Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > FOOD & DRINKS > BĂUTURI > Opt cocktailuri de toamnă grozave, super simplu de făcut acasă
  • BĂUTURI
  • REȚETE

Opt cocktailuri de toamnă grozave, super simplu de făcut acasă

  • Autor : Vlad Ignat
  • Data publicare : 20 noiembrie, 2023
  • Data modificare : 10 aprilie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Nu știu la alții cum este, dar eu găsesc întotdeauna infinite motive să ador toamna! Atunci când pasul de plimbare devine mai rapid, frunzele se colorează și încep să danseze în vânt, iar petrecerile se mută la interior, putem păstra vara cu noi cu ajutorul unor cocktailuri care încălzesc trupul și sufletul. Pe măsură ce vremea se răcește, putem adăuga straturi și complexitate băuturilor noastre preferate, la fel cum facem cu îmbrăcămintea în aceste zile. Uite aici opt rețete de cocktailuri de toamnă, special create pentru această perioadă. Iar dacă ai ceva timp, poți chiar să infuzezi unele tării cu condimente și fructe.

două pahare cu cocktailuri de toamna cu rodii sunt asezate pe o tava de lemn, alba

(The) Negroni

Ar fi o nedreptate să începem acest compendiu al toamnei cu altceva decât cu Negroni. Deși pare a fi făcut pentru serile răcoroase ale toamnei, istoria spune că a fost inventat la cererea Contelui Camillo Negroni. Acesta, potrivit relatărilor, s-a îndrăgostit de ginul britanic în timpul uneia dintre călătoriile sale în Anglia, pentru pentru cursele de cai, și reîntors acasă l-a combinat cu băuturile sale locale preferate.

un pahar de negroni pe fundal negru

Ingrediente

  • 30 mililitri de gin
  • 30 mililitri Campari
  • 30 mililitri vermut dulce
  • coajă de portocală, pentru decor
  • gheață

Cum îl faci

Toarnă toate ingredientele într-un shaker plin cu gheață și amestecă bine. Se strecoară într-un pahar cu fund plat, fără picior. Acum mai trebuie doar să-l ornezi cu o coajă de portocală. Dar chiar trebuie, pentru că altfel nu e Negroni.

Cosmopolitan cu rodii

Nu știm sigur cine a înlocuit prima dată clasicul suc de merișoare cu sucul de rodie în Cosmopolitan, dar bine a făcut! Astfel, acest clasic capătă un twist acrișor și aromat, (dar diferit de cel dulce-acrișor al sucului de merișoare) în perfectă armonie cu vremea rece.

un paar de cosmopolitan, uul dintre cocktailuri de toamna este asezat pe un suport de lemn, cu mai multe boabe de rodie în jurul său
Foto: KamranAydinov / Freepick

Ingrediente

  • Cuburi de gheață
  • 100 mililitri de vodcă
  • 60 mililitri de suc de rodie neîndulcit
  • sucul proaspăt al unui lime
  • câteva rondele de lime, pentru ornat
  • 30 mililitri de lichior de portocale (Cointreau)

Cum îl faci?

Umple-ți shakerul cu cuburi de gheață. Toarnă vodca, sucul de rodie, sucul de lime și lichiorul de portocale. Agită până se răcește bine, aproximativ 30 de secunde. Se strecoară într-un pahar de Martini și se ornează cu o rondea de lime.

Bourbon cider

Acest mix adună la un loc tot ce-ți dorești de la cocktailuri de toamnă. Dulcele și căldura bourbonului se împletește maiestuos cu acrișorul sucului de lămâie și cu kickul fresh al ghimbirului. Iar toate acestea sunt învăluite de gustul sec și efervescența cidrului.

două pahare de cidru cu bourbon, fotografiate de sus, pe o masă de lemn
Foto chandlervid85 of Freepik

Ingrediente

  • 200 mililitri de cidru sec de mere
  • 80 mililitri de bourbon
  • 30 mililitri suc proaspăt de lămâie
  • 2 centimetri de ghimbir proaspăt, feliat subțire
  • 2 felii subțiri dintr-un măr mic, pentru ornat

Cum îl faci?

Umple shakerul cu gheață și toarnă toate ingredientele peste. Agită bine, până se răcește, apoi strecoară băutura direct în două pahare fără picior. Ornează-l cu două felii de mere și e gata!

Acest cocktail poate fi făcut și în cantități mai mari, precum un punch, pentru momentele în care ai invitați. Pune într-o carafă 600 de mililitri de cidru sec de mere, 200 mililitri de bourbon, 90 mililitri suc proaspăt de lămâie, 8 felii subțiri de ghimbir proaspăt și 8 – 12 felii subțiri dintr-un măr mic. Amestecă bine și pune-l la frigider. Când îi vine rândul, amesteci înainte să-l torni în pahare, peste câteva cuburi de gheață.

Sidecar cu rom și suc mandarine

Clasicul Sidecar merge de minune cu rom dark în locul tradiționalului coniac. În plus, sucul proaspăt al mandarinelor accentuează fericit notele bogate de citrice ale coniacului Cointreau și amplifică combinația dintre acesta și sucul de lămâie.

un pahar de Sidecar cu rom și suc mandarine, unul dintre mai multe cocktailuri de toamna, pe o rondea de elmn și două portocale in jurul lui
Foto KamranAydinov on Freepik

Ingrediente

  • 50 mililitri rom negru
  • 30 mililitri Cointreau sau triple sec
  • 30 mililitri suc proaspăt de mandarine
  • 10 mililitri suc proaspăt de lamaie

Cum îl faci?

Prima dată trebuie să storci două mandarine și o jumătate de lămâie. Apoi toarnă romul, Cointreau și sucurile de citrice într-un shaker umplut pe jumătate cu gheață. Agită viguros timp de 30 de secunde și strecoară-l într-un pahar tip cupă, răcit. Vei termina paharul fără să-ți dai seama!

Sangria de toamnă

Aromele sezonului pot fi integrate minunat în cocktailuri de toamnă, ca această sangria festivă, super ușor de făcut. Pe lângă infuzia cu mere, rodii și miere, o poți personaliza după placul tău cu un praf de scorțișoară sau nucșoară.

sangria cu măr
Foto chandlervid85 on Freepik

Ingrediente

  • 750 mililitri de vin ab sau rose, sec
  • 400 mililitri suc de mere
  • 100 grame de miere
  • 250 mililitri suc de rodie
  • Semințele unei rodii
  • 2 mere, tăiate rondele subțiri
  • O pară, tăiată felii
  • Gheaţă

Cum o faci?

Pune la fiert un sfert din cantitatea de suc de mere într-o cratiță mică. Dizolvă mierea în el când s-a încălzit, fără să-l lași să fiarbă. Acum umple o treime din carafa ta cu cuburi de gheață și toarnă amestecul peste. Adaugă vinul, restul sucului de mere și cel de rodie, semințele de rodie, para și jumătate dintre feliile de măr. Amestecă până se omogenizează și toarnă-l în pahare garnisite cu semințe de rodie și felii de măr. Sau o poți lăsa acoperită în frigider, până când vrei s-o bei.

Cranberry Manhattan

Emblematica cireașă a Manhattanului poate fi înlocuită cu succes de o linguriță de gem de merișoare. Sau de afine, dacă nu ai de merișoare. Acesta adaugă băuturii un strop de aromă dulce-acrișoară și balansează tăriile amare. Garantăm că nimănui nu-i va lipsi cireașa! Și că va sfârși prin a se afla în topul tău de cocktailuri de toamnă..

pahare de cocktail manhattan

Ingrediente

  • 60 mililitri de whisky (preferabil, de secară)
  • 2 lingurițe de gem de merișoare/afine
  • 30 de mililitri vermut dulce
  • Câteva picături de bitter (Angostura)
  • Gheaţă

Cum îl faci?

Umple shakerul cu gheață. Toarnă whiskyul, vermut și bitter și pune două lingurițe de gem de merișoare peste. Agită energic timp de 15 secunde și apoi strecoară-l într-un pahar coupe sau rocks răcit și servește-l imediat.

Whiskey Sour cald (cu Nocello)

Această abordare caldă a clasicului Whisky Sour merge atât de bine cu orice lichior de nucă, încât merită efortul să găsești așa ceva. Mai ales dacă ești fan Whiskey Sour, pentru că vei duce preferatul tău la un cu totul alt nivel, datorită gustului său inedit și mult mai profund. Dar merge foarte bine și fără acest lichior de nucă.

Ingrediente

  • 350 mililitri de whisky, preferabil bourbon
  • suc proaspăt de la două lămâi mari (100 mililitri)
  • 100 mililitri sirop de zahăr
  • 4 batoane de scorțișoară
  • Opțional – 200 mililitri de Nocello sau alt lichior cu aromă de nucă

Cum îl faci?

E super simplu! Adu aproape de fierbere whiskyul, siropul și sucul de lămâie (și Nocello, dacă folosești), de într-o cratiță medie. Când începe ușor să fiarbă, ia-l de pe foc și toarnă-l în 4 căni. Pune în fiecare dintre căni câte un baton de scorțișoară și e gata!

Aperol Spritz cu pere

Doar pentru că nu mai e soarele ăla dogoritor afară nu înseamnă că trebuie să pui pe hold Aperol Spritzul. Uite aici o rețetă adaptată vremii de afară, super aromată și inedită. E suficient de lejeră pentru zilele blânde, dar și suficient de intensă, pentru nopțile răcoroase care urmează.

o pară este scufundată pe jumătate într-un pahar tip cupă pentru cocktailuri de toamnă

Ingrediente

  • 50 mililitri de Aperol
  • 100 mililitri de cidru de pere
  • 100 mililitri apă minerală
  • 1 linguriță suc proaspăt de lămâie
  • felie de pară, pentru ornat

Cum îl faci?

Te-ai prins deja! Întocmai ca pe un Aperol Spritz, doar că folosești cidrul de pere în locul Prosecco-ului. Deci, prima dată umple-ți un pahar de vin cu gheață pisată. Apoi toarnă Aperol, cidru de pere și sucul de lămâie. Amestecă, apoi adaugă apa minerală și felia de pară. Enjoy!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cocktailuri de toamna
  • cocktailuri pentru toamna
  • retete cocktailuri
  • retete coctailuri de toamna
Citește și
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Citește articolul
  • REȚETE
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Sucuri detox – Beneficii, idei & rețete de sucuri detox
Citește articolul
  • BĂUTURI
Sucuri detox – Beneficii, idei & rețete de sucuri detox
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Citește articolul
  • REȚETE
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
Citește articolul
  • REȚETE
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
10+ berării din București unde să ieși la o bere cu prietenii
Citește articolul
  • BĂUTURI
  • UNDE IEȘIM
10+ berării din București unde să ieși la o bere cu prietenii
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Citește articolul
  • REȚETE
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Top 10 wine bars din București unde savurezi cele mai bune vinuri
Citește articolul
  • BĂUTURI
  • UNDE IEȘIM
Top 10 wine bars din București unde savurezi cele mai bune vinuri
Cele mai cool cocktail baruri din București
Citește articolul
  • BĂUTURI
  • UNDE IEȘIM
Cele mai cool cocktail baruri din București
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.