Fructele de mare sunt un deliciu, fara doar si poate. Un deliciu care castiga din ce in ce mai mult teren si adepti in tara noastra. Preparatele cu creveti, caracatita, calamari sau midii sunt intotdeauna o alegere sanatoasa, usoara si, mai ales, gustoasa. Iar spre bucuria amatorilor de fructe de mare, in Bucuresti sunt o multime de localuri in al caror meniu poti gasi cel putin un preparat cu fructe de mare.
Insa un singur restaurant serveste 2 preparate cu fructe de mare gatite dupa retetele lui Chef Scarlatescu. Este vorba despre restaurantul din Calea Floreasca nr 55, Chefs Experience. Scoicile lui Chef Scarlatescu sunt deja cunoscute de cei care frecventeaza locul, insa ceea ce nu stiati inca este ca, de curand, in meniul restaurantului, si-a facut loc un al doilea preparat semnat de binecunoscutul Chef. Daca va plac crevetii, caracatita, calamarii si scoicile, le gasiti pe toate in tocana cu fructe de mare a lui Chef Scarlatescu. Unde mai pui ca scoicile sunt proaspete, aduse chiar din Marea Neagra.
Si credeti-ne pe cuvant, acesta nu e un preparat comun, nu. Pe langa savoarea fructelor de mare, tocanita abunda in tot felul de arome dulci date de rosiile proaspete, morcov, ceapa, si parfum imbietor de patrunjel si busuioc fresh.
Daca pe lista preferintelor tale culinare in top 3 se afla fructele de mare, preparatul lui Chef Scarlatescu nu poate trece neobservat si bineinteles, neincercat. Vestea buna este ca poti sa-l servesti in fiecare zi la Chefs Experience. In plus, afla ca restaurantul din Calea Floreasca nr 55, organizeaza in fiecare marti – Meet the makers – Fish & wine, un eveniment dedicat pestelui, fructelor de mare si vinului, unde printre alte preparate gasesti atat tocanita cat si scoicile lui Scarlatescu.
Cui i s-a facut pofta de aceasta tocanita cu fructe de mare?