Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • NOUTĂȚI

Luxul induiosator al domnului Avram

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 31 decembrie, 2014
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Vatra Neamului

Am revenit la Vatra Neamului dupa o buna bucata de vreme, fiindca e departe, si l-am gasit cam la fel cum in lasasem, adica asa cum am scris in articolele de mai jos. In interior totul arata la fel de bine, luxul provincial moldovenesc e intact, lucind de curatenie, fetele de masa brodate tot acolo. Muzica data foarte tare, destul de nelalocul ei in peisaj.

Am vazut ca au scos mancarea italiana din meniu, cred ca l-au trimis acasa pe bucatarul adus din Italia, si bine au facut. Au revenit la bucataria romaneasca si la cea basarabeana – foarte asemanatoare, de altfel, difera prin putine feluri de mancare. Meniul e imens. Au si multe placinte, bine facute, aparent direct in cuptorul din mijlocul restaurantului. Mancarea e buna si foarte buna, foarte frumos prezentata, in vase si platouri boieresti, rare privirilor bucurestenilor de astazi. Preturile sunt normale, nimic de comentat aici.

Serviciul a fost mai prost decat data trecuta, cu multi chelneri, aproape tot atatia cati clienti, insa fara niciun reflex pentru detalii: ne-au lasat cu hainele de iarna pe spatarele scaunelor, nu ne-au adus pahare nici dupa jumatate de ora, ne-au inghesuit 7 oameni la o masa de 6, desi restaurantul era gol, nu ne-au adus farfurii de ciorba, de a trebuit sa le luam de pe alte mese, au adus mancarea pe platouri mari, puse in mijlocul mesei, pentru toata lumea, insa nu au pus si tacamuri pentru ele, gandindu-se ca toata lumea isi baga furculita in gramada, la comun, si multe altele de acest fel. Si a trebuit sa ducem singuri farfuriile goale, ca sa mai facem loc, fiindca ei stateau si sporovaiau cate 4-5 in sala de alaturi. Au vazut ca m-am enervat si, ca sa se razbune, ne-au adus mult mai multa mancare decat le cerusem, de am luat mai mult de jumatate la pachet, pe care l-a dus Noro la copiii saraci din Chitila.

Vatra Neamului e un restaurant pentru evenimente, fara indoiala, pentru nunti mari si tot felul de intalniri pentru multi oameni, fiindca e imens, au sali pe doua niveluri: la parter e restaurantul propriu-zis, cu vreo trei saloane, iar la etaj e un spatiu deschis si mai larg, cu niste saloane mici anexe. Am vazut multi bucuresteni vorbind cu infatuare despre luxul provincial si demodat de la Vatra Neamului, si am auzit de multe ori rostita vorba “chici”. Insa mie imi place luxul basarabean al domnului Avram, e cald, uman si natural, imi aduce aminte de lumea copilariei mele din Moldova.

Ce bine ar fi daca domnul Avram si-ar pastra provincialismul sau de roman (cel cu file) cand e vorba despre acareturi si s-ar mai emancipa nitel cand e vorba despre mancare… Ca orice moldovean fudul, vrea sa arate ca are de toate si ca poate face orice. Face zeci si sute de feluri de mancare, uneori la repezeala, caci nici nu ar avea cum altfel. Chiar si asa, in acest moment, si de cand s-a deschis, de altfel, cred ca e cel mai bun restaurant cu bucatarie traditionala romaneasca din Bucuresti. Insa daca ar face doar acele feluri care ii ies cel mai bine si pentru care are de unde lua produse si ingrediente adevarate, ar putea face niste mancaruri despre care multi bucuresteni nu stiu ce gust adevarat pot avea, chiar daca le-au mancat de sute de ori pana acum. Fiindca are cu cine sa le faca, bucatarii de la Vatra Neamului sunt facuti pentru asa ceva, au retetele adevarate, si domnul Avram le-a dat tot ce au nevoie, chiar si un cuptor in mijlocul restaurantului. Placintele de la Vatra Neamului sunt chiar placinte, facute din faina si coapte in fata ta, cu foaie groasa, din coca adevarata, nu ca acelea din centru, cu foitaj mai subtire decat hartia, de la supermarket – si nu doar foitajul, ci placinta cu totul. Sa le arate el nuntasilor meniul lui cu sute de feluri si sa le pregateasca lor tot ce vor, din vreme si pe indelete, insa cand vine cineva la el la masa, la pranz sau seara, sa-i dea ceva ce nu a mai mancat, sau nu mai mananca in Bucuresti, in alta parte…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie basarabeana
  • bucatarie boiereasca
  • bucatarie moldoveana
  • bucatarie moldoveneasca
  • bucatarie romaneasca
  • bucatarie romaneasca boiereasca
  • bucatarie romaneasca fina
  • bucatarie traditionala
  • bucatarie traditionala boiereasca
  • bucatarie traditionala taraneasca
  • cele mai bune restaurante bucuresti
  • mancare romaneasca
  • mancare romaneasca bucatarie romaneasca traditionala
  • organizare evenimente bucuresti
  • organizare nunti bucuresti
  • placinte
  • restaurant
  • restaurant romanesc
  • restaurant specific basarabean
  • restaurant specific moldovenesc
  • restaurant specific romanesc
  • restaurant vatra neamului
  • restaurante moldovenesti bucuresti
  • restaurante specific national
  • restaurante top bucuresti
  • romanesc
  • sali evenimente bucuresti
  • specific basarabean
  • specific romanesc
  • topul restaurantelor bucuresti
  • traditional boieresc
  • traditional taranesc
  • vatra neamului balotesti
  • vatra neamului restaurant
  • vatra neamului restaurant moldovenesc
Citește și
Se deschide Gust Obor, food hall-ul din Piața Obor
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Se deschide Gust Obor, food hall-ul din Piața Obor
S-a lansat jocul românesc „Te-am pârlit”, de jucat la 49 din 49 de reuniuni cu prietenii
Citește articolul
  • DINE IN
  • NOUTĂȚI
S-a lansat jocul românesc „Te-am pârlit”, de jucat la 49 din 49 de reuniuni cu prietenii
FoodService & Hospitality Expo (2025): cel mai mare târg de Retail și Horeca
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
FoodService & Hospitality Expo (2025): cel mai mare târg de Retail și Horeca
Oktoberfest la București (2025): bere bună și energie bavareză la Verde Stop Arena
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Oktoberfest la București (2025): bere bună și energie bavareză la Verde Stop Arena
Festivalul Vinului Moldovenesc (2025): 50 de crame au adus la București vinuri premiate
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Festivalul Vinului Moldovenesc (2025): 50 de crame au adus la București vinuri premiate
Super parteneriat Restograf și ialoc: (aproape) tot ce ai nevoie pentru o ieșire în oraș
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Super parteneriat Restograf și ialoc: (aproape) tot ce ai nevoie pentru o ieșire în oraș
Nibiru, noua stațiune care se construiește pe litoral 
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Nibiru, noua stațiune care se construiește pe litoral 
Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.