Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > De Bun Gust > Food Smart > Avertizare de ploaie… în gură: vorbim despre ciocolată!
  • Food Smart
  • Hot Plates

Avertizare de ploaie… în gură: vorbim despre ciocolată!

  • Autor : Laura Bogaciu
  • Data publicare : 6 septembrie, 2022
  • Data modificare : 7 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Despre ciocolată s-au făcut filme, s-au scris cărți și s-au spus multe. Și se știe cu siguranță că te face să te simți mai bine când ești ceva mai trist, spre exemplu. Dar ăsta nu este singurul „plus” pe care îl are. Află cum se obține, ce conține și care sunt beneficiile acestui îndrăgit desert. Plus câteva recomandări de prăjituri cu ciocolată excelente pe care le poți savura în oraș. 

doua pahare cu mousse de ciocolata decorate cu bobite de rodie, ca imagine reprezentativa pentru articol despre ciocolata

Primele alimente pe bază de cacao datează încă de acum câteva mii de ani – cercetătorii au găsit dovezi potrivit cărora se pare că a apărut în America Centrală acum circa 4000 de ani. În Europa a fost adusă pe la 1500, când Cristofor Columb a adus boabele de cacao în Spania, și a devenit un important și valoros bun de schimb. După ce spaniolii au descoperit cacaoa, au vrut să o țină secretă, însă rețeta de preparare a boabelor s-a răspândit în timpul Inchiziției. Despre ciocolată se știe că, inițial, era savurată mai ales sub formă de băutură, pentru ca apoi să fie transformată și în capsule sau pudră.

Conrad Van Houten este cel care a inventat presa de cacao, care elimina aproape jumătate din grăsimea naturală (untul de cacao) din băutura de ciocolată. Această inovație a deschis epoca modernă a ciocolatei, care a ajuns să fie produsă mai ieftin și să fie mai bună.

Principalele tipuri de ciocolată

Cel mai iubit desert din lume, ciocolata, este definitiv asociată cu sentimentele de relaxare, răsfăț și bunăstare. Și chiar dacă fiecare avem un sortiment preferat – cu alune, stafide, caramel etc. – care ține mai degrabă de adaosuri și arome, în realitate există patru tipuri principale de ciocolată.

Ciocolata albă

bucati de ciocolată albă suprapuse, cu migdale p elângă

Este ușor de identificat datorită culorii ei asemănătoare fildeșului. Profilul de aromă al ciocolatei albe poate fi descris ca fiind predominant dulce, cu note îndrăznețe de lapte condensat îndulcit și vanilie. O ciocolată albă de bună calitate va avea o textură bogată, moale și cremoasă, caracteristică ce provine de la baza ei de unt de cacao și de la conținutul ridicat de zahăr și lapte. De ce este albă ciocolata albă? Pentru că nu conține solide de cacao, acestea fiind cele care dau culoarea maron închis și gustul care ne-a fermecat pe toți.

Ce conține? Ciocolata albă se obține prin combinarea zahărului, a untului de cacao, a laptelui, a vaniliei și a lecitinei (un emulgator care ajută ingredientele să se amestece). Acestea din urmă conferă ciocolatei albe aroma dulce de vanilie.

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a stabilit standarde de clasificare pentru fiecare tip de ciocolată. Astfel, pentru ca un produs să fie considerat ciocolată albă, trebuie să conțină cel puțin 20% unt de cacao, 14% lapte și nu mai mult de 55% zahăr. Dacă te numeri printre cei care își pun întrebarea dacă ciocolata albă este sau nu ciocolată, răspunsul este: da! Ciocolata albă este ciocolată deoarece conține ingrediente provenite din boabele de cacao! A nu se confunda cu ciocolata albă în care untul de cacao (care este foarte scump pentru că este solicitat de industria cosmetică) este înlocuit cu grăsimi vegetale. Mai trebuie să știi despre ciocolata albă că, depozitată corespunzător, are un termen de valabilitate de circa patru luni.

La ce se folosește? Amatorii gustului ei o pot consuma ca atare, dar în general este folosită la prepararea și decorarea torturilor și prăjiturilor.

Ciocolata neagră

A bar of dark chocolate and some coffee beans on a white surface
Foto: Freepick

Ciocolata neagră este al doilea cel mai popular tip de ciocolată. Mai este denumită și ciocolată  semidulce și este vizibil mai puțin dulce decât cea cu lapte. În ultimii ani popularitatea ciocolatei negre a crescut foarte mult datorită numeroaselor articole care scot în evidență beneficiile ei pentru sănătate.

Ce conține? Ciocolata neagră are o compoziție destul de simplă, fiind de obicei făcută din două ingrediente: lichior de ciocolată și zahăr. În ciuda denumirii, lichiorul de ciocolată nu conține alcool, fiind doar o pastă groasă obținută din miezul boabelor de cacao, măcinate fin și încălzite, din care sunt formate apoi batoane sau chipsuri. Sub presiune ridicată, această pastă se separă în unt de cacao și pudră de cacao (solid de cacao). Lichiorul de ciocolată este baza tuturor tipurilor de ciocolată.

Pentru obținerea ciocolatei negre, în afară de lichior de ciocolată și zahăr uneori se adaugă și mici cantități de vanilie și lecitină de soia (un emulgator). Potrivit standardelor de clasificare, ciocolata neagră trebuie să conțină cel puțin 15% lichior de ciocolată, iar de obicei conține aproximativ 50%. Lipsa produselor lactate și mai puțin zahăr conferă ciocolatei negre o textură mai fermă decât a ciocolatei cu lapte sau a celei albe. 

La ce se folosește? Datorită profilului său de aromă, ciocolata neagră este excelentă pentru prăjituri, atunci când este nevoie de o aromă bogată și un gust intens. Depozitată în mod corespunzător, ciocolata neagră are un termen de valabilitate de aproximativ 20 de luni.

Ciocolata cu lapte

Bowl of melted milk chocolate and broken pieces of chocolate bar isolated on white background, top view. articol despre ciocolată

Ciocolata cu lapte este cel mai popular tip de ciocolată, având o culoare maro deschis, o textură cremoasă și un gust dulce.

Ce conține? Se obține prin combinarea lichiorului de ciocolată (solide de cacao și unt de cacao) cu zahăr și lapte. Uneori se adaugă un emulgator, cum ar fi lecitina de soia, pentru a-i spori finețea. Conform clasificării ciocolata cu lapte trebuie să conțină cel puțin 10% lichior de ciocolată și 12% lapte.

Ciocolata cu lapte are adesea un profil de aromă care poate fi descris ca fiind dulce, cu note de lapte fiert și zahăr caramelizat și o nota de vanilie. Este mai dulce și cu o textură mai moale decât ciocolata neagră, dar nu la fel de dulce și moale ca cea  albă.

La ce se folosește? Ciocolata cu lapte poate fi folosită în rețetele de  prăjituri care necesită o aromă mai blândă.

Ciocolata roz

bucati patrate de ciocolată roz, suprapuse

Deși încă nu se numără printre tipurile clasice de ciocolată, totuși din 2017 se poate spune că a mai apărut și un al patrulea tip, pe lângă cele descris mai sus. Este vorba despre ciocolata Ruby, o ciocolată de culoare roz/rubinie, distinctă și vizibil diferită de toate celelalte tipuri de ciocolată.

Ce conține? A fost descoperită și brevetată de producătorul belgian de ciocolată Barry Callebaut și este realizată din 47,5% conținut de cacao și 26,3% lapte, are aromă intens fructată și note proaspete, acrișoare. Depozitată corespunzător poate avea un termen de valabilitate de aproximativ 12 luni.

Despre ciocolată: bună la gust, bună și pentru organism

Și pentru că am amintit de faptul că există multe beneficii ale consumului de ciocolată, iată și câteva dintre ele.

  • Contribuie la sănătatea inimii. Flavonoidele din ciocolată (în special cea neagră) ajută la întărirea venelor și ajută arterele să rămână „suple”.
  • Ajută la îmbunătățirea memoriei. Cercetările au arătat că la vârstnicii care au consumat preparate cu conținut ridicat de cacao s-a îmbunătățit considerabil funcția cognitivă.
  • Poate să scadă nivelul de colesterol. Consumul de ciocolată neagră, prin conținutul de steroli și flavanoli vegetali, poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL.
  • Ajută la scăderea tensiunii arteriale. O cantitate optimă de oxid nitric în corp poate ajuta arterele să se relaxeze. Lucru care, la rândul lui, va ajuta la reducerea presiunii pe acestea, rezultatul fiind o scădere a tensiunii arteriale. Este un alt beneficiu pe care îl oferă flavonolii din ciocolata neagră, cei care ajută la producerea oxidului nitric.
  • Stimulează producerea de endorfine. Un alt mare avantaj al consumului de ciocolată este că flavanolii pot ajuta și la producerea de endorfine, cele care joacă un rol cheie în prevenirea depresiei și a altor tulburări mentale.
  • Poate ajuta în cazul diabetului. Probabil te gândești că ciocolata este prea dulce pentru diabetici și că este un deliciu interzis acestora. Un mic studiu realizat la o universitate din Italia a descoperit că dozele potrivite de flavonoide din ciocolată pot ajuta metabolismul și pot îmbunătăți funcția insulinei, ceea ce ar putea fi benefic pentru persoanele cu diabet.
  • Reduce pofta de mâncare. Cunoști sentimentul: nu poți funcționa până nu iei o gustare. Una dintre cele mai sănătoase este o bucată de ciocolată neagră, pentru că te satură mai repede și reduce pofta de gustări sărate și dulci.
  • Poate calma tusea. Un alt efect minunat este cel al teobrominei din ciocolată este că poate calma o tuse supărătoare. Producătorii deja se uită cu interes la aceasta și plănuiesc să o folosească în producerea se siropuri de tuse, în locul codeinei, care are nedorite efecte secundare.
  • Ajută la circulația sângelui. În mod normal, pentru a ajuta la prevenirea coagulării sângelui și a-ți îmbunătăți circulația iei o aspirină, nu-i așa? Ei bine, cercetările arată că ciocolata are un efect similar.
  • Reduce oboseala. Dacă suferi de sindromul oboselii cronice, ar trebui să încerci să adaugi ciocolată în dieta zilnică. Un grup de persoane aflate în această stare a primit o doză zilnică de ciocolată timp de două luni. Ei bine, aceștia au fost mai puțin obosiți. Și vestea bună este că nici nu s-au îngrășat!
  • Este foarte hrănitoare. Știai că o ciocolată cu un conținut ridicat de cacao (între 75% și 85%) reprezintă o gustare foarte hrănitoare? Un baton de ciocolată de 100 de grame are aproape toată doza zilnică recomandată de cupru și mangan, mai mult de jumătate din doza zilnică de magneziu și aproximativ două treimi din cea de fier. De asemenea, are aproximativ 10% fibre și o cantitate considerabilă de zinc, seleniu și potasiu.

Ce conţin 100 g de ciocolată?

 

 

Ciocolată cu lapte

Ciocolată neagră

(minim 40% cacao)

Ciocolată neagră

(minim 70% cacao)

Ciocolată albă

Energie (kcal)

547

498

545

545

Proteine (g)

7

6,4

8,1

7

Carbohidraţi (g)

57,5

49,6

3357,7

 

Grăsimi (g)

32,1

30,4

42,3

31,8

Fibre (g)

2,1

7,5

10,9

0,4

Magneziu (mg)

58

92

206

27

Calciu (mg)

202

111

60

257

Fier (mg)

2

11

10,7

0,2

 

Unde poți mânca o delicioasă prăjitură cu ciocolată?

Ciocolata este extrem de versatilă și stă la baza unei adevărate „enciclopedii” de rețete. Cu aroma sa intensă, unică, poate fi integrată cu succes în orice tip de desert. Uite câteva dintre prăjiturile delicioase cu ciocolată pe care le poți savura în București. 

prajitura a 18-a minune de la 18 Lounge, patrata, de ciocolata, servita pe farfurie albă invaluita de abur iar in fundal priveliste panoramica de sus a orașului

Dacă te sui până la etajul 18 al clădirii City Gate (la Piața Presei), și iei masa la 18 Lounge, vei avea ocazia să savurezi a 18-a Minune. O minune cu ciocolată, învăluită în nori. Desert de strâns like-uri, garantat!

prajitura cu 3 straturi de mousse de ciocolata alba, cu lapte si neagra, de la Zexe Braserie, recomandare despre ciocolată

La Zexe Braserie, chef patiser Ana Consulea ne delectează cu tot felul de prăjituri – unele istorice, reintepretate, altele cu parfumul copilăriei. Noi am ales Trois Chocolat, un desert format din trei feluri de mousse de ciocolată: Caraibe 66% (creată dintr-un mix de boabe culese de pe mici plantații aflate pe țărmul Mării Caraibelor), Guanaja 41% (al cărui gust puternic de ciocolată este calmat de notele subtile de lapte și Ivoire), ciocolată albă nu foarte dulce, cu aromă delicată de vanilie. Toate așezate în straturi orizontale pe un blat pufos de cacao. Yummy!

close up cu Chocolate Mousse del la Reper by Ess, sub forma de bila rotunda, asezata pe farfurie albă

Dacă treci în plimbare pe Calea Victoriei, oprește-te să iei masa la Reper by Ess. Locul arată foarte bine și au tot felul de preparate gustoase în meniu, din bucătăria internațională – paste, pește și fructe de mare sau chiar o pizza napoletană. Iar la final, nu rata „cireașa” de pe tort: Chocolate Mousse-ul fin și delicios!

colaj foto cu choux cu ciocolata de la Ohlala Patisserie, recomandare desert despre ciocolată

Tot pe Calea Victoriei, în zona Piața Amzei, mai e o cofetărie/patiserie excelentp: Ohlala Pâtisserie. Alina Petrea a crescut la Paris, a urmat școala de stat franceză pentru patiseri, apoi a ajuns la Ritz, unde a absolvit în 2019 Școala Ritz Escoffier. Apoi a venit în România să ne îmbie și să ne încânte cu bunătățile ei. Toate sunt foarte bune, iar acest choux cu ciocolată nu face excepție! Pe lângă crema intensă din interior, și aluatul de chou, și cel de craquelin (crocantul de deasupra) sunt făcute cu ciocolantă neagră Grand Cru, de 72% cacao.

 

prajitura foret noir de la Chocolat, București

Forêt Noire à la Chocolat este versiunea laboratorului cu aceelași nume (Chocolat) a faimoasei prăjituri. În viziunea lor, ciocolata fină este pusă în valoare de aciditatea fructelor. Înlocuind cireșele din rețeta clasică și optând pentru zmeură, au obținut o simfonie dulce divină, perfectă pentru un desertul delicat. Pe scurt, e vorba de biscuit crocant, mousse de ciocolată belgiană, zmeură, frișcă, petală de ciocolată cu lapte. Au mai multe locații în București – în Dorobanți, la Ateneu, pe Calea Victoriei și la Băneasa.

lava cake cu fructe de padure si inghetata, pe pat de cereale in farfurie alba, la Stadio Restaurants in articol despre ciocolata

Chocolate Lava Cake e unul dintre deserturile mele preferate. Iar de câte ori am ocazia să merg la Stadio Restaurants, nu ratez ocazia de a savura această combinație artistică cu suflet cald din cicolată neagră, așezată grațios lângă ciocolată de vanilie, totul pe un pat crocant de… ceva bun :).

Iar dacă ciocolata de casă rămâne pentru tine desertul suprem, atunci treci pe la Mara Mura să regăsești aroma nostalgică a copilăriei.

ciocolata de casa bucati, in castron alb cu desene albastre, langa o vaza cu flori, cu acelasi model, de la Mara Mura

Citește și: 

  • Hai în oraș, într-o călătorie a gusturilor de altădată! Savurează rețete vechi, neschimbate
  • Ce se întâmplă când nu mai mănânci zahăr
  • Top 3 aparate de făcut înghețată acasă. Cel mai ieftin, cel mai rapid, cel mai sofisticat.
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • 18 lounge
  • a 18-1 minune
  • beneficiile ciocolatei
  • ce contine ciocolata
  • Chocolat
  • chocolate mousse
  • choux cu ciocolata
  • ciocolata alba
  • ciocolata cu lapte
  • ciocolata roz
  • continut ciocolata
  • cum se prepara ciocolata
  • de ce e sanatoasa ciocolata
  • despre ciocolata
  • din ce se face ciocolata
  • Foret Noire
  • lava cake
  • Mara Mura
  • Ohlala Patisserie
  • prăjitură cu ciocolată
  • Reper by Ess
  • restaurante bucuresti
  • stadio
  • Trois Chocolat
  • unde mananci un desert bun
  • zexe braserie
Citește și
Cum citești corect eticheta alimentelor
Citește articolul
  • Food Smart
Cum citești corect eticheta alimentelor
Pin location: 9 locuri cu clătite bune, bune în București
Citește articolul
  • Hot Plates
Pin location: 9 locuri cu clătite bune, bune în București
Care sunt cele mai populare diete ale momentului
Citește articolul
  • Food Smart
Care sunt cele mai populare diete ale momentului
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Pe la ei
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Încearcă ceva nou! 9 locuri unde mănânci o pizza mai deosebită
Citește articolul
  • Hot Plates
Încearcă ceva nou! 9 locuri unde mănânci o pizza mai deosebită
Alimentația în hipotiroidism: Ce alimente să consumi și ce să eviți dacă ai probleme cu tiroida?
Citește articolul
  • Food Smart
Alimentația în hipotiroidism: Ce alimente să consumi și ce să eviți dacă ai probleme cu tiroida?
Cele mai bune aplicații de numărat caloriile. Scapă de kilogramele în plus cu un „antrenor“ personal
Citește articolul
  • Food Smart
Cele mai bune aplicații de numărat caloriile. Scapă de kilogramele în plus cu un „antrenor“ personal
Unde mâncăm o ciorbă bună, ca la mama acasă?
Citește articolul
  • Hot Plates
Unde mâncăm o ciorbă bună, ca la mama acasă?
Back in shape! Cum revii la obiceiurile sănătoase, după Sărbători
Citește articolul
  • Food Smart
Back in shape! Cum revii la obiceiurile sănătoase, după Sărbători
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ