Bucuresti, 28 noiembrie 2011: Peste 70 de ospatari s-au inscris pentru data de 19 noiembrie, in cadrul Intrecerii Ospatarilor – concurs organizat cu prilejul sarbatorii vinului “Beaujolais Nouveau” care in acest an implinit 60 de sarbatoare. Marele premiu – O calatorie pentru 2 persoane, timp de 3 zile, in Beaujolais – Franta “le Hameau du Vin”, a fost castigat de Daniel Baitoiu, 21 de ani, ospatar la Kartell Cafe.
Intrecerea Ospatarilor – “Course des Garcons de Cafe” – este un concurs prin intermediul caruia sunt promovate meseriile din industria Ospitalitatii si face parte din seria de evenimente dedicate Zilei Beaujolais Nouveau, fiind organizata la initiativa companiei ArtGastro.
Startul concursului a fost dat pe 19 noiembrie, orele 10.00, in fata Salii Palatului din Bucuresti. Concurentii au parcurs cei 700 de metri pana la punctul de sosire – Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei, cu o jumatate de sticla de vin Beaujolais si 2 pahare, pe o tava rotunda, demonstrand astfel nu doar indemanare, ci si profesionalism si eleganta – caracteristici de baza ale meseriei de ospatar.
Decernarea premiilor a avut loc in cadrul Serii VIP Cocktail, in data de 19 noiembrie, la hotelul Novotel din Bucuresti. Juriul a fost format din 10 persoane: Daniel Dobre – Jobresthotel, Krishna Bohat – Creative Experience, Jean Pascal – Hotel Epoque, Pavel Amborsi, Catalin Ştefan – Novotel, Marian Timofti, Dan Anghel – Organizatia Somelierilor in Romania, Jonas Mercier, Vlad Niculae, Madalina Ignat. Evenimentul este sustinut de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Institutul Francez, Primaria Capitalei, Apa Nova si Lemarco.
Sarbatoarea Beaujolais Nouveau a fost organizata pentru prima data in Franta, in anul 1951, in 1970 devenind sarbatoare nationala. Evenimentul este unul traditional in toata Europa, in America de Nord si Asia si se organizeaza in fiecare an, in cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, la miezul noptii, cand este lansata in lume noua recolta Beaujolais. Romania a sarbatorit pentru prima data Beaujolais Nouveau in data de 18 noiembrie 2010, evenimentul fiind adus in tara noastra cu sprijinul ArtGastro si Ambasada Frantei.
Despre Beaujolais
Regiunea viticola Beaujolais este situata in Franta, in departamentul Rhone, intinzandu-se pe 55 km lungime si intre 12 si 15 km latime. Limitele sunt fixate de Muntii Beaujolais cu inaltime maxima de 1012 metri si Muntii Saint-Rigaud. Numele Beaujolais provine de la Nobilii de Beaujeu. Beaujolais este un teritoriu incarcat de istorie si cu traditii bogate.
Soiuri cultivate
Cultura viilor este mono-soi cu Gamay Noir cu suc alb (98% din culturi). Grand Moulin cu aer de Beaujolais nou, el este unicul secret al vinurilor de Beaujolais. Chardonnay este soiul folosit pentru vinurile Beaujolais albe.
Mai multe detalii puteti gasi pe www.beaujolais.ro
CASTIGATORI INTRECEREA OSPATARILOR
19 NOIEMBRIE 2011, BUCURESTI
Locul 1 – Baitoiu Daniel, Kartell Cafe
Premiu: O calatorie de 2 persoane timp de 3 zile in Beaujolais – Franta, in catunul si muzeul Georges Duboeuf, primul parc oenologic din Europa “le Hameau du Vin”
Locul 2: Giurgiu Mihai Adrian, The Vintage Pub
Premiu: Cos cu delicatese Petrossian “à la truffe”
Locul 3: Filip Mihai, Le Bistro
Premiu: Cina Gastronomica la Hotel Epoque
Locul 4: Nicolae George, French Bakery
Premiu: Cos cu delicatese bio Emile Noel
Locul 5: Prunica Aurel, La Bonne Bouche
Premiu: Mandolina de Buye
Locul 6: Madularu Ana Maria, Alsy Cafe
Premiu: Brunch Novotel pentru 2 persoane
Locul 7: Vasile Damian, Neptunus
Premiu: Cos cu delicatese www.LaReserve.biz
Locul 8: Robu Marius, Ramada Hotel
Premiu: 6 sticle de Vin Beaujolais Nouveau 2011 Georges Duboeuf
Locul 9: Oprea Catalin, Caru cu Bere
Premiu: O sampanie Magnum Barons de Rothschild
Locul 10: Balu Florin Sergiu, La Bonne Bouche
Premiu: 2 accesorii din fonta pentru cuptor
Locul 11: Neamtu Elena-Theodora, French Bakery
Premiu Special: Greutatea in Zahar Lemarco a castigatorului – 72 Kg
Locul 12: Talmacel Daniel, Alsy Cafe
Premiu – Cadou surpriza: Leida Frapiera
Locul 13: Enache Iulian, Hotel Novotel
Premiu: O sampanie Barons de Rothschild
Locul 14: Ciobanu Mihail-Lucian, Caru cu Bere
Premiu: set 6 pahare de vin “Grandezza” Gastrotech
(comunicat de presa)