Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > S-or fi inteles francezii din Bucuresti sa-mi intoarca spatele?
  • Arhivă articole

S-or fi inteles francezii din Bucuresti sa-mi intoarca spatele?

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 7 decembrie, 2014
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Maison de tradition Francaise - bistro restaurant Piata Dorobantilor Bucuresti

Am mai scris aici, pe Restograf, despre francezul de la bistroul frantuzesc Voila, care mi-a intors spatele chiar cand am intrat in restaurant si am ajuns fata in fata cu el, desi nu mai era nimeni prin preajma, si despre alte intamplari aproape asemanatoare cu alti francezi. Cand am intrat la Maison de Tradition Francaise si alt francez, care parea sef acolo, a facut exact acelasi lucru – si nu o data, ci de doua ori -, mi-am zis ca e clar, francezii acestia din Bucuresti s-au inteles sa-mi intoarca spatele de cate ori ma vad intrand in localul lor. Mais, c’est la vie…

Aceasta Maison de Tradition Francaise a aparut in toamna lui 2014, dupa ce bucata de pe strada Paris din demisolul din Piata Dorobantilor al casei lui Locic a stat inchis. De-a lungul anilor au fost multe incercari esuate de a face un restaurant acolo. Mai intai a deschis Beraria Dorobanti, pe tot demisolul si cu o terasa la etaj, apoi a fost o incercare cu un restaurant mexican, Mariachi’s, dupa care niste mici magazine cu obiecte pentru copii si cu deverse alte lucruri si-au incercat si ele norocul, fara mare isprava. Acum coltul dinspre rond a fost luat de Bacio, care a facut un mic restaurant de sushi, impreuna cu un shop de ciocolata, inghetata si alte dulciuri fine. Rezista de ceva timp si chiar cred ca le merge bine, pentru ca vad oameni la mese.

Latura care a ramas a fost luata de unul sau de mai multi francezi care au replicat modelul de la Bacio, facand o cofetarie, patiserie bombonerie acolo, cu produse tipic frantuzesti, alaturi de un mic bistrou frantuzesc, de unde si numele fara echivoc, Maison de Tradition Francaise.

Casa e falnica, asa cum sunt mai toate casele din frumosul si bogatul cartier. Fara indoiala, inlocuirea gardului cu un spatiu comercial, de jur imprejur, pe jumatate bagat in pamant, a fost facuta de curand, dupa Revolutie, posibil chiar cu autorizatie de la primarie. Ca si la Bacio, cobori sub nivelul trotuarului si ajungi intr-un spatiu destul de stramt, in care fiecare coltisor e valorizat la maximum. Maison de Tradition Francaise e un loc e foarte bine amenajat, un concept unitar, bine realizat, cu materiale de calitate, modern, bine iluminat, cu multe becuri in interior si cu niste geamuri marite cat de mult se poate. In spate au galantarele cu prajituri si cu patiserie, mesele pentru bistrou fiind puse in fata, la geam, ca sa te poti uita pe sub fustele trecatoarelor neatente si sa te uiti la catei de la inaltimea lor, foarte curiosi, de altfel, cand vad o astfel de miscare la o inaltime la care nu sunt obisnuiti sa o vada.

Mancarea de la Maison de Tradition Francaise e pozitionata ceva mai sus fata de cea din bistrourile traditionale frantuzesti, cu acea cuisine du terroir, cum avea Alain Kremeut la Bistrot Francais de la Institutul Francez de pe Dacia. E, mai degraba, cuisine urbaine, putin mai elaborata si, oricum, mult mai pretentios prezentata, cam prea mult si inutil, dupa parerea mea. A fost buna mancarea, dar nu cine stie ce. Supele de cartofi si de peste (un fel de bouillabaisse) au fost bune, dorada cu piure de cartofi mov destul de buna, la fel si carnea, desi nu cine stie ce. Pastele nu prea ne-au placut, au ramas in farfurie, banale, la fel ca si sosul. Prajiturelele au fost foarte bune. Preturile nu sunt deloc mici, sa zicem ca la limita de sus a rezonabilului. Nota la mancare e, probabil, ceva mai mare decat ar fi fost cazul, ar fi bine sa o ia drept o incurajare, fiind la inceput.

Ca si francezul de la Voila, si cel de la Maison de Tradition Francaise a angajat niste chelnerite adorabile, vorbarete si dezinvolte, care m-au facut sa le dau nota maxima la servicii, pana la urma. Clienti putini, dar de nemirare pentru un bistrou abia deschis, care nu e intr-o zona turistica sau de pasaj.

Maison de Tradition Francaise e, asadar, unul dintre putinele bistrouri frantuzesti adevarate din Bucuresti, cu mancare buna si cu atmosfera placuta, o cofetarie si o patiserie tot felul de prajituri bune si nesanatoase, pe care le poti manca si acolo, la o masuta din bistrou, cu o cafea in fata. E un loc de tinut minte cand sunteti in Piata Dorobantilor, sau pe aproape.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bistro maison de tradition francaise
  • brutarie
  • brutarie bucuresti
  • brutarii
  • bucatarie franceza
  • bucatarie frantuzeasca
  • bucuresti cofetarie
  • bucuresti cofetarii
  • bucuresti patiserie
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • cofetarie bucuresti
  • cofetarii
  • cofetarii bucuresti
  • lista restaurante bucuresti
  • maison de tradition
  • maison de tradition francaise bistro
  • maison francaise
  • maison tradition francaise
  • mancare franceza
  • mancare frantuzeasca
  • patiserie
  • patiserie bucuresti
  • patiserii
  • patiserii bucuresti
  • restaurant francez
  • restaurant frantuzesc
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante dorobanti
  • restaurante franceze
  • restaurante frantuzesti
  • restaurante piata dorobantilor
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • specific francez
  • specific frantuzesc
  • topul restaurantelor bucuresti
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.