Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > De Bun Gust > Tips & Tricks > 15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale
  • Hot Plates
  • Tips & Tricks

15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale

  • Autor : Laura Bogaciu
  • Data publicare : 22 decembrie, 2022
  • Data modificare : 27 februarie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Nu există eveniment mare la care să nu fie pe masă sarmale. Că e Crăciun, nuntă, botez, cumetrie sau… (mai era unul dar, lasă, de ăla nu zic că e trist). Hai să vezi câteva trucuri ca să faci cele mai bune sarmale, ce rețete folosim noi, dar și unde poți mânca niște sarmale gustoase în oraș.

close up cu sarmale cu marar si ardei - trucuri sarmale

De ce sarmale? Mai întâi de toate pentru că sunt al naibii de bune. Apoi pentru că sarmalele sunt un fel de mâncare „spornic”. Muncești ceva ca să umpli o cratiță mare, dar știi că ai săturat ditamai adunarea de oameni.  

 

Sarmalele multiculturale

Multă vreme am crezut – și n-oi fi fost singura – că sarmalele sunt un preparat pur românesc. Până când, spre marea mea surprindere, mi-au fost servite în Grecia. Ca să aflu, ulterior, că sarmalele s-au născut în Imperiul Otoman și de acolo au plecat să cucerească Europa. Așa se face că azi ele se regăsesc și în Bulgaria, Ungaria, Bosnia, Croația, Serbia, Macedonia, Rusia, Ucraina sau Uzbekistan. Ba chiar și în Irak și Siria.

Rețeta inițială cu siguranță a suferit modificări și adaptări în fiecare țară în care s-a oprit și a fost adoptată pentru a deveni un fel de mâncare obișnuit. Iar prima variabilă a avut legătură, cel mai probabil, cu condimentele folosite.

În concluzie, cum bine zicea Cosmin Dragomir într-un interviu, „sarmalele sunt ȘI românești. Pentru că nu există un singur tip de sarma sau un singur fel de ciorbă (…) Cea mai veche rețetă de sarma identificată de mine datează din anul 874 î.Hr. O scriere cuneiformă este expusă într-un muzeu din Armenia. E vorba de o frunză de viță cu o tocătură făcută din ciuperci, carne cu orez, găină și o brânză specială, care se împletește. Sarmaua înseamnă să învelești o tocătură, o măcinătură într-un înveliș vegetal, să le gătești împreună și să le consumi așa.”

 

Fiecare zonă a țării, cu sarmalele ei

La noi în țară există o varietate de rețete de sarmale. Diferențele pot viza atât ingredientele cât și mărimea sarmalelor. Sunt renumite cele moldovenești, pe care gospodinele cu o răbdare de fier – aș zice – au ambiția de a le face cât se poate de mici. Din Bucovina, de exemplu, am amintirea unei farfurii care a poposit pe masă purtând pe ea o singură sarma. Mare, ce-i drept, față de sarmalele care se fac în Muntenia – dar a părut ciudat să ni se servească doar una. Însă surpriza era la interiorul ei, unde se aflau cinci sau șase sărmăluțe mici. În zona Ardealului și a Banatului, însă, nu stau femeile să înfășoare la mini-sarmale, acolo totul e dintr-o bucată: sarmaua e cât o roată! Cât e foaia de varză murată de mare, atât de multă umplutură se pune și se formează o mega-sarma.

Revin la faptul că avem variate rețete ale acestui preparat ca să mai spun că ele pot fi umplute cu diferite tipuri de carne (de porc, porc și vită, pui, curcan și chiar pește), cu orez și ciuperci sau orez și stafide ori cu păsat (porumb măcinat grosier) și pot avea diferite învelișuri: frunze de varză dulce sau murată, de viță-de-vie sau de ștevie. Iar la servire le poate sta alături smântâna, iaurtul, hreanul sau ardeiul iute.

 

sarmale in foi de vita, in farfurie de lut alaturi de un bol mic cu smantana - trucuri sa făcai cele mai bune sarmale

 

15 trucuri ca să-ți iasă cele mai bune sarmale

Dacă vrei ca anul acesta să-ți iasă cele mai bune sarmale de până acum – sau dacă anul acesta este prima dată când încerci să le faci –, îți dezvăluim câteva trucuri ca să primești felicitări de Crăciun!

#1. Alegerea verzei în care vei împacheta sarmalele este un aspect important. Evit-o pe cea care are cotorul și nervura principală foarte groase, pentru că acest lucru indică faptul că și frunzele sunt groase. Ceea ce înseamnă ca sunt și casante și îți vor pune problem la înfășurare, spărgându-se. Ca să nu zic că vor fierbe foarte greu și chiar ar putea să rămână tari și după fierbere. Frunzele de varză murată trebuie să fie subțiri.

#2. Înainte de a fi folosite la împachetarea sarmalelor, frunzele de varză murată trebuie ținute în apă rece pentru a se desăra. Altfel, acesta ar putea fi gustul predominant, care îl va acoperi pe cel al cărnii și condimentelor.

#3. Pentru ca sarmalele să iasă pufoase, e bine ca orezul și ceapa care se vor adăuga în carne să fie anterior ușor înăbușite împreună, în apă cu ulei.

#4. Un morcov ras adăugat în compoziție va da sarmalelor un gust deosebit.

#5. Nu pune mult orez în sarmale pentru că se vor terciui. O ceșcuță mică de orez la un kilogram de sarmale este suficient.

#6. Dacă preferi compoziția din sarmale mai bine legată, pune în amestecul de carne, ceapă și orez și un albuș de ou bătut.

#7. Condimentele folosite pentru sarmale sunt dintre cele mai variate, dar cele clasice sunt cimbrul și boabele de piper negru. În funcție de gusturile fiecăruia se pot adăuga boabe de ienibahar sau mărar. Amatorii gusturilor orientale pot folosi ca mirodenii scorțișoara sau cuișoarele.

 

farfurie albastra cu 4 sarmale alaturi de 2 felii de mamaliga tinuta pe gratar si o crenguta de cimbru - imagine sugestiva pentru trucuri cele mai bune sarmale

 

#8. Gustul desăvârșit al sarmalelor este dat de afumătură. Nu uita că și grăsimea este importantă, mai ales dacă ai folosit la umplutură carne macră. Pune printre rândurile de sărmăluțe pune bucăți de costiță afumată, ceafă sau piept de porc. De asemenea, mai poți pune, ici și colo, câte o frunză de dafin.

#9. Ca să nu se prindă de fundul cratiței în timpul fierberii, înainte de a așeza sarmalele pune un strat de varză toccata fin. Același lucru îl faci și între rândurile de sarmale, și închei tot cu un rând de varză tocată.

#10. Sarmalele trebuie să fiarbă în apă cât să le acopere puțin. Iar ca să fiarbă cât mai bine și să fie cât mai fragede, ai două opțiuni. Ori pui în apa în care fierb două linguri de smântână, ori un pahar mare de vin alb.

#11. În cazul în care varza a fost complet desărată și există riscul ca sarmalele să nu mai fie acrișoare, așa cum te aștepți, le poți fierbe în zeamă de varză sau borș.

#12. Nu pune mult lichid în care să fiarbă din prima, pentru că e posibil să exagerezi, sarmalele să fiarbă prea mult pentru ca tot lichidul să scadă și acestea să se „împrăștie”. Pune doar cât să le acopere și mai completează pe parcurs.

#13. Pentru o culoare roșie intensă, poți adăuga în apa în care fierb câteva lingurițe de boia dulce sau afumată (suplimentar sucului de roșii care se pune spre final, când sarmalele sunt aproape complet fierte).

#14. Sarmalele nu se fac în grabă, ele trebuie să fiarbă la foc domol, acoperite, ceea ce ar putea dura cam trei ore.

#15. Cele mai bune sarmale, care păstrează toate gusturile ingredientelor, sunt cele fierte în oală de lut, la cuptor. Doar că ar putea dura chiar mai mult decât pe aragaz. Însă merită așteptarea!

 

Ce rețete de sarmale folosim noi

 

platou cu sarmale în foi de vita, cu mamaliga si smantana, de la Savori Urbane

Foto: SavoriUrbane

 

Dacă n-ai stat la timp pe lângă mamă sau bunică ca să le furi „secretele” sau rețeta, poți încerca să găsești pe cont propriu una care să-ți placă. Am „răsfoit” și noi blogurile culinare în căutarea celor mai bune sarmale și ne-am oprit la rețetele la care cel mai mult am poftit. Îți lăsăm și ție linkuri care să te inspire și-ți dorim spor la… sărmăluit!

  • Sarmale ca în Ardeal – de la Savori Urbane. E rețeta Oanei Igrețiu, moștenită de la mama sa, din Sibiu, care la rândul ei o are moștenită de la bunica din Mureș. Am încercat, ne-au plăcut, vă spunem și vouă de ele.
  • De la Gina Bradea am luat o rețetă de sărmăluțe moldovenești. Sarmale în foi de varză, o rețetă țărănească, tradițională, veche. 
  • Dacă vrei sarmale în foi de viță, aruncă un ochi pe rețetele Laurei Laurențiu și ale Jamilei.
  • Iar Ela Crăciun are o rețetă de sarmale… ca la mama acasă.

 

3 restaurante unde mănânci sarmale bune în București

Dacă ți-am trezit pofta și nu mai ai răbdare până la Crăciun, dă o fugă la restaurant. Așa ai și termen de comparație și poate îți mai vine vreo idee de preparare. Am ales 3 restaurante unde sigur, sigur vei mânca niște sarmale grozave:

 

cratita cu sarmale, langa un bol cu mamaliga si altul cu smantana, la reataurant Lacrimi și Sfinți und emănânci sarmale bune în București
Lacrimi și Sfinți

 

  • farfurie albastra fotografiata de sus cu sarmale, mamaliga si ardei iute la restaurant La Mama
    La Mama
  • farfurie cu sarmale in foi de vita, din piept de gasca, la restaurant Zexe Herastrau
    Zexe Herastrau

 

  • La Mama au sarmale clasice, gustoase foc! Pun în ele carne de vită și porc, iar în oală, printre sarmale pun din belșug costiță afumată pentru gustul ca la… mama acasa.
  • La restaurantul Lacrimi și Sfinți întreaga discuție legata de sarmale (dacă sunt sau nu românești) se termină brusc în momentul în care ai luat prima îmbucătură – mai ales când sunt din carne de gâscă, vițel și porc, învelite în varză murată în apă de izvor de la Port Cultural Cetate. Sunt fierte în Sauvignon Blanc și servite cu mămăliguță, smântână și ardei iute. O nebunie, pe cuvânt!
  • Și la Zexe Herăstrău am mâncat niște sarmale grozave! Chiar dacă mai… atipice și nu neapărat tradiționale. Sunt niște sarmale care se încadrează la categoria „delicatese ale bucătăriei interbelice” – asta pentru că sunt făcute din piept de gâscă, în foi de viță. Câteodată, merită să te abați de la tradiții!
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cele mai bune sarmale
  • cum se fac sarmalele
  • meniu sarmale
  • retete sarmale
  • sarmale
  • sarmale ardelenesti
  • sarmale gustoase
  • sarmale in foi de varza
  • sarmale in foi de vita
  • sarmale moldovenesti
  • sarmale romanesti
  • trucuri pentru sarmale
  • unde mancam sarmale bune
Citește și
Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
Cum se prepară fructele de mare
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Cum se prepară fructele de mare
Pin location: 9 locuri cu clătite bune, bune în București
Citește articolul
  • Hot Plates
Pin location: 9 locuri cu clătite bune, bune în București
Pastele potrivite, la sosul potrivit. De ce avem atâtea tipuri de paste?
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Pastele potrivite, la sosul potrivit. De ce avem atâtea tipuri de paste?
Trufele, diamante culinare. Ce sunt, ce gust au și… de ce sunt așa de scumpe?
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Trufele, diamante culinare. Ce sunt, ce gust au și… de ce sunt așa de scumpe?
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Pe la ei
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Încearcă ceva nou! 9 locuri unde mănânci o pizza mai deosebită
Citește articolul
  • Hot Plates
Încearcă ceva nou! 9 locuri unde mănânci o pizza mai deosebită
Fan mâncare asiatică? Descoperă 10 tipuri de noodles asiatici și la ce se folosește fiecare
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Fan mâncare asiatică? Descoperă 10 tipuri de noodles asiatici și la ce se folosește fiecare
Unde mâncăm o ciorbă bună, ca la mama acasă?
Citește articolul
  • Hot Plates
Unde mâncăm o ciorbă bună, ca la mama acasă?
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ