In ultima saptamana din noiembrie 2011 Patrizia si-a deschis restaurantul pe care il anuntasem deja cand am publicat stirea cu plecarea ei surpriza de la Osteria Gioia.
Ristorante Patrizia (sau Patrizia Ristorante, mai exact) are pretentia de a se cocota direct in partea cea mai de sus a topului restaurantelor din Bucuresti. Pretentie justificata, fara indoiala, pentru ca Patrizia Risorante are aproape tot ce-i trebuie pentru asta. Ocupa o casa frumoasa pe Moxa, chiar vizavi de cladirile si de caminele ASE-ului, acolo unde a fost pana in 2010 tot un restaurant cu mari pretentii, La Maison de Karin, al fiului lui Adrian Nastase, cu David Contant ca chef. Andrei Nastase a abandonat proiectul de pe Moxa si si-a concentrat toate eforturile pe deschiderea Bonton Palace, mega-clubul din Herastrau. Amenajarea si decorurile de la Patrizia Ristorante au ramas exact aceleasi de La Maison de Karin. Acest nou restaurant e finantat de catre un avocat de la Tuca Zbarcea, iar Patrizia e actioanr plin, nu doar asociat participant la profit, cum era la Osteria Gioia. Asa am auzit…
Meniul de la Patrizia Ristorante e italienesc, evident, si e, practic, acelasi cu cel pe care il avea la Osteria Gioia, de la care a plecat cu putin timp in urma. Mancarea de la Patrizia e foarte buna, fara indoiala, si o buna parte dintre mancarurile de acolo pot fi incluse in categoria “fine dining”. Nu e chiar de nivelul mancarii de la Heritage, Collage sau Bistrot Epoque, care sunt haute gastronomie “curata”, insa nici departe nu e. Preturile sunt mari la Patrizia Ristorante, o masa buna in doi iti scoate usor 600 de lei din buzunar, insa par pe deplin justificate, mai ales daca ne gandim ce ai putea manca de aceiasi bani la unele restaurante cu fumuri din Bucuresti.
Asadar, Patrizia Ristorante e unul dintre restaurantele de top ale Bucurestiului, si suntem siguri ca se vor gasi destui care sa spuna ca e cel mai bun restaurant italian din Capitala. Oricum ar fi si oricum ati sta cu banii, merita sa faceti macar o vizita la Patrizia.