Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • SHOPPING

Colecționarul de Sarmale, o nouă carte de Cosmin Dragomir

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 24 octombrie, 2023
  • Data modificare : 13 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Cosmin Dragomir e ca o mini enciclopedie când vine vorba de mâncare și istorii culinare. Este jurnalist de meserie și s-a specializat în gastronomie. A publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri, dar și cărți în domeniu. Iar acum lansează un nou volum, Colecționarul de Sarmale.

Cosmin Dragomir, jurnalist si scriitor gastronomic
Foto; Călin Stan

Despre Cosmin ți-am putea povesti multe lucruri, toate de bine. Este autorul volumului „Curatorul de zacuscă și alte povestiri gastronomice românești” (de care sigur ai auzit), coautor al volumului „Dulce Românie, o istorie a deserturilor de la noi” dar și autor al sute de articole de profil.

El a înfiițat gastroart.ro, prima revistă dedicată cercetării istoriei gastronomiei și ospitalității românești, și editura GastroArt, specializată în valorificarea patrimoniului culinar autohton. Mai mult, Cosmin este co-inițiator al legii Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România și al Congresului Național de Gastronomie și Vin (alături de Cezar Ioan și Nico Lontras). A organizat conferințe, dezbateri, comunicări pluridisciplinare cu tematică gastronomică și multe evenimente culinare. Scrie constant pe cosmindragomir.ro, gastroart.ro, dar și în publicații ca zilesinopti.ro sau mindcraftstories.ro. Plus că are și un podcast – Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali.

Asta ca să îți dai seama cam cât e de pasionat de lumea asta a gastronomiei…

coperta cărții Colecționarul de Sarmale de Cosmin DragomirColecționarul de Sarmale și alte povestiri culinare

Așa se numește cel mai nou volum pe care îl lansează în librării. Și e, de fapt, o antologie de articole, editoriale și studii culinare publicate în diferite media în perioada 2017-2023. (Volumul cuprinde și câteva texte care au apărut în Curatorul de Zacuscă). Cartea are peste 700 de pagini, copertă cartonată și este structurată în 13 capitole tematice și este ilustrată de artistul Mihail Coșulețu.

„Așa cum nici Curatorul de Zacuscă nu a fost exclusiv despre zacuscă, nici Colecționarul… nu este o carte dedicată sarmalelor. Avem și sarmale, dar aș spune că sunt minoritare, dar nu numai. Este o carte despre gastronomie la modul general, nu una de rețete deși în destul de multe articole citez din cărți vechi de bucate. În cele peste 700 de pagini am publicat o selecție dintre textele mele scrise în ultimii 7 ani. Habar nu am dacă am scris mult sau prost sau mult și prost. Știu sigur că mai am mult de scris și că încerc să o fac din ce în ce mai bine”, spune Cosmin Dragomir.

Cartea va fi disponibilă în librăriile Cărturești din decembrie, dar volumul poate fi precomandat deja, exclusiv pe carturesti.ro. Și e important să faci asta, dacă vrei să o citești. „Este esențial pentru mine să știu cam câte precomenzi există pentru a îmi putea regla tirajul”, explică Cosmin.

O carte a cărei copertă poate fi personalizată

Companiile care sunt interesate să sprijine proiectul încă mai au timp să comande cartea cu copertă personalizată (detalii pe cosmin.dragomir@gastroart.ro). Volumul poate deveni cadou inspirat făcut angajaților, clienților sau partenerilor.

„Cred că este o atât o oportunitate pentru companii de sprijini cercetarea gastronomică cât și un parteneriat win-win. Nu cer bani, ci vând un produs care aduce plus valoare unui brand și care poate fi privit ca o investiție de marketing/promovare dar și CSR. Este o carte în care se vorbește mult despre identitatea gastronomică românească, despre industria de profil, despre istoria noastră culinară, scrisă încât să fie accesibilă oricui.

Este și un exercițiu prin care companiile pot arăta că le pasă de cercetarea culinară și de identitatea gastronomică. Dacă investeam banii dați pe cărți în ultimii ani în reclamă pe social media acum eram și eu influencer cu zeci de mii de followers, dar prefer să rămân șoarece de bibliotecă și să cred că scrisul și cărțile nu au murit sau nu au doar valoare muzeală. Poate că o carte precum aceasta poate înlocui cozonacul și ciocolata clasice din coșurile de cadouri devenind o altfel de carte de vizită pentru companii. Cred că orice categorie de cititor are de aflat informații inedite din acest volum”, mai spune Cosmin Dragomir.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • carte gastronomica
  • Colectionarul de Sarmale
  • Cosmin Dragomir
Citește și
Mărțișoare comestibile –cadouri cu gust, la propriu!
Citește articolul
  • SHOPPING
Mărțișoare comestibile –cadouri cu gust, la propriu!
Dulciuri pentru Ziua Îndrăgostiților: fă-i cea mai dulce declarație de dragoste!
Citește articolul
  • SHOPPING
Dulciuri pentru Ziua Îndrăgostiților: fă-i cea mai dulce declarație de dragoste!
Cadouri de Crăciun pentru foodies. Idei pentru toate… gusturile
Citește articolul
  • SHOPPING
Cadouri de Crăciun pentru foodies. Idei pentru toate… gusturile
De unde comanzi cozonac de Crăciun?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
De unde comanzi cozonac de Crăciun?
Decorațiuni de Paște: veselă și accesorii pentru a-ți aranja frumos masa festivă
Citește articolul
  • SHOPPING
Decorațiuni de Paște: veselă și accesorii pentru a-ți aranja frumos masa festivă
Pască și cozonac de Paște. 15+ locuri unde poți comanda produse delicioase!
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
Pască și cozonac de Paște. 15+ locuri unde poți comanda produse delicioase!
Sweets for your sweetheart. De unde-i cumperi ceva dulce de Ziua Îndrăgostiților
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
Sweets for your sweetheart. De unde-i cumperi ceva dulce de Ziua Îndrăgostiților
Mai și citim? Cele mai interesante cărți românești de bucate și gastronomie, apărute recent în librării
Citește articolul
  • SHOPPING
Mai și citim? Cele mai interesante cărți românești de bucate și gastronomie, apărute recent în librării
10 restaurante de la care poți comanda masa de Crăciun
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
10 restaurante de la care poți comanda masa de Crăciun
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.