Și tu ai ridicat mâna când s-a strigat catalogul pentru amatorii de carne perpelită la jar, la grătar sau în tigaie? Atunci să știi că ți-am pregătit un ghid scurt cu unele dintre cele mai „suculente” propuneri de steakhouse din București, unde găsești ce-ți poftește inima. De la Black Angus la Wagyu, de la aged beef la fripturi din carne proaspătă și suculentă, de la T-bone la Rib Eye… pe alese!

În plin apogeu la veganismului, mai suntem câțiva care facem ce facem și tot la fripturi suculente ne întoarcem. O fi gustul irezistibil, textura moale, contrastul savuros dintre ele și garnituri sau un simplu instinct primar… Dar fripturile tot apar în comenzile multora și nu dau semne să dispară.
Aruncă o privire și alege-ți următorul punct de promenadă (sau drum cu Uberul, după caz) pentru un prânz sau cină… alături de un alt carnivor notoriu. Și da, lasă-ți mașina acasă, pentru că alături de o friptură bună, merge un vin la fel de bun.
10 dintre cele mai bune restaurante steakhouse din București
Red Angus Steakhouse

După ce mai mult de 11 ani au avut locația în Centrul Vechi al Bucureștiului, Red Angus a deschis un nou capitol și s-a mutat în Piața Amzei. Iar de curând, au intrat într-o nouă etapă. Odată cu schimbarea de imagine, au adus și noutăți în meniu, au „reașezat” terasa și, per total, au o direcție mai urbană, mai cool și mai fresh.
Ce și-au păstrat însă e identitatea, sufletul ăla de steakhouse american unde știi că se mănâncă excelent. Nu lipsesc simbolurile americane, decorul creativ şi atmosfera prietenoasă. Cât despre mâncare, numai de bine! Să nu uităm că ei sunt printre primii care au popularizat acest concept în oraș, într-o perioadă în care nu era așa la modă ca acum…



La Red Angus meniul e despre carne serioasă. În zona de Signature Steaks găsești tot ce contează: Ribeye marmorat și suculent, Sirloin cu personalitate, Tenderloin fin și fraged, T-Bone care adună două lumi pe aceeași farfurie, sau Tomahawk-ul uriaș, făcut să impresioneze. Dacă nu știi ce să alegi, există și „Trio Masterclass” – Ribeye, Sirloin și Tenderloin la un loc, cu garnituri și sosuri. Pe lângă steakuri, ai brisket gătit încet, flank steak intens, burtă de porc cu piure și sos de mere, coaste BBQ sau piept de rață cu piure catifelat și sos de coacăze.
Și da, denumirile fac parte din experiență: „Băi, ce bun e ăsta!”, „Duck you, diet!”, „Haiduc urban” sau „Respectable Pig” – ca să și zâmbești puțin înainte să comanzi. E genul de meniu care îți dă impresia că fiecare alegere e safe, dar în același timp îți provoacă pofta de a încerca ceva nou.
PS: au și un brunch foarte fain, între 12:00 și 16:00.
Vezi oferta pentru Revelion 2026
OSHO




Cei de la OSHO, un steakhouse din București cu reputaţie puternică (încă din 2010), scot în față faptul că au o bucătărie deschisă. Au dărâmat zidurile pentru a crea experiența simplităţii, transparenţei şi atmosferei tipice unui local dedicat fripturilor. Şi le-a reuşit. La OSHO nu se serveşte bucătărie moleculară, nici platinguri sofisticate, ci bucăţi generoase de friptură. Aşa cum ar trebui să fie conceptul oricărui astfel de restaurant care are ca valoare mai mult simplitatea, decât modernismul.
Chef Iosif Ștefănescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi, un maestru când vine vorba de fripturi. Și pentru că a avut ingredientele perfecte, care să-i pună în valoare talentul, a reieșit un meniu foarte bine pus la punct. Au burgeri excelenți, specialități precum tartar de vită sau supă din coadă de vită. Plus, desigur, o selecție grozavă de steak-uri din vită premium din USA, Uruguay (Black Angus), Australia (Wagyu), Noua Zeelandă și Japonia (Kobe).
VacaMuuu




Mușchi de vită sau vrăbioară Wagyu japoneză? Antricot sau vrăbioară de vită Wagyu australian? Sau poate dorești vițel de lapte din Italia, ori Porterhouse din Irlanda… Sau niște burgeri de vită Angus absolut senzaționali! Dacă ți s-au aprins călcâiele doar la aceste mențiuni, e cazul să-ți faci o rezervare la VacaMuuu. Acolo le poți savura pe îndelete, gătite excelent. Cu atenție la detalii și cu răbdarea pe care o necesită un proces unde fiecare secundă în plus sau în minus poate schimba experiența culinară.
Nouă ne place la VacaMuuu pentru mâncarea grozavă, pentru atmosfera posh, dar cozy, şi pentru specialitățile din carne de vită. Au inclusiv o măcelărie și o băcănie ce completează acest mix. Ce să mai… restaurantul este un inamic înrăit al oricărei diete cumpătate!
(Restaurantul a fost preluat de grupul SHC, din care mai fac parte și alte restaurante de top din București – NOR, 18 Lounge, locațiile Stadio și Cișmigiu Bistro. Așa că e clar: oamenii ăștia știu bine ce fac!)
ZMOKE





În Amzei, în iureșul agitației din centru, Zmoke e locul unde simți imediat mirosul de lemn ars și vezi bucătăria deschisă în care Chef Orlando Zaharia și echipa lui fac spectacol. Orlando (pe care sigur îl știi din Chefi la Cuțite) e omul din spatele meniului, alături de Chef Florian Lazăr – iar experiența lor se simte în fiecare preparat. Și chiar dacă Zmoke nu e un steakhouse în sens clasic, cu siguranță e pentru iubitorii de cărnuri fabuloase!
Meniul e construit în jurul smokerului: brisket la fum, ciolan de porc crocant, coaste, pulled pork sau umăr de miel – toate gătite încet, cu răbdare. Pe grill găsești mușchi de vită maturat, antricot Black Angus, Tomahawk de porc sau frigărui de pui. Burgerii și sandvișurile au deja statut de „signature”: Ribzilla cu coaste afumate, OZN Zmoke Hamburger cu carne Black Angus și bacon crocant sau „Puterea gustului” – brisket afumat, ciuperci, brânzeturi și maioneză cu trufe.
Plus opțiuni surprinzătoare: pizza cu brisket afumat, paste cu brisket și pesto de ardei copt, rolls cu vită tăiată la bardă, dar și sosuri cu nume jucăușe – „Sosul Zeilor”, „Vampirul Distrus” sau „Lacrimi de Dragon”. Desertul cu bezea crocantă și cheesecake-ul de fistic închid experiența cum trebuie.
Și ca să fie treaba treabă, atmosfera e super cool și e un loc foarte fain unde să ieși cu prietenii!
JW Steakhouse




Amplasat sub o cupolă de sticlă, la primul etaj al hotelului JW Marriott Bucharest Grand, JW Steakhouse este unul dintre cele mai faimoase steakhouse din București, specializate în prepararea cărnii. Cu o bucătărie autentic americană, acest restaurant deosebit este locul ideal atunci când pofteşti la fripturi și cotlete gătite la perfecție. Și pentru când vrei să savurezi cea mai bună carne de vită prime Black Angus USDA.
În plus, restaurantul are o atmosferă elegantă, exclusivistă am putea spune. Invită la un moment de rafinament atât în farfurie, cât şi în vestimentaţie. Dacă ai o ocazie specială de sărbătorit sau îţi doreşti un simplu răsfăţ, Mariott şi localul său nu sunt niciodată o alegere greşită. Friptura o să-ţi confirme!
📍 JW Marriott, Calea 13 Septembrie 90
Casa Angus

Casa Angus e proiectul unor tineri care au ales să rămână aici și să construiască ceva cu sens. Ideea lor e simplă: să aducă mai aproape de București produsele premium ale fermierilor români și să arate că dincolo de un steak bun există o poveste despre pasiune, muncă și respect pentru ingrediente. Așa s-a născut un concept care leagă bucătăria de măcelărie și de fermele locale. Un Beef Bar, cum spun ei.
Totul pornește de la vită Angus crescută pe pășuni din Transilvania și Moldova și ajunge în farfurie sub formă de steakuri maturate corect, burgeri generoși sau preparate tradiționale reinterpretate. Pe lângă carnea de vită Angus, găsești și produse artizanale – mezeluri afumate lent la lemn de fag, brânzeturi maturate, vinuri sau miere cu cătină.



Meniul e un mix între vibe de steakhouse și bucătărie românească. Ai T-bone, antricot sau mușchi file Angus la grătar, dar și mici din vită Angus, cârnați sau platouri rustice pentru împărțit. Dacă vrei ceva rapid, există burgeri cu carne Angus și blue cheese, opțiuni vegetariene sau celebrul sandwich Black Angus – deja un statement al casei. Practic, aici bucătăria românească autentică se întâlnește cu un steakhouse în toată regula: de la fripturi suculente la ciorbe, mâncăruri la ceaun și preparate gândite pentru familie.
Și încă ceva: Casa Angus e și magazin. Poți veni să mănânci un steak, dar și să pleci acasă cu carne Angus proaspătă sau cu produse locale – brânzeturi, vinuri, sucuri naturale, miere. Plus partea de delicatese: cârnați afumați, pastramă, salam de casă și multe altele.
Un steakhouse românesc cu suflet local și standarde europene, unde vii pentru carne de calitate și rămâi pentru vibe-ul cald, tradițional reinterpretat modern.
Smokăreală

De la elegant, trecem la casual, cool & young. Și nu știu dacă cuvântul steakhouse e chiar cel potrivit pentru a descrie Smokăreală, dar cu siguranță nu avea cum să lipsească dintr-un articol în care vedeta e carnea de vacă… E, mai degrabă, un loc în care grătarul (texan) e la loc de cinste. Și afumătoarele, că doar de aici și numele. Un loc care s-a născut din dragostea pentru briscket (aka piept de vită) și coaste gătite lent, timp de ore întregi.
Folosesc niște cuptoare speciale, tip „smoker offset”, care gătesc prin afumare și foc indirect din lemne de esență tare. Și sunt slow cooked pentru că temperatura e doar de 100-130 de grade Celsius. Așa că toată carnea are ceva de stat până e gata – cum e brisket-ul, care stă și până la 14 ore în cuptor. Dar și când e gata…. mamă, mamă! E delicios!



De neratat sunt și coastele de vită Black Angus sau obrăjorii de vită. Iar dacă vrei ceva cu totul oau, mergi pe un ciolan de berbecuț – îi dau timp, îl învăluiesc în fum, și-l lasă să se frăgezească până când gustul lui povestește singur despre meșteșug, tradiție și pofta care crește de la prima privire.
Au însă o mulțime de alte bunătăți – mpduvă de vită, urechi de porc, platouri cu un mix din cărnuri alese, plus sandvișuri foarte bune. Pe cuvânt că trebuie să le încerci!
PS: oferă și serviciu de catering și live cooking.
Argentine




Argentine este mult mai mult decât un restaurant obișnuit. Este o experiență culinară distinctă, care combină tradiția argentiniană a fripturilor cu măiestria japoneză în prepararea sushi-ului. Cu o pasiune pentru fripturile de cea mai înaltă calitate, Argentine oferă o selecție impresionantă de bucăți de carne de vită, preparate perfect! Fripturile suculente și fragede sunt gătite pentru a satisface cele mai mari exigențe. Iar gustul autentic argentinian se simte la fiecare degustare.
Oferind un gust fabulos, texturi echilibrate și o prezentare impecabilă, Argentine Steak&Sushi este o destinație la mare căutare în oraș. Fie că vrei să ieși la o masă de afaceri, la o cină romantică sau pur și simplu să petreci o seară relaxată de vineri, în oraș, acest restaurant e o alegere numa’ bună!
Basm – Barrels & Smoke




BASM e genul ăla de loc în care totul e gândit să te scoată din rutină. Spațiul e minimalist, dar cald, cu lumini care cad fix cât trebuie și mese pregătite pentru seri lungi cu prietenii. Ai rafturi întregi cu whisky (și nu vorbim de orice etichete, ci de colecții care fac cinste oricărui bar de top) și un vibe elegant, dar relaxat, care nu te face să te simți „prea serios”.
La mâncare, highlight-ul e clar grill-ul pe Josper, unde carnea prinde aroma aia intensă, smoky, care se simte imediat ce ajunge pe masă. Fie că alegi un steak suculent, gătit la fix, sau mergi pe un preparat de sharing, totul vine cu plating simplu, dar spectaculos. Bonus: partea de whisky pairing și colecția de trabucuri care fac experiența să fie mai mult decât o cină – e un mic ritual.
Pe scurt: BASM nu e doar un steakhouse elegant, e un loc unde vii pentru vibe, pentru carne gătită cum trebuie și pentru senzația că fiecare detaliu contează.
📍One Verdi Park, Str. Barbu Văcărescu 164
Ferma Baciu




De data aceasta vorbim de un lanț complet, de la fermă la farfurie. Pentru că Ferma Baciu asta oferă: vită românească de calitate, purtată cu grijă de la fermă la furculiță. De la ferma proprie, să ne înțelegem. Acolo cresc bovine în mod sustenabil, au și un lanț de magazine de desfacere și inclusiv un restaurant, în Pipera. Folosesc nu doar cea mai bună vită a lor, dar și brânză organică și produse premium, multe de sezon, pentru a oferi o experiență culinară autentică.
Restaurantul s-a deschis cu speranța de a educa clienții cu privire la carnea de vită autentică și la modul în care aceasta ar trebui savurată. Meniul se concentrează pe gustul proaspăt românesc și pe notele intense de umami ale cărnii de vită. Iar scenariul e întregit cu ajutorul unui pahar de vin de calitate superioară. Carnea este fermă, catifelată și marmorată, cu grăsime netedă și cremoasă. Și experimentează mereu diferite metode de maturare și uscare, creând mediul potrivit pentru un gust deosebit.
În plus, restaurantul arată fooarte bine, servirea e impecabilă, și se cunoaște că au o mână talentată de chef care se ocup de toată magia din bucătărie! Fă-le o vizită și ai să te convingi că merită să dai o șansă vitei românești.
📍Strada Erou Iancu Nicolae 67A
Barbizon Steak House




Barbizon Steak House este un restaurant care oferă o interpretare unică şi delicioasă a preparatelor din carne de vită. Pentru prepararea meniurilor folosesc cea mai bună materie primă și cele mai bune ingrediente: carne din Argentina, Uruguay, SUA, Germania și Noua Zeelandă, precum și produse românești de calitate. Ne place că bucătăria restaurantului este deschisă și poți vedea cum se prepară mâncarea chiar în fața ta!
Pe lângă vită, la ei în meniu găsești și alte preparate gustoase – de la fructe de mare și pește proaspăt, la preparate vegetariene și deserturi delicioase. Iar ca oferta să fie completă, servesc și unele din cele mai rafinate vinuri tradiţionale românești şi franțuzești.
Este un restaurant elegant (din cadrul hotelului Pullman), așa că e locul perfect pentru o masă de afaceri sau o cină mai cu ștaif.
📍Hotel Pullman, Piața Montreal 10
Alte steakhouse-uri din București pe la care merită să treci
Nu vrem să ne lungim prea mult, să nu te plictisim. Așa că ne oprim aici cu recomandările pe larg. Nu înainte însă de a-ți lăsa o listă și cu alte localuri din oraș unde poți mânca un steak bun de vită.
E clar că ai ceva restaurante de tip steakhouse din București din care să alegi! Și multe îndeplinesc gusturile și preferințele celor care apreciază fripturile de cea mai înaltă calitate. De la localurile de lux care pun accent pe preparatele rafinate și servicii de top, până la restaurantele mai casual, cu o abordare autentică și prietenoasă, orașul îţi pune la picioare opţiuni peste opţiuni!