Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > PRIN ORAȘ > NOUTĂȚI > Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4
  • NOUTĂȚI

Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 13 iunie, 2025
  • Data modificare : 13 iunie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Numit Programul TV al Anului de către Institutul American de Film pentru fiecare dintre primele trei sezoane, originalul serial cu temă culinară Ursul revine cu noi episoade. Trailerul pentru sezonul cu numărul 4 a fost deja încărcat pe internet, promițând un nou capitol intens în bucătăria restaurantului The Bear.

Afisul firmului Ursul / The Bear
Foto: canva.com

Pasiunea pentru arta culinară și munca din spatele reușitei sunt prezentate într-un mod inedit în cadrul serialului care a reușit obținerea unui număr record de premii Emmy pentru o producție de comedie, într-un singur an – nu mai puțin de 11 trofee aferente celui de-al doilea sezon.

Noile episoade din Ursul, un serial din colecția FX Productions, vor fi disponibile în această vară și pentru publicul din România. Premiera pe platforma de streaming video online Disney Plus a fost anunțată pentru data de 26 iunie 2025.

10 noi episoade, o premieră mult așteptată de fani

Sezonul 4 al serialul Ursul are 10 episoade. Se continuă povestea lui Carmen „Carmy” Berzatto (Jeremy Allen White), Sydney Adamu (Ayo Edebiri) și Richard „Richie” Jerimovich (Ebon Moss-Bachrach), care fac totul posibil să ducă restaurantul The Bear la un nivel superior. Așa cum se întâmplă în HoReCa, mereu există provocări puternice, iar reorganizarea și depășirea lor este cheia pentru succes.

Serialul este creat de Christopher Storer, care este și producător executiv alături de Josh Senior, Joanna Calo, Cooper Wehde, Tyson Bidner, Matty Matheson, Hiro Murai și Rene Gube. Courtney Storer este co-producător executiv și producător culinar. Din distribuție fac parte inclusiv actori ca Matty Matheson, Abby Elliott, Lionel Boyce, Liza Colón-Zayas, Oliver Platt și Molly Gordon.

Tema serialului Ursul, legătura cu industria culinară

Lansat pe Disney Plus, în premieră, pe data de 5 octombrie 2022, Ursul a cucerit rapid publicul prezentând povestea lui Carmen „Carmy” Berzatto. Personajul interpretat de actorul Jeremy Allen White (cunoscut mai ales din serialul Shameless, versiunea americană) este un tânăr bucătar din lumea restaurantelor de fine dining care se întoarce acasă, în Chicago, pentru a conduce magazinul de sandvișuri al familiei sale, The Original Beef of Chicagoland.

Restaurantul de tip sandwich shop este moștenit de Carmy de la fratele său decedat. În sezonul al doilea, personajul principal și echipa sa încep transformarea acestui loc într-un restaurant de fine dining, pe care îl redenumesc The Bear, simbolul viziunii lor culinare.

Departe de modul cu care era obișnuit să lucreze ca chef într-un restaurant de top, Carmy este nevoit să se adapteze realității dure a operării unei afaceri mici în HoReCa. Managementul general include coordonarea angajaților – persoane complicate la rândul lor – și detensionarea relațiilor de familie.

Cum a apărut ideea acestui serial din lumea bucătăriei profesionale

Joanna Calo a subliniat că dorința sa a fost aceea de a scrie un scenariu pentru un serial care să arate în mod autentic cum se întâmplă lucrurile într-o bucătărie de restaurant.

„Am simțit că există acest spațiu să spunem povești cu care oamenii să rezoneze, atât cei care iubesc mâncarea, cei care iubesc emisiunile culinare, cât și cei care lucrează în restaurante. Cred că există o mulțime de oameni care se vor identifica în acest serial. Tema unei familii dezbinate este de asemenea una în care multi se vor regăsi”, a dezvăluit regizoarea, scenarista și producătoarea de film și televiziune.

Într-un interval de timp de mai puțin de 3 ani de la lansare, serialul The Bear a primit o mulțime de nominalizări și premii. În palmares apar așadar Globurile de Aur, Screen Actors Guild, Peabody Awards, Critics Choice, NAACP Image Awards, Writers Guild, Producers Guild, Independent Spirit Awards, MPSE Golden Reel Awards, Directors Guild, CAS Awards, ACE Eddie Awards și TCA Awards.

Show-uri reality, filme și jocuri cu temă culinară

Industria divertismentului modern cuprinde o mulțime de producții legate de prepararea de mâncare, cu abordări din diverse unghiuri. La capitolul filmelor, putem menționa lungmetraje precum No Reservations (2007), Chef (2014), Untitled John Wells Project (2015), Cook Up a Storm (2017), The Taste of Things (2023) și The Menu (2022). De la comedii romantice la dramă și chiar horror, există pelicule pentru toate preferințele, în domeniul artei culinare.

La capitolul de jocuri video, diversitatea este de asemenea impresionantă. De exemplu, sunt cunoscute Cooking Fever: Restaurant Game (2014), Cook, Serve, Delicious! (2012), Cooking Simulator (2019) și Battle Chef Brigade Deluxe (2017).

În categoria de sloturi online, pasionații de jocuri de cazinou pot alege Gordon Ramsay Hells Kitchen, titlu produs de NetEnt în anul 2021. Acest slot video îl are în prim-plan pe unul dintre cei mai cunoscuți bucătari la nivel internațional, personalitate excentrică și vulcanică, dar cu un talent imens în arta culinară și în managementul de restaurante.

În paralel cu aceste filme și jocuri, de notorietate au devenit în spațiul public show-urile de tip reality, difuzate pe canale TV și pe platforme de streaming online. Merită amintite producții precum MasterChef, Chefi la Cuțite, Hell’s Kitchen, Bake Off, Secret Recipe, Sugar Rush și Bake Squad.

Astfel de seriale, unele cu foarte multe sezoane, îmbină competitivitatea cu elementele de dramă și amuzament. Inclusiv în România, producțiile de profil se bucură de audiențe de top pe canale TV generaliste, chiar în prime-time.

Iată cum interesul pentru mâncare foarte gustoasă și foarte aspectuoasă a ajuns să inspire producții originale de divertisment pe diverse nișe. Publicul dorește să interacționeze cât mai mult cu domeniul artei culinare, inclusiv în sfera digitală. Și nu ne referim doar la comenzile online de mâncare prin aplicațiile cu livrare la domiciliu și nici la rezervările pentru masă la restaurant efectuate pe internet.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Filme gastronomice
  • Serialul Ursul
  • The Bear
Citește și
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Alătură-te creatorilor care transformă gătitul în spectacol digital
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Alătură-te creatorilor care transformă gătitul în spectacol digital
BurgerFest 2025: mare adunare, mare la „întrecerea” burgerilor
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
BurgerFest 2025: mare adunare, mare la „întrecerea” burgerilor
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
  • UNDE IEȘIM
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Te așteptăm la workshopul Restograf de la FoodService & Hospitality Expo!
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Te așteptăm la workshopul Restograf de la FoodService & Hospitality Expo!
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.