sunt exclusiv pentru acel Sugar & Spice de dupa ora 15, nu am luat in calcul ce se intampla acolo la pranz.
Serviciul a fost bun spre sfarsit, cu un chelner care se imagina intr-o piesa de teatru la inceput si care s-a simtit dator sa faca putin spectacol, dara care si-a revenit pana la urma. Nu intr-atat, insa, incat sa ne intrebe si daca am vrea niste vin la o astfel de masa. Insa ce chelner din Bucuresti te intreaba asa ceva, din proprie initiativa? Nu-mi aduc aminte sa fi intalnit vreunul…
Preturile sunt rezonabile la Sugar & Spice – vorbesc aici de cele de la restaurantul de seara, repet. Nu stiu cum sunt cele de la pranz, insa am auzit ca e plin, asa ca imi inchipui ca fac cee ce trebuie. Seara erau putini clienti, si nici nu cred ca voi vredea vreodata acest Sugar & Spice seara, cu acest concept « cuminte », prin care nu incearca sa iasa in evidenta cu ceva ce ii atrage pe Bucuresteni. E posibil sa schimbe ceva in mersul lucrurilor dupa ora 15 la Sugar & Spice daca vor vedea ca nu merg lucrurile asa cum se asteapta, asa ca e posibil sa trebuiasca sa scriem din nou despre Sugar & Spice in cateva luni.
(poza lui joicarey de pe www.deviantart.com)