Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Chin-Chin > Cocktails & Spirits > Raftul cu băuturi românești tradiționale – țuică, palincă & co.
  • Cocktails & Spirits

Raftul cu băuturi românești tradiționale – țuică, palincă & co.

  • Autor : Vlad Ignat
  • Data publicare : 7 decembrie, 2022
  • Data modificare : 7 decembrie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Fie că-i zice țuică, palincă, horincă sau rachiu, vedeta reuniunilor culinare românești este invariabil aceeași: o băutură tradițională distilată, mai tare sau mai slabă, care ne aduce pe toți împreună, dă startul bunei dispoziții și leagă prietenii autentic românești. Atâta timp cât este băută cu moderație, evident!

sticlă de tuica rotunda, transparenta , cu un barbat si o femeie desentai pe sticla, in costume traditionale românești - imagine reprezentativă pentru băuturi românești tradiționake - țuică și palincă

Știm cu toții că sărbătorile tradiționale românești au ceva doar al lor, un farmec aparte pe care doar noi îl înțelegem. De la rețetele de familie transmise din generație în generație și până la ritualul din jurul preparării și așezării mesei, toate sunt parte din identitatea noastră culturală.

De sărbători (și nu numai), indiferent unde mergi în România, este aproape imposibil să nu fi întâmpinat cu un pahar de „ceva bun, de la noi, de casă!”. Iar în fiecare regiune, din Moldova până în Banat și din Maramureș până în Teleorman, o masă tradițională românească trebuie neapărat să înceapă cu gospodarul casei lăudându-și propria producție de tărie.

Cele mai cele băuturi spirtoase românești

Procesul prin care fructele ajung să umple damigenele și butoaiele românilor diferă de la regiune la regiune. La fel ca și gustul sau denumirea licorilor dobândite. Ba mai mult, fiecare gospodărie are propria metodă de obținere a ei, care asigură unicitatea și autenticitatea licorii, asta deși sunt făcute, în mare, din aceleași fructe. Și nu… nu sunt clasificate sau denumite în funcție de nivelul de alcool pe care-l conțin.

Deși aceste băuturi spirtoase sunt foarte asemănătoare aceste, sunt câteva diferențe notabile.

două pahare de shot pline cu țuică Zetea, asezate pe un suport rotund din lemn
Foto: Zetea

Țuica

Este produsul fermentării și distilării exclusiv a prunelor, cu sau fără sâmbure, și are o tărie cuprinsă între 24% și 65% ABV. Din surse istorice aflăm că prima menționare a ei, pe teritoriul României, a fost consemnată în 1386, la Bistrița, printr-un act maghiar de percepție fiscală, sub numele de „cujka”. Prin tradiție, țuica se distilează din octombrie până la mijlocul lui decembrie. Prunele se lasă la fermentat în butoaie mari timp de 6-8 săptămâni, iar borhotul obținut se distilează cu ajutorul unor cazane din cupru încălzite de o sursă de foc tradițională, precum lemne sau cărbune. Merită menționat că, din punct de vedere legal, pentru a putea fi numită țuică, trebuie să aibă cel puțin 24% alcool. Cel mai adesea, țuica este produsă în zonele submontane, prielnice livezilor de prune, precum Argeș, Buzău, Olt, Gorj, Vâlcea sau Bihor.

După distilare, țuica este păstrată fie în damigene de sticlă sau inox, fie în butoaie de dud, între 6 luni și 10 ani. Procesul de învechire îi conferă o culoare gălbui-aurie, în timp ce aroma subtilă a fructelor se potențează și catifelează cu ajutorul taninilor din lemnul butoiului.

Tradițional, țuica este băută înainte de masă dintr-o singură înghițitură, pentru stimularea apetitului, în păhărele de shoturi, de preferat rece..  

closeup cu multe sticle fotografiate de sus, cu dopuri de pluta, pe care scrie țuică sau palincă
Foto: Lacrimi și Sfinți

Palinca

În celălalt colț al ringului, pălinca, sau palinca (în maghiară pálinka), este obținută prin fermentarea și distilarea a aproape oricărui alt fruct autohton, cu mențiunea importantă că această etichetare obligă producătorul la o dublă distilare a produsului final. Fructele dulci, precum perele sau caisele sunt opțiuni potrivite pentru obținerea unei palinci de calitate, însă cele mai apreciate „exemplare” sunt obținute prin prelucrarea gutuilor, zmeurei, vișinelor sau chiar a dudelor. Astfel se obține o băutură spirtoasă mai tare decât țuica, cu concentrația alcoolică minimă stabilită prin lege la 40%, cel mai adesea însă fiind în jur de 50%. Spre deosebire de țuică, cupajele între fructe sau palinci diferite sunt acceptate și pot da naștere unor profile de aromă mult mai complexe, mai ales în cazul învechirii în diferite butoaie.

De cele mai multe ori, palinca este învechită în butoaie de lemn de dud sau gorun, pentru cel puțin un an. Totuși, nu toate tipurile de pălincă pot fi înnobilate prin învechirea în butoaie, datorită aromelor puternice care nu trebuie estompate. Maturarea în butoi de lemn a unei pălinci din cireșe, zmeură sau gutui va face ca licoarea să oxideze și să își piardă din aromă și buchet. Pe scurt, butoiul va lua mai mult decât va putea oferi caracterului general al băuturii.

Din punct de vedere etimologic, termenul provine din limba slovacă, unde Pálenka înseamnă „distilat”, fiind prima oară menționat în contexte bahice în jurul anului 1600. De aici termenul s-a răspândit în țările din Europa centrală, precum Ungaria, Slovenia, Croația, Polonia și de acolo spre regiuni din Austria și România.

Spre deosebire de țuică, palinca este o băutură care trebuie savurată în tihnă, înghițitură cu înghițitură, astfel încât să ne bucurăm de toată complexitatea aromelor ei. Băută rapid, vom simți doar tăria alcoolului și o arsură de stomac.  Pentru a te bucura din plin de aroma specială a unei pălinci bune, aceasta trebuie servită între 18–23°C, dintr-un pahar mic de tip tullip.

mai multe paharute de țuică înșirate pe un platou de lemn - băuturi românești tradiționale
Foto: Taverna Sârbului

&Company

Horinca este denumirea regională folosită pentru țuică și pălincă în zona Maramureșului și în unele părți ale Țării Oașului. Provine din limba ucraineană, unde s-ar putea traduce prin a arde, a distila. Rachiul este termenul folosit în zona Moldovei pentru țuică, iar Șlibovița nu este nimic altceva decât o adaptare fonetică locală a termenului folosit de majoritatea balcanilor și a slavilor pentru distilatul din prune. Putem spune deci, că o exprimare precum „țuica de pere” este incorectă, iar „țuică de prune” este una pleonastică. Și, să ducem lucrurile și mai departe, putem spune că țuica, rachiul, horinca și șlibovița sunt palinci, însă palinca-i palincă.

De la țuică și pălincă, la o afacere frumușică

Ultimii ani ne-au demonstrat că perfecționarea micii producții artizanale de țuică sau palincă poate da naștere unor exemple de business sustenabile și unor băuturi spirtoase de-a dreptul remarcabile. Avem deja, în România, câteva exemple de distilerii producătoare de băuturi spirtoase tradiționale care stau mândre pe rafturile barurilor, alături de cele mai apreciate branduri de vodka, rom sau whiskey. Pater este un exemplu de business de familie care se bucură de multă și bine-meritată atenție în ultima vreme. Iar Zetea este brandul românesc de băuturi care flutură steagul țuicii și al palincii peste tot în lume, popularizând povestea lor cu fiecare sticlă vândută. Celar este un alt producător autohton de țuică despre care se vorbește din ce în ce mai des, datorită abordării lor moderne dar și pentru că produsele lor sunt al naibii de bune.

doua stilce cu tuica si palinca, iar intre ele doua cescute din lut, pictate cu motive traditional românești, fotografiate pe o masa alba pe fundal de lemn
Foto: Celar

Unde mergi să te cinstești, în București

Țuica și palinca merg mână în mână cu o masă tradițional românească. Păi cum altfel?!

Așa că treci pe la Hanu’ Berarilor pentru o țuică fiartă, un borș de cocoș și o porție de sarmale sau carne la garniță. La ei în meniu găsești și palincă (de prune, de gutui sau de caise), țuică Bran, plus vișinată, afinată și caisată.

Și Zexe respectă tradiția meselor noastre românești (ca în casele boierești). Tratează-te cu niște afumături – șunci, costițe și slănină preparate după rețete clasice –, cu o răcitură de curcan și niște jumări, și dă-i cu țuică să „spele grăsimea”. Sau cu niște palincă -tradițional oșenească, de pere și prună, ori palincă bătrână de prune/caise/gutui.

sticluta de tarie cu un pahar de shot langa, pe o masa alva, la Zexe Herastrau - bauturi românești tradiționale
Foto: Zexe Herăstrău

Cu mâncare bună bună, de-a noastră, românească, ne ademenește și Lacrimi și Sfinți. Dacă l-ai urmărit vreodată pe Dinescu cum vorbește despre mâncare (și cum gătește), știi cât de pasionat e de bucătărie. Ei bine, meniul de la Lacrimi și Sfinți surprinde cumva pasiunea asta și o transpune în mâncăruri delicioase. Un rachiu sau o pălincă sunt exact ce trebuie pentru a-ți deschide apetitul pentru niște Pârjoale de Doamne Ajută, Pastramă de berbecuț ori un Crap Lipovenesc. Sau… ca să-ți faci curaj să încerci Brigada Moravuri – a.k.a. momițe, fudulii și pizdulice stinse cu citrice și parfumate cu capere, însoțite de ciuperci.

toi de tuica close up
Lacrimi și Sfinți
doi oameni care dau noroc cu pahare cu visinata, close uo
Hanu’ Berarilor

Vrei să încerci Șlibovița / Šljivovica? Treci pe la Taverna Sârbului. Au mai multe variante pe aceeași temă. Medovača e o palincă de mere cu miere, îți aduce parfumul pajiștilor, înainte de prima coasă… Băutură de leac îți va fi travarica (palinca din struguri și plante medicinale) sau lincura (palinca de struguri și gențiană, floarea aprinsă a munților) sau orahovača (palinca întunecată, pregătită din nuci verzi cu inimă amară). La Taverna Sârbului, le poți degusta pe toate.

colectie de bauturi românești tradiționale, in sticlute puse una langa alta, la Taverna Sârbului
Foto: Taverna Sârbului

Ce alte locuri îți mai recomandăm? La Mama – au țuică Zetea, palincă și horincă (din gutui, din pere, maturată în stejar, sau din prune). La Restaurant Ancora mergi pentru preparatele lor din pește, excelente, și îți faci poftă de mâncare cu o pălincă sau o țuică de Bran. La Restaurant Voievodal Băneasa găsești palincă oșenească tradițională și țuică Zetea, iar la GastroLab au o „colecție” zdravănă de pălincă (peste 10 sortimente).

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • apa alcalina
  • beneficii apa alcalina
  • ce este apa alcalina
  • e buna apa alcalina
  • niveluri pH
  • riscuri apa alcalina
  • scara pH
  • stil de viata sanatos
  • tipuri de apa alcalina
Citește și
Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
Girls night out! Cele mai cool cocktailuri pentru fete
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Girls night out! Cele mai cool cocktailuri pentru fete
Whisky sau Whiskey? Ce trebuie să știi despre tipurile de whiskey
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Whisky sau Whiskey? Ce trebuie să știi despre tipurile de whiskey
Ce este Dry January și de ce e bine să dai reset câteodată?
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Ce este Dry January și de ce e bine să dai reset câteodată?
7 cocktailuri deosebite pentru Crăciun, de preparat acasă
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
  • Dine In
7 cocktailuri deosebite pentru Crăciun, de preparat acasă
Pune la punct lista de băuturi pentru Revelion. 8 recomandări pentru marea petrecere
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
  • Dine In
Pune la punct lista de băuturi pentru Revelion. 8 recomandări pentru marea petrecere
Ghidul complet către fascinanta lume a romului. Cum se face, de unde vine și tipuri de rom
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Ghidul complet către fascinanta lume a romului. Cum se face, de unde vine și tipuri de rom
Totul despre Prosecco + 5 locuri cochete unde să-l savurezi
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
  • Hot Spots
Totul despre Prosecco + 5 locuri cochete unde să-l savurezi
7 cocktailuri faimoase și povestea lor (+ rețetele, desigur)
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
  • Fun
  • Rețete
7 cocktailuri faimoase și povestea lor (+ rețetele, desigur)
Caută
Postări recente
  • România experiențelor <em>fain</em> dining. 5 restaurante destinație care ating toate cele 5 simțuri
    România experiențelor fain dining. 5 restaurante destinație care ating toate cele 5 simțuri
    • Data publicare : 31 martie, 2023
    • Data modificare : 31 martie, 2023
  • Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    • Data publicare : 29 martie, 2023
    • Data modificare : 29 martie, 2023
  • Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    • Data publicare : 28 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    • Data publicare : 27 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
🆕Redeschis luna aceasta după ce a trecut printr-o serie de lucrări de reamenajare, noul @bistropolitanofbucharest a prins viață. Un concept modern, cu un decor foarte dichisit ✨, atmosferă fresh și preparate delicioase👌 (inclusiv opțiuni vegetariene și vegane). Plus super cocktailuri🍹!
Why settle for a boring lunch when you can have a vibrant and colorful salad like this? 🤩🌈
Gastronomie sustenabilă. Respect față de mediu și față de producători locali 👨‍🌾. Ingrediente naturale, sezoniere 🍃... Hai să descoperi câteva restaurante din țară care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon. ✨
Ce zici de un strop de culoare care să sperie norii ăștia gri? 🌬
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ