Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura.
Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a indragostit pur si simplu de el. Drept urmare, a fost poreclit “Salt Bae”.
Felul in care presara sarea pe friptura a fost adoptat si de unii fotbalisti care-i folosesc acum miscarile pentru a sarbatori marcarea unui gol. Acestea au inceput sa apara si pe tricouri, au fost transformate si in emoji, iar vedete precum Rihanna sunt fani declarati ai lui Salt Bae.
In urma succesului inregistrat in ultima vreme, Nusret Gökçe urmeaza sa-si extinda afacerea prin deschiderea a doua noi restaurante in Londra si New York.
Intr-un interviu acordat celor de la Hurriyetdailynews.com, Nusret isi spune pe scurt povestea:
“Sunt fiul unui miner. Mama si tata sunt analfabeti. Nu am mers la scoala din cauza dificultatilor financiare. Am inceput sa lucrez ca ajutor de macelar de la varsta de 14 ani. Prelucrarea carnii a devenit pasiunea mea.”
De asemenea, el mai spune ca nu lucreaza cu nicio firma de PR si ca pozele si filmarile cu el au fost facute de chelnerii care lucreaza in restaurantele sale.