„Pommes d’Amour“ (Marul Dragostei)
Servirea mesei nu este altceva decat o combinatie intre gastronomia agreabila si o dieta bine studiata, o noua constientizare a calitatii vietii fiecaruia dintre noi si a mediului inconjurator. Toate acestea sunt un motiv in plus pentru consumatori sa se orienteze catre produsele biologice. Produsele naturale nu sunt numai o garantie a sanatatii. Acestea fac minuni pe mesele noastre si ne permit sa realizam retete culinare inovatoare, facandu-ne constienti de importanta unei alimentatii sanatoase.
Numeroasele scandaluri legate de produsele rele alimentare au contribuit la sensibilizarea opiniei publice la scara larga. Consumatorul este din ce in ce mai atent la ceea ce mananca si foarte multi si-au schimbat deja obiceiurile alimentare, devenind din ce in ce mai constienti de beneficiile legumelor proaspete – care isi extrag saruri minerale din soluri cu compost, protejate in mod natural impotriva insectelor si parazitilor si care sunt recoltate cand sunt bine coapte, oferind un amestec de substante vitale, esentiale pentru sanatate – acesta este un punct de atractie pentru toti cei care sunt interesati de produsele naturale. Poate ca in timp nu vom reusi sa fim mai sanatosi decat predecesorii nostri, insa adeptii alimentatiei bio nu contribuie numai la sanatatea proprie, ci si la cea a florei si a faunei, precum si la imbunatatirea calitatii mediul inconjurator in general.
Descoperirea aromelor naturale si a gustului autentic i-ar putea convinge si pe cei mai exigenti gurmanzi. „Biologie“ vine din grecescul „bio“ (viata) si „logos“ (stiinta) care se refera literalmente principiile care ne guverneaza viata. Cuvantul „biologie“ implica deci respectul pentru plante, pentru animale, pentru oameni, pentru ca fac parte din acelasi sistem vital. Ca efect, ideea de agricultura bio nu a luat nastere cand omul a inteles ca pamantul nu este un organism mort, ci cand si-a dat seama ca acesta traieste. Cultivata de azteci, care o numeau „tomatl“, apoi adusa in America de catre Christofor Columb, rosia a fost primita cu o oarecare neincredere de europeni in secolul XVI. Parfumul sau intens caracteristic si savoarea sa neasteptata au generat scepticism, fiind cultivata in gradinile de agrement. Cei care au indraznit sa se delecteze cu aceasta solanacee exotica, i-au atribuit calitati stimulatoare, denumind- o „Pommes d’Amour“ (Marul Dragostei).
Echipa David Contant, este compusa din chef-i de exceptie, adevarati artisti culinari, care vor gati cu produse selectate, fara aditivi si conservanti chimici, caroten, sau potentiatori artificiali de gust. Se va simti gustul alimentelor proaspete si naturale, al legumelor si fructelor de sezon, al puilor crescuti in patru luni, nu in sase saptamani. Va invitam sa gustati din aceste fructe ale dragostei – aici in Bucuresti, in Micul Paris – Restaurant Gang din 12 Decembrie.
Multumim!
Culinary regards,
David Contant