Nu-i așa că zilele acestea, de când cu starea de urgență impusă de coronavirus, ai stat mai mult timp în bucătărie? La fel au făcut și 67% din bucureșteni, care au gătit mai mult decât de obicei în ultimele două luni (potrivit unui studiu Restograf). Așa că noi am pus cap la cap o listă cu 5 cărți de bucate care te vor ajuta, cu siguranță, și îți vor fi o sursă de inspirație.
Știm că majoritatea preferă să caute pe google o rețetă video, însă noi ne-am hotărât să abordăm varianta „old school”. Asta deoarece cărțile își păstrează farmecul lor, autorii sunt Chefi cu experiență sau buni cunoscători ai gastronomiei și, în plus, găsești la un loc o adevărată colecție de rețete, pe baza cărora nu ai cum să dai greș. În fiecare casă ar trebui să existe minim o carte de bucate, fie pentru a te inspira în a găsi idei noi de rețete sau combinații culinare, fie că vrei să impresionezi persoana iubită cu calitățile tale de „master chef”.
5 cărți de bucate ale unor autori celebri
Alegerea cărții de bucate potrivite nu este un lucru ușor, asta din pricina multitudinii de variante disponibile pe piață. În primul rând, trebuie să ai în vedere cuprinsul acesteia, să vezi dacă preparatele prezentate ți se par interesante – un vegetarian nu o să achiziționeze niciodată o carte cu multe rețete bazate pe carne! În al doilea rând, uită-te la ingredientele folosite. Am achiziționat la un moment dat o carte cu rețetele unui binecunoscut bucătar și am ajuns la concluzia că, pentru majoritatea dintre ele, îmi era imposibil să găsesc ingredientele necesare pe piața românească. Ai grijă și ca unitățile de măsură să fie cele cu care suntem obișnuiți – altfel vei avea nevoie de un convertor de măsuri (englezii folosesc livre și uncii pentru exprimarea cantităților).
Dar hai să revenim la cele 5 cărți de bucate pe care noi ți le recomandăm. Așteptăm, cu drag, să ne trimiți poze ale preparatelor apetisante pe care le-ai pregătit!
Cursuri de Gătit
Martha Stewart
Românește. Punct și de la capăt
Florin Dumitrescu
Maramureș în bucate
Nicolai Tand
Bucate, vinuri și obiceiuri românești
Radu Anton Roman
Jamie gătește în Italia
Jamie Oliver