Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Business Blog > Management > Daniel Mischie, CEO CityGrill, despre impactul coronavirus asupra HoReCa: Guvernul va trebui să sprijine industria ospitalității!
  • Management
  • Repere

Daniel Mischie, CEO CityGrill, despre impactul coronavirus asupra HoReCa: Guvernul va trebui să sprijine industria ospitalității!

  • Autor : Alexandra Tiron
  • Data publicare : 13 aprilie, 2020
  • Data modificare : 20 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

„Industria de restaurante este cea mai impactată de această criză. Se află în situația turistului de pe plaja din Phuket, la tsunamiul din 2004”, spune Daniel Mischie, CEO al grupului City Grill.

Și exact așa este! De aceea, am discutat împreună despre cum arată lucrurile acum în domeniul restaurantelor, la ce să ne așteptăm pe viitor, dar și de ce fel de măsuri este nevoie pentru ca industria să-și poată reveni după criza provocată de coronavirus.

Daniel Mischie, CEO al grupului romanesc HoReCa CityGrill
Daniel Mischie, CEO al grupului de restaurante CityGrill și al asociației HoReCa »HORA«

Daniel Mischie este CEO-ul grupului City Grill din care fac parte restaurantele Hanul Berarilor, Caru’ cu bere, Pescăruș, Hanu’ lui Manuc, Trattoria Buongiorno și restaurantele City Grill. Cu alte cuvinte, vorbim despre un business cu peste 1500 de angajați și peste 12 mii de clienți pe zi (înainte de criză). În plus, Daniel este și președinte al Organizației Patronale a Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), așa că vine cu o viziune de ansamblu despre industria ospitalității din acest moment.

Noi l-am invitat la o discuție despre situația restaurantelor în contextul coronavirus, despre măsurile care se impun a fi luate de Guvern, dar și despre cum vor arăta lucrurile când se va relua activitatea.

Restograf: Cum stau lucrurile în acest moment, pentru restaurante? Care este realitatea zilei de azi și ce credeți că se va întâmpla în perioada imediat următoare?

Daniel Mischie: Industria de restaurante este cea mai impactată de această criză. Se află în situația turistului de pe plaja din Phuket, la tsunamiul din 2004. Devastator. Totuși, această industrie se bazează în mare parte pe spiritul antreprenorial și, drept urmare, în cel mai scurt timp ne-am repliat pe zona de delivery. 16 martie va rămâne mult timp în memoria celor din industrie ca ziua în care industria ospitalității a trebuit să închidă porțile.

În momentul închiderii restaurantelor, principala preocupare a operatorilor a fost grija față de angajați. În această industrie activează 120 000 de oameni. Împreună cu hotelurile suntem 200 000 de angajați. Cifra de afaceri a acestor operatori pentru 2020 era spre 20 de miliarde de lei.

În momentul de față, mai mulți operatori au intrat pe zona de delivery – atât prin platforme, dar și prin resurse/flote proprii. Meniuri adaptate, strategii adaptate, costuri enorme, toate cu un singur obiectiv: acela de a rămâne în viață.

Restaurantele își vor reveni în 12-18 luni după criza coronavirusului

 
Restograf: Guvernul a adoptat o serie de măsuri menite să vină în sprijinul HoReCa. Sunt ele suficiente pentru ca această industrie să poată supraviețui? Ce alte măsuri ar fi necesare?

D.M.: Guvernul a fost receptiv la propunerile HORA, o parte din ele au fost implementate. Am fost invitați la discuții încă de la începutul crizei. Șomajul tehnic necondiționat, fluxurile financiare acordate rapid, sunt măsuri pe care guvernul deja le-a implementat. Ar fi fost mai bine să fie adoptate încă de la începutul crizei. Dar sistemul decizional este deosebit de greoi.

Avem în așteptare alte solicitări ale HORA: suspendarea și nu amânarea prin lege a chiriilor, muncă flexibilă similară programului Kurzerbeit din Germania. Ar ajuta, de asemenea, ca tichetele de masă să fie restricționate la consumul în restaurante.

Cel mai așteptat lucru este sistemul de măsuri prin care Guvernul va susține industria ospitalității în momentul ridicării restricțiilor. Atunci activitatea va începe de la 0 și va crește progresiv, urmând ca în 12-18 de luni să atingem nivelul din 2019. O societate nu poate exista fără ospitalitate, este în natura umană. Oamenii au nevoie să petreacă timp împreună, să se bucure, să consume, să sărbătorească. Guvernul va trebui să sprijine și să încurajeze această industrie. Un popor fericit are nevoie de ospitalitate.

Cel mai așteptat lucru este sistemul de măsuri prin care Guvernul va susține industria ospitalității în momentul ridicării restricțiilor.

Delivery, ca o afacere nouă pentru operatorii din ospitalitate


Restograf: 
Ce soluții vedeți posibile pentru restaurante pentru a trece peste această perioadă? Cum se pot transforma și adapta pentru a putea obține și alte surse de venit? Cum trebuie să își adapteze modelul de business?

D.M.: Singura șansă în acest moment pentru operatorii din ospitalitate o reprezintă delivery-ul și cateringul în instituții. Transformarea restaurantelor este destul de dificilă și presupune investiții noi din partea proprietarilor.

Meniurile trebuie adaptate noilor nevoi ale clienților, partea de transport trebuie construită și gestionată, sistemul de ambalare, sunt condiții pe care restaurantele trebuie să le adopte și nu sunt lipsite de costuri. Pentru restaurantele à la carte, delivery-ul este ca o afacere nouă.

Restograf: Cum credeți că va arăta această industrie la finalul crizei COVID-19? Ce se va schimba în peisajul restaurantelor din România?

D.M.: La finalul crizei, care bănuim că va fi în a doua partea a lunii mai, industria va fi ca un arc. Se va deschide și va fi mai frumoasă și mai înțeleaptă decât în 2019. Din păcate, efectivul va fi mai mic. Nu toate restaurantele vor putea să redeschidă și să se adapteze noilor reguli de piață și noilor obiceiuri ale clienților.

Statul va ridica restricțiile treptat și va veni cu un sistem de reguli noi pentru spațiile publice. În același timp, clienții restaurantelor vor avea comportamente și nevoi noi: securitate sanitară sporită, calitatea produselor, obiceiuri noi cum este „work from home” etc.

La finalul crizei, care bănuim că va fi în a doua partea a lunii mai, industria va fi ca un arc. Se va deschide și va fi mai frumoasă și mai înțeleaptă decât în 2019.

Daniel Mischie: „Proprietarii de restaurante vor fi mult mai atenți”


Restograf: 
Care credeți că va fi comportamentul oaspeților? Cum vor putea restaurantele să le inducă din nou comportament de consum din perioada premergatoare crizei?

D.M.: După ridicare restricțiilor, pentru o perioadă de 12-18 luni, comportamentul clienților va fi guvernat la început de prudență. Această prudență va scădea odată cu trecerea timpului iar în vara anului 2021 comportamentele vor reveni la cele din 2019. Nu există criză care să fi influențat negativ comportamentul oamenilor pe termen lung. După Al Doilea Război Mondial, oamenii au revenit la viața de dinainte în doi ani.


Restograf: Cum va influența această perioadă comportamentul proprietarilor de restaurante pe viitor? Ce urme va lăsa această criză?

D.M.: Proprietarii de restaurante vor fi mult mai atenți. Acum și în viitor.

Acum au de luat decizii grele. Deciziile vor fi pe trei layere: cash, oameni, strategie de business, linii adiacente de business.
Ei trebuie să pună „peștele pe masă”, ca să mă exprim gastronomic, și să înceapă să taie. Să taie mai mult decât cred. Numai așa vor putea rezista.

Această criză, fără precedent, ne aduce înapoi la fundamentele business-urilor noastre. Fundamentele afacerilor din ospitalitate nu se vor schimba. Vor fi mult mai înțelepți și mai pregătiți pentru perioada următoare. Important este să învățăm lecțiile din această perioadă și să le integrăm în viața și activitatea noastră viitoare.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • City Grill
  • coronavirus
  • coronavirus restaurante
  • criza coronavirus
  • daniel mischie
  • Horeca
  • restaurante inchise
Citește și
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Citește articolul
  • Repere
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Citește articolul
  • Repere
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
Citește articolul
  • Repere
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Citește articolul
  • Repere
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Citește articolul
  • Repere
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Citește articolul
  • Repere
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Citește articolul
  • Repere
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Citește articolul
  • Repere
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Citește articolul
  • Management
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ