Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Interviuri > REPERE > DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
  • Management
  • REPERE

DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 6 martie, 2024
  • Data modificare : 29 octombrie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Companie permanent orientată către inovație, cu o experiență de peste 30 de ani, DAAS este un jucător de top în industrie, unul dintre principalii furnizori de servicii și echipamente profesionale pentru hoteluri și restaurante. O companie românească pornită de la zero, care a devenit lider de piață în domeniul soluțiilor de frig comercial și industrial, dar și un reper pentru succesul în afaceri.   

Fondată în 1993 ca răspuns la cererea foarte mare de bunuri de consum și tehnologie din România, DAAS a reușit să se adapteze la schimbările constante de pe piață. O companie care oferă soluții și servicii complete – de la consultanță și proiectare până la livrare de echipamente și servicii de mentenanță, sau proiecte la cheie, gestionând proiecte complexe în România și Europa, în domenii precum proiecte HoReCa, instalații frig comercial, stații de carburanți, concept și design pentru HoReCa și retail. Sub deviza „Making the Complex Simple”, DAAS este un partener de încredere al unora dintre cei mai mari retaileri din România și din Europa. Până în prezent, compania a finalizat peste 1000 de proiecte pentru clienți precum Mega Image, Selgros, Carrefour, Radisson, Marriott, Metro, Rompetrol sau Lidl.

Pionierat în industria HoReCa

În România postdecembristă, Daniel Mocanu (cofondatorul DAAS) a intrat în business vânzând dozatoare de suc și mașini de înghețată, alături de un fost coleg de facultate. A văzut potențialul pieței, a știut să facă un pas înainte și să riște, așa că după un an a decis să își deschidă propria firmă. În 1993 a înființat DAAS, la Ploiești, alături de Virgil Panduru.

„La înființare, obiectul principal al activității l-a constituit vânzarea aparatelor de înghețată stradală și a dozatoarelor de suc acidulat. A fost o perioada de pionierat, în care vânzările mergeau de la sine, clienții se înscriau pe liste și așteptau câteva luni să le fie livrate echipamentele. Ulterior, începând cu sfârșitul anului 1994, am început vânzarea de vitrine frigorifice pentru fostele magazine „Alimentara” și, în paralel, am înființat divizia HoReCa, DAAS fiind distribuitor pe zonele Prahova, Iași și Hunedoara pentru alt importator. Evident, în perioada respectivă nu aveam cunoștințe avansate privind acest domeniu și tot suportul pe care îl ofeream clienților se baza pe ceea ce învățam din documentația pusă la dispoziție de furnizori. Ulterior, datorita creșterii volumului de vânzări, ne-am extins gama de servicii. Am înființat departamentul Service și am luat în chirie o serie de depozite de la marginea orașului Ploiești”, povestește Adrian Craioveanu, Director de Marketing al companiei.

Proiecte majore în domeniul HoReCa și frig comercial

Compania a continuat să se dezvolte, iar în 2003 au devenit importatori direcți pentru echipamentele HoReCa, au realizat primele proiecte majore în domeniul frigului comercial (primele supermarket-uri Interex din România) și au înființat puncte de lucru în Craiova, Constanța, Brașov, Cluj și Timișoara. Ușor, ușor, DAAS a devenit unul din liderii pieței – atât pe segmentul HoReCa, cât și pe cel de frig comercial. Iar în următorii ani (2005-2010) au realizate proiecte importante – cum ar fi cinci hypermarket-uri Auchan, 25 hypermarket-uri Real, circa 150 de magazine Mega Image, precum și proiecte importante HoReCa ( Hotel Radisson SAS, Grand Continental, Arena Națională, Petrom City sau Novotel București). În această perioadă a fost dezvoltat și departamentul de Concept & Design, precum și cel de Proiectare Tehnică, crescând astfel gama serviciilor livrate în piață. La fel și dezvoltarea departamentului de Aftersales și PIF, firma având la ora actuală cea mai puternică divizie Service din industrie.

În 2011, DAAS a devenit liderul pieței de refrigerare comercială, poziție păstrată până astăzi – compania deține constant cca 33% din piața din România.

Epta – un parteneriat de succes

Începând cu anul 2018 compania se bazează și pe experiența grupului italian EPTA (specializat în industria de refrigerare comercială), multinațională prezentă pe toate continentele, cu o cifră de afaceri de 1,2 miliarde euro și un număr de aproximativ 6.000 de angajați. Această integrare a reprezentat un imens pas înainte pentru toată organizația.

„La ora actuală, DAAS a devenit o companie cu o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro anual, cu peste 200 de angajați și colaboratori. Datorită integrării, DAAS livrează servicii de top în toate geografiile cu prezență Epta. Astfel, livram servicii de monitorizare instalații frig în peste 1000 magazine din România, Italia, Spania, Chile și Filipine. Departamentul nostru de back office lucrează și pentru colegii din Spania și Ungaria, iar toată echipa de concept și design din zona EMEA este coordonată de la București.”, ne spune Adrian Craioveanu.

Startul industriei HoReCa și începuturile DAAS au coincis, două începuturi care s-au completat vreme de trei decenii, au evoluat împreună. Iar compania a contribuit fără dubiu la construirea unor povești de succes și a jucat un rol decisiv în ospitalitate.

În continuare, planurile sunt mari. Pe lângă consolidarea operațiunilor din România, au început preluarea operațiunilor Epta în Republica Moldova și în Bulgaria. Iar unul din principalele atuuri care i-au adus în poziția de astăzi îl reprezintă echipa. Din cei 200 de colegi, aproximativ 60 au o vechime de peste 15 ani în companie!


Ai o afacere în HoReCa? DAAS îți oferă soluții complete!

  • Frig comercial și industrial. Livrează proiecte “la cheie” de refrigerare pentru supermarketuri și hypermarketuri, de la proiectare până la echipamente și servicii de întreținere.
  • HoReCa. Implementează soluții complete pentru toate tipurile de afaceri din industrie: servicii de consultanță, proiectare, import și livrare de echipamente, montaj,
    punere în funcțiune, mentenanță, service și instruirea personalului.
  • Shop Fitting & Mobilier. Pornind de la un concept propriu sau unul conturat în colaborare cu clientul, transformă ideile în spații de retail personalizate și unitare, prin îmbinarea pardoselii, instalațiilor frigorifice, echipamentului gastro, mobilierului, rafturilor comerciale, caselor de marcat, accesoriilor, signalisticii și sistemului de iluminat.
  • Panificație. DAAS distribuie o gamă largă de cuptoare de copt pâine, prăjituri și produse de patiserie, atât prin metoda tradițională cât și prin utilizarea de produse congelate (gătite și negătite). 

👉 Află mai multe despre serviciile și produsele oferite! 

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Citește și
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • REPERE
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Citește articolul
  • REPERE
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
(P) Asigurări și beneficii pentru angajați: ingrediente cheie pentru fidelizarea echipei tale
Citește articolul
  • Business Blog
  • Management
(P) Asigurări și beneficii pentru angajați: ingrediente cheie pentru fidelizarea echipei tale
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
Citește articolul
  • REPERE
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea clădirilor și bunurilor pensiunii tale!
Citește articolul
  • Business Blog
  • Management
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea clădirilor și bunurilor pensiunii tale!
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea pensiunii tale!
Citește articolul
  • Management
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea pensiunii tale!
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.