Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Nici Il Calcio nu mai e ce-a fost…
  • Arhivă articole

Nici Il Calcio nu mai e ce-a fost…

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 5 septembrie, 2010
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Eu nu tin minte sa fi auzit pe cineva spunand despre un restaurant: « Uite, bai, aicea se manca prost inainte, dar ai observat ca mancarea a devenit din ce in ce mai buna in ultima vreme ? ». Insa, intors pe dos, poti auzi aproape in fiecare zi, si asta de la tot felul de oameni: si de la cei care par sa stie bine despre ce vorbesc, si de la cei care o spun cu o obida funciara, pentru care, oricum, « nimic nu mai e ca inainte » (subintelegandu-se ca inspre mai rau, evident). Sigur, e greu de crezut ca orice restaurant are cea mai buna mancare doar in primele luni de la deschidere, dupa care, inevitabil, incepe sa se prosteasca pana devine total nefrecventabil si trebuie sa-si schimbe si numele daca vrea sa mai schimbe ceva, sau isi da obstescul faliment. Probabil ca aici intra in joc si niste mecanisme psihologice subconstiente, pe care doar specialistii stiu sa le explice asa cum se cuvine.

Asa si cu trattoriile (nu e in DOOM nici macar la singular; totusi…) acestea cu trimiteri la lumea fotbalului. Prima data am fost la cea din Piata Amzei, cu foarte multi ani in urma, la scurt timp dupa ce s-a deschis. Tin minte ca mancarea mi s-a parut foarte buna, si acum imi aduc aminte de ea. Nu am mancat de multe ori acolo pentru ca era greu sa gasesti un loc liber. Nu-mi placea sa stau in picioare la usa si cate o jumatate de ceas, pana se elibera un loc, asa cum faceau atatia. Nici macar pentru o mancare buna. Asa ca m-am bucurat cand am vazut ca s-a deschis un nou Il Calcio, pe Calea Floreasca, vizavi de Spring Time. Meniul era identic cu cel din Amzei, asa ca am cerut ce stiam ca mi-a placut foarte mult dincolo, cu cativa ani in urma. Am fost profund surprins sa constat ca nu mai recunoasteam nimic din gusturile pe care inca le tineam minte. Am mai fost de cateva ori la ei ca sa vad daca nu cumva a fost un « accident », insa a fost la fel, ca sa nu spun ca si mai rau. Nu m-am mai dus de atunci la acel Il Calcio, insa am intrat intr-o zi la cel (cea ?) de langa Atheneu, unde era faimosul restaurant Cina in alte vremuri. A fost o mancare banala, nici macar ca aceea din Floreasca. Aseara am fost din nou (pentru ca era in drum) si mancarea mi s-a parut chiar proasta de aceasta data. M-am straduit sa termin ce era in farfurie doar ca sa nu trebuiasca sa ma duc in alta parte sa mananc, pentru ca era tarziu.

Afacarea cu Trattoriile Il Calcio a mers foarte bine, asa ca omu’ (un fotbalist, din cate am auzit) a decis sa o multiplice. Cred ca are opt sau noua astfel de restaurante in Bucuresti, in acest moment. Insa ambitia lui a mers si mai departe si a bagat foarte multi bani intr-un « Ristorante Il Calcio » – numit astfel ca sa arate ca e altceva decat « trattoriile ». Renovarea mandrei vile de pe strada Clucerului (lipita de Piccolo Mondo, restaurantul libanez) a durat foarte mult, s-a lucrat cu grija si s-au folosit materiale scumpe, din cate am vazut. Terasa (gradina acoperita) cred ca e facuta de catre alt arhitect, e o diferenta vizibila intre stilul ieftin si grabit al acesteia si restul casei. Sau poate ca fotbalistul a fost obligat sa faca ceva economii neprevazute?

Am fost de mai multe ori la Ristorante Il Calcio; prima data la putin timp de la deschidere. Nu pentru ca am mancat ceva pentru care as fi vrut sa revin, ci pentru ca e aproape de mine. Intentia de restaurant sofisticat, de a se pozitiona direct in partea cea mai de sus a topului localurilor bucurestene era evidenta. Insa omu’ s-a repliat repede cand a vazut ca nu tine, si cred ca foarte bine a facut. Fie ca si-a dat seama ca nu e chiar atat de simplu pe cat parea la inceput, fie ca a facut o alta alegere intre orgoliul de a avea un restaurant de lux si a scoate bani din buzunar, pe de o parte, si intre a avea unul mai putin glorios dar care iti aduce bani buni la sfarsit de luna, pe de alta, fie din motive numai de el stiute, a decis sa faca un « downgrade ». A pus un meniu italienesc obisnuit (adica si gigantic, printre altele), a mai redus preturile si l-a facut tot un fel de trattoria, dar intr-o casa mai scumpa si mai frumoasa decat era cazul. Cel putin acesta pare sa fie « conceptul » terasei, nu stiu daca vor reveni la cel initial cand lumea va intra inauntru din cauza frigului, acolo unde aranjamentul arata cu totul altfel.

Mancarea e destul de buna la Ristorante, desi inca nu am gasit vreun fel despre care sa-mi aduc aminte si pe care sa-l recomand cuiva care ma intreaba unde sa mearga ca sa manance ceva deosebit. S-ar putea ca unor clienti care sa merite atentia lor (am vazut ceva politicieni, multi fotbalisti, am auzit ca si Basescu trece pe acolo) sa le faca alte feluri de mancare, cu toate ca mi-e greu sa cred ca cheful lor (de bucatar vorbesc) poate face cu mult mai mult decat mi-a pus mie in farfurie. Preturile sunt cele asteptate. Cu 100 – 150 de lei poti avea un pranz complet, cu un vin bun sau cu altceva de baut.

Patronul Il Calcio-ului pare sa fie un om foarte pragmatic si realist. E evident ca vrea sa-si umfle cat se poate de mult afacerea si sa scoata multi bani din asta. Sper doar sa nu faca si el ca in bancul acela care spune ca suma totala a inteligentei e constanta in lume, insa populatia e in continua crestere. Inca face bine fata concurentei, insa nu-l vad prea bine daca nu mai inoveaza din cand in cand.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie italiana
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • clucerului
  • lista restaurante bucuresti
  • mancare italiana
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de lux
  • restaurante de top
  • restaurante fotbalisti
  • restaurante italiene
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • specific italian
  • topul restaurantelor bucuresti
  • traian basescu
  • trattoria il calcio
  • trattoria il calcio (amzei)
  • trattoria il calcio (atheneu)
  • trattoria il calcio (floreasca)
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.