Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • Management

De ce nu particip la webinarii

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 21 mai, 2020
  • Data modificare : 13 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Într-un articol recent, Dan Cantaragiu, Managing Director al Leadder, ne vorbea despre logica câștigătoare în adoptarea unei atitudini de business, în contextul COVID-19. Și ne spunea atunci că de obicei nu participă la webinarii. Astăzi ne explică de ce și vine cu o serie de argumente.

close-up cu mainile unei femei care lucreaza la laptop, cu un pix si caiet langa, imagine reprezentativa pentru de ce nu particip la webinarii

Vă promiteam săptămâna trecută că revin asupra subiectului din titlu. De fapt, această întrebare ar putea fi ușor înlocuită cu altele, din perspectiva mea, similare:

  • De ce nu stau pe Facebook (nici nu aș putea, că nu am cont…).
  • De ce nu mă uit la seriale.
  • De ce nu am televizor în dormitor.
  • De ce am renunțat la a merge pe stadion la fotbal (nu acum, în criză, ci de vreo 6-7 ani).

Răspunsul este mult mai pragmatic decât pare. Nu sunt în nici un caz partizanul cine știe căror teorii despre un trai fără beneficiile tehnologiei moderne. Nu sunt adeptul curentului „downshifting” atât de la modă în urmă cu vreo 6-7 ani, care propovăduiește un trai simplu, opus consumerismului. Și nici nu sunt împotriva distracțiilor de zi cu zi. Ca dovadă, sunt un mare fan al filmelor cu super-eroi, am jocuri instalate pe telefon și cochetez cu degustarea de vinuri.

Răspunsul are legătură cu faptul că în viață ai de luat decizii și, lucru învățat în tinerețe de la un fost șef cu adevărat inteligent, e mai important să știi cu claritate ce să NU faci. Și mai are strânsă legătură cu managementul timpului.

Timpul este, din fericire, cel mai mare aliat al omului

Pare surprinzător? Ce ți-ai putea dori mai mult, de la oricine din jurul tău, decât să fie 100% de încredere? Să își respecte mereu promisiunile, să nu îți înșele niciodată așteptările. Așa e timpul! Fiecare zi are fix 24 de ore, fiecare săptămână 7 zile și fiecare an, 12 luni. Iar atunci când, obosit fiind probabil, își mai ia din 4 în 4 ani luxul de a avea o sincopă, te anunță sistematic despre a 29-a zi din februarie.

Știu că multă lume se plânge de lipsa timpului, dar aceasta este o abordare 100% pierzătoare. Nu poți cumpăra timp, nu poți închiria, moșteni sau dobândi prin căsătorie. Dar poți folosi în propriul tău interes această siguranță supremă dată de predictibilitatea zeului Cronos.

Prin această transformare am trecut și eu în urmă cu ceva ani. Atunci am înțeles că depinde doar de mine cum îmi aloc cele, să zicem, 15-16 ore disponibile zilnic (restul reprezentând somn și igienă personală).

Deci, de ce nu particip la webinarii?

Si iată răspunsul la întrebarea din titlu. Căci mecanismul devine simplu, o dată ce ai conștientizat că timpul nu poate fi manipulat și trece independent de voința ta.

O simplă listă de acțiuni dorite, alături de durata lor, este arhisuficientă pentru a calcula matematic pentru ce ai și pentru ce nu ai posibilitatea de a aloca timp. Webinarele, ca și serialele sau meciurile de fotbal, au picat examenul timp. Au primit notă de trecere în schimb, așa cum vă ziceam, filmele Marvel și Star Wars, lectura (cam de orice fel, business, SF, roman contemporan). Și mai ales timpul petrecut cu cei dragi, fie ei familie sau prieteni apropiați.

Nu este însă relevant care sunt preocupările mele în viața de zi cu zi. Ce e cu adevărat important este că fiecare dintre noi ar trebui să ia niște decizii raționale legate de mecanismele de management al propriului timp. La sfârșit, aceasta este cea mai importantă resursă pe care o avem. Devine esențială în vremea pe care o trăim! Este foarte probabil ca multe lucruri să se schimbe în viitorul apropiat iar pentru a putea să te adaptezi este nevoie de învățare și exercițiu permanent. Când să le practici dacă tu nu ai timp?


Succes în toate și acum și după criză!

Dan Cantaragiu, Managing Director al LeadderDan Cantaragiu este Managing Director al Leadder, distribuitor de servicii de educație în business dedicate atât companiilor multinaționale, cât și antreprenorilor din România. Compania oferă produse și soluții pentru dezvoltarea abilităților manageriale și de leadership, de negociere, de supervizare și vânzări, managementul timpului, productivitate și multe altele.

Dan este pasionat de dezvoltarea oamenilor, are o bogată experiență managerială și background antreprenorial. Împreună, îți oferim o serie de articole dedicate dezvoltării personale, pe care le vei putea urmări pe Restograf.

Iar dacă vrei să afli mai multe despre compania și serviciile oferite de Leadder, vizitează pagina lor de internet.


Citești și alte articole semnate de Dan Cantaragiu:

  • Atitudinea de business și logica câștigătoare în contextul COVID-19

  • Cum va arăta lumea după pandemia de COVID-19? Un studiu nepretențios despre ce va urma „după”

  • Meta decizii sau… cum decid ce să decid?

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Dan Cantaragiu
  • dezvoltare personala
  • Leadder
  • leadership
  • managementul timpului
  • webinarii
Citește și
(P) Asigurări și beneficii pentru angajați: ingrediente cheie pentru fidelizarea echipei tale
Citește articolul
  • Business Blog
  • Management
(P) Asigurări și beneficii pentru angajați: ingrediente cheie pentru fidelizarea echipei tale
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea clădirilor și bunurilor pensiunii tale!
Citește articolul
  • Business Blog
  • Management
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea clădirilor și bunurilor pensiunii tale!
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea pensiunii tale!
Citește articolul
  • Management
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea pensiunii tale!
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Citește articolul
  • Management
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
Citește articolul
  • Management
Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
Citește articolul
  • Management
Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
Redeschiderea restaurantelor: 10 puncte cheie pentru reluarea activității
Citește articolul
  • Management
Redeschiderea restaurantelor: 10 puncte cheie pentru reluarea activității
Dani Caramihai, CEO Fratelli Grup, despre restaurante și criza COVID-19: Vom fi afectați pe termen lung și vom avea de luptat pentru a ne „vindeca”
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
Dani Caramihai, CEO Fratelli Grup, despre restaurante și criza COVID-19: Vom fi afectați pe termen lung și vom avea de luptat pentru a ne „vindeca”
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.