Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Tendinte de consum 2011
  • Arhivă articole

Tendinte de consum 2011

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 19 iulie, 2011
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Studiu Unilever Food Solutions

Trendurile verii 2011 sunt de a manca sanatos, in oras, exotic si de a cere cat mai multe informatii despre mancarea pe care o comandam la restaurant, dupa cum arata studiile realizate de Unilever Food Solutions la nivel global si in Romania.

Studiile realizate de Unilever Food Solutions la nivel global si in Romania arata ca cei care obisnuiesc sa manance in oras vor sa fie cat mai bine informati in special cu privire la locul din care vin ingredientele continute de mancarea pe care o comanda si despre modul de preparare al mancarii. Doresc, apoi, sa evalueze intr-un mod cat mai riguros aportul nutritiv al ingredientelor din mancarea pe care o comanda.

Raportul Global cu privire la meniuri, realizat in aprilie 2011 de Unilever Food Solutions, divizia specializata de solutii gastronomice a companiei Unilever, arata ca avem de-a face cu un trend mondial in ceea ce priveste interesul pentru mancarea sanatoasa.*

Studiile Unilever Food Solutions arata ca oamenii iau decizii bune si reusesc sa gaseasca alternative sanatoase si gustoase atunci cand vine vorba de gatitul acasa, insa, in cazul meselor servite in oras, se petrece un blocaj, pus pe seama faptului ca oamenii nu-si pot da seama din meniu daca preparatele au fost gatite sau nu sanatos. Solutia ar fi aceea ca cei care mananca in oras sa indrazneasca sa ceara chelnerilor informatii despre ce urmeaza sa comande.

„O masa sanatoasa inseamna in primul rand echilibru. In functie de masa din zi pe care o luam in oras, putem alege unul sau mai multe feluri de mancare: traditia romaneasca, care inseamna o supa sau o ciorba la felul 1 si o combinatie intre carne, amidonoase si legume la felul 2, este buna, cu conditia sa alegem echilibrat felurile de mancare. O ciorba de vacuta grasa, eventual cu smantana, se completeaza bine cu un gratar de pui slab sau de peste, orez si o portie de salata verde sau de varza.” spune Rodica Tenu, nutritionist Unilever Food Solutions.

Unul dintre studiile realizate in Romania in martie de Unilever Food Solutions, legat de obiceiurile de consum ale romanilor** arata ca femeile sunt mai interesate decat barbatii de mancarea sanatoasa. Ei mananca la shaormerii si cantine si prefera carnea de porc, pe cand ele mananca in oras mai degraba salate si deserturi si prefera pastele, salata bulgareasca, prajiturile si salata de fructe.

Cum arata o masa apropiată de ideal? Legume in stare cruda sau preparate in asa fel incat sa ramana putin crocante; uleiuri vegetale in locul grasimilor animale; peste sau carne slaba in loc de carne grasa; garnitura (cartofi, orez, paste), preparata preferabil prin fierbere sau la cuptor, nu prin prajire” precizeaza nutritionistul.

“Pentru o alimentatie echilibrata, masa de pranz ar trebui sa se incadreze intre 700 si 1.000 kilocalorii, iar cina sa nu depaseasca 400 de kilocalorii. Nu e bine ca desertul sa nu treaca de 100 de kilocalorii, o alegere potrivita in acest sens e inghetata, in special cea pe baza de lapte. In rest, e bine sa-l intrebi pe chelner cum sunt preparati cartofii din garnitura (la cuptor sau la tigaie, in ulei) sau daca tipul de carne preferat e facut la gratar sau in tigaie. Dupa aceea, mingea e la tine.” mai adauga nutritionistul Unilever Food Solutions.

Potrivit acelorasi studii ale Unilever Food Solutions, vara lui 2011 este una a poftelor exotice. Unul din patru britanici prefera mancarea indiana, o treime din americani aleg sa comande mancare mexicana atunci cand iau masa in oras, iar mancarea chinezeasca se afla in topul preferintelor a 23% dintre germani.* In Romania, potrivit studiului realizat in martie** in sud-estul si nord-vestul tarii este preferata mancarea exotica, in mod special mancarea chinezeasca si mancarea din restaurantele mixte.

„Un meniu exotic sanatos trebuie sa contina cat mai multe legume, preferabil doar usor preparate, verdeturi, peste sau fructe de mare, carne slaba (preparata la gratar sau innabusita – nu prajita). Mancarurile exotice sunt, in general, pline de culori, care provin dintr-un univers de legume, verdeturi, ierburi aromatice si mirodenii care stimuleaza secretiile gastrice si ajuta digestia. Legumele colorate sunt bogate in antioxidanti, vitamine, minerale si fitonutrienti.

Foarte atente trebuie sa fie persoanele cu alergii alimentare, cand comandă un meniu exotic, sa se asigure ca preparatul pe care il comanda nu contine ingrediente cu efect alergogen.” adauga Rodica Tenu.

Nutritionistii si bucatarii Unilever Food Solutions precizeaza ca un meniu comandat la restaurant este o alegere sanatoasa, daca are: o sursa de vitamine si minerale: legume; o sursa de grasimi bune sau chiar grasimi esentiale Omega 3 si 6: peste gras, ulei vegetal, margarina de calitate sau seminte oleaginoase; o sursa de proteine cu valoare biologica ridicata: peste, pui, vita, muschi de porc, proteine vegetale (mazare, linte, soia); carbohidrati cu eliberare lenta: orez, cartofi, paste, paine integrala. In loc de sucuri indulcite sunt recomandate apa, limonada sau ceaiul, iar daca se foloseste miere pentru a indulci ceaiul, trebuie stiut ca aceasta se adauga in ceai dupa ce acesta se raceste (de preferintă sub 40 grade Celsius).

* Raportul Global Unilever Food Solutions “Ce contine mancarea dumneavoastra?”- au fost intervievate 3.500 de persoane care servesc masa in oras cel putin o data pe saptamana. 87% dintre ei spun ca ar alege preparate mai sanatoase atunci cand mananca in oras, daca ar cunoaste valorile nutritionale ale acestora – 49% dintre germani, 72% dintre rusi, 77% dintre respondentii turci.

**Studiul Out of home consumption habits, realizat de Synovate pentru Unilever Food Solutions, in martie 2011.

Despre Unilever Food Solutions

Unilever Food Solutions (UFS) este sursa de inspiraţie şi consultantul de încredere al bucătarilor profesionişti. Unilever Food Solutions (UFS), divizia specializată de soluţii gastronomice a companiei Unilever se adresează bucătarilor din 74 de ţări, oferind ingrediente şi servicii profesionale. Ingredientele pot salva timp preţios în bucătărie, fără să compromită gustul şi calitatea preparatelor. Portofoliul din România cuprinde câteva dintre cele mai cunoscute branduri globale, precum Knorr, Lipton şi Hellmann’s.

Unilever Food Solutions este în industria gastronomică încă din 1880. La nivel global, compania are 4700 de angajaţi, cât şi cea mai mare echipă internă de bucătari din întreaga industrie.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • clasament restaurante
  • lista restaurante bucuresti
  • mancare dietetica
  • mancare sanatoasa
  • masa echilibrata
  • meniu sanatos
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • sfaturi nutritionisti
  • studii piata
  • tendinte consum
  • tendinte restaurante
  • topul restaurantelor bucuresti
  • trenduri consum
  • trenduri de consum
  • unilever food solutions
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.