Palatul Bragadiru din Calea Rahovei, aproape de rondul George Cosbuc si de Piata Taranului, are mai multe restaurante la parter, cel putin trei, din cate stiu eu. Primul a fost deschis Palace Pub, in capatul din dreapta, din deal, spre Beraria Bragadiru. Spre vale au fost deschise doua alte localuri: foarteoriginalul Royal Express, bistroul cu trenulet, in primavara, si Aida Bistro, in capat, ultimul intrat, in vara lui 2014.
Toate trei au aceeasi atmosfera antebelica, semn ca li s-a impus sa nu schimbe nimic din arhitectura si amenajarea bucatelei de palat preluat, ceea ce e foarte bine, dupa pararea mea. Palatul Bragadiru a fost renovat si restaurat, aratand acum la fel ca inainte, presupun. Fara nichel, fara sticla, fara plastic, fara spoturi luminoase in tavan si cine mai stie pe unde.
Asadar, Aida Bistro, un restaurant in toata regula, de altfel, arata la fel ca Palatul Bragadiru si poate sa fie socotit o parte integranta a acestuia. Interiorul e frumos, mobilier din lemn intreg, parchet de lemn. Gradina din spate e frumoasa, gradina de palat, si e atractia principala pe timpul verii. Uitandu-te in sus vezi parcul domeniului, pe un mic deal, cu copaci batrani.
Aida Bistro e un restaurant cu specific preponderent portughez, si traditional dar si cu ceva bucatarie fina, si cu diverse feluri cu nume frantuzesti si italienesti. Au un chef cu nume de domnitor, insa cred ca mancarea o face un alt chef (sau sous-chef), Dragos Grigoras, om umblat prin lume, plin de avant si de idei. Noua ne-a dat un foie gras bun, dar nu stiu de ce in forma aceea, pe care nu am mai intalnit-o, in bucatele mici; apoi o caracatita, foarte buna; bun a fost si pestele, dorada; carnatul portughez a fost si el bun, la fel si cartofii umpluti. O supa de creveti a fost foarte tare pe placul prietenilor mei, pe al meu ceva mai putin, mi s-a parut prea groasa si cu prea multa smantana, acoperea aproape cu totul gustul de creveti. Banale au fost o salata vegan si legumele la gratar, puse in meniu doar ca sa fie. Painea si desertul au fost bune.
Preturile sunt destul de mari la Aida Bistro, nu cred ca e o strategie buna de lansare. O masa in doi, cu un vin bun, te costa pe putin 400 de lei. Serviciul a fost destul de impersonal la inceput, insa a mai prins viata pe parcurs. A trebuit sa ii rugam de mai multe ori sa dea muzica mai incet, desi eram singurii clienti in restaurant.
Aida Bistro de la Palatul Bragadiru e, deci, un restaurant serios, frumos, cu mancare buna. Sa vedem daca va fi indeajuns ca sa isi consolideze un loc bun pe bizara piata gastronomica bucuresteana. Noi le dorim sa le mearga bine, asa cum le vrem tuturor celor care muncesc pentru ceea ce ajunge in farfuria clientului, nu doar iau de-a gata de la supermarket.