Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > @Acasă > Fun > 10 sandvișuri celebre şi povestea lor. Plus, unde să le savurezi în Bucureşti
  • Fun
  • Hot Plates

10 sandvișuri celebre şi povestea lor. Plus, unde să le savurezi în Bucureşti

  • Autor : Diana Duca
  • Data publicare : 18 aprilie, 2023
  • Data modificare : 11 mai, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Corpul ți-e la muncă, dar cu mintea ești deja în pauza de masă? Înseamnă că te vei bucura să descoperi aceste recomandări de sandvișuri celebre, delicioase, pe care trebuie să le încerci curând. De la „modelele” americane, precum cele cu pastramă sau cu ton, la cele italiene cu salam și mozzarella, există o varietate largă de opțiuni pentru toate gusturile.

Sandviș Reuben @GRABit Pastrami Bar

Într-o lume plină de mâncăruri sofisticate și preparate extravagante, sandvișurile par să fie un fel de mâncare simplu și modest. Dar, așa cum se spune, aparențele înșală, iar aceste sandvișuri celebre din lume o demonstrează din plin, pentru că sunt departe de a fi „modeste”. Din contră. Sunt creații ingenioase, în care combinațiile surprinzătoare de ingrediente, texturi și arome te vor face să zâmbești de plăcere. Fie că vorbim despre renumitul pastrami sandwich din New York, deliciosul croque-monsieur din Franța sau celebrul banh mi din Vietnam, sandvișurile celebre din lume reprezintă o călătorie gustativă prin diverse culturi și tradiții culinare.

Hai cu noi să explorăm câteva dintre cele mai cunoscute și savuroase sandvișuri celebre din lume, care cu siguranță îți vor stârni apetitul și curiozitatea.

În căutarea celor mai bune sandvișuri celebre din lume.
Scurt ghid de explorări culinare prin București

Po’Boy

@ Meygu

Baghetă crocantă umplută cu creveți, varza, roșii, murături, sos. Po'boy sandwich de la Meygu
Po’boy în varianta Meygu: creveți White tiger prăjiți în stil New Orleans, baghetă de brioșă, salată coleslaw American-style, sos tartar făcut în casă, roșii, castraveți murați, servit cu salsa de mango.

Po’boy este un sandviș tradițional din New Orleans, Louisiana (SUA), cu o poveste interesantă legată de istoria și cultura orașului. Conform legendei, a fost creat în anii ’20 de frații Clovis și Benjamin Martin, proprietarii unei brutării din orașul New Orleans. Și a fost modul lor de a hrăni muncitorii locali în timpul grevei generale din 1929. Frații Martin au oferit gratuit sandvișuri cu carne de vită prăjită, sos și murături muncitorilor grevișți. Iar denumirea de „Po’boy” este o prescurtare de la „poor boy” (băiat sărac), indicând că acesta este o gustare pentru pătura de jos a societăţii.

În prezent, sandwich-ul po’boy este un simbol al bucătăriei din New Orleans. Este preparat cu o baghetă crocantă și umplutură de carne de vită prăjită, creveți, pui, sau alte ingrediente, precum salată, roșii, murături, sosuri picante, etc.

Unde? În București îl poți savura la Meygu, în Piața Amzei, alături de alte minunății din creveți.

Pastrami Reuben

@ GRABit Pastrami Bar

Sandviș New Youk Pastrami, Reuben. Pastramă de vită, brânză, varză murată, sos rusesc, pâine cu secară şi maia. La GrabIt Pastrami Bar. Sandivișuri celebre.
Pastramă de vită, brânză, varză murată, sos rusesc, pâine cu secară şi maia. Adică Reuben. Savurează-l la GRABit Pastrami Bar!

Un alt sandvis clasic american, apărut în New York la începutul secolului XX, este Pastrami Reuben. Este considerat unul dintre cele mai reprezentative sandvisuri americane, iar povestea sa are legătură cu istoria evreilor și a bucătăriei lor.

Pastrami Reuben a fost inventat într-un restaurant kosher din Manhattan, numit Reuben’s Delicatessen, în anii ’20 sau ’30. Reuben Kulakofsky, proprietarul restaurantului, a creat acest sandvis ca o alternativă mai puțin tradițională la sandvisurile clasice cu pastrami, care constau dintr-o felie de pâine cu carne de vită și muștar.

Pastrami Reuben este preparat (în mod tradițional) cu pâine de secară, carne de vită de tip pastrami, brânză topită, varză acră și sos Thousand Island. În timp, Pastrami Reuben a devenit unul dintre cele mai cunoscute și iubite sandvisuri din America, fiind popularizat și de diverse filme și seriale TV americane.

Unde? Dacă ți-am făcut poftă, poți să îl savurezi la GRABit Pastrami Bar. Sunt pe undeva prin spatele magazinului Unirii, pe str. Olteni 9.

Croque Madame

@ Simbio

Sandwich cald cu jambon de porc, brânză Gouda, sos de muștar franțuzesc cu maioneză, ou ochi și pâine integrală cu maia. Croque Madam, sandvișuri celebre.
Sandwich cald cu jambon de porc, brânză Gouda, sos de muștar franțuzesc cu maioneză, ou ochi și pâine integrală cu maia este varianta de la Simbio a celebrului Croque Madame.

Dacă vorbim de sandvișuri celebre, Croque Madame probabil e „regina” lor. Apărut la începutul secolului al XX-lea în Franţa, este o versiune modificată a lui Croque Monsieur. Adică a unui alt clasic franțuzesc, cu brânză topită și șuncă. Croque Madame se remarcă prin faptul că are, pe lângă ingredintele standard ale Croque Monsieur, și un ou ochi pus deasupra. Se spune că denumirea Croque Madame a fost dată acestui sandvis din cauza felului în care oul pus deasupra arată că o pălărie de damă.

Originea exactă a sandvișului este incertă, dar se crede că a fost inventat într-un bistro din Paris, unde era servit ca gustare rapidă sau mic dejun. De-a lungul timpului, Croque Madame a devenit un element de bază în bucătăria franceză și este acum disponibil în multe restaurante și cafenele din întreaga lume. Unele variante pot avea și sos bechamel sau alte ingrediente, cum ar fi șuncă afumată sau bucăți de pui.

Unde? Cel mai cunoscut loc unde-l poți servi în București este la Simbio, care-l are deja în meniu de ani buni. Varianta lor este un sandwich cald cu jambon de porc, brânză Gouda, sos de muștar
franțuzesc cu maioneză, ou ochi și pâine integrală cu maia. Foarte bun! Îi găsești pe str. Negustori nr 26.

Tombik Doner

@ DonerBoom

Tombik cu carne de viţel de lapte, salată de varză, salată de ceapă cu pătrunjel şi sumac, roşii, castraveţi muraţi, sos mediteranean, sos anatolia și ketchup, de la DonerBoom.
Tombik cu carne de viţel de lapte, salată de varză, salată de ceapă cu pătrunjel şi sumac, roşii, castraveţi muraţi, sos mediteranean, sos anatolia și ketchup, de la DonerBoom.

Nu putea lipsi din lista de sandvișuri celebre și unul turcesc, tradițional. Originar din Istanbul. Tombik Doner este preparat cu carne de pui sau vită, tăiată subțire și prăjită pe un grătar vertical, numit „döner kebab”. Sigur știi de el deja, pentru că e celebru datorită shaormei. Această tehnică a fost inventată în secolul al XIX-lea în orașul Bursa din Turcia, dar a devenit populară în întreaga țară și peste tot în lume.

În timp, Tombik Doner a devenit unul dintre cele mai populare alimente stradale din Turcia. Și a fost „exportat” în întreaga lume, inclusiv în București, unde se poate găsi în multe restaurante și food-truck-uri.

Unde? Noi îți recomandăm să-l încerci la DonerBoom, pe Barbu Văcărescu. Doner cu carne de viţel într-un tombik perfect! Rotunjor şi bine încărcat cu ingrediente clasice de doner: carne rotisată de viţel de lapte, salate şi legume proaspete, sosuri orientale aromate. Nu ai cum să-i rezişti!

Pita

@ Lente

pita cu carne, rosii si castraveti, servita cu cartofi prajiti, la Lente. Sandvișuri celebre.
Mergi la Lente să încerci o pita cipriotă senzațională – cu carne de porc, pui sau vită, după gusturi și preferințe.

Călătoria noastră culinară ajunge spre Orientul Mijlociu și spațiul mediteraneean. Originea pitei este atribuită culturii levantine din zona Mării Mediterane și a Orientului Mijlociu de acum aproximativ 10.000 de ani. Pita, care a fost numită inițial „pide”, era o pâine plată, rotundă sau ovală, gătită în cuptorul de lut. Și era consumată ca gustare sau alături de diverse feluri de mâncare cu sos.

În timp, pita a devenit din ce în ce mai populară în întreaga lume. În special grecii și turcii au venit cu propria lor variantă de pita, cunoscută sub numele de „pita gyros” sau „pita kebab”. E o pita umplută cu carne la grătar, legume și sosuri, care apoi se înfășoară și e servită ca o gustare rapidă.

Pita e populară și în bucătăria israeliană și palestiniană. Ei o servesc ca parte a tradiționalelor „mezze”. În această formă, pita este servită cu hummus, tahini, muhammara și alte dip-uri delicioase.

Unde? La Lente (cel de pe Dionisie Lupu) au 4 variante grozave de pita cipriotă! Taino e cu carne de porc; Madhu e cu pulpă de pui; Trikomo e cu vrăbioară de vită; iar Afania, cu piept de pui. Și fiecare vine alături de alte ingrediente de soi, în combinații excelente, plus cartofi prăjiți.

Banh Mi

@ Toàn’s

sandvisuri Banh Mi fotografiate de sus, in platouri de lemn. Sendvișuri celebre vietnameze.
Ce se întâmplă când bagheta franțuzească întâlnește ingrediente vietnameze? Un sandviș pe cinste: Banh Mi!

Povestea Banh Mi are legătură cu istoria Vietnamului și a influențelor culturale pe care le-a avut de-a lungul timpului. În secolul al XVIII-lea, Franța a început să colonizeze Vietnamul și,drept urmare, o varietate de ingrediente și metode culinare franceze au fost introduse în bucătăria locală. Printre acestea se numără pâinea de tip baguette, care a fost adusă de către francezi și a devenit rapid populară printre vietnamezi.

Banh Mi este rezultatul acestui mix culinar franco-vietnamez. Și e, de fapt, o baghetă umplută cu ingrediente tradiționale vietnameze. Se folosește carne de porc sau pui la grătar, paté de ficat de pui, castraveți, morcovi murați, ardei iute și coriandru. Toate aceste ingrediente sunt amestecate într-un sandviș crocant și delicios, care reprezintă o combinație perfectă de gusturi și texturi.

Unde? Toàn’s e un restaurant cu specific vietnamez și a devenit popular în București mai ales pentru acest preparat. Îl găsești în varianta cu carne de vită sau de porc, alături de lemongrass, condimente Vietnameze și murături în stil Vietnamez. Îi găsești pe Magheru, în Floreasca, dar și prin alte locații (au mai multe).

Cubano

@ Senviș

Sandvișuri celebre. Cubano cu sunca si branza topita
Dacă vrei să mănânci un sandwich excelent, fie el Cubano sau alt fel, mergi la Senviș!

Cubano este un sandviș tradițional cubanez (evident!), care a devenit popular în special în secolul al XIX-lea în comunitatea cubaneză Key West din Florida. Deși originea sa exactă e încă subiect de dezbatere, se crede că acesta a fost creat de către imigranții cubanezi și spanioli din regiunea Havana. Inițial, sandvișul era o masă populară pentru muncitorii din zona portuară, dar a devenit treptat o mâncare de stradă foarte apreciată. În anii 1960, odată cu exodul cubanezilor către Statele Unite, sandvișul cubano a devenit popular în special în Miami și în alte zone cu comunități puternice de imigranți cubanezi. 

Sandvișul Cubano este format din două felii de pâine franțuzească, unt sau ulei, șuncă afumată, carne de porc afumată, brânză elvețiană, castraveți murați și muștar. În unele rețete se adaugă și salam, ardei iute sau alte ingrediente.

Unde? Dacă nu ai încercat până acum mâncarea de la Senviș, acum ai motiv. Un loc micuț, cu mâncare stradală grozavă și cafea bună, prăjită chiar de ei! Au o mulțime de variante de „senvișuri” gustoase, inclusiv unul cu burrata, foarte bun, sau cu prosciutto crudo, ori Sabich. Îi găsești aproape de Cișmigiu (pe str. Popa Tatu 22) sau în Floreasca (pe Banul Antonache 59).

Smørrebrød

@ Frudisiac

Burrata-toast cu rosii si avocado, servita pe farfurie albastra la Frudisiac
Burrata-toast
Egg-vocado cu Avocado zdrobit, ou posat, rucola, rosii confiate. Sandvișuri celebre
Egg-vocado

Smørrebrød este o altă variantă din seria de sandvișuri celebre. De data aceasta, tradițional danez, popular în întreaga Scandinavie. Mai exact, este o felie de pâine neagră (de regulă), unsă cu unt și acoperită cu o varietate de ingrediente. Poate fi orice, de la brânză, la carne, pește, legume și diverse sosuri. Aceste ingrediente sunt aranjate într-un mod artistic, pentru a creea o prezentare frumoasă și atrăgătoare.

Istoria smørrebrød-ului datează de la începutul secolului al XIX-lea, când a început să devină popular în clasele de mijloc din Danemarca. Inițial, smørrebrød era servit că o gustare ușoară între mese sau ca o opțiune de luat la pachet pentru muncitori. Cu timpul, acest sandviș a devenit din ce în ce mai cunoscut și a început să fie servit și în restaurante. Smørrebrød-ul a devenit rapid un simbol al bucătăriei daneze.

Unde? La Frudisiac au propriile variante de Smorrebrod. De exemplu, Burrata-toast, cu humus de mazăre, burrata, roșii și muguri de pin. Sau Egg-vocado – avocado zdrobit, ou poșat, rucola și roșii confiate. Toate sunt bune! Îi găsești în Piața Dorobanți.

Sabich

@ Smith Eatery

Sanvișuri celebre: Sabich cu vânătă crocantă, hummus de casă, salată israeliană, ou fiert marinat în soia, tahina și sos de mango irakian
Sabich e un sandviș vegetarian incredibil de gustos, cu vânătă crocantă și sosuri deosebite. Trebuie să-l încerci!

Sandvișul Sabich este tradițional israelian. A fost creat în orașul Tel Aviv în anii 1960, ca o alternativă la shawarma. Și poartă numele inventatorului său, Sabich Tsvi Halabi, care era un imigrant evreu din Irak.

Sabich este o lipie umplută cu ou fiert tăiat felii, cartofi prăjiți, vinete coapte, castravete, roșii, pătrunjel și sosuri cum ar fi tahini și amba, un sos din mango fermentat. De-a lungul anilor, sandvișul a devenit un aliment de bază al bucătăriei israeliene și a câștigat popularitate peste tot în lume. Astăzi, rețetele au fost adaptate pentru a satisface gusturile diferitelor culturi.

Unde? Recomandarea noastră e să mergi și să-l încerci la Smith Eatery, în Cotroceni (pe str. Doctor Carol Davila 39). Ei zic că sandvișul ăsta ar fi vărul „cool” al falafelului: cu vânătă crocantă, hummus de casă, salată israeliană, ou fiert marinat în soia, tahina și sos de mango irakian. Un sandviș vegetarian pe cinste!

Bulgogi

@ Smith Eatery

Și tot de la Smith Eatery mai avem o recomandare. De data asta cu „aromă” coreeană. Bulgogi e un sandwich coreean tradițional, care își are originea tocmai hăt, pe timpul dinastiei Joseon (1392-1910). Bul  înseamnă „foc”, iar gogi înseamnă „carne”. Te-ai prins unde duce asta, nu? Carnea (de vită) e tăiată în fâșii subțiri și marinată în sos de soia, usturoi și susan. Apoi e făcută la grătar.

Inițial, bulgogi era servit ca un fel de mâncare principal la mesele de sărbătoare în Coreea. Dar pentru că era așa apreciat, și-a făsit locul și în sandviș. Carnea (care nu e musai de vită, ci poate fi și de porc), este pregătită în stilul bulgogi și așezată între două felii de pâine prăjită. La care se adaugă salată, ardei iute și sosuri (cum ar fi sos de usturoi sau de arahide). Are un gust unic și merită să-l descoperi. 

Varianta celor de la Smith Eatery e cu antricot de vită dry aged, sos coreean cu pere asiatice, salată de ceapă cu fulgi de ardei iute ochugaru, ridichi murate cu șofran și turmeric și maioneză kimchi. Yummy-yummy!

Ei, ce zici? Așa-i că ți-am atras atenția cu ale noastre sandvișuri celebre? Pe unele probabil că le-ai încercat deja, altele așteaptă să fie descoperite! Și nu știu dacă e chiar așa cum spunea James Beard (celebrul autor gastronomic), că „sandvișul este regele prânzului”… Dar cred că nu e nici departe de adevăr. Cert e că e o masă de prânz gustoasă, rapidă și, după cum s-a dovedit, poate fi și deosebită!

Iar dacă vrei și alte sugestii, găsești mai multe în articolul nostru cu 20+ locuri la care să te oprești pentru un sandviș bun în București.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Bulgogi
  • cele mai bune sandwichuri
  • croque madame
  • croque monsieur
  • DonerBoom
  • Grabit Pastrami
  • Ney York pastramy
  • pita cipriota
  • pita sandwich
  • Ruben
  • sandvișuri celebre
  • sandvisuri faimoase
  • sandwich Bucuresti
  • sandwich cu pastrama
  • sandwich Po'Boy
  • sandwichuri faimoase
  • sendvisuri gustoase
  • simbio
  • Tombik Doner
  • unde mancam un sandwich bun
Citește și
10 burgeri super gustoși pe care i-am încercat în ultima vreme
Citește articolul
  • Hot Plates
10 burgeri super gustoși pe care i-am încercat în ultima vreme
Hummusul, în combinații inedite. Un preparat cu o mie de arome
Citește articolul
  • Food Smart
  • Hot Plates
Hummusul, în combinații inedite. Un preparat cu o mie de arome
Vrei să înveți să gătești ca un chef? Ia un curs de gătit și schimbă-ți cursul vieții!
Citește articolul
  • Fun
Vrei să înveți să gătești ca un chef? Ia un curs de gătit și schimbă-ți cursul vieții!
Colecția primăvară-vară: noutăți în meniurile restaurantelor
Citește articolul
  • Hot Plates
Colecția primăvară-vară: noutăți în meniurile restaurantelor
Unde mănânci cei mai buni mici din București?
Citește articolul
  • Hot Plates
Unde mănânci cei mai buni mici din București?
Preparate de post: ce bunătăți am mâncat prin oraș
Citește articolul
  • Hot Plates
Preparate de post: ce bunătăți am mâncat prin oraș
Curățenia de primăvară. 15 soluții naturale de curățenie făcute cu ce găsești în cămară
Citește articolul
  • Fun
Curățenia de primăvară. 15 soluții naturale de curățenie făcute cu ce găsești în cămară
De unde cumpărăm pască pentru Paște. 10 propuneri delicioase
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Shopping
De unde cumpărăm pască pentru Paște. 10 propuneri delicioase
Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
Citește articolul
  • Fun
  • Vin & Bere
Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
Caută
Postări recente
  • Food Bloggers Conference revine cu o nouă ediție
    Food Bloggers Conference revine cu o nouă ediție
    • Data publicare : 31 mai, 2023
    • Data modificare : 31 mai, 2023
  • Glamping în România: 13 destinații pentru o experiență inedită
    Glamping în România: 13 destinații pentru o experiență inedită
    • Data publicare : 30 mai, 2023
    • Data modificare : 30 mai, 2023
  • 11 alimente pentru o piele frumoasă și sănătoasă
    11 alimente pentru o piele frumoasă și sănătoasă
    • Data publicare : 29 mai, 2023
    • Data modificare : 29 mai, 2023
  • Restaurante bune de pe Calea Victoriei: locuri faine care-ţi vor face weekend-ul mai savuros
    Restaurante bune de pe Calea Victoriei: locuri faine care-ţi vor face weekend-ul mai savuros
    • Data publicare : 26 mai, 2023
    • Data modificare : 26 mai, 2023
  • 7 sky baruri spectaculoase din Europa
    7 sky baruri spectaculoase din Europa
    • Data publicare : 25 mai, 2023
    • Data modificare : 25 mai, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
Alegerea editorilor
  • Colecția primăvară-vară: noutăți în meniurile restaurantelor
    • Hot Plates
    Colecția primăvară-vară: noutăți în meniurile restaurantelor
  • 10 trucuri ca să fii „Lord of the grill”. Cum să faci un grătar perfect
    • Tips & Tricks
    10 trucuri ca să fii „Lord of the grill”. Cum să faci un grătar perfect
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ