În ultima vreme, capitala a devenit un adevărat paradis pentru iubitorii de localuri hip și moderne. Când credeai că ai văzut toate locurile faine unde poți lua masa sau bea o cafea bună, hop, mai apar câteva! Facem și noi o scurtă recapitulare și îți spunem ce locuri noi în București să verifici.
De la destinații cu meniuri internaționale, fusion sau dedicate unei anumite culturi culinare, până la concepte noi de restaurante, anul acesta e plin de oportunități gastronomice. Fie că ești în căutarea unui nou loc de brunch sau a unui panini ca-n Italia, micul Paris oferă o varietate maaare de opțiuni pentru toate gusturile și preferințele.
Aruncă o privire pe câteva locuri noi din București (care s-au deschis în ultimele luni) și fă-ți pofta cedând unor experiențe unice și memorabile. O luăm în ordine cronologică – citește până la final să descoperi cele mai recente „apariții”, deschise chiar zilele astea, dar și ce urmează să apară în curând.
Locuri noi în București unde să ieși la masă sau la un pahar de… ce vrei tu
Sciccheria Rosetti
După ce au avut un succes fantastic cu Sciccheria Pipera, proprietarii și-au dorit să aducă tradiția culinară autentică a Italiei și în zona centrală a Bucureștiului. Așa că la începutul anului, în ianuarie, au deschis Sciccheria Rosetti, pe Str. Tudor Arghezi 4 (într-o clădire nouă de birouri).
Păstrează aceeași rețetă de succes: meniu italienesc cu influențe siciliene (cu ingrediente de top, gătite cât mai natural), decor fabulos, muzică live și atmosferă de nota 10! Pe lângă partea de à la carte, au și selecții potrivite pentru mic dejun și business lunch, dar și opțiuni de takeaway. Vestea cea mare e că au un parteneriat cu chef Giuseppe Raciti (1* Michelin), care semnează meniurile celor două restaurante, organizează cine de degustare și tot felul de evenimente deosebite.
🍽 Meniu
Nishani
În ultima vreme au apărut în București tot mai multe restaurant etnice. Adicătelea, din cele care vin cu bucătării din diverse țări ale lumii și cu preparatele lor tradiționale. Din această categorie face parte și Nishani, cu specific aromân, deschis la final de ianuarie. Meniul e un mix între bucate tradiționale machedonești și produse locale, din care ies unele combinații unice de arome. Găsești la ei Pipiriți (adică piperchi), Ghelâ (tocană machedonească), Pitâ (plăcintă armânească) în fel și chip, dar și Skinari di bribecu (cotlet de berbecuț) ori Muschljiu di vacâ (mușchi de vită). Absolut toate sunt grozave și au și niște cocktailuri de nota 10! A fost și a noastră La Dame Gourmande la ei în vizită și a povestit despre asta aici.
Interiorul arată super bine (cu un bar central interesant și accente decorative tradiționale), iar terasa e locul perfect unde să-ți petreci serile de vară!
🍽 Meniu
📱0774 490 080
📍Str. General Cristian Tell 26
Boem
În februarie s-a deschis un restaurant de (și cu) poveste. Locația în sine nu este nouă – aici a fost „casa” restaurantului Grai, al talentatului chef Daniel Pălici (care între timp a devenit parte din alt proiect). În locul său a venit Boem să ne răsfețe cu un concept de casual dining internațional. Restaurantul păstrează multe din elementele decorative pe care le știam și arată foarte bine (după cum vezi)! Iar meniul oferă o selecție diversă de preparate premium. Parfait de ficat de pui, pește de captură, katsusando (un sandwich japonez), caracatiță la jar sau Tournedos Rossini (mușchi de vită cu ficat de rață și sos din trufe). Totul într-o atmosferă sofisticată, completată de un serviciu de calitate.
🍽 Meniu
📱0751 881 888
Restaurant Roa Primăverii
Dacă am zis Primăverii, probabil ți s-a conturat deja în minte imaginea unui restaurant elegant. Și nu ai greșit cu nimic! Deschis la începutul lunii februarie, ROA este un loc rafinat, cozy, cu un design elegant și o atmosferă intimă. Un loc care îmbină perfect confortul cu un meniu internațional, semnat de Chef Robert Niculae.
Au o bucătărie deschisă, așa că poți urmării echipa la treabă. Iar preparatele promit să nu dezamăgească! trebuie să încerci faimoasele Tagliatelle al tartufo ale chef-ului! Sau poate dorești ceva mai rafinat, ca de exemplu Foie Gras & Saint Jaques, cu piersică caramelizată și sos de cireșe. Ori Supă cremă de homar și Ossobuco Milanese…
🍽 Meniu
📱0765 329 522
Teoria Bar
Lista noastră de locuri noi din București nu include doar restaurante, ci și baruri. Așa cum e Teoria Bar, deschis tot în februarie. Un loc cu o atmosferă super cool și relaxată și un decor exact cum trebuie pentru un bar. Iar cocktailurile… cocktailurile sunt o experiență! Au un mixolog foarte talentat, Silviu Bălășescu, și sunt total aparte față de ce ai mai gustat. Găsești în meniu „marii clasici” ca Gin & Tonics, vinuri și prosecco sau bere, dar musai de încercat sunt cocktailurile semnătură. Ca de exemplu Theoretically Pina Colada, sau Theoretically Whiskey Sour.
🍽 Meniu
📍Str. Italiană 26 (undeva între Batiștei și Pța. C.A. Rosetti)
MoMo
Ziceam la început de restaurante etnice… Și taman bine, că mai avem unul în lista de locuri noi deschise în București. MoMo, deschis în martie, e un local cu specific nepalez care te va cuceri din prima! Nu doar că arată foarte bine, are atmosferă super relaxată și primitoare, dar se și mănâncă foarte bine!
Ia un loc la masa lungă și așază-te confortabil în pernele de pe podea, pentru a savura probabil cele mai bune momo din oraș. Ce sunt ele? Acele găluște (sau dumplings cum li se mai spune), umplute cu carne, legume și tot felul de condimente, apoi gătite la abur (și, eventual, prăjite). Sunt servite cu sosuri picante cu legume sau murături și sunt delicioase! Au și cocktailuri grozave, dar și alte bunătăți (ca de exemplu Butter Chicken și Fried Rice). Și pe ei i-a vizitat La Dame Gourmande și ne-a povestit totul aici.
🍽 Meniu
📍Intrarea Tudor Ștefan 25 (în zona Dorobanți)
Bao House x Sagakura
Anul trecut, s-a deschis Sagakura la Piața Victoriei și ne-a adus un asian street food mai… elaborat. Au o sushi foarte bun, ramen, bao buns, poke bowls, yakitori, noodles și multe altele. Apoi, în aprilie, s-a deschis și Bao House (tot al lor). Doar că, de data aceasta vedetele meniului erau bao buns. Acele chifle pufoase, din aluat alb, dulceag, cu umpluturi de tot felul. Li se mai spune și „baozi” sau „steamed buns”. Suuuper fluffy și pufoase, cu umpluturi delicioase, îți vor satisface pe deplin pofta de fast-food de inspirație asiatică!
Ambele locații au avut așa succes, încât în mai au deschis (în mai) un fel de joint venture, pe Victoriei, care aduce sub același acoperiș ambele concepte. The Bao House se află la intrare și te poți opri să-ți iei rapid un bao bun, noodles sau fried rice. În spate se află Sagakura, care arată taaare bine! Se aseamănă cu Sagakura America House (prima locație), dar este mai elaborat și are și un separeu dedicat. Aici au introdus și elemente noi în meniu și e o destinație perfectă pentru amatorii de sushi, ramen, Argentinian Ribeye, Tepoan Wagyu beef steak, tuna tataki și tot felul de alte bunătăți asiatice!
🍽 Meniu
Via Vittoria
Data viitoare când mai iei la pas Calea Victoriei, oprește-te la Via Vittoria să încerci pizza lor! Da, știm… sunt multe pizzerii în oraș, dar nu știi niciodată când vei descoperi următoarea favorită! S-au deschis în aprilie chiar vizavi de Novotel, lângă Pasajul Englez (unde era înainte Wings Lounge, dacă îi știi). Și zic ei că vor să aducă magia Italiei direct pe mesele noastre. Un loc „Uman, Unic, Utopic, Urban”, cu o atmosferă caldă, prietenoasă, și un iz sofisticat, modern. Și au și câteva măsuțe afară, pe trotuar.
În meniu regăsești clasicele Margherita, Diavola sau Prosciutto Crudo, dar au și sortimente speciale, precum Pizza Con Patate, Pistacchio sau cu Trufe. Plus panini și gelato!
🍽 Meniu
Suta de Grame
Se pare că luna aprilie a fost una prolifică. Pentru că tot atunci s-a deschis și următorul din lista noastră de locuri noi în București: Suta de Grame. Au avut un succes fantastic, încă de la început. În parte, pentru că este al lui Dragoș Neacșa (pe care e posibil să-l știi și tu de pe TikTok căci are ceva urmăritori). Pe de altă parte, pentru că este un loc cool, fresh și s-a creat ceva hype în jurul său. Nu în ultimul rând, pentru că reușește să se ridice la nivelul așteptărilor și „livrează” panini făcut ca la mama lui acasă, în Italia. Iar focaccia este făcută in house, de la 0.
Și la ei e o combinație între băcănie și bistro (să-i zicem așa). Aduc o mulțime de produse din Italia și cu siguranță nu vei pleca acasă cu mâna goală după o vizită. Au mezeluri și brânzeturi, paste, măsline, sosuri, vinuri, biscuiți și multe altele… Ce ar mai fi de zis e că au o terasă spațioasă și un interior la fel de generos, că au brownies fantastic de bune și sunt pet friendly.
S’PRESSI
Revenim pe Calea Victoriei, ca să trecem la catastif următorul dintre locurile noi din București. Și încă unul care se mândrește ca fiind una din cele mai bune cafenele de specialitate care servesc brunch, în inima orașului. Fie că vorbim de mic dejun, ouă, salate, paste sau homemade panini, la S’pressi le găsești pe toate, all day long. E o cafenea modernă, care te ademenește cu mirosul cafelei prăjite, dar și cu vibe-ul de vacanță pe care-l regăsești la ei. Seara, e acel cocktail bar unde să te bucuri de… rămășițele zilei.
🍽 Meniu
📱0723 188 953
Bocca Lupo
Revenim, ușor ușor mai în zilele noastre, ca să zicem așa. Și deschidem lista de locuri noi din București, deschise în luna mai, cu Bocca Lupo. E unul dintre cele mai cunoscute restaurante italiene din oraș și ne-au obișnuit să vină mereu cu decorațiuni speciale de Crăciun, de Ziua Îndrăgostiților etc. în prima lor locație, din Cotroceni.
Acum au mai deschis una, pe Știrbei Vodă. Cu un decor nou, dar cu aceeași experiența autentic italiană reflectată în arta culinară specifică. Au păstrat mașinuța „de epocă” integrată în decor. Și vei regăsi aceeași ambianță relaxantă și intimă, unde poți savura cele mai delicioase preparate din bucătăria italiană.
Matinée Bistro
Ești o persoană matinală și îți place să-ți începi ziua cu un mic dejun gustos și sățios? Sau ești mai degrabă genul pentru care un brunch târziu e mai pe gustul inimii? La început de mai s-a deschis Matinée Bistro, unde servesc micul dejun mai toată ziua. Și e un adevărat rising star în lista de locuri noi din București, pentru că au mare succes! Sunt la Agora Floreasca (lângă Vacamuu și E3 by Entourage) și arată fantastic! Mergi la ei să stai la povești cu prietenii despre distracția de noaptea trecută, ori la un date relaxat. Și ia-ți și prietenii blănoși, că sunt și ei bineveniți.
Meniul, evident, e plin de opțiuni tipice micului dejun. Dar cu un twist gurmet. Au ouă în fel și chip – de la French omelette cu caviar, la Croque Madame, scrambled eggs cu french fries și brânză feta (unul dintre bestseller-uri), Shakshouka, sau chiar steak and eggs pentru că… de ce nu? Lor li se adaugă salate fresh și delicioase (de exemplu cu halloumi și quinoa), boluri Açaí, pancakes și smoothies.
🍽 Meniu
Mezeya
Rămânem în Floreasca, acest „agregator” de tot mai multe restaurante bune. Acum vreo două săptămâni s-a deschis aici Mezeya (chiar vizavi de Agora). Un restaurant libanez care ne propune un „Oriental Sharing Experience”.
Locația arată foarte bine – de la interiorul cochet, la terasa spațioasă și aerisită, are un aer foarte cald și primitor. Cât despre mâncare… dacă îți plac aromele orientale, atunci trebuie să vii să încerci meniu lor, unde vei regăsi „starurile” bucătăriei libaneze. Pentru că merg pe conceptul de sharing, au tot felul de spreads (hummus, muhammara, moutabal etc), salate fresh (ca tabbouleh sau fatoush) și hot bites (falafel, batata hara, lamb kafta bites etc). Printre specialitățile casei se numără Ras Asfour de vită, Swiss Steak Strips (fâșii fragede de mușchi de vită într-un sos de unt infuzat cu ierburi aromatice), dar și musaca grecească cu vinete și năut în straturi, într-un sos de roșii bogat, cu feta sfărâmată și murături de ceapă mică), un clasic grecesc reimaginat. Nu rata desertul! Au baklava, knefe, tiramisu cu fistic, dar și Pain Perdu (toast franțuzesc înmuiat într-un mix de lapte, servit cu înghețată).
Trece-i pe lista ta de locuri noi din București pe care trebuie să le încerci!
🍽 Meniu
iMZA
Nu putea lipsa din lista de locuri noi în București și unul de fine dining. Așa că, last but not least… iMZA. Deschis pe 24 mai, este un restaurant turcesc fine cuisine. Singurul din Europa (zic ei). Adevărul e că arată foarte bine. Un loc elegant, un decor luxos pentru o masă rafinată. Fiecare detaliu contează și fiecare a fost ales atent – de la ceramica realizată manual, la elementele de mobilier anatolian, la cromatică, texturi, forme…
Este cadrul în care rețetele tradiționale turcești sunt reinterpretate modern, oferind un nou tip de experiență față de cea cu care suntem obișnuiți când vorbim de acest tip de bucătărie. E „o incursiune în istoria tradițiilor și bucătăriei anatoliene și mediteraneene, împletite armonios și savuros cu tehnici tradiționale de gătit. Fiecare fel de mâncare are caracter și o poveste inspirată din istoria și tradițiile noastre transformând fiecare farfurie într-un obiect de artă”. Au o mulțime de specialități și chiar promite a fi o experiență în care să descoperi gusturi noi!
Și pentru ca „tabloul” să fie complet, meniul este completat de o selecție interesantă de ginuri cu arome orientale, cocktailuri, o mulțime de vinuri, șampanie și prosecco. Iar vinerea au și muzică live.
🍽 Meniu
📱0722 901 901
Ce alte locuri noi în București ar mai fi de notat:
-
În februarie, Steam Coffee Shop a deschis o locație nouă la Universitate (pe Str. Tudor Arghezi nr. 4). Locul arată foarte bine – un spațiu modern, inundat de lumină și de aroma cafelei proaspete.
-
Locație nouă a deschis în martie și Le Bab, în Pipera. E un loc micuț și intim, cu un design modern și o terasă cochetă, unde să te oprești pentru mic dejun, prânz sau să iei o cină relaxată. Ai să regăsești în meniu preparate faimoase de-ale lor, dar au venit și cu ceva noutăți.
-
În aceeași lună a apărut și o cafenea nouă și fooooarte frumoasă! NOÍ Coffee Bar e pe str. Orzari (aproape de Calea Călărași și restaurantul La Mama), are un interior senzațional, dar și o terasă perfectă pentru a-ți savura cafeaua. Găsești la ei produse de patiserie (croissante, rolls, banana bread etc.), panini și, evident, cafea de specialitate.
-
Dacă ai trecut pe La Salumeria de pe Calea Victoriei și te-au cucerit cu panini, atunci ar trebui să treci și pe la noua lor locație: La Salumeria Cucina, pe str. Popa Petre 5. Aici au un restaurant în toată regula și o mulțime de preparate grozave din bucătăria italiană.
-
În aprilie, s-a deschis Bacchanteria pe Str. Apolodor nr. 42 (în apropiere de Piața Constituției). Au mers pe principiul vechi, de a găti „cu ce au în casă”, dar și de a oferi clienților acele produse proaspete, românești și nu numai. Din băcănia lor îți poți cumpăra bunătăți pentru acasă (au multe produse artizanale) sau poți lua un loc, să servești masa în tihnă. Au și un wine-bar cu o selecție bună de vinuri, dar și sandvișuri foarte gustoase.
-
Pizza is always a good ideea! La fel și o vizită la Carnivale Food Market, unde s-a deschis Altra Pizza. Au 12 sortimente în stil autentic italian, inclusiv unele vegetariene, care mai picante, care mai 𝘮𝘪𝘭𝘥.
HOT new entry:
Mosafir. Se deschide sâmbătă, pe 8 iunie, de la ora 13:00 și e un loc care va explora conceptul de bistronomie românească. Adică, mâncare de bistro realizată cu tehnici moderne de gătit. Este un proiect care îmbină experiența într-ale gătitului a băieților de la Bucătăria.localfood și pasiunea celor de la GinOteca. Mosafir promite o bucătărie românească nouă, de tip bistro, cu twist-uri creative din bucătăriile internaționale si comfort food.
Din ce am tras cu ochiul pe pagina lor, au o mul-ți-me de preparate apetisante în „program” – de la sandviș Grilled Cheese (cu salam de Nădlac, caș de vacă de la Obor, vinete coapte și sos proaspăt de roșii cu ulei de măsline Arbequina), la Rillette din rață confiată și ficat de pui, cu gem proaspăt de ceapă roșie, arpagic și cornișon murat.
📱0312 294 681
📍Plantelor 48
Stăm cu ochii pe:
Dieci, care promite „să devină restaurantul tău italian preferat”. Au o campanie de marketing tare interesantă, centrată pe diversitatea semnificației numărului 10, „un simbol al perfecțiunii, integrității și echilibrului”. Recunoaștem, ne-au stârnit curiozitatea. Un restaurant dedicat iubitorilor de gastronomie italiană și de cultură universală, ce-și dorește să ofere o experiență culinară autentică, îmbinând armonios tradiția cu inovația.
Deocamdată păstrează locația secretă dar, zic ei, va fi o surpriză neașteptată.
Deci… încotro?
În concluzie, găsești o mulțime de locuri noi în București unde să iei masa. Și cu siguranță sunt multe care vor mai apărea anul acesta. Iar noi de abia așteptăm să le încercăm pe toate! Tu nu?