Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Un nou restaurant sofisticat in Bucuresti…
  • Arhivă articole

Un nou restaurant sofisticat in Bucuresti…

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 3 octombrie, 2011
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Saptamana trecuta (ultima din septembrie 2011) s-a deschis Collage, un restaurant fusion care vrea sa se pozitioneze direct printre cele din varful topului restaurantelor din Bucuresti, si din Romania, fara indoiala… Collage se autodescrie ca “restaurant, lounge, winery & brandy room” si au pus pe cartile de vizita ceva ce pare sa fie un slogan: “Appetite for music, thirst for art”. Collage ocupa o casa veche fara etaj (insa cu un pod din care au facut o mansarda) de la Piata Victoriei, cu intrarea chiar pe coltul de la intersectia bulevardului Ion Mihalache cu Monetariei. E aproape lipit de alt restaurant foarte bun si celebru, de acum, Osteria Gioia.

Collage apartine doamnei Viorica Dobritoiu, fiului si nurorii acesteia, Dan si Meda Samson. Sotul doamnei Dobritoiu si tatal lui Dan Samson se pare ca e generalul Corneliu Dobritoiu, dar nu stiu de ce fiul are un nume diferit. Oricum stiam dinainte ca tatal lui e general in Armata, asa ca aproape sigur vorbim despre aceleasi persoane. Dan Samson a facut milioane cu o agentie media care a vandut spatiile publicitare de la Metrou, dupa care a plecat in Elvetia si a facut o scoala celebra de turism. Meda Samson a terminat Universitatea de Arte din Bucuresti, sectia de Grafica Publicitara, si a lucrat pe la Ministerul Muncii si in diverse agentii de publicitate.

Familia Dobritoiu – Samson a mai avut afaceri cu restaurante in Bucuresti, din care au pierdut, insa, multi bani. Ei au avut un-pic-faimosul-pe-atunci restaurantul Elements de pe Buzesti (caruia i-a luat locul Le Monde, inchis si el, la randul lui); apoi au avut Anturaj de pe Uruguay, pe care l-au inchis in vara lui 2011, dupa o existenta destul de scurta si chinuita. Inainte de Anturaj a fost acolo La Gigi, tot fara noroc, inlocuindu-l pe Alfresco, alt restaurant care a pierdut bani in locul acela.

Collage e un restaurant mare, se intinde pe multe sute de mp in total. Sunt cateva sali elegant mobilate in care e restaurantul propriu-zis, la parter, apoi un fel de hala acoperita in totalitate care e amenajata ca lounge-club, subsolul e amenajat ca o crama iar mansarda e un cigar – brandy room. Collage are si o terasa descoperita, destul de mare, pe latura dinspre Monetariei. Amenajarea si decorurile sunt destul de deosebite si interesante, ceva in stilul Eclectic cu tot felul de Art Deco-uri, cu aer de club englezesc la mansarda si de restaurant bucurestean pe terasa…

Patronii de la Collage au adus un chef italian de calibru, Roberto dal Seno, care a mai venit cu un ajutor, tot italian, Raffaele. Meniul de la Collage e sofisticat, international-fusion (asa mi l-a descris doamna Dobritoiu) si e fine dining/ grande cuisine/ haute gastronomie sau cum vreti sa-i mai spuneti, in toata regula, de mare clasa. Noi am luat un meniu de degustare, cu vreo 20 de feluri in total, si toate au fost bune si foarte bune, fara nicio exceptie. Interesant de stiut ca meniurile de la restaurant si cel de la lounge & terasa sunt diferite!

Preturile par sa fie destul de rezonabile, mai ales daca le comparam cu cele de la alte restaurante bucurestene de acelasi calibru si cu pretentii asemanatoare. Pe tot ce se vede in pozele de le Collage noi am platit doar 600 de lei, ceea ce nu pare mult deloc.

Prin notele pe care le-am dat pe Restograf, noi am plasat restaurantul Collage in primele 5 din Bucuresti in privinta mancarii, dar si in topul general al al restaurantelor bucurestene, tinand seama ca si ambianta si serviciile au fost foarte apreciate. NB: acest tip de decor nu e deloc pe gustul meu (GB/ George Butunoiu – cel care scrie stirea), insa stiu bine ca va fi foarte “gustat” de catre clientela bucuresteana, mai ales de catre cei tineri, asa ca i-am pus nota maxima si aici. Cu atat mai mult cu cat am vazut destul de multi clienti – ceea ce e remarcabil pentru un restaurant abia deschis!

Noi le dorim celor doua familii, Dobritoiu si Samson, adica parintilor si copiilor, sa aiba succesul pe care il merita de data aceasta si credem ca au sanse mari sa-si recupereze pierderile de la restaurantele de dinainte…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • collage
  • collage restaurant
  • corneliu dobritoiu
  • dan samson
  • fine dining
  • gastronomie fina
  • grande cuisine
  • haute cuisine
  • haute gastronomie
  • lista restaurante bucuresti
  • mananca bine in bucuresti
  • meda samson
  • restaurant collage
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante specific
  • topul restaurantelor bucuresti
  • viorica dobritoiu
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.