Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Un fost participant Masterchef este noul Head Chef de la Atra Doftana
  • Arhivă articole

Un fost participant Masterchef este noul Head Chef de la Atra Doftana

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 26 august, 2015
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Experientele gastronomice sunt clar pe lista cautarilor noastre. De aceea, ne bucuram cand aflam despre diverse restaurante si activitati in afara Bucurestiului unde putem merge sa experimentam noi aventuri culinare. Un astfel de loc este si Atra Doftana, un hotel cu un design special care a ajuns deja pe wishlist-ul multor persoane. Aici au adus vara aceasta si un bucatar cu o misiune clara: sa transforme Atra Doftana intr-un local gourmet in care sa vina cat mai multi curiosi. Despre aceasta colaborare ne povestesc chiar ei in randurile de mai jos:

atra 2

Incepand cu vara acestui an, Chef Alex Petricean (D’artagnan) conduce bucataria Design a Hotelului Atra Doftana, situat in satul Tesila, de pe Valea Doftanei. Colaborarea lui Alex Petricean cu Atra Doftana reprezinta o continuare in strategia management-ului hotelului de a se pozitiona pe harta localurilor gourmet din afara Bucurestiului.

„Colaborarea cu Atra Doftana a venit ca un pas firesc in dezvoltarea mea profesionala. Urmaresc de mult evolutia locatiei si mereu am simtit ca pot aduce un plus restaurantului. Alaturi de management-ul hotelului, dorim sa includem restaurantul Atra in topul localurilor gourmet din afara Bucurestiului. Din fericire, avem toate ingredientele pentru a face asta: produse traditionale, locale, de o calitate incontestabila, o locatie senzationala si desigur, reputatia hotelului asemenea unui loc care ofera servicii de top.”, declara Alex Petricean.

Noul meniu al restaurantului este compus si din preparate traditionale, reinterpretate cu eleganta de catre Chef Alex Petricean: „Mereu am crezut ca mancarea trebuie sa fie personalizata pentru fiecare gust. De aceea, preparatele noastre nu au nume, ci sunt prezentate asemenea unei insiruiri de ingrediente, provocand fiecare oaspete in parte sa isi foloseasca imaginatia. Ne dorim o experienta completa in restaurantul de la Atra Doftana, iar primul pas in atingerea acestui lucru este stimularea imaginatiei gastronomice”, completeaza Alex Petricean.
Cooptarea lui Chef Alex Petricean este un pas firesc in pozitionarea Atra Doftana in topul restaurantelor gourmet din afara Bucurestiului.

Alex Petricean@Atra Doftana

In luna septembrie, management-ul Atra va relansa sesiunile de Live Cooking si Workshop on Fine Dining: „Unicitatea locatiei Atra Doftana impune excelenta in servicii, personal si bucatarie. Credem ca reinventarea este buna, de aceea am ales sa lucram cu Alex, un Chef tanar, mereu in cautare de noi provocari si cu o viziune asemanatoare cu a noastra. Ne dorim sa pozitionam Atra Doftana asemenea unei alternative solide la restaurantele de pe Valea Prahovei.”, declara Catalina Cioroba, Manager Atra Doftana.

atra
Preparatul etalon al noului meniu Atra Doftana este pastravul, pregatit de catre Chef Alex Petricean intr-o alaturare de ingrediente ce reinterpreteaza clasicul peste meuniere: „Am ales sa gatesc produsul traditional al zonei, pastravul, intr-o simfonie de gusturi, reinterpretand binecunoscutul peste meuniere. I-am adaugat acestuia onctuozitatea unei paste de foie gras cu masline, alaturi de telina, broccoli, capere, lamaie si ceapa rosie.” , spune Chef Alex Petricean.

Noul meniu Atra este disponibil online pe www.atradoftana.ro. Mai multe informatii sunt disponibile pe website-ul Atra Doftana si pe pagina de Facebook ATRA.

***
Despre Atra Doftana

Atra Doftana a fost deschis in anul 2011, iar in acelasi an, proiectul a castigat premiul intai la sectiunea Arhitectura social-culturala, din cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti 2011.  Atra Doftana are la baza conceptul avangardist recunoscut sub denumirea de “Design Hotel”, care reuneste serviciile premium cu design-ul inovator si grija pentru mediul inconjurator.

Resortul este amenajat astfel incat sa permita organizarea de vacante active, de sejururi wellness ori a unor intalniri de afaceri mai putin obisnuite.
Hotelul are opt camere cu o capacitate totala de circa 20 de persoane. Totodata, facilitatile includ o zona de wellness cu sauna si fitness, un restaurant-gourmet cu menu à la carte axat pe produse organice, terasa exterioara acoperita, zona pentru barbecue, zona de recreere pe marginea lacului Paltinu, un spatiu de joaca pentru copii si un teren de peste 3.500 metri patrati, pentru activitati in aer liber.

Atra Doftana_1

Despre Chef Alex Petricean

Alex Petricean ( D’artagnan) a ocupat locul trei in primul sezon al celui mai cunoscut concurs culinar, Masterchef Romania. De asemenea, a fost ales drept Sous Chef in cadrul show-ului Hell’s Kitchen. In tot acest timp, Alex Petricean si-a dedicat timpul si pasiunea in cariera de Chef, avand colaborari cu diferite restaurante de top din Bucuresti si din tara. In anul 2014, a urmat un stadiu de specializare in restaurantul La Trota din Italia, clasificat la doua stele Michelin.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Alex Petricean
  • atra doftana
  • bucatari masterchef
  • destinatii calatorie
  • destinatii romania
  • evenimente culinare
  • hotel gourmet
  • hotel romania
  • idei de calatorie
  • MasterChef
  • meniu atra doftana
  • preturi atra doftana
  • restaurante de vizitat
  • restaurante romania
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.