Nu mai e mult până la Crăciun și deja cofetăriile și patiseriile au pregătit „caietele”, gata să facă listele de comenzi pentru sărbători. Dacă nu îi prepari acasă (fie din lipsă de timp, pricepere sau chef), avem noi câteva recomandări… delicioase. Comandă cozonac de Crăciun din timp, și scapi de-o grijă. (Plus că sunt foarte, foarte buni!)
Crăciunul se apropie repejor, iar pofta intensă după deliciile sale s-a instalat deja pentru majoritatea dintre noi. Îți zboară și ție gândul deja la un cozonac bine crescut, cu umplutură de ciocolată sau plin de nuci, ori chiar cu un strop de vinars, care să-ți îndulcească așteptarea? Vestea bună este că îl poți comanda deja, cu livrare promptă, de la unul dintre furnizorii de mai jos, aleși pe sprânceană pentru a te încânta.
De unde comanzi cozonaci pentru Sărbători, în București
Uite aici lista noastră de cofetării-patiserii mici și mari, amatori de umpluturi generoase sau chiar de rețete vegane, care-ți pun la dispoziție o ofertă de nerefuzat.
Zexe Braserie
Ca în fiecare an, Zexe Braserie ne bucură cu un meniu special de Crăciun. „Colecția” de iarnă include pricomigdale, checuri și fondante cu gust de copilărie, turtă dulce, torturi, biscuiți și cornulețe, plus multe alte delicii… delicioase! Nu lipsesc, normal, nici cozonacii, că doar sunt vedetele principale, nu? Au, pe de o parte, cozonac clasic – pufos, cu gust de copilărie, muuuultă nucă, stafide, cacao și portocale confiate. Și mai au și cozonac însiropat cu vinars, inspirat de o rețetă rusească. Cea mai mare provocare, zic ei, a fost să găsească echilibrul dintre dulce și alcool. Dar după mulți ani de cercetări și teste, s-a născut cozonacul ăsta care nu trebuie să lipsească de pe masa voastră de Sărbători! Parol!
Poți comanda aici.
Sicilia Gelateria Artigianale
Îți place cozonacul nostru românesc, dar parcă ai vrea să încerci și altceva? N-ai cum să dai greș cu varianta italiană de panettone! Este un delicios cozonac de origine italiană, cu o istorie bogată și o textură ușor aerată, plin de arome îmbietoare. Preparat cu atenție și îndemânare, panettone este adesea asociat cu sărbătorile de iarnă, servind drept o adevărată încântare pentru papilele gustative în timpul sezonului festiv! Cel mai bun panettone pe care l-am încercat noi vine de la Sicilia Gelateria Artigianale! Ei prepară tot felul de dulciuri siciliene și italiene, după rețete autentice, transmise de-a lungul generațiilor. Și folosesc doar materie primă originală și proaspătă, importată din Italia, pentru a garanta gustul autentic.
Băcănia Rod
Dacă-ți dorești ceva mai clasic, ia vezi ce pregătește Băcănia Rod. E un magazin cu specialități tradiționale românești și delicatese internaționale, din sectorul 1 al capitalei. Rețeta lor de cozonac include ciocolată neagră de cea mai bună calitate și nucă din belșug. Cu o umplutură bogată, arome îmbietoare și o textură pufoasă, cozonacul lor este o operă pregătită cu grijă, folosind doar ingrediente naturale de cea mai înaltă calitate. Fiecare felie este o călătorie dulce și reconfortantă, o explozie de arome care te duce direct în atmosfera magică a sărbătorilor. Te provocăm să îl savurezi, pentru că o singură felie nu va fi suficientă pentru a te delecta pe deplin cu acest deliciu
Te-a cucerit? Comandă aici.
Pain Plaisir
Tot la capitolul furnizori deja cunoscuți, includem și Pain Plaisir. Ei fac un cozonac numit Enchante, un nume inspirat pentru gustul delicios pe care îl promite. Cozonacul lor încântat are un miez pufos, umplutură bogată de cacao și nucă, iar în aluat are presărate stafide și portocale confiate. Este copt în cuptorul cu vatră, motiv pentru care rămâne moale mai multe zile.
În plus, Pain Plaisir produce și un cozonac vegan, de Post, care conține însă gluten.
Vrei să-l gusti? Comandă aici.
Cofetăria Alice
Ți-e poftă de gustul tradițional de cozonac, așa cum îl prepara mama în copilăria ta? Firește. Atunci îți recomandăm să comanzi cozonac de la o cofetărie excelentă. Și nu una oarecare, ci printre cele mai cunoscute din țară – cofetăria Alice. Rețeta din aluat dospit, cu nucă și cacao te va încânta de la prima degustare, însă pentru un adevărat festin culinar, nu te limita doar la un singur cozonac.
Cofetăria Alice are în portofoliu cinci rețete irezistibile: Cozonac cu nucă și cacao, Cozonac cu nucă, cacao și rahat, Cozonac de Post cu nucă, cacao și rahat, Cozonac de Post cu nucă și cacao și Cozonac spic, pentru cei ce vor o poză aparte pentru Facebook sau Instagram.
Oricare ar fi alegerea ta, poți comanda cozonac de Crăciun aici.
Grace Couture Cakes
Includem în lista noastră și branduri aspiraționale, precum Grace Couture. Ei te îmbie la gustul apetisant al cozonacilor pufoși, cu umplutură de nucă, stafide și cacao (care pot conține însă și urme de alune de pădure, fistic, nuci Pecan și alte fructe cu coajă lemnoasă – aviz alergicilor).
Dacă vrei să încerci rețeta acestui brand care face artă din cofetărie, de la glaze-ul de oglindă aplicat prăjiturilor până la figurinele creative ce ornamentează torturile, poți comanda doar cozonacul sau poți opta pentru un coș plin de bunătățuri de Crăciun din care nu lipsește „grăsunul”. Colecția din acest an poartă numele de Nordic Lights, și te va uimi, efectiv!
Pentru mai multe variante festive, aruncă o privire aici.
Chocolat
În aceeași notă, Chocolat este un brand prestigios, cu o reputație excelentă, dar și cu un local în inima Bucureștiului, unde poți servi și masa. Estetica și rețetele rafinate îl recomandă pentru orice ocazie! Dacă vrei însă doar să comanzi cozonac de Crăciun și îl vrei direct acasă, tot ce trebuie să faci este să îi comanzi online. Pe shop-ul lor te așteaptă un cozonac frumos și crescut bine, cu cremă de ciocolată, nuci, stafide și rom.
Iar anul acesta, Chocolat propune și cea de-a două rețetă de cozonac: pe de-a-ntregul învelit într-o glazură fină de ciocolată, numit „Pufosul”: cozonac cu cremă de ciocolată cu nuci, stafide și rom, glazurat cu ciocolată cu lapte și nuci. O minunăție!
Pentru aceste două alternative și alte dulciuri de sezon, poți afla mai multe aici.
Rawmantic
Există și cofetării de familie, nu doar restaurante! Iar Rawmantic este una dintre ele. A fost creată de două surori care și-au dorit să ofere mai multe opțiuni raw-vegane pe piață. Și au reușit să dezvolte rețete excepționale, care niciodată nu compromit plăcerea gustului.
De Crăciun, poți încerca un cozonac cu aspect inedit, 100% raw-vegan, de post, cu nucă și ciocolată, cu parfum de portocale. Gustul intens de nucă românească și ciocolată belgiană îți vor aduce aminte de momentele dragi din copilărie. Și au și varianta de cozonac tradițional, dar fără zahăr, cu miez pufos și umplutură bogată de cacao și nucă. Nu au magazin fizic, dar poți comanda online.
Te-au convins? Atunci poți comanda cozonac de Crăciun de aici.
Livrez fericire / Love You Choux
Dacă nu ai încercat până acum Grăsuții Andreei Moldovan, nu știi ce-ai pierdut! Chiar așa le zice, Grăsuți, și sunt absolut de-li-cioși! Sunt făcuț artizanal, integral cu ingrediente naturale premium, plini cu nucă, stafide, cacao și ciocolată belgiană. Și aromați cu rum, vanilie și portocală confiată. Fac totul de la zero, folosind doar ingrediente naturale ultra premium. Iar procesul de producție se întinde pe o durată de 48h, pentru ca produsul să fie cu totul deosebit. Coc Grăsuți zilnic în perioada 30 nov-31 dec. Dar cel mai bine e să dai comandă, dacă vrei să prinzi unul (iar lista se umple repede). Vezi aici detalii.
Mara Mura
Nu putea lipsi din listă Mara Mura, una din cofetăriile noastre preferate din oraș! La ei găsești cozonac clasic, savuros, pregătit cu atenție din ingrediente naturale, special să-ți amintească de vremurile copilăriei. Miezul de nucă, stafidele și pasta de praline sunt doar o parte dintre ingredientele care îți vor aduce zâmbetul pe buze! Și au și cozonac cu ciocolată, pentru cei care nu se mai satură de ea! Poți comanda aici.
Ana Pan
Curioși să vedeți ce gust are cozonacul lui Cîrțu? Treci pe la AnaPan sau intră pe site să dai comandă de cozonac de Crăciun! Alex Cîrțu are o experiență de peste 10 ani în bucătărie. A participat la prima ediție a MasterChef România, este bucătar, profesor, consultant și entertainer. Și e jurat permanent în cadrul emisiunii „La Măruță” al concursului „Cozonacul de Aur”. L-am avut și noi invitat la Speedcast Restograf (și poți urmări episodul pe canalul nostru de YouTube).
La AnaPan găsești un cozonac după rețeta lui – din aluat de cozonac dolofan cu umplutură de cacao, nucă, stafide și rom, decorat cu nucă sfărâmată. Plus multe alte sortimente: cozonac ardelenesc (din aluat frământat cu unt), cozonac însiropat, Chocottone, de post, plus altele. Găsești aici toată oferta.
Dacă ești în căutarea unui răsfăț ce fură puțin startul sărbătorilor, sperăm că această lista te-a ajutat să-ți faci o idee despre opțiunile de cozonaci pufoși și plini de cremă de care te poți bucura. Aroma unică a acestor produse de patiserie tradițională românească sau de inspirație internațională te va transporta pe un tărâm plin de gust, de veselie și miros de sărbătoare. Livrat direct la ușa ta sau în mijlocul unei petreceri, ești la o comandă distanță de a fi încântat.
Mai vrei și alte recomandări? Am mai povestit noi despre cozonaci mai demult (dar recomandările rămân la fel de actuale).