Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Chin-Chin > Cocktails & Spirits > Totul despre Prosecco + 5 locuri cochete unde să-l savurezi
  • Cocktails & Spirits
  • Hot Spots

Totul despre Prosecco + 5 locuri cochete unde să-l savurezi

  • Autor : Vlad Ignat
  • Data publicare : 27 octombrie, 2022
  • Data modificare : 7 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Prosecco este un vin spumant italian ușor de băut, care este menit să fie savurat tânăr, rece și proaspăt. Este suficient de versatil pentru a se bea ca aperitiv, ușor de asociat cu o masă gustoasă sau de folosit ca ingredient într-un cocktail. Uite tot ce trebuie să știi despre Prosecco (și îți recomandăm și câteva localuri unde să bei un pahar și să mănânci ceva bun).

Stridii proaspet desfăcute cu un pahar de prosecco rece și 3 pahare de shoturi alcoolice, servite pe o masă decorată cu un ghiveci cu flori - totul despre prosecco

Prosecco poate fi oricând punctul forte al unei sărbători, iar prețul este considerabil mai relaxat decât în cazul altor vinuri spumante, fără să facem rabat la calitate. Deși este adesea comparat cu șampania, acest clasic italian oferă o multitudine de caracteristici unice, pentru care noi îl iubim.

Ce este un Prosecco?

Prosecco este un vin spumant produs exclusiv din struguri albi Glera din regiunile Veneto și Friuli, din nordul Italiei. Un vin lejer, ușor alcoolizat, îndrăgit de toată lumea pentru versatilitatea sa și capacitatea de a acompania momente memorabile. Notele sale caracteristice – fructate și florale – și corpul lejer pot fi asimilate și apreciate ușor de mai toate gusturile.

Există câteva niveluri de clasificare a unui Prosecco veritabil. Majoritatea producătorilor aleg unul dintre cele două stiluri carbonatate: Frizzante sau Spumante, însă există și Prosecco Tranquillo (plat, fără bule), acesta din urmă fiind mai puțin popular în afara Italiei. Totodată, Prosecco poate avea patru niveluri diferite de dulceață, în funcție de care se clasifică în: Brut (mai puțin de 12 grame de zahăr rezidual pe litru), Extra Dry (cu 12 până la 17 grame de zahăr rezidual pe litru), Dry (conține 17 până la 32 de grame pe litru) și cel mai dulce, Demi-Dry (are 32 până la 50 de grame de zahăr rezidual pe litru).

Ce gust are Prosecco

Deși adesea este considerat mai dulce decât șampania, majoritatea Prosecco-ului pe care îl găsim la raft este dry sau extra dry, cu carbonatare medie spre mare și un caracter fructat, puternic. Notele de lămâie și alte citrice sunt predominante, împreună cu aromele de fructe verzi, cum ar fi măr, pere sau gutui.

În timp ce majoritatea producătorilor de Prosecco folosesc 100% Glera, regulile DOC și DOCG permit vinului inițial să conțină până la 15% Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio sau chiar Pinot Noir (atâta timp cât este vinificat ca vin alb). Includerea acestor soiuri în cupaj poate adăuga structură și complexitate și se practică îndeosebi în anii în care strugurii Glera au avut un sezon de creștere dificil. Drept urmare, putem găsi cupaje cu note specifice altor soiuri, dar majoritatea vinarilor pariază pe notele floral-ierboase rezultate prin cupare.

patru oameni care ciocnesc pahare de prosecco
Prosecco are note dominante de lămâie și alte citrice, alături de aroma fructelor verzi.

Clima și zonele viticole favorabile

Prosecco provine dintr-o zonă mare de creștere a viței de vie, care acoperă nouă provincii diferite ale regiunilor Veneto și Friuli, din nord-estul Italiei. Clima este caldă și temperată, dar zonele în care cresc strugurii Glera – în special cei cultivați pentru versiunile premium – sunt de obicei situate pe dealuri unde este mai răcoare și plouă mult.

Prosecco DOC este nivelul de bază al calității pentru vinurile din regiune și este, de asemenea, cel mai des întâlnit. Producătorii din provinciile Treviso și Trieste și-au câștigat dreptul de a eticheta vinurile DOC Treviso sau DOC Trieste, cu condiția ca întreaga producție să aibă loc în una dintre aceste două regiuni strict delimitate.

Pe de altă parte, cele mai elegante expresii ale acestui vin spectaculos sunt produse în provincia Treviso din Veneto. Pentru a obține apelativul de Prosecco Superiore DOCG, vinăriile sunt nevoite să facă totul, de la tăiere până la cules, exclusiv manual, doar pe dealurile abrupte ale zonelor viticole Conegliano Valdobbiadene Superiore și Asolo. Aceste două zone beneficiază de statutul de sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, drept urmare regulile sunt stricte iar clubul vinarilor este extrem de limitat.

Dealurile Prosecco din Susegana, regiunea Treviso. si Castello di San Salvatore
Dealurile Prosecco din Susegana, regiunea Treviso.

Stiluri de Prosecco

Cele două stiluri principale de Prosecco sunt definite de nivelul lor de carbonatare. Spumante este cea mai comună versiune de Prosecco și este îmbuteliat doar la peste 3 bari de presiune atmosferică. Versiunea mai ușoară, numită Frizzante, are o carbonatare mai puțin persistentă, cu o presiune între 1 și 2,5 bari. Pentru a pune aceste cifre în context, trebuie să știm că vinurile spumante obținute prin metoda tradițională de carbonatare în sticlă au de obicei o presiune atmosferică de 5 sau 6 bari.

Prosecco vs șampanie

Toate vinurile spumante trec printr-o fermentație secundară, care adaugă produsului final dioxid de carbon, în mod natural. Deși sunt foarte des comparate, cele două băuturi, în realitate, sunt foarte diferite. Pe lângă faptul că strugurii care stau la baza fiecăruia dintre cele două vinuri sunt diferiți, cea mai notabilă diferență dintre Prosecco și Champagne vine din modul în care fiecare își câștigă bulele.

Pentru producția de șampanie, vinificatorii folosesc așa-numita Méthode Champenoise. Astfel, obțin o a doua fermentație care se petrece în interiorul sticlei, după îmbuteliere, datorită drojdiei încă active. Acest procedeu specfic conferă un profil mai complex decât în cazul Prosecco-ului și adesea mai puțin fructat.  

Pe de altă parte, Prosecco se obține folosind metoda Charmat, ceea ce înseamnă că a doua fermentație (care este necesară pentru carbonatare) are loc într-un rezervor de oțel inoxidabil de mari dimensiuni. Metoda Charmat evidențiază caracteristicile proaspete ale strugurilor Glera și conferă un corp lejer. Astfel, rezultă un stil de vin spumant proaspăt și fructat, care se filtrează înainte de îmbuteliere. Prosecco este astfel și mai ieftin de produs decât alte vinuri spumante, nefiind nevoie nici de etapa de refermentare naturală în sticle, nici de cea de învechire.

oameni la o petrecere, fotografiati difuz, care dau toast cu pahare de prosecco - totul despre prosecco
Deși foarte des comparat cu șampania, Prosecco este foarte diferit de aceasta.

Cum să asociezi Prosecco cu alimente

Prosecco este potrivit pentru orice ocazie, deoarece se poate asocia foarte ușor cu diferite feluri de mâncare. Pentru o opțiune populară de brunch, alege un Prosecco mai dulce alături de o salată de fructe sau un platou de Prosciutto e Melone. Tema dulce-sarată poate fi oglindită ca aperitiv și prin alăturarea produselor de charcuterie modernă cu fructele uscate. În ceea ce privește un Prosecco Brut, acesta se cere asociat cu o masă mai consistentă, dar totuși ușoară, precum sushi, pește sau fructe de mare. Dishurile vegetariene sau carnea slabă de porc sunt totodată o alegere inspirată.  

În final, ce trebuie să știm:

  • Prosecco este realizat în cea mai mare parte din strugurii albi „Glera”.
  • Există două stiluri principale de Prosecco: Frizzante (carbonatare medie, bule mici) și Spumante (carbonatare viguroasă, multe bule mari).
  • Prosecco se obține doar prin metoda de vinificație numită charmat pentru carbonatare naturală.
  • Prosecco este produs exclusiv în regiunile Veneto și Friuli, din nord-estul Italiei.

5 locuri unde să savurezi un Prosecco, într-o atmosferă deosebită

#1 NOR Sky Casual Restaurant

Pentru că nimic nu se compara cu o cină servită „la înălțime”, la etajul 36 din Sky Tower, de unde poți admira (aproape tot) Bucureștiul. Desertul lor special, „Nor deasupra unui cuib de ciocolată” merge de minune alături de un pahar de Prosecco.

Rezervă o masă la NOR Sky Casual Restaurant

colaj foto cu o masa de la restauran Nor din Bucuresti, alaturi de o poza cu un desert cu vata de zahat asezat langa 2 pahare de prosecco

#2 Cișmigiu Bistro la Etaj

Pentru atmosfera pariziană, delicată și feminină, și pentru preparatele lor inspirate din bucătăria franțuzească, care se asociază perfect cu un pahar de Prosecco.

Rezervă o masă la Cișmigiu Bistro la Etaj

supa de ceapa, servita pe o masa langa un pahar de prosecco, si o alta fotografie cu interiroul restaurantul Cismigiu Bistro, cu scaune capitonate in roz

#3 18 Lounge

Pentru că este locul perfect unde să ieși cu jumătatea ta la o cină romantică. Atmosferă elegantă, ambianță intimă și o priveliște de milioane! Asociază Prosecco cu o delicioasă salată cu creveți.

Rezervă o masă la 18 Longe

colaj foto cu 2 oameni care dau toast cu prosecco, in fata unei ferestre prin care se vede bucurestiul de sus, si o alta imagine cu interiorul de la 18 Lounge fotografiat seara

#4 Aria TNB

Pentru că este un loc special, potrivit pentru orice ocazie – ieșire cu prietenii, date night, chiar și business lunch. Aflat pe acoperișul Teatrului Național, restaurantul are o terasă foarte frumoasă (dar arată bine și la interior), ca o oază în mijlocul orașului plin de viață.

Rezervă o masă la Aria TNB

colaj foto cu 2 pahare de prosecco si oameni servita la masa pe terasa de la Aria TNB

#5 Reper by ESS

Pentru că este un loc cochet, cu o bucătărie fine cuisine bine pusă la punct. Modern, elegant, situat în centrul orașului (pe Calea Victoriei), e un loc care merită vizitat!

Rezervă o masă la Reper by ESS

pahar de prosecco decorat cu fruct si interiroul elegant de la Reper by Ess
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • 18 lounge
  • Aria TNB
  • ce este prosecco
  • ce gust are prosecco
  • Cișmigiu Bistro
  • cum asociezi prosecco cu mancarea
  • dealurile prosecco Italia
  • diferenta prosecco sampanie
  • nor sky casual
  • prosecco
  • prosecco Bucuresti
  • prosecco DOC
  • Prosecco Superiore DOCG
  • Reper by Ess
  • stiluri de prosecco
  • totul despre prosecco
  • unde bem prosecco
  • unde se face prosecco
Citește și
Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
Citește articolul
  • Hot Spots
  • Pe la noi
Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
Citește articolul
  • Hot Spots
To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
Girls night out! Cele mai cool cocktailuri pentru fete
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Girls night out! Cele mai cool cocktailuri pentru fete
De Ziua Femeii, invită-ți mama în oraș! Localuri perfecte pentru o ieșire mamă fiică
Citește articolul
  • Hot Spots
De Ziua Femeii, invită-ți mama în oraș! Localuri perfecte pentru o ieșire mamă fiică
Girls time: 8 restaurante unde să ieşi cu fetele de 8 Martie în Bucureşti
Citește articolul
  • Hot Spots
Girls time: 8 restaurante unde să ieşi cu fetele de 8 Martie în Bucureşti
7 localuri cu muzică jazz de prin țară, pentru o seară romantică
Citește articolul
  • Hot Spots
  • Pe la noi
7 localuri cu muzică jazz de prin țară, pentru o seară romantică
Whisky sau Whiskey? Ce trebuie să știi despre tipurile de whiskey
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Whisky sau Whiskey? Ce trebuie să știi despre tipurile de whiskey
Date night with a view: 10  restaurante skybar & rooftop din țară
Citește articolul
  • Hot Spots
Date night with a view: 10 restaurante skybar & rooftop din țară
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ