Mâncarea vegetariană a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, odată ce lumea a început să înțeleagă cât de importantă este calitatea hranei în viața de zi cu zi. În special în perioda verii, consumul de legume, fructe și alte produse lacto-vegetariene sunt indicate pentru un bioritm sănătos, astfel că localurile vegetariene, cu meniuri vegane, sunt la mare căutare în această perioadă.
Fie că alegeți să consumați sau nu produse de origine animală, noi vă recomandăm cele mai în vogă restaurante, unde găsiți o gamă de produse ultra-sănătoase, dar totodată delicioase.
Rawdia
Cu locații în București, Brașov și Sibiu, Rawdia este un brand special în peisajul restaurantelor raw-vegan. Meniul zilei (cuprins din două feluri) este în permanentă schimbare și variază supele de ciuperci sau broccoli cu dovlecel umplut, sandwich-uri de primăvară sau salată de morcovi. Băuturile fără gluten sunt foarte populare și oferă aceeași diversitate ca și meniul de mâncare.
Barca
La Barca găsești un meniu complex din bucătăria raw vegană din București, iar preparatele proaspete sunt menite să îți ofere hrană vie, dar și să stimuleze papilele gustative pretențioase. Din mâncărurile gătite recomandăm cu căldură orezul cu linte și dressing de avocado și roșii, dar și paella vegană. La restaurant Barca, pe Strada Pictor Barbu Iscovescu, veți fi cu siguranță surprinși de gusturile preparatelor lacto-vegetariene, gătite doar cu produse de cea mai bună calitate.
Raw Bistro Vegan
Mâncarea sănătoasă are un gust aparte în acest restaurant raw vegan, în care legumele se împletesc în rețete simple, dar delicioase. Aici găsiți produse 100% vegetale, de post, bazate pe plante și semințe, fără conservanți și zaharuri, iar clienții pleacă mereu satisfăcuți. În meniu se regăsesc preparate speciale precum crema de caju cu turmeric, guacamole sau celebrul humus tahini. Miercurea și vinerea aveți reduceri la delicioasele deserturi, cu promoția “Happy Cakes”.
Soup Up!
Un loc special în peisajul gastronomic din Capitală, Soup Up ne încântă cu supa germană de cartofi, supa de mazăre cu spanac și năut, dar și cu supele de linte verde sau ciuperci cu dovlecei. Fiecare bol are o savoare aparte și produsele vegetariene sunt revigorante în căldura sufocantă a verii. La prețuri cuprinse între 14 și 15 lei puteți degusta delicatesele din bucătăria raw vegană Soup Up.
VegUp
VegUp este un restaurant vegetarian și vegan în mare vogă, care folosește produse alimentare naturale, de calitate și bogate în nutrienți. Într-un decor modern și luminos, pe Calea Floreasca, localul cu siguranță îți va asigura un prânz gustos și sănătos. Mai mult, VegUp are grijă ca invitații tăi să aibă o experiență culinară deosebită și la evenimentele private sau la petrecerile corporate.
Little Tyke Raw
Lansat in 2016, Little Tyke este un bistro vegan cu atelier de cofetarie raw vegan couture. Aici puteți gusta din produse delicioase, precum penne integrale cu caju, pizza cu avocado, burrito vegetarian sau desertul lemon cheese cake. Prânzul zilei poate fi comandat acasă sau la birou, iar meniurile de supe, paste, burgeri, salate și prăjituri vă vor răsfăța indiferent de preferințe. Localul este situat pe Șoseaua Vitan-Bârzești.
Arome
Cu o vastă selecție de deseturi ovo-lacto și diverse preparate lacto-vegetariene, la Arome aveți garanția unei mese echilibrate și sănătoase, într-un mediu prietenos, în inima Capitalei. Oricând puteți opri la Arome pentru o cafea deosebită, dar, dacă treceți pragul localului, nu ratați supa zilei!
Sara Green
La Sara Green am mânca în fiecare zi, având în vedere varietatea meniului vegetarian din acest restaurant. Spre exemplu, luni vă puteți delecta cu o supă cremă de roșii și un burrito generos, iar marți veți fi încântați de ciorbița marocană și de un quiche cu spanac și ciuperci. Miercuri avem în farfurii supă cremă de morcov cu ghimbir și un burger delicios, iar joia zâmbim cu gândul la mini-chifteluțele servite cu salată de crudități. Vineri încheiem periplul cu o uluitoare lipie Veggie.
Liane
Mâncarea vegetariană este un răsfăț la Liane! Aici, conceptul de cofetărie boutique-to-go (situată pe Calea Floreasca) reprezintă liantul dintre doua lumi – cofetăria tradiționala și cea raw vegana. Preparatele cu conținut scăzut de zahăr sau îndulcite cu zaharuri naturale aduc inovație în materie de gust, textură, formă și culori. Noi am fost încântați de pateul de măsline proaspat și brânzica de caju cu verdețuri, dar meniul este variat și vă oferă o mulțime de posibilități de experimentare.
Rawcoco
Rawcoco este mai mult decât un local – este un stil de viață! Pachetele de detox la domiciliu au prețuri accesibile pentru cei care vor să își schimbe obiceiurile nutriționale, iar meniul de deserturi cuprinde delicii alese, de la torturi, la prăjituri și bomboane vegane. Foarte populară a devenit metoda de detox cu sucuri naturale, iar rețetele de pe site vor satisface cei mai exigenți gurmanzi.
Ostraw Vegan
Cei mai pretențioși vegani vor fi satisfăcuți de deserturile preparate fără foc, la OstRaw Vegan. Veți fi cuceriți de aroma torturilor cu ananas sau cocos, într-un local care face turul mondial al deliciilor, cu cele mai sănătoase prăjituri. Merită să încercați și bomboanele de cânepă, cu specific asiatic, care conțin curmale și vanilie – un deliciu recomandat mai ales celor cu probleme cardiace!
Rawyal Brunch & Cakes
Unul dintre magazinele vegane care fac livrări, Rawyal și-a construit reputația pe baza unor deserturi spectaculoase. Cozonacul raw și tarta cu caramel și ciocolată sunt vedetele meniului! Pe parcursul lunii noiembrie, restaurantul oferă discount la toate produsele, în sediul din Mall Vitan, iar pentru evenimentele speciale din viața voastră puteți apela la serviciul de tort la comandă.