Experientele gastronomice sunt clar pe lista cautarilor noastre. De aceea, ne bucuram cand aflam despre diverse restaurante si activitati in afara Bucurestiului unde putem merge sa experimentam noi aventuri culinare. Un astfel de loc este si Atra Doftana, un hotel cu un design special care a ajuns deja pe wishlist-ul multor persoane. Aici au adus vara aceasta si un bucatar cu o misiune clara: sa transforme Atra Doftana intr-un local gourmet in care sa vina cat mai multi curiosi. Despre aceasta colaborare ne povestesc chiar ei in randurile de mai jos:
Incepand cu vara acestui an, Chef Alex Petricean (D’artagnan) conduce bucataria Design a Hotelului Atra Doftana, situat in satul Tesila, de pe Valea Doftanei. Colaborarea lui Alex Petricean cu Atra Doftana reprezinta o continuare in strategia management-ului hotelului de a se pozitiona pe harta localurilor gourmet din afara Bucurestiului.
„Colaborarea cu Atra Doftana a venit ca un pas firesc in dezvoltarea mea profesionala. Urmaresc de mult evolutia locatiei si mereu am simtit ca pot aduce un plus restaurantului. Alaturi de management-ul hotelului, dorim sa includem restaurantul Atra in topul localurilor gourmet din afara Bucurestiului. Din fericire, avem toate ingredientele pentru a face asta: produse traditionale, locale, de o calitate incontestabila, o locatie senzationala si desigur, reputatia hotelului asemenea unui loc care ofera servicii de top.”, declara Alex Petricean.
Noul meniu al restaurantului este compus si din preparate traditionale, reinterpretate cu eleganta de catre Chef Alex Petricean: „Mereu am crezut ca mancarea trebuie sa fie personalizata pentru fiecare gust. De aceea, preparatele noastre nu au nume, ci sunt prezentate asemenea unei insiruiri de ingrediente, provocand fiecare oaspete in parte sa isi foloseasca imaginatia. Ne dorim o experienta completa in restaurantul de la Atra Doftana, iar primul pas in atingerea acestui lucru este stimularea imaginatiei gastronomice”, completeaza Alex Petricean.
Cooptarea lui Chef Alex Petricean este un pas firesc in pozitionarea Atra Doftana in topul restaurantelor gourmet din afara Bucurestiului.
In luna septembrie, management-ul Atra va relansa sesiunile de Live Cooking si Workshop on Fine Dining: „Unicitatea locatiei Atra Doftana impune excelenta in servicii, personal si bucatarie. Credem ca reinventarea este buna, de aceea am ales sa lucram cu Alex, un Chef tanar, mereu in cautare de noi provocari si cu o viziune asemanatoare cu a noastra. Ne dorim sa pozitionam Atra Doftana asemenea unei alternative solide la restaurantele de pe Valea Prahovei.”, declara Catalina Cioroba, Manager Atra Doftana.
Preparatul etalon al noului meniu Atra Doftana este pastravul, pregatit de catre Chef Alex Petricean intr-o alaturare de ingrediente ce reinterpreteaza clasicul peste meuniere: „Am ales sa gatesc produsul traditional al zonei, pastravul, intr-o simfonie de gusturi, reinterpretand binecunoscutul peste meuniere. I-am adaugat acestuia onctuozitatea unei paste de foie gras cu masline, alaturi de telina, broccoli, capere, lamaie si ceapa rosie.” , spune Chef Alex Petricean.
Noul meniu Atra este disponibil online pe www.atradoftana.ro. Mai multe informatii sunt disponibile pe website-ul Atra Doftana si pe pagina de Facebook ATRA.
***
Despre Atra Doftana
Atra Doftana a fost deschis in anul 2011, iar in acelasi an, proiectul a castigat premiul intai la sectiunea Arhitectura social-culturala, din cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti 2011. Atra Doftana are la baza conceptul avangardist recunoscut sub denumirea de “Design Hotel”, care reuneste serviciile premium cu design-ul inovator si grija pentru mediul inconjurator.
Resortul este amenajat astfel incat sa permita organizarea de vacante active, de sejururi wellness ori a unor intalniri de afaceri mai putin obisnuite.
Hotelul are opt camere cu o capacitate totala de circa 20 de persoane. Totodata, facilitatile includ o zona de wellness cu sauna si fitness, un restaurant-gourmet cu menu à la carte axat pe produse organice, terasa exterioara acoperita, zona pentru barbecue, zona de recreere pe marginea lacului Paltinu, un spatiu de joaca pentru copii si un teren de peste 3.500 metri patrati, pentru activitati in aer liber.
Despre Chef Alex Petricean
Alex Petricean ( D’artagnan) a ocupat locul trei in primul sezon al celui mai cunoscut concurs culinar, Masterchef Romania. De asemenea, a fost ales drept Sous Chef in cadrul show-ului Hell’s Kitchen. In tot acest timp, Alex Petricean si-a dedicat timpul si pasiunea in cariera de Chef, avand colaborari cu diferite restaurante de top din Bucuresti si din tara. In anul 2014, a urmat un stadiu de specializare in restaurantul La Trota din Italia, clasificat la doua stele Michelin.